21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto wrz 27, 2011 11:24 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

antrea pisze:
dalia pisze:a Pani to kim jest? i jaki ma Pani interes jeśli chodzi o te przejęte koty? po co one Pani?
Jestem osoba ktora nie chce by znow koty byly pokrzywdzone i uzywane jak rzeczy tylko dla pieniedzy!! A przez takie osoby jak PANI LIWIA zwierzetom sie dzieje krzywda!!

PANI LIWIA kłamie jak z nut, 300 zł dostała!!

I najwazniejsze!! tu PANI LIWIA o 8 kotach pisze a gdzie jest reszta?? Co PANI LIWIA z nimi zrobiła??

a pani to ile na krzywdzie tych kotów zarobiła?
i jeszcze się tu wydziera i oskarża osoby, które ratują kotom doprowadzonym przez panią do stanu skrajnego wyczerpania życie?
ewentualne 300 zł to i tak za mało aby ratować te biedy którym pani zgotowała okrutny los
chce pani rozróby proszę się udać do prokuratury i na policję a także do urzędu skarbowego, tam będzie pani miała okazje wyjaśnić swoje stanowisko bo zdaje sie ma pani wiele do poweiedzenia (szczegolnie w urzedzie skarbowym)
reszta panią nie powinna obchodzić
i proszę przestać nachodzić forumowiczów i się wydzierać na nich bo ja złożę doniesienie na policję na panią za nękanie
Obrazek

dalia

Od: Nie maja 09, 2004 16:08

Post » Wto wrz 27, 2011 11:28 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZ. WSPARCIE I DT

antrea pisze:[Jestem osoba ktora nie chce by znow koty byly pokrzywdzone i uzywane jak rzeczy tylko dla pieniedzy!! A przez takie osoby jak PANI LIWIA zwierzetom sie dzieje krzywda!!

A świstak siedzi i wciąż zawija... :lol:
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

Post » Wto wrz 27, 2011 11:29 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Dajcie spokój, po co gadać z tą pseuduchą?
Jak będzie lekceważona to jej się szybciej znudzi.
Swoją drogą powinna wiedzieć że po IP łatwo dojść kto nadaje a następnie złożyć doniesienie o bezpodstawne pomawianie...
:evil:

Nie gadajcie z Nią, proszę...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Wto wrz 27, 2011 13:23 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

a czy ktoś zgłosił tą panią do administracji miau?, dlaczego ciągle jest ciche pozwolenie na takie odzywki?, skasować posty, użytkownika usunąć i po sprawie
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Śro wrz 28, 2011 8:28 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Sa jakies wiesci o kotach? Przez ten atak troli watek troche opustoszal :(

CheshireCat1

Od: Pon sie 15, 2011 10:22

Post » Śro wrz 28, 2011 8:37 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

właśnie - żadnych wieści o kociakach tylko akcja z trolem/lami
Obrazek
Co u kotów? jak zdrowie :?:
www.pomagam.pl/przeponazosi młoda kotka adoptowana ze schroniska pilnie zbiera na operację przepukliny przeponowej

Karolek(ona)

Od: Wto lip 05, 2011 19:33

Post » Śro wrz 28, 2011 9:18 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Postaram się napisać najwięcej ile mogę.

Pod opieką Miaukota jest obecnie 8 kotów z interwencji. Dzisiaj mam nadzieje uda mi się odebrać kolejne 3, które przebywają w szpitaliku. Stan wszystkich kotów pozostawia wiele do życzenia :(
Niestety tak ogromne zaniedbania, niedożywienie odbiły się na ich zdrowiu. Z KK powoli wygrywamy,ale walczymy z bolącymi brzuszkami, w których się wszystko przelewa. Najgorsze jest to, że wszystkie te koty o ile były karmione, to śmietnikowym jedzeniem. One w tej chwili poznają dopiero co to sucha karma, co to kocie jedzenie. Dziennie oczywiście dokarmiane są mięskiem i mam nadzieje, że powoli uda się ustabilizować ich stan.
Dziewczynki w szpitaliku też nie czują się dobrze :( Kotka, która miała zaawansowane ropomacicze i właściwie w ostatniej chwili udało się ją uratować, wraca powolutku do normy, ale to i tak za wcześnie żeby cokolwiek konkretnego powiedzieć. Wszystkie musiały dostać kroplówki wzmacniające, wszystkie są na lekach.
Dzisiaj będę miała wszystkie wypisy i zaświadczenia o stanie kotów w ręce, wtedy napisze to bardziej szczegółowo.

Z UM W Łaziskach mam potwierdzenie, że na 100% sfinansują leczenie tych 3 kotek w szpitaliku. Do chwili obecnej nie wiem niestety co z tymi 8.

Jak widzicie rachunek w ilości kotów się nie zgadza :evil: :cry:
Nie wiemy co dzieje się z 10 kotami. Ogólnie z interwencji zabrano 22 koty, z tego pod opiekę Grzegorza trafiło ich 21. Wiemy co się dzieje z tymi 11, o których pisałam (8+3).

W interwencji w łaziskach brała udział pewna osoba, którą Grzegorz znał od jakiegoś czasu, która podawała się za wolontariuszke, inspektora...zwał jak zwał. Osoba ta powołując się na władze miasta skłamała, że ma pozwolenie aby zabrać 10 kotów na DT do siebie.
Grzegorz ufając tej osobie wydał te koty w dobrej wierze. Dokumentację mieli przekazać sobie później, żeby zwierzaki już nie czekały. W szybkim czasie wyszło, po rozmowie z władzami, że ta osoba żadnego zezwolenia od nich nie dostała i zabrała te koty bezprawnie.

Kotów oddać oczywiście nie chce. Bezczelnie twierdzi, że ich nie ma i nie miała :evil:
Sprawa zosatła zgłoszona na policję, była już interwencja razem z policją, gdzie osoba ta dalej brnie w kłamstwo, że kotów nie miała i nie ma. Kolejna sprawa trafiła do prokuratury. Przez policję zosatły też zabezpieczone dowody, o których pisać tutaj nie mogę.

W związku z tym, że dostaje bardzo dużo tel i @ z zapytanie o adopcję, o chęć rezerwacji tych kotów a nawet o wpłacenie zaliczki, żeby koty zarezerwować informuję,

żaden z tych kotów do czasu wyjaśnienia sprawy w sądzie nie jest do adopcji!!
Jeśli wyrokiem sądu tej pani zosatną odebrane te zwierzaki wtedy dopiero rozpoczniemy procedury adopcyjne.
Wszystkie koty do nowych domów trafią dopiero po sterylizacji!!
Nie przyjmujemy żadnych zadatków, zaliczek na poczet adopcji kota jakiegokolwiek!!
Wszystkie nasze adopcje są bezpłatne!!
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro wrz 28, 2011 10:28 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

A czy moge wiedziec czy jakis kociak bedzie mozliwy do zadoptowania? Mam rocznego persa i chcialabym kogos do zabawy z nim. Tylko jest problem bo za miesiac wyprowadzam sie z okolic katowic do kalisza. Mam duzy ogrod i kot moglby swobodnie chodzic po nim. Mam wysoki plot wiec kot nie dal by rady uciec a wokol jest las i pola. Karmie kota royal fibre response i 2 razy dziennie whiskasem puszkowym.

:**

Od: Wto wrz 27, 2011 20:29

Post » Śro wrz 28, 2011 10:33 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

:** pisze:Jakies 2 mies. temu moj kot wyszedl za brame i pijak kopnal go.

:** pisze: Mam wysoki plot wiec kot nie dal by rady uciec a wokol jest las i pola.

:roll:

magaaaa

Post » Śro wrz 28, 2011 10:38 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Tak ale to wczesniejsze zdarzenie bylo tu na slasku a ten plot jest tam. Stad to nieporozumienie.

Post » Śro wrz 28, 2011 10:41 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Nieporozumienie to jest wychodzący pers, a nie płot :idea:

magaaaa

Post » Śro wrz 28, 2011 10:46 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Przecierz nie bede trzymala kota zamknietego w domu. Jak kazdy kot ma instynkt , a kot wyszedl za brame jak mnie nie bylo w domu i babcia sie nim opiekowala. Moj kot nie jest typowym "kanapowcem" kocha wychodzic na dwor i daje mu wolnosc. Nie kazdy pers potrafi lowic myszy ale na pewn gdyby byly wypuszczane na dwor na pewno nauczyly by sie.

Post » Śro wrz 28, 2011 10:51 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

:** pisze:Przecierz nie bede trzymala kota zamknietego w domu. Jak kazdy kot ma instynkt , a kot wyszedl za brame jak mnie nie bylo w domu i babcia sie nim opiekowala. Moj kot nie jest typowym "kanapowcem" kocha wychodzic na dwor i daje mu wolnosc. Nie kazdy pers potrafi lowic myszy ale na pewn gdyby byly wypuszczane na dwor na pewno nauczyly by sie.

Gratuluję :?
Swoją drogą niewielu jest takich amatorów adopcji, którzy sami by sie tak pieknie zdyskwalifikowali.
Z moje strony to koniec dyskusji z Tobą.
Ostatnio edytowano Śro wrz 28, 2011 10:53 przez magaaaa, łącznie edytowano 1 raz

magaaaa

Post » Śro wrz 28, 2011 10:51 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

Wszystkie z kotów z interwencji (mam na myśli te 11) będą do adopcji o ile zapadnie wyrok, który to nam umożliwi. Na chwile obecną są wśród nich kociaki, ale trudno mi powiedzieć ile cała sprawa potrwa i jak się zakończy.
Podkreślam: żaden z tych kotów nie trafi do nowego domu nie wysterylizowany lub wykastrowany. Pod naszą opieką jest akurat 10 kotek i 1 kocur.
Kotów do domów wychodzących nie wydajemy.

Ze spraw bardzo ważnych, które właśnie potwierdziłam i dostałam wszystkie dane UM w Łaziskach Górnych potwierdził, że zobowiązuje się do pokrycia kosztów leczenia i utrzymania wszystkich zwierząt z interwencji. Nie mowie tutaj o 10 kotach, z którymi nie wiemy co się dzieje, bo sprawa jest w toku i tą kwestie zostawiamy w rękach odpowiednich władz.

edit.
Zapomniałam napisać, że wszystkie pieniądze, które wpłyną na nasze konto na ten konkretny cel zostaną zamrożone do chwili wyjaśnienia całej sprawy. Chyba, że ktoś już zarząda ich zwrotu.
Ostatnio edytowano Śro wrz 28, 2011 10:54 przez Adria, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek Obrazek

Adria

Od: Pt paź 28, 2005 10:59

Post » Śro wrz 28, 2011 10:52 Re: 21 DŁUGOWŁOSYCH Z PSEUDO, FATALNY STAN, POTRZEBNE WSPARCIE

:** pisze:Przecierz nie bede trzymala kota zamknietego w domu. Jak kazdy kot ma instynkt , a kot wyszedl za brame jak mnie nie bylo w domu i babcia sie nim opiekowala. Moj kot nie jest typowym "kanapowcem" kocha wychodzic na dwor i daje mu wolnosc. Nie kazdy pers potrafi lowic myszy ale na pewn gdyby byly wypuszczane na dwor na pewno nauczyly by sie.

Tak zwłaszcza persy hodowane wedle obecnego wzorca :roll:
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[poprzednia][następna]