RTOZ KAN! PILNIE dt/ds/$$$! KRACH FINANSOWY W KAN!! POMOCY!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 07, 2011 13:00 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

ametyst55 pisze:Tego się obawiałam :evil:

Ja tez. Zjednoczona efropa :evil:

Z tego co wczesniej wyczytalam, kontenery mozna postawic bez pozwolenia tylko na 6 miesiecy (ciekawe czy tyle trwaja budowy?). Nie mam pojecia czy sa jakies odstepstwa od przepisow, bo pewnie z oplat w trakcie zalatwiania formalnosci urzad moze zwolnic i pewnie tez procedury przyspieszyc, ale jak zwykle ojczyzniany urzednik musi chciec, a najczesciej urzednik nie chce, bo jest swiecie przekonany o swojej wladzy.

Andzeliko, co powiedzial radca prawny? Dal jakas szanse?

Moze sprobowac z ogloszeniami w prasie? Moze znow zaczniemy pisac do urzedasow? No nie wiem, cholercia, nie wiem.

Za chwile bedzie jesien, zima...

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Czw lip 07, 2011 13:40 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

Radca prawny ma szukać jakichś kruczków prawnych. :mrgreen: Dzisiaj dzwonił do mnie naczelnik wydziału budowlanego ze Starostwa i także nie znaleźli podstaw prawnych do postawienia kontenerów bez zezwolenia i planów budowy.

WYMYŚLIŁAM DOM DRZYMAŁY I NIECH MNIE DIABLI JEŚLI NA TO NIE OTRZYMAM ZEZWOLENIA. :evil:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Czw lip 07, 2011 13:45 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

No właśnie, u nas na Mazurach powstało mnóstwo chatek na kółkach,zwłaszcza w okolicy jezior :mrgreen:
Te kontenery należące do miasta, najwyraźniej postawione na czas budowy, wyglądają, jakby tam stały dużo dłużej niż 6 miesięcy :mrgreen:
Aha, i na wóz Drzymały chyba nie trzeba zgody sąsiadów :mrgreen: , co może okazać się kluczowe :mrgreen:
"Koty trzeba chwalić, robia się od tego bardziej puchate"

taizu

Od: Śro gru 30, 2009 23:05

Post » Czw lip 07, 2011 13:48 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

NIESTETY OTRZYMAŁAM ODPOWIEDŹ OD RADCY I WEDŁUG PRZEPISÓW NIE WOLNO STAWIAĆ NIC NA KOŁACH . :cry: CO JA MAM DALEJ ROBIĆ - DZISIAJ ZŁAPAŁAM CZTERY OK. 3-MIEŚ. KOCIAKI - DZIKUSKI / ZOSTAŁA JESZCZE MAMA I JEDNO KOCIĄTKO DO ZŁAPANIA / , W KOLEJCE CZEKAJĄ NASTĘPNE MALUCHY A JA NIE MAM ICH GDZIE TRZYMAĆ.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Czw lip 07, 2011 14:47 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

andzelika1952 pisze: NIESTETY OTRZYMAŁAM ODPOWIEDŹ OD RADCY I WEDŁUG PRZEPISÓW NIE WOLNO STAWIAĆ NIC NA KOŁACH . :cry: CO JA MAM DALEJ ROBIĆ - DZISIAJ ZŁAPAŁAM CZTERY OK. 3-MIEŚ. KOCIAKI - DZIKUSKI / ZOSTAŁA JESZCZE MAMA I JEDNO KOCIĄTKO DO ZŁAPANIA / , W KOLEJCE CZEKAJĄ NASTĘPNE MALUCHY A JA NIE MAM ICH GDZIE TRZYMAĆ.

:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw lip 07, 2011 14:50 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

andzelika1952 pisze: NIESTETY OTRZYMAŁAM ODPOWIEDŹ OD RADCY I WEDŁUG PRZEPISÓW NIE WOLNO STAWIAĆ NIC NA KOŁACH . :cry: CO JA MAM DALEJ ROBIĆ - DZISIAJ ZŁAPAŁAM CZTERY OK. 3-MIEŚ. KOCIAKI - DZIKUSKI / ZOSTAŁA JESZCZE MAMA I JEDNO KOCIĄTKO DO ZŁAPANIA / , W KOLEJCE CZEKAJĄ NASTĘPNE MALUCHY A JA NIE MAM ICH GDZIE TRZYMAĆ.

To znaczy, ze przyczep samochodowych wszelkiej masci tez nie stawiac???? co sie z tego kraju porobilo

Andzeliko, a radca prawny nie ma pomyslu na pozyskanie lokalu od miasta/gminy/starostwa?

kociamysza

Post » Czw lip 07, 2011 15:06 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

Andzeliko, a radca prawny nie ma pomyslu na pozyskanie lokalu od miasta/gminy/starostwa?

Niestety nie , już wcześniej się znamy / ma ode mnie kotkę / i współpracujemy - brałam też od niego na leczenie chorego kota Julka. Razem z żoną to kociarze , którzy dokarmiają bezdomniaczki w swojej piwnicy.

Starostwo ma tylko jakieś lokale i działki na wsiach.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Czw lip 07, 2011 20:16 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

nie wiem czy się przyda, ale zadaliśmy pytanie w granicach naszych mozliwości, i taką mamy odp:

zależy od praw do działki:

1.właściciel działki może:

A.w sprawie kontenera uzyskać w urzędzie miasta lub starostwie powiatowym w miejskim planie zagospodarowania terenu czy można postawić - czy nie ma ograniczenia zabudowy na działce, a po uzyskaniu zgody max 120 dni kontener, w zgodzie z litera prawa, może stać...potem trzeba przestawić..po kolejnej zgodzie.
- opłaty ok 500zł od zgód urzędowych ( tyle to w Poznaniu kosztuje )

B. wlasciciel działki na swojej działce POSTAWIĆ PRZYCZEPĘ CAMPINGOWĄ ( parkowanie ) lub inne coś co jeździ i ma dowód rejestracyjny - może postawić kiedy chce, i jak chce..- i to jest opcja, kiedy nawet mając wokół siebie ludzi niechętnych, można w zgodzie z prawem COKOLWIEK ZAMKNIĘTEgo .

2. natomiast niewłaściciel musi uzyskać od właściciela:
w umowie dzierżawy:
-prawo do dysponowania gruntem, z opcją pozwolenia od własciciela: stawiania kontenera, lub innego środka transportu : potem znowu :
A.oplaty, jak właściciel.
B. bez opłat, ale ma mieć kółka i dowód rejestracyjny ..

wiedza nie moja, tylko od pani architekt pracującej w firmie architektonicznej ( obsługa od A do Z, czyli od papierów na wszystkie budowy, do budowlańców, odbioru technicznego, itd - ta firma buduje hale magazynowe, stadiony, itp ) jako wszechwiedzaca od prawa budowlanego..

merrigold77

Od: Śro lip 14, 2010 16:39

Post » Czw lip 07, 2011 20:27 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

O ile kontener mozna na kolach postawic, tak juz dowodu rejestracyjnego miec nie bedzie. Wiekszosc tzw domkow holenderskich czy innych przyczep kempingowych tez pewnie nie. O ile pamietam rejestracja przyczepy w wydziale komunikacji wymaga zaswiadczenia z badania technicznego na ktore trza pojechac z autem ciagnacym te przyczepe (sprawdza sie glownie poprawnosc dzialania instalacji elektrycznej)

kociamysza

Post » Czw lip 07, 2011 20:29 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

500 zl za wydana zgode byloby chyba jeszcze do przezycia, bardziej martwia mnie wszelakie warunki techniczne.

kociamysza

Post » Czw lip 07, 2011 20:38 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

niedawno czytałam, że unia dotowała solarium dla koni 8) ech
:twisted: smiało mogliby dofinansować camping dla kotów :twisted:

merrigold77

Od: Śro lip 14, 2010 16:39

Post » Czw lip 07, 2011 20:57 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

Franio i Emilek są razem w nowym domku w Radomsku. :1luvu: Została jeszcze Klarunia i Lala :kotek: :kotek:
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Post » Czw lip 07, 2011 21:17 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

andzelika1952 pisze:Franio i Emilek są razem w nowym domku w Radomsku. :1luvu: Została jeszcze Klarunia i Lala :kotek: :kotek:

:dance: :dance2: :dance2: :dance: :dance2: jakoś jutro spróbuje wykasować.... :roll:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw lip 07, 2011 22:03 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

ojej same kłody pod nogi... :(
ObrazekObrazek
Obrazek

Kocia Lady

Od: Wto sie 18, 2009 22:11

Post » Pt lip 08, 2011 9:22 Re: KOCIA ARKA NOEGO - PILNIE adopcje!dt/ds/$- ZNÓW BEZ LOKALU:(

andzelika musi przegadać to chyba z prawnikiem????
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]