KOCIA CHATKA - kociochatkowe kociaczki szukają domków

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro lut 09, 2011 21:44 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

jadziaII pisze:Jutro rano ma dyzur Bogusia i Asia prosze Was napiszcie mi jak Kasia bo Roma mnie zameczy :)
Musiki ma w boksie to jej tylko wylozyc, i co wazne czy sie zalatwila, bo od niedzieli kupy nie bylo, no i po zabiegu tez nic.
Leki podam jej po poludniu bo i tak bede.
Dzieki

Jadziu , Kasia sobie przysypiała pod kocykiem którym ją okryłyśmy , jak pani Wiesia ją głaskała przeciągała się i MRUCZAŁA jak każdy zadowolony domowy kotek. żadnych niepokojących objawów , normalnie - kotek dochodzi do siebie po zabiegu. Kasia chciała sobie spać , więc nie wyciągałyśmy jej na kociarnię. Bardzo doradzamy rozluźnienie jutro rano ubranka - dużo kotów ma kłopoty z załatwianiem się właśnie z powodu kubraczka pooperacyjnego który ściska brzuszek. Pani Roma może spać spokojnie :)

gosiakot

Od: Śro mar 24, 2010 21:08

Post » Śro lut 09, 2011 22:12 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

O Lejdi już coś wiem teraz proszę o spostrzeżenia dotyczące reszt kociaków

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Śro lut 09, 2011 23:37 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

mar_tika pisze:O Lejdi już coś wiem teraz proszę o spostrzeżenia dotyczące reszt kociaków

Opisałam Lejdi , Mojrę , Apasza ,Frytkę jak umiałam za wyjątkiem Kasi która jest jeszcze na sterylkowym "haju " ale z pewnością nie jest dzika :)

Na dzisiejszym dyżurze towarzyszyła mi pani Wiesia opiekunka Guida - ten kotek jest w świetnej formie - przybrał na wadze, ma ładne futerko , nie ma śladów po stresie pooperacyjnym.
Na kwarantannie wszystkie kotki dostały co trzeba.
Podałyśmy leki także na zdrowej kociarni . Kotek szaro -biały /mocno chore oczko - cornerel oraz na grzyba imaverol/
kotek czarno-biały cornergel .
niestety za skarby świata nie dał się złapać kotek który ma oczy w najlepszym stanie to chyba zuzia weszła za segment :(
Coffie postuluję przechrzcić na " Naomi Campbell"
Puchatka jest urocza przyjazna i milutka, czy ona też ma grzyba ?

"Nie pytaj jaki lek podać kotu , ale co możesz zrobić żeby tego kota złapać" - prawie JFK :(

gosiakot

Post » Czw lut 10, 2011 0:10 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Kasia no coz mozna powiedziec tyle ze od listopada zyla pod smietnikiem od malenkosci, bo ktos tam pod smietnik przyniosl caly miot takich maluszkow ze 4, bardziej kolorowe podobno ludzie wzieli podobno? a jedno czorne zostalo i tak od listopada Roma ja dokarmiala, a spala gdzies w kanalach, powrot jest tam niemozliwy bo jak pisalam chlop z baru powiedzial ze wytruje wszystkie koty.
Z tego co spostrzegam to jak najbardziej nadaje sie do domu, jeszcze jest na sterylkowym haju jak mowi Gosia ale ogolnie jest lagodna mozna to zauwazyc nawet chocby przy podawaniu lekow, jak sie myzia to zaraz mruczy i depta lapkami - tyle moge o niej powiedziec.
W piatek trzeba zabrac czarna dziczke na kontrole no to zabierzemy.
A z dobrych wiesci - to nareszce Mini znalazla domek pojechania do tych panstwa co mieli Ruda ale ja musiel zwrocic bo zdominowala ich kotke.
Mysle, ze w tym przypadku tak nie bedzie, Mini jest spokojna, pierwsze spotkanie z ich kicia bylo ok Mini troszke syknela ale nic wiecej, zobaczymy jak bedzie jutro ma mi pani Beata zdac relacje.
Przy wyjsciu pani z kicia poplakalismi sie, bo juz przyzwyczalismy sie do niej byla pod pol roku, taka rozkoszna kocia, zreszta jak wszystkie.

Belmondo jest to niesamowity miziak tylko go piescic i wogole by nie schodzil z kolan.
http://www.youtube.com/watch?v=KWXhyA9b4fA
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw lut 10, 2011 0:16 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

gosiakot pisze:
jadziaII pisze:Jutro rano ma dyzur Bogusia i Asia prosze Was napiszcie mi jak Kasia bo Roma mnie zameczy :)
Musiki ma w boksie to jej tylko wylozyc, i co wazne czy sie zalatwila, bo od niedzieli kupy nie bylo, no i po zabiegu tez nic.
Dzieki

Jadziu , Kasia sobie przysypiała pod kocykiem którym ją okryłyśmy , jak pani Wiesia ją głaskała przeciągała się i MRUCZAŁA jak każdy zadowolony domowy kotek. żadnych niepokojących objawów , normalnie - kotek dochodzi do siebie po zabiegu. Kasia chciała sobie spać , więc nie wyciągałyśmy jej na kociarnię. Bardzo doradzamy rozluźnienie jutro rano ubranka - dużo kotów ma kłopoty z załatwianiem się właśnie z powodu kubraczka pooperacyjnego który ściska brzuszek. Pani Roma może spać spokojnie :)

Gosiu dzieki :lol:
Obrazek http://www.nadziejanadom.org
Tajger,Chrupka,Pela,Kapsel,Czaruś
Benek [*] Lucuś-Belmondo[*]

jadziaII

Od: Pt lip 04, 2008 21:39

Post » Czw lut 10, 2011 1:05 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Muszę sobie zaznaczyć, bo mi wciąż uciekacie:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Czw lut 10, 2011 8:37 Re: zakłądam nowy wątek proszę nie pisać

GRAFIK DYŻURÓW NA TYDZIEŃ OD 14.02.-20.02.2011
14.02. pon. rano brak wie. MaraS
15.02. wt. rano brak wie. Beatka
16.02. śr. rano brak wie. MaraS
17.02. czw. rano Bogusia i Asia wie. Beatka
18.02. piat. rano brak wie. brak
19.02. sob. Martyna wie. brak
20.02. niedz. rano Dorotka wie. brak

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Czw lut 10, 2011 12:11 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Dzieki

Kasiencja jest słodziak, mruczuś i nadaje się do adopcji dla ludzi, którzy chcą spokojnego statecznego kota :wink: Niestety, kupki brak. Kaftanik poluzowałam, także poszukujcie kupy ;) U Frytki także kupki nie stwierdzono natomiast apetyt ma. Całej saszetki nie dostała, reszta jest w szafce na swoim miejscu. Kota nr.3 do smarowanie oczu w wolierze w ogóle nie widziałam na oczy...pojęcia nie mam gdzie się schowała...Ajax i Pędzel zostali posmarowani ;) Produkcja charytatywnej biżuterii na Dzień Kota trwa :D
Obrazek Obrazek Obrazek

asiek_i_boguś

Od: Wto sty 11, 2011 18:30

Post » Czw lut 10, 2011 15:07 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Koteczka Mea z ul.3-go Maja po zabiegu 07.02.br.
Obrazek
Obrazek
Tajger,Czaruś Obrazek
Benek [*] Lucuś-Belmondo [*] Kapsel[*]

Kropeczka13

Od: Nie sie 03, 2008 8:39

Post » Czw lut 10, 2011 15:15 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Bardzo uprzejmie proszę o wymyzianie ode mnie Guido :1luvu: przy pierwszej możliwej okazji! To cudny, wspaniały kocurro, który podmił mnie swoją urodą i charakterem.

Nie żeby Mei, Moirze, Lejdi i całej masie naszych kotów czegoś brakowało :wink:
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lut 10, 2011 17:32 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Alienor pisze:Bardzo uprzejmie proszę o wymyzianie ode mnie Guido :1luvu: przy pierwszej możliwej okazji! To cudny, wspaniały kocurro, który podmił mnie swoją urodą i charakterem.

Nie żeby Mei, Moirze, Lejdi i całej masie naszych kotów czegoś brakowało :wink:

Dzięki Ci dobra Kobieto zrobię to o ile mi pozwoli albo lepiej poproszę panią Wiesię, bo kocurek mnie pamięta i wcale miło mu się nie kojarzę - ja biedaka woziłam po lekarzach :(
Guido teraz jest ładny, nie taki chudy jak wtedy gdy był chory. wkrótce będzie miał też nowe ładne zdjęcia, więc poproszę dobrych ludzi o wklejenie ich na forum dla porównania zdjęcie z czasów choroby i teraz :)

gosiakot

Post » Czw lut 10, 2011 17:43 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Mam pytanie: czy ktoś mógłby dziś odebrać łososiowe kadłuby z Bytomia? Bo zadzwonili mi, że przyszły.
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Czw lut 10, 2011 18:46 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Co z ta kupa u Frytki ? Jak nie bedzie to trzeba jej też podac parafine.

My co do lososia odpadamy, ja wlasnie jestem w pociagu z wawy a Piotrek goni z obledem w oczach między schronem a pacjentami :-( jutro zawozi dwa kocurry do kastracji bo po kastarcjiwe schronie
Wygladaja jakby im pies jajka wyszarapl :-(

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Czw lut 10, 2011 18:58 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Filomen pisze:Co z ta kupa u Frytki ? Jak nie bedzie to trzeba jej też podac parafine.
a Piotrek goni z obledem w oczach między schronem a pacjentami :-( jutro zawozi dwa kocurry do kastracji bo po kastarcjiwe schronie
Wygladaja jakby im pies jajka wyszarapl :-(

ooooo 8O
może to ten sam wet co na zamkowej wrrryyy ....
Obrazek

Madziula

Od: Wto sty 25, 2005 15:32

Post » Czw lut 10, 2011 20:17 Re: KOCIA CHATKA - 13-nastka rozpoczęta zapraszamy serdecznie

Frytka walnęła kupala - tak zeznała Beatka

a Mara napisze o darach, które dostaliśmy :-)

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

[poprzednia][następna]