Miłka, młoda kotka bez łapkiw DT czeka na DS!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 25, 2011 19:31 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Przeczytałam kawałek wątku wklejonego przez hondę 11 - o Trzciance. Nie brzmi źle :) . Fajnie gdyby martaipieski też sie tu pokazała :) ,ale z wątku wynika, że dopiero w marcu ma być w Trzciance..
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek
"Lepiej czasem zapalić małą świeczkę, niż przeklinać mrok.."

morelowa

Od: Sob gru 19, 2009 10:38

Post » Pt lut 25, 2011 20:27 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Przeciez Pufcio i Kociamber maja lada dzien wyjechac do dt, wiec dlaczego Asi nie wpuszczaja tam?! Ta Trzcianka mnie zalamuje:( Znowu sie okaze, ze koty po paru tygodniach czekania na ich wydanie sa w stanie agonalnym...

CO MOZEMY Z TYM ZROBIC???
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

"Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta." G.B.Shaw
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Od: Sob lut 05, 2011 16:55

Post » Sob lut 26, 2011 10:02 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Znowu sie okaze, ze koty po paru tygodniach czekania na ich wydanie sa w stanie agonalnym...

Co znaczy 'znowu' i 'agonalnym' :?: :?: [i nie mam na myśli etymologii słowa]
Na wątku Trzcianki czytam, że ogólnie jest OK, że pan prowadzący jest OK.. a tu :o

A przy okazji - ja wiem, że banerki mają przyciągnąć uwagę, że często [bo spotkałam się z tym na forum] rozpaczliwe wołanie 'zostanie jutro uśpiony; wyrzucony z dt do schronu; na ulicę...- też mają za [słuszne :D ]zadanie pozbawić innych racjonalnego myślenia :) i zmusić do posłużenia sie jedynie współczuciem. OK. Ale ja chciałabym wiedziec, że jest tak, że jak ktoś pisze/mówi, że to czy tamto [to usypianie np.] to jest to prawda. I że wtedy ktoś kto jest blisko bierze stwora choćby do torby, choćby w szafie zamyka i szuka... - nie, nie twierdzę, że to proste. I np. pisze do zaprzyjaźnionych osób na forum jaka jest sytuacja 'stoję na dworze, leje, mam kota w torbie bo chcieli go uśpić!a w domu nie mam nawet szafy i nie mam go gdzie schować!' - myślę, że natychmiast sie znalazłby tdt. Chocby bardzo tymczasowy. Bo to tak jak podniesienie z pobocza :cry: , jak ratowanie życia.
Jak ktoś zapyta 'a ty?' - to tak, w takiej sytuacji na tdt - tak [to pobocze]. Ale akurat od pobocza Trzcianki- powtarzam z uporem maniaka - jestem daleko i nie mam jak przejąć tej 'torby'. Dlatego chcę wiedzieć, czy tam się dzieje coś naprawdę złego, czy coś konkretnego grozi kotce/kotom?
Prawo i Sprawiedliwość jest najbardziej mściwym gangiem politycznym w Europie./Davies

Obrazek

morelowa

Post » Sob lut 26, 2011 11:20 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Morelowa wysłałam Ci pw. Napisałam m.in. o Kacperku... Te koty trzeba wyciągać po prostu bo są zapomniane, popadają w taki marazm... To wszystko jest opisane na ogólnym wątku i na wątkach poszczególnych kotów. O tu jest Pufcio (jedzie do domku): viewtopic.php?f=1&t=124029 a tu Kociamber (jedzie do Kituni) viewtopic.php?f=1&t=124032&p=7124783#p7124783 a tu jest Kacperek i Bunia (Kacpuś był w ds, Bunia w ds) viewtopic.php?f=1&t=122402&hilit=kacperek (teraz to wątek imienia Kacperka), a tu 16letnia Kizia (w ds) viewtopic.php?f=1&t=123577 i jeszcze Łapek (już ds) viewtopic.php?f=1&t=122358
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Sob lut 26, 2011 20:06 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Miłeczko gdzie ten DT , przecież brak łapki to żadne kalectwo , moje niepełnosprawne jak Czort bez łapki czy Eustachy po ciężkim wypadku chodzi w pampersach , czy niewidoma Malwina radzą sobie świetnie .... Nie bójcie się brać niepełnosprawnych zwierząt , one się niczym od innych sprawnych nie różnią :roll:
Ciągle o niej myślę :cry:
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie lut 27, 2011 9:17 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Ja myślę, Justyno ze zwierzakami, :D , że ci, którzy tu zagladają to się nie boją... ale jak tu zaglądają, to najczęściej już mają ograniczone możliwości z różnych powodów, a i tak najbardziej takimi stworkami sie interesują. Trzeba 'na zewnątrz' je pokazywać. Miłcia chyba ma juz fb ?
Gorszą sprawą jest kondycja [zdaje się ludzka,nie finansowa] tych schronów, z których są Miłka i Szarotek .. :conf: .
Znowu mamy przerwę w wiadomościach... :( - czy Trzcianka nie umie znaleźć wolontariuszy, czy schronowi nie zależy? Czytam inne wątki - 'lepsze' koty są bez przerwy ogłaszane, dopieszczane, opisane dokładnie... :?: :?: :?:

Obrazek

morelowa

Post » Nie lut 27, 2011 12:58 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Jeszcze raz zajrzałam... Po banerku Justy[ny ] o Eustachym :1luvu: doszłam do strony o nim i innych ... i okazuje się, że daje radę napisać o kotkach wszysto :!: co jedzą, co piją, ile , jakie choroby i leki... . o że schroniska/fundacje leczą z najgorszych urazów..Kurcze, co z Miłką :?: Ona spadła z nieba do tej Trzcianki, że nikt nic nie wie :?:

Obrazek

morelowa

Post » Nie lut 27, 2011 21:55 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

W piątek do adopcji jedzie Matyldzia do forumowej Kropki i jeśli jeszcze nikt jej nie da DT to może do mnie przyjechać , tylko że to jest południe Polski :x
ObrazekObrazek

Justa&Zwierzaki

Od: Czw wrz 11, 2008 19:03

Post » Nie lut 27, 2011 22:46 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Justa&Zwierzaki pisze:W piątek do adopcji jedzie Matyldzia do forumowej Kropki i jeśli jeszcze nikt jej nie da DT to może do mnie przyjechać , tylko że to jest południe Polski :x

Z Częstochowy jechał kocurek po amputacji łapki aż do Siedlec do Kamari i wiem że warto pokonać każdą drogę aby kociaki mogły się cieszyć domkiem i były szczęśliwe :D Cudownie by było gdybyś ją przygarnęła :1luvu: :D
Zaraz piszę do Catnaperki sms-a :D
Anna Kubica

Post » Nie lut 27, 2011 23:33 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

TAAAAK! DT dla Miłęczki! Nareszcie! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :1luvu: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
"Zarozumiałością oraz bezczelnością człowieka jest mówienie, że zwierzęta są nieme, tylko dlatego że są nieme dla jego tępej percepcji." Mark Twain

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Nie lut 27, 2011 23:34 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Może zabrałaby się razem z Pufciem i Kociambrem? :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Pon lut 28, 2011 11:55 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

Justa&Zwierzaki pisze:W piątek do adopcji jedzie Matyldzia do forumowej Kropki i jeśli jeszcze nikt jej nie da DT to może do mnie przyjechać , tylko że to jest południe Polski :x

:kotek: :kotek: :kotek: :kotek:
Rozmawiałam z mj_liberian_girl
Jeżeli wszystko byłoby pewne musimy zabrać się za szukanie transportu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :1luvu:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Pon lut 28, 2011 14:50 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

:kotek: :ok: Bardzo happy :1luvu:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Kituni

Post » Pon lut 28, 2011 16:08 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

To ja trzymam :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Anna Kubica

Post » Pon lut 28, 2011 18:22 Re: Miłka, młoda kotka bez łappki czeka w schronisku na dom..

:cat3: Będzie nowy szczęśliwy kot!

Obrazek

morelowa

[poprzednia][następna]