"Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw sie 25, 2011 19:15 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Erin pisze:
vip0 pisze:Ziemniaków to nie...ale raz obszczaną kromkę do pyska wzięłam :evil: .

O matko :strach: Felino - urynoterapia :roll: :lol:

A ja dziś zrobiłam obiad, przyniosłam do pokoju, postawiałam na stole i chciałam krzesło odsunąć.
I co się stało, kto zgadnie? Pucosław wskoczył na stół :twisted: Co prawda przeskoczył nad talerzem, ale - jako, że jest go dość sporo - prawie brzuchem przejechał po zawartości.
Bezczelnie i na moich oczach :twisted:

Na szczęście nie zdażyłam przełknąć, bo mi zajechało... :mrgreen: .
Włosów w jedzeniu też już nie zauważam, stwierdziłam, że jak mi się kiedyś zrobi kłaczek, to zeżrę trochę chrupek i już :mrgreen:
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Od: Pon maja 23, 2011 10:55

Post » Czw sie 25, 2011 19:20 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

vip0 pisze:Na szczęście nie zdażyłam przełknąć, bo mi zajechało... :mrgreen: .
Włosów w jedzeniu też już nie zauważam, stwierdziłam, że jak mi się kiedyś zrobi kłaczek, to zeżrę trochę chrupek i już :mrgreen:

Otóż to! :ok:
Ewentualnie trochę pasty :wink:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Czw sie 25, 2011 19:29 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

W dodatku mam jednego nałogowego żebraka :evil: .
Spokojnie się w jego towarzystwie nie zje za nic, włazi na kolana, na stół, do talerza, nie odczepi się, póki nie dostanie. Zwalenie go ze stołu nic nie da, bo materializuje się tam znów z prędkością światła. Na argumenty w stylu " Plamek, cholera, czy ja ci wyjadam z twojej miski? " też do niego nie docierają.
Jest to o tyle uciążliwe, że wiecznie boryka się z chlamydiami, więc...same wiecie, gluty, te sprawy :? .
" There are people who have an extraordinary, spiritual connection with animals. And when such a man dies, it happens, that he connects with the animal that he was closest to and loved most. "

vip

Post » Czw sie 25, 2011 19:29 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Erin pisze:

wiem, że tu tylko narzekanie, ale nie wytrzymałam :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
oczami wyobraźni, zobaczyłam dawkowanie pasty :ryk: :ryk: :ryk:

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Czw sie 25, 2011 19:31 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Wiolaww pisze:
Erin pisze:

wiem, że tu tylko narzekanie, ale nie wytrzymałam :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk: :ryk:
oczami wyobraźni, zobaczyłam dawkowanie pasty :ryk: :ryk: :ryk:

Chrupki kocie już jadłam... :oops: :oops: :oops: ...no tak tylko,żeby zobaczyć, jak smakują.
To co mi tam taka pasta :D !

vip

Post » Czw sie 25, 2011 19:33 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

No i jak smakowały? Bardzo wkusne, czy tak średnio? :D
A ja żebraków ma kilkoro, więc pomyśl sobie, co to jest, jak spokojnie zjeść nie można, bo pyski wsadzają do talerza :twisted:

I tak ich kocham! :mrgreen:

Erin

Post » Czw sie 25, 2011 19:36 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Erin pisze:No i jak smakowały? Bardzo wkusne, czy tak średnio? :D
A ja żebraków ma kilkoro, więc pomyśl sobie, co to jest, jak spokojnie zjeść nie można, bo pyski wsadzają do talerza :twisted:

I tak ich kocham! :mrgreen:

Nie smakowały...wolę puszeczki ...całkiem dobre, gdyby tak jeszcze trochę soli... :ryk: :ryk: :ryk: .

vip

Post » Czw sie 25, 2011 19:36 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

To i ja się dorzucę, bo nie ma to jak mycie ścian o 6 rano, gdy na 8 do pracy....

Wtorkowy ranek, po 5.00, koty, w oczekiwaniu na śniadanie, ganiają po mieszkaniu, skacząc po nas, gdy jeszcze próbujemy spać - taki codzienny poranny standard. W końcu przed 6.00 stwierdziłam, że wstaje, bo i tak zaraz budzik zadzwoni, a już nie usnę. Odwracam się w stronę ściany, podnoszę, a nad łóżkiem, na jasnej ścianie długa na pół metra i szeroka na jakieś 15 cm smuga.... czerwona.... "KREW!!!" Zerwaliśmy się z TŻ... podłoga cała w kropkach... jeszcze świeżych..
Po gonitwach w końcu złapałam Presto (niedawno rozwalił sobie ogon tak skutecznie, że miał amputowany kawałek), wpakowałam do klatki - oczywiście ogona nie dał sobie obejrzeć, no bo po co - lepiej, żebym się denerwowała, czy musi mieć znowu obcinany kawałek :roll:
Dobrze, że TŻ miał wolne, to pojechał z kotem do weta (szef by nie zrozumiał czemu chce wolne...). Na szczęście nie było potrzeby szycia.
Kropki z krwi jeszcze następnego dnia zmywałam....

Alyaa

Od: Śro paź 22, 2008 18:24

Post » Czw sie 25, 2011 19:37 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

U mnie Filon kradnie jedzenie, żeby spokojnie zrobić sobie śniadanie, muszę jemu rzucić kawałek wędliny.
Gdy tego nie zrobię, wędlina z pieczywa znika sama. Wystarczy się odwrócić :D Takie czary mary :mrgreen:

Wiolaww

Od: Nie gru 12, 2010 16:55

Post » Czw sie 25, 2011 19:39 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

vip0 pisze:Nie smakowały...wolę puszeczki ...całkiem dobre, gdyby tak jeszcze trochę soli... :ryk: :ryk: :ryk: .

Obrazek

Erin

Post » Czw sie 25, 2011 19:41 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Mój Punio otwiera wszystkie szafki i wyjątkowo wnikliwie penetruje ich zawartość.
Nie ma drzwiczek, których by nie otworzył.
Jak nie ma nikogo w domu przez jakiś czas, to już wiem, że czekają mnie po powrocie wiosenne porządki :evil: .
Po cholerę on grzebie w tych szafkach :evil: ?
A jak już musi grzebać, to po co wywala :evil: ?

vip

Post » Czw sie 25, 2011 19:44 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

O, mój Ptysiek klamki forsował.
Jak zamontowałam gałki, myślałam że się posikam ze smiechu.
Skakał jak na sprężynie i piszczał po każdym skoku :mrgreen:

Alyaa, współczuję przeżyć.
Moje tez potrafią sobie robić kuku, chociaż częściej mnie.
Miałam już rozwaloną dolną powiekę, policzek i tył potylicy - tak latali rano :roll:
Ostatnio edytowano Pt sie 26, 2011 6:37 przez Erin, łącznie edytowano 1 raz

Erin

Post » Czw sie 25, 2011 19:53 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

O ranach i bliznach na sobie nawet nie wspominam. Mówię rodzince, że przynajmniej będą mieli po czym zwłoki zidentyfikować :mrgreen:

Alyaa

Post » Czw sie 25, 2011 19:54 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Hehehe :D
Ja do podrapanych rąk i nóg się przyzwyczaiłam, ale jakoś nie mogę przełknąć faktu, że moje ukochane futra omal mi oczu nie wydrapały :surprise: :roll:

Erin

Post » Czw sie 25, 2011 20:00 Re: "Dośćmam" czyli NARZEKANIOWO tylko o kotach ]:P

Najmłodszy tymczasowy "nabytek", przyniesiony przez TŻ, ma zapędy do skakania do oczu z pazurami :roll:
Mało przyjemne :?

Alyaa

[poprzednia][następna]