Anika z kotami:) Nowe tymczasy: Golem i Wąsik

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob wrz 10, 2011 21:11 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Nosz k.... :evil:

zacytuję z wnerwionych, bo mi się aż nie chce drugi raz tego pisać:

*anika* pisze:Sara robi istną tragedię z zakraplania jej oczu :evil: Drzeć się zaczyna jak widzi samą butelkę z kroplami. Jak się zbliżam z buteleczką do oka to zaczyna mnie kopać i się wić tak że nie mogę trafić w oko. Jak ją chciałam za kark przytrzymać, to się drzeć tak zaczęła, jakbym ją dosłownie ze skóry obdzierała :roll: :evil:

I jak ja mam ją leczyć? No jak? :evil:

No i co z tego, że niby zapuściłam w końcu te krople, jak może 1/20 tego została w oku, tyle, co się zdążyło rozprowadzić gładko po rogówce, reszta cudownie wypłynęła przy czynnym udziale Ślicznego Białego Kotka :x

Rozpuszczony kot :evil: (tak, wiem, sama ją rozpuściłam :twisted: )

i jeszcze jej w nagrodę tuńczyka dałam, taka zła jestem :evil:

i jeszcze mi nadgarstek rozwaliła :? nie tyle zadrapała, co skórę mi zdarła...

Bardzo Miły Biały Kotek :evil:
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob wrz 10, 2011 21:52 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

To może wyrzuć pod śmietnik albo do piwnicy :mrgreen: ?
Dobrze, że Busieńka przynajmniej przy lekach na ogół grzeczna :wink:

Zgadnij, co robi Jadwiga :twisted:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
07.03.2019 KONIEC WSZYSTKIEGO, KONIEC MNIE: Busiunia [`]
16.05.2017 PĘKŁO MI SERCE: Żabciu najukochańszy Skarbie[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Od: Sob mar 25, 2006 15:11

Post » Sob wrz 10, 2011 22:57 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Wielbłądzio pisze:To może wyrzuć pod śmietnik albo do piwnicy :mrgreen: ?

Aha :twisted:
Przez to wszystko zapomniałam jej tą rankę przemyć drugi raz dzisiaj... a już mi się jej nie chce męczyć.

Wielbłądzio pisze:
Zgadnij, co robi Jadwiga :twisted:

Pewnie ciumka :wink:

Ach.... Antymon dziś wieczorem się zjeżył na.... Frotkę. Jakby obcego kota na łóżku siedzącego zobaczył :| Zjeżył się, popatrzył i uciekł :roll:
Bardzo mądry kotek :roll:

On też stał w kolejce po urodę jak rozdawali rozum :mrgreen: :crying:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie wrz 11, 2011 19:46 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Przed chwilą byłam u siostry odrobaczać jej koty (ona uważa, że nie umie kotu wsadzić tabletki do gardła :roll: ).
Jeden koteczek (czarny :mrgreen: najczarniejszy koczur jakiego znam :1luvu: ) zamyka z całej siły paszczę tuż po jej otworzeniu. Oczywiście z moim palcem wewnątrz. Użarł mnie więc, ale tabletkę po długiej i obślinionej walce połknął 8)
Drugi koteczek musiał dostać kilka kawałków tabletki, bo waży więcej (ponad 6 kg, nie wiem ile dokładnie) i trzeba było prócz typowej tabletki na 4 kg kota podać jeszcze jakieś okruszki. Zawinęłam więc to w tak spory kawałek masła, że nie bardzo dało się to mu zwinnym ruchem wsadzić prosto w przełyk. A że kotek do najmądrzejszych nie należy, to wiele proszku na robale nie wypluł 8) Chciał się tabletek pozbyć, ale nie wiedział jak i niechcący je wszystkie połknął :mrgreen:

Uff... przyszłam do domu i dałam antybiotyk Sarze. O, jaki grzeczny kotek! 8) Delikatnie otworzyłam jej pyszczek, włożyłam tabletkę na język. Połknęła. Całość operacji trwała jakieś 3 sekundy ;)

O, jakie mam grzeczne koty! :1luvu:

Jeszcze tylko wieczorne krople 2x :twisted: ...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie wrz 11, 2011 20:56 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Dasz jakieś zdjęcie tego "najczarniejszego koczura"? Zabrzmiało intrygująco :1luvu:
Lisiaczku[`] herszcie nasz, nie ma nas bez Ciebie :( Nunku[`] krowinko najpiękniejsza :( Plupluniu głupiąteczko[`]
Maciejku[`] Buniu[`] Placuniu[`] Glamutku[`] Bidonku[`] Tadzinko[`] Gadziu złotooka[`]

Wielbłądzio

Post » Nie wrz 11, 2011 21:14 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Zaraz coś znajdę ;)

Mam kilka zdjęć, ale on jest niefotogeniczny (czarny znaczy :twisted: a to wszystko tłumaczy... aparaty nie lubią czarnych kotów ;) ).
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Nie wrz 11, 2011 23:34 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Czarny czarny koczur raz :mrgreen: :
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jemu to trzeba by bardzo dobrym aparatem zdjęcia robić, ja nie potrafię :roll:

Sama łapałam tego kotka :mrgreen: 6 pięter niżej ;) (mieszkam na 4., z parterem licząc na 5.) Jakieś... 5 lat temu?

Tu też on, jeszcze u mnie:
Obrazek
Lubi warzywa 8)

Obrazek
Tu jak malusi był i jeszcze Sara go tolerowała (ona lubi małe koty, jak urosną to już nie lubi :roll: ).

Obrazek
A tu jaki Maniusiowaty jest, prawda? 8O Tak z pyszczka i w ogóle z ciała... nie mówiąc o kolorze ;)
To z wakacji, jak już rodzeństwo jego znalazło domy, i Salem sobie już zdążył podrosnąć.

Tu na przykład kot trzygłowy ;) nie wiem który z nich to Salem... z jakiś dzień po złapaniu:
Obrazek
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon wrz 12, 2011 0:21 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Koczur :love: :love: :love:

A ta ostatnia fotka...
Gdyby kiedyś ktoś podarował mi taki koci bukiecik :1luvu:

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 12, 2011 0:26 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

U mnie w lecznicy jeszcze takie dwa małe czarne są do adopcji, chcesz? :mrgreen: :wink:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon wrz 12, 2011 0:46 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Mhm. Przywieź w środę :mrgreen: :1luvu:

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 12, 2011 13:56 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

A w ogóle to Sarze znów odrósł kamień na zębach :? Ostatnio oczyszczane miała... EDIT: wcale nie 2 lata temu (tzn. wtedy też), ostatnio... w marcu tego roku 8O :roll:
Zajrzałam jej przy okazji jak w lecznicy byłyśmy. Właściwie już nadaje się do zdjęcia :roll:
Weterynarz taki mądry kazał mi jej czyścić zęby codziennie :twisted: Aha, jasne.

Psu też kazał czyścić - to czyszczę o ile pamiętam (dziś czyściłam po kilkudniowej przerwie, bo mi jakoś to z głowy wyleciało). Ale on sobie pozwala, a nawet jak nie, to mnie to mało obchodzi :lol:

A przecież Kota nie będę stresować. Tzn. jakby mi kazał czyścić np. Antymonowi, to proszę bardzo, bo on się tylko będzie wyrywał i marudził, że mu nie wygodnie i on nie chce, ale na samopoczuciu mu się to nie odbije. Sara jest inna. Jej nie można stresować (bo nie o to przecież chodzi, żeby mieć znerwicowanego kota z czyściutkimi ząbkami :twisted: ). Kiedyś jej czyściłam jak koło roku miała, przez kilka tygodni czy miesięcy regularnie codziennie, bo ona od zawsze jakieś problemy z zębami miała. Ale nigdy więcej czegoś takiego... jak dla mnie już mniej się na zdrowiu odbija narkoza raz na 2 lata niż codzienny 5 minutowy stres, a potem wielki FOCH przez kolejnych kilka godzin. No bo po co? Dla zasady? :roll:

Nie wiem czemu ten kamień tak szybko rośnie... pół roku i już tyle kamienia? 8O 8O 8O

Na szczęście z kroplami już coraz lepiej ;) Może stwierdziła, że i tak to ja wygram, a nie ona, więc nie ma co przedstawienia robić 8)
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Pon wrz 12, 2011 16:33 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Cholera, u Piotrusia jest dokładnie tak samo: kamień osadza się błyskawicznie po zabiegu oczyszczania, Plu zaczyna śmierdzieć z mordki i po kilku miesiącach spokojnie można czyścić od nowa :(
Ostatnio miał zdejmowany pod koniec zeszłych wakacji, czyli pewnie szykuje mi się kolejny wydatek :? :twisted:

Wielbłądzio

Post » Pon wrz 12, 2011 16:48 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

"Przejrzałam" resztę moich kotów z ciekawości i żaden nie ma tak tragicznych zębów jak Sara.
Antymon i Maniusia mają do siebie podobne - na tylnych górnych ząbkach troszkę kamienia, ale minimalnie.
Frotka za to kamienia prawie wcale nie ma, ale dziąsła lekko są zaczerwienione (jednak nie tak koszmarnie jak rok temu, teraz jest nawet przyzwoicie mimo nieleczenia, muszę jechać do dr Małgosi niedługo, przynajmniej na kontrolę, może nie będzie trzeba jej faszerować sterydami na razie).

Zapytam za kilka dni, jak z Sarą będę na kontroli po antybiotyku, o te zęby, czy coś z tym już mam robić. Ja dla mnie nie wygląda to za fajnie, ale niech to weterynarz lepiej zobaczy i sam oceni. Żeby to można było bez narkozy chociaż jako tako zeskrobać? Ten większy kamień. Nie wiem co na to lekarz :roll:
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Wto wrz 13, 2011 0:23 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Taka refleksja mnie naszła, nie pierwszy raz z resztą :(

Piotruś, biało-rudy kociaczek, który był u mnie za krótko, moim zdaniem umarł przez zatrucie robakami po odrobaczaniu Pyrantelum:
viewtopic.php?p=5099007#p5099007

Mimo, że weci uparcie twierdzili, że to na pewno nie od tego...

To co innego mogło mu być, skoro do końca nawet mętnej diagnozy nie usłyszałam? :(

Zachorował w 11 dniu pobytu u mnie, tuż po 3-krotnym podaniu Pyrantelum. Dziwny zbieg okoliczności, nie? :roll: Jakoś w to nie wierzę...

Nie pamiętam czy to było jego pierwsze odrobaczenie, czy coś w lecznicy jeszcze (przed przyjazdem do mnie) dostawał, prócz biotylu (jak dopiero dziś zauważyłam :roll: Atka o tym pisała, ja jakoś to przeoczyłam).

Umarł dusząc się. Nie miał już siły zaczerpnąć powietrza.

Zawsze czułam, że Antymona podesłał mi właśnie Piotruś. Antymona podduszającego się przy byle okazji...
♪♫♬ ♪

*anika*

Post » Czw wrz 15, 2011 16:32 Re: Anika z kotami ___ Scury! :)))) SARA - ALERGIA???

Puściłam Antymona do szczurów (bo on upośledzony jest, więc do głowy mu nie przyjdzie, że można np. szczura zjeść 8) ), oczywiście zaczął do nich mówić ;) , potem wskoczył na biurko gdzie latały szczury (tylko dwa, bo największej bym się bała przy kocie puścić, jeszcze by mi kota pogryzła :roll: ), szczur podszedł pod kota, kot uciekł. Do tej pory ucieka :mrgreen: Bo jest ciekawy, więc jak straci szczura z oczu, to np. wskakuje na biurko, ale wtedy szczur się chce zaprzyjaźnić, a kot odskakuje :mrgreen:

Zawsze wiedziałam że z tym kotem coś jest nie tak :smiech3:

Krótki filmik ilustrujący zjawisko ;) :
http://www.youtube.com/watch?v=bNwhWSFnwiw
(zaraz powinien być pod tym linkiem)
♪♫♬ ♪

*anika*

[poprzednia][następna]