» Czw lis 03, 2011 9:00
Re: Zbudujemy naszej kici domek mały??? Rachunki str 6
Z uwagi na pewne nowe okoliczności zawieszam czasowo akcję zbiórkową na budki.
Tak się szczęśliwie ułożyło, że znalazł się sponsor instytucjonalny, który zakupił pewna partię pudeł i potrzebnych materiałów wykończeniowych. W tej sytuacji na razie wystarczy materiałów budowlanych.
Z forumowej akcji uzbierała się kwota 1.575 zł. Wydałam 1.283,01. (rachunki na str 6) Czyli zostało nie wykorzystane na moim koncie 291,99 zł. Jeżeli osoby wpłacające wyrażą zgodę, to proponuję aby te pieniądze pozostały w moim „depozycie” do późniejszego rozliczenia. Chodzi o to, że przed nami kilka zimowych miesięcy, może być tak, że po rozdysponowania wszystkich domków okaże się, że są nowe potrzeby. Odkryjemy nowe bezdomniaki bez schronienia, ktoś zgłosi potrzebę postawienia domku, itp. A wiem z doświadczenia lat ubiegłych, że jest tak co roku. Jeszcze w lutym i marcu musiałam robić kolejne budki. Wtedy wykorzystałabym pieniądze z „depozytu” czy nawet ew. odwiesiła akcję. Jeżeli ktoś z darczyńców nie akceptuje takiego rozwiązania, będzie chciał zwrotu wpłaconej kwoty czy zgłosi inne sugestie, proszę o sygnał.
Wszystkim wpłacającym jeszcze raz bardzo serdecznie dziękuję za pomoc. Wątku nie zamykam, bo będę jeszcze tu pisać, co słychać w sprawie i gdzie stawiamy domki . Pozdrawiam.
Kopiuję ten wpis do pierwszego postu.
Los bowiem synów ludzkich jest ten sam, co i los zwierząt; los ich jest jeden: jaka śmierć jednego, taka śmierć drugiego, i oddech życia ten sam. W niczym więc człowiek nie przewyższa zwierząt.
(Biblia, Księga Koheleta 3/19)