Zbudujemy naszej kici domek mały??? Podsumowanie.

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon paź 31, 2011 13:30 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

Dziękuję bardzo za wpłatę od RYB-KI. :1luvu:
Wpisujemy na 1 stronie.
Ostatnio edytowano Czw lis 03, 2011 14:18 przez Prakseda, łącznie edytowano 1 raz
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)

Prakseda

Od: Czw cze 16, 2005 10:35

Post » Czw lis 03, 2011 9:00 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

Z uwagi na pewne nowe okoliczności zawieszam czasowo akcję zbiórkową na budki.

Tak się szczęśliwie ułożyło, że znalazł się sponsor instytucjonalny, który zakupił pewna partię pudeł i potrzebnych materiałów wykończeniowych. W tej sytuacji na razie wystarczy materiałów budowlanych.
Z forumowej akcji uzbierała się kwota 1.575 zł. Wydałam 1.283,01. (rachunki na str 6) Czyli zostało nie wykorzystane na moim koncie 291,99 zł. Jeżeli osoby wpłacające wyrażą zgodę, to proponuję aby te pieniądze pozostały w moim „depozycie” do późniejszego rozliczenia. Chodzi o to, że przed nami kilka zimowych miesięcy, może być tak, że po rozdysponowania wszystkich domków okaże się, że są nowe potrzeby. Odkryjemy nowe bezdomniaki bez schronienia, ktoś zgłosi potrzebę postawienia domku, itp. A wiem z doświadczenia lat ubiegłych, że jest tak co roku. Jeszcze w lutym i marcu musiałam robić kolejne budki. Wtedy wykorzystałabym pieniądze z „depozytu” czy nawet ew. odwiesiła akcję. Jeżeli ktoś z darczyńców nie akceptuje takiego rozwiązania, będzie chciał zwrotu wpłaconej kwoty czy zgłosi inne sugestie, proszę o sygnał.

Wszystkim wpłacającym jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję za pomoc. Wątku nie zamykam, bo będę jeszcze tu pisać, co słychać w sprawie i gdzie stawiamy domki . Pozdrawiam.

Kopiuję ten wpis do pierwszego postu.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.

Prakseda

Post » Czw lis 03, 2011 15:26 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

Dobre wiadomości :D
:ok: :ok: :ok: :ok:

iwona66

Od: Pt paź 23, 2009 15:40

Post » Wto lis 08, 2011 15:17 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

Dziękuje bardzo JOLUCE za zadanie sobie trudu i wymailowanie kilkudziesięciu szwalni polaru.
Jedna z firm odpowiedziała na zapytanie - jest nowa partia polaru do budek. Joluka, bardo dziękujemy. :1luvu:
Ja do tej pory szukałam ścinków na terenie Warszawy, bo kłopot z transportem.
Tym razem mamy polar do odbioru aż ok 80 km od Warszawy, ale jest ktoś, dla kogo, gdy idzie o koty, nie ma przeszkód - odległość, czas, paliwo. Po prostu pełna determinacja i oddanie sprawie polepszenia kociego losu. Napiszę, o kogo chodzi, gdy dostanę zgodę na ujawnienie.

Prakseda

Post » Sob lis 12, 2011 21:51 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

zaznaczę sobie
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Pon lis 14, 2011 15:25 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

Dziękuję bardzo za wpłatę Farci.
Przeprszam, że piszę z opóźnieniem, nie sprawdzałam stanu konta od wielu dni.
Wpisuję na 1 str.

Prakseda

Post » Śro lis 16, 2011 14:14 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

Dziękuję bardzo AnielceG za transport polaru. Anielka pojechała do szwalni, którą "wyczaiła" Joluka (dzięki :1luvu:), odległej o prawie 80 km od Warszawy. Specjalnie w tym celu wynajęła przyczepkę. Poświęciła na to świąteczny dzień. Dźwigała wielkie wory.
Polar wspaniały - czysty, gruby. :ok:

W związku z nadwyżką forumowych wpłat chciałabym zwrócił Anieli poniesione koszty. Mam nadzieję, że nie macie nic przeciwko temu. Faktury na to nie będzie. Ale są zdjęcia worów z polarem.
Anielko bardzo proszę o wklejenie, jeżeli znajdziesz na to wolną chwilę.
Są też zdjęcia budek. Z Anielką zrobiłyśmy ostatnio ponad 30 domków (nie zależnie od tych, które wcześniej robiłam samodzielnie). W sumie ponad 50 domków powstało, ale to jeszcze nie koniec w tym sezonie

Prakseda

Post » Śro lis 16, 2011 14:20 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

Wszyscy wiemy, że Anielka podobnie jak Ty to kocie anioły siomObrazekObrazek

Myslę, że nikt nie będzie miał żadnych obiekcji, żebyś Anielce zwróciła koszty. W każdym razie ja jestem jak najbardziej za :ok:
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro lis 16, 2011 14:31 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

AgaPap pisze:

Myslę, że nikt nie będzie miał żadnych obiekcji, żebyś Anielce zwróciła koszty. W każdym razie ja jestem jak najbardziej za :ok:

Dzięki, kwotę podam w kolejnym poście. Muszę zadzwonić do Anielki, bo nie pamiętam dokladnie ile wydała na podróż.

Prakseda

Post » Śro lis 23, 2011 21:08 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Domków zrobiłyśmy w sumie 35. Niemal wszystkie już rozwiezione.
AnielkaG

Post » Czw lis 24, 2011 15:38 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

Dzięki za zdjęcia Anielko!

Prakseda

Post » Pt lis 25, 2011 18:28 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

Zrobiłam zestawienie:
Domki małe:
2 szt ul. Magazynowa
1 szt Stadion
1 szt działki Racławicka
2 szt działki Paszkowskiego
3 szt Okęcie/ Włochy
2 szt ul. Nowogrodzka
2 szt ul. Dworkowa
3 szt ul. Melomanów
3 szt ul. Postepu
1 szt ul. Różyckiego
4 szt nie wiem gdzie
Domki duże:
2 szt ul. Różyckiego
1 szt działki Racławicka
1 szt Nowy Świat
2 szt ul. Krzywickiego
1 szt ul. Nowolipki
AnielkaG

Post » Pt lis 25, 2011 20:39 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

Koty z Melomanów dostały też 3 duże budki i bardzo dziękują :D

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Śro gru 14, 2011 12:18 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

"Moje" spółdzielniane koty też już korzystają z budek, znalazły sobie same bez podstawiania jedzenia itp.
Dzisiaj rano zauważyłam, jednak, że w małej budce siedziały 2 koty (matka z synem) a duża budka obok stała pusta.
Jeszcze raz dziekuję w imieniu kotków.
ObrazekObrazek

Jagooda

Od: Czw wrz 08, 2011 12:47

Post » Śro sty 18, 2012 13:16 Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Załączam paragon na zakup paki styropianu w płytach (68 zł) oraz pianki montażowej (18 zł).
Były potrzebne do urządzenia/ocieplenia kociej piwnicy na ul. Górskiej.

Poza tym zwróćiłam AnielceG koszty transportu polaru z okolic Rawy Mazowieckiej (paliwo, wynajem przyczepy i flaszka dla dozorcy udostępniająćego pomiesczenie na skłądowanie), łacznie 120 zł.

Łącznie wydałam 206 zł z kwoty pozostającej w "depozycie" budkowym.

Prakseda

[poprzednia][następna]