KALISZ, WRO - Morfinka już w Domu ;)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw mar 31, 2011 20:05 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

pojadła :-)
Obrazek

czarno-czarni

Od: Pon lip 21, 2008 12:35

Post » Czw mar 31, 2011 20:08 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

:piwa:

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw mar 31, 2011 20:13 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

malusio, ale pojadła. Poszła na kanapę i drzemała na poduszce. Wsadziłam ją do legowiska - warczała, mruczała i się ułożyła.
K & M śpią u mnie na łóżku.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw mar 31, 2011 20:19 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

ino ja się tu podniecam 8) faktem, że
Morfinka siknęła do kuwety i to ustawionej w łazience - znalazła sobie i skorzystała!

Halllo!
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw mar 31, 2011 20:20 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

:piwa: i do przodu :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw mar 31, 2011 20:21 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Popiła, pojadła, pomruczała, posyczała, pozwiedzała, pospała - oby tak dalej :ok: :ok: :ok:

Bazyliszkowa

Post » Czw mar 31, 2011 20:22 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Kolacja, siusiu, paciorek i spać :D
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw mar 31, 2011 20:25 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

mam nadzieje, że sunicram już prawie w domu - wyjechali ok. 19.30
Z fotami na razie się wstrzymam - po co ją stresować. Jutro na kilka godzin zostanie u weta na badaniach i obserwacji - to też nerwy.
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw mar 31, 2011 20:30 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

:ok: :ok: :ok: za zdrówko :kotek:

merrigold77

Od: Śro lip 14, 2010 16:39

Post » Czw mar 31, 2011 20:31 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

przyszła do mnie do sypialni , obwąchała wszystko, chłopaki śpią nadal - i poszła dokądś....
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw mar 31, 2011 20:33 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Jak na to, jak wyglądała na fotkach z niedzieli i na stres związany z podróżą i zmianą otoczenia, to naprawdę zachowuje się nadspodziewanie super. Dzielna dziewczynka :ok:

Bazyliszkowa

Post » Czw mar 31, 2011 20:52 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

Hej,

co tu pisać, jestem w super humorze! :-) Morfinka wyglądała dzisiaj tak, że jej nie poznałem. Oczy otwarte, wstaje na łapy, reaguje, w samochodzie drapie klatkę, wyciąga łapkę - no inny kot po prostu, czemu ja nie wziąłem aparatu, to trzeba zobaczyć.

W schronisku pełna współpraca, zero problemów. Dostaliśmy kotkę, dokumenty, listę leków podanych ostatnio :ok:
W podróży mała była super grzeczna, nawet "kupala" walnęła dokładnie w momencie, kiedy zjechaliśmy na stację benzynową :ryk:

A Dagmara ma tak świetnego weterynarza że ehh tylko pozazdrościć. Pozostaje trzymać kciuki, że jutrzejsze badania nie wykażą żadnego poważnego problemu... i za to trzymam :ok: Dzisiaj póki co lekarz nie męczył jej niczym, stwierdził tylko na pewno zapalenie dziąseł, które musi sprawiać duży ból. No i dodał, że gdyby dalej tak leżała sama jak w niedzielę, to mogłoby jej już nie być... Jutro kotka przejdzie pełne badania, testy, dostanie kroplówkę i lekarstwa. Chociaż część dostała już w ostatnich dniach w schronisku, co postawiło ją bardzo na nogi.

Dagmara - DZIĘKI!!! I wielki ukłon dla Ciebie. Teraz czekamy na dalsze wieści i zdjęcia. Prawdę mówiąc to ja sma czuję się ojcem chrzestnym trochę ;) I jeśli wszystko będzie dobrze, na pewno jeszcze odwiedzimy koteczkę w Kaliszu :)

Dziewczyny - jeszcze raz wielkie dzięki za wszelką pomoc! Banerek już można odpiąć, wydarzenia usunąć, teraz pozostaje trzymać kciuki za zdrowienie koteczki. A potem.. będziemy szukać DS mam nadzieję ;)
Obrazek

sunicram

Od: Sob lut 26, 2011 17:35

Post » Czw mar 31, 2011 20:59 Re: Shron.WRO - biedna chora kotka -PILNIE DT/DS-JEST POMOC FIN.

chłopaki śpią... Morfinka zwiedza - wskakuje na szafki 8O
Gdy wychodziłam spod prysznica - stała w łazience i patrzyła na mnie :ryk:
Piła kocie mleczko a także wodę.

Zapraszam do Kalisza - mamy różne atrakcje - wielki głaz narzutowy, żubry i piwo :-) i dużo więcej :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw mar 31, 2011 21:02 Re: Shron.WRO - Morfinka ma już DT! Teraz badania...

viewtopic.php?f=1&t=126089

chłopaki tu podzielą się wrażeniami :-)
Obrazek

czarno-czarni

Post » Czw mar 31, 2011 21:05 Re: Shron.WRO - Morfinka ma już DT! Teraz badania...

Super wiadomości:))
Mój wet przy zapaleniach jamy ustnej mówi, że pedzlowanie bardzo szybko daje pozytywny efekt. Jest nieprzyjemne ale skuteczne.
Wielkie kciuki trzymam:))
I niech się im wiedzie i czarnej Morfince i białemu Cezarowi, którzy dziś szansę dostali:)
Pewnie jeszcze innym tez się udało ale to były takie pilne interwencje.

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]