Mis&Marcel(*)s15Miś -3 lata bez Marcelka, 2 lata bez Misia..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 14, 2011 11:33 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

J.D chyba nie chodzi o jakieś no " spory" ale rozumiem - to nie moja sprawa
najważniejsze jest dobro Króweczki
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw lip 14, 2011 11:39 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

Edytka1984 pisze:J.D chyba nie chodzi o jakieś no " spory" ale rozumiem - to nie moja sprawa
najważniejsze jest dobro Króweczki

dokładnie!!
tylko w razie jakiś problemów zdrowotnychkrówka czego mogę oczekiwać ze strony wyżej wspomnianej? Salwy egzekucyjnej???? skoro wcześniej nie zrobiłam nic złego a mimo to zostałam, delikatnie mówiąc, "poturbowana" słownie [raczej pisemnie];
każdy na moim miejscu miałby obawy a złe słowa i niesłuszne posądzenia są równie skuteczne jak miecz-ranią boleśnie i głęboko :(
Ostatnio edytowano Czw lip 14, 2011 11:42 przez J.D., łącznie edytowano 1 raz

J.D.

Od: Nie maja 23, 2010 13:24

Post » Czw lip 14, 2011 11:40 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

J.D to Twoja decyzja - ale wiem,że Krówka była by w dobrych rękach
w schronie ma marne szanse i każda z nas o tym dobrze wie
czy Marzena wydała zgodę na przetransportowanie Krówki do Ciebie?
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw lip 14, 2011 11:43 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

Nie rozmawiałam z nią jeszcze bo.....nie wiem gdzie jest mój telefon :roll: mogłam zostawić u mamy....

J.D.

Post » Czw lip 14, 2011 11:45 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

aha rozumie - dajcie potem znać czy doszłyście do porozumienia
:ok: :ok: :ok: trzymam kciuki za Was i Króweczke
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw lip 14, 2011 11:48 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

z mojej strony nie ma problemu tylko czy Marzenia odda kota do DT,na temat którego ma interesujące spostrzeżenia :?

J.D.

Post » Czw lip 14, 2011 11:49 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

to czekamy na informację od Niej

mam nadzieję,że wszystko się zakończy happy endem
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw lip 14, 2011 14:17 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

Banerek i kciuki.
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130236&start=45][img]http://miau5.republika.pl/mal.gif[/img][/url]
Krzysiekbolo

Post » Czw lip 14, 2011 14:29 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

Krzysiekbolo pisze:Banerek i kciuki.
Obrazek

Kod: Zaznacz cały
[url=http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=130236&start=45][img]http://miau5.republika.pl/mal.gif[/img][/url]

dziękuję pięknie :)
magdajedral

Post » Czw lip 14, 2011 15:59 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

J.D. pisze:z mojej strony nie ma problemu tylko czy Marzenia odda kota do DT,na temat którego ma interesujące spostrzeżenia :?

decyzja o umieszczeniu kociaka w dt nie jest wyłącznie moja, ale także osoby spoza forum i magdajedral.
Pod koniec czerwca napisałaś mi w pw kilka informacji o swoim dt. Biorąc to pod uwagę plus to co wiem od Twoich przyjaciół (meksykanki) odpowiedz mi na jeszcze takie pytania, abyśmy mogły razem podjąć decyzję:
1. gdzie i na jak długo zagwarantujesz kociakowi kwarantannę?
2. czy Twoja sytuacja finansowa jest już dobra? Pisałaś pod koniec czerwca, ze jest fatalnie, nie masz pieniędzy, kiepsko idą bazarki itp - czy coś się zmieniło?
Zastanawiam się czy kolejny kot nie będzie zbytnim obciążeniem dla Ciebie bo ja, niestety, ze swojej strony nie będę Cię mogła wspierać finansowo nawet złotowka miesięcznie - mam jeszcze długi w lecznicach, Mikę po operacji, wolnozyjące koty. itp.
3. możesz wkleić link do wątku o swoim dt?

za domek dla krowka :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 14, 2011 16:07 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

Marzenia11 pisze:
J.D. pisze:z mojej strony nie ma problemu tylko czy Marzenia odda kota do DT,na temat którego ma interesujące spostrzeżenia :?

decyzja o umieszczeniu kociaka w dt nie jest wyłącznie moja, ale także osoby spoza forum i magdajedral.
Pod koniec czerwca napisałaś mi w pw kilka informacji o swoim dt. Biorąc to pod uwagę plus to co wiem od Twoich przyjaciół (meksykanki) odpowiedz mi na jeszcze takie pytania, abyśmy mogły razem podjąć decyzję:
1. gdzie i na jak długo zagwarantujesz kociakowi kwarantannę?
2. czy Twoja sytuacja finansowa jest już dobra? Pisałaś pod koniec czerwca, ze jest fatalnie, nie masz pieniędzy, kiepsko idą bazarki itp - czy coś się zmieniło?
Zastanawiam się czy kolejny kot nie będzie zbytnim obciążeniem dla Ciebie bo ja, niestety, ze swojej strony nie będę Cię mogła wspierać finansowo nawet złotowka miesięcznie - mam jeszcze długi w lecznicach, Mikę po operacji, wolnozyjące koty. itp.
3. możesz wkleić link do wątku o swoim dt?

za domek dla krowka :ok: :ok: :ok:

A to (wytłuszczenie) raczej nie jest zgodne z zasadami netykiety. Nie powinno się ujawniać na publicznym forum spraw znanych spoza netu.
Fakty są takie - w schronie kociak po prostu umrze - i to wkrótce - a Ty, wybacz, urządzasz "tor przeszkód" jedynemu DT jaki się pojawił :?
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Czw lip 14, 2011 16:44 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

Madzia, on chciałby do tego etui wejść i pojechać do Mszczonowa :D
Obrazek Obrazek

JolaJ

Od: Pt sty 14, 2011 18:58

Post » Czw lip 14, 2011 16:56 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

JolaJ pisze:Madzia, on chciałby do tego etui wejść i pojechać do Mszczonowa :D

też tak myślę :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Czw lip 14, 2011 17:28 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

a może "adwokaci" pozwolą samej J.D. odpowiedzieć na zadane pytania ..

od kiedy troska o warunki jakie ma DT zanim odda się tam kota jest czymś nagannym ? 8O
od kiedy nieważne jest czy nowy kot ma miejsce na kwarantannę itd. 8O

przeciwnie-właśnie należy pytać przed a nie po, aby zdobyć przekonanie że dany DT sprosta sytuacji gdyby okazała się patowa-np tak jak w przypadku Promyka-czasem trzeba z własnej kieszeni wyłożyć kupę kasy na nagłe i trudne leczenie,zanim można liczyć i prosić o zbiórki,ba zanim w ogóle zdąży się o tych zbiórkach pomyslec...

pozornie zdrowy kot potrafi w ciągu jednego dnia okazać się bardzo chorym kotem..

i skąd to przekonanie że ktoś zadając logiczne pytania urządza "tor przeszkód"?
a także skąd twierdzenie że to "jedyny DT jaki się pojawił"?

niestety najwyrażniej niektórzy cierpią na manię wiedzenia wszystkiego najlepiej-Marzenia jest od takiego podejścia wolna a więc pyta i ma do tego prawo.
Ostatnio edytowano Czw lip 14, 2011 17:40 przez smarti, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek ..... oraz.... DT Smarti na facebook'u! -w l.2010-2013 ponad 130 kotów w DS, od 2014 zawieszony z powodu "zmęczenia materiału" :)

Czaruniu['],Pusiuniu['],Carlisiu['],Puniu['],Diegusiu['],Smartuniu['],Mileczko[']...
...Wasza śmierć nie jest dla nas żadnym powodem abyśmy przestali Was kochać...

smarti

Od: Wto lip 27, 2010 13:17

Post » Czw lip 14, 2011 17:40 Re: Gacek uratowany-na pomoc Krówce w schronie!!PILNIE DTs.4

smarti pisze:a może "adwokaci" pozwolą samej J.D. odpowiedzieć na zadane pytania ..

od kiedy troska o warunki jakie ma DT zanim odda się tam kota jest czymś nagannym ? 8O
od kiedy nieważne jest czy nowy kot ma miejsce na kwarantannę itd. 8O

przeciwnie-właśnie należy pytać przed a nie po, aby zdobyć przekonanie że dany DT sprosta sytuacji gdyby okazała się patowa-np tak jak w przypadku Promyka-czasem trzeba z własnej kieszeni wyłożyć kupę kasy na nagłe i trudne leczenie,zanim można liczyć i prosić o zbiórki,ba zanim w ogóle zdąży się o tych zbiórkach pomyslec...

pozornie zdrowy kot potrafi w ciągu jednego dnia okazać się bardzo chorym kotem..

Tak, tylko że tu nie chodzi bynajmniej o dobrze pojętą troskę o kota, lecz o kolejną "wojenkę" Marzeni11. Swoją drogą może zamiast gnębić osoby słabsze psychicznie i wrażliwe spróbowałaby z kimś, kto jest trudniejszym przeciwnikiem :wink:
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

[poprzednia][następna]