PO EKSMISJI KAN PILNIE: TDT/DT/DS!POMOCY!kotów wciąż przybwa

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro sty 12, 2011 21:47 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

Aleksandra59 pisze:
CatAngel pisze:
kociamysza pisze:Na szybko mam taki tekst do facebooka:

-------
I stało się to czego tak bardzo obawiały się koty z Kociej Arki Noego z Radomska. Z dnie 1 marca zostają wyrzucone na bruk z dotychczas zajmowanego lokalu!

We wrześniu 2008 roku jedna z czlonkiń RTOZ bezpłatnie oddała do użytku kotom. niewielki lokal w małym domu bez wygód w rejonie ulic: Miejsce to stało sie ostoją dla kotów, które trafiały pod opiekę Towarzystwa. Nazwano je Kocią Arką Noego i taka właśnie arką była dla tych futrzatych stworzonek.

Jak to zwykle w zyciu bywa, starsza pani odeszła a spadkobierca niechętnie zgodził się na dalsze użytkowanie lokalu, tym razem za opłatą,co kilka miesięcy jednak zmieniając termin opuszczenia lokum.Ostateczny i bezwarunkowy termin to 28 lutego 2011.Pomimo wielu próśb, chęci podwyższenia stawki za czynsz. W ten oto sposób dla obecnie przebywających 27 kotów (częściowo będących w trakcie leczenia) jedyna alternatywą pozostanie ulica gdyż nawet schronisko nie wchodzi w rachubę żądając 150 złotych opłaty za każde przyjęte zwierze. Takie wyjście oznacza jedno - głód, choroby, poniewerkę i śmierć często bardzo okrutną.

Towarzystwo z uwagi na swój status wielokrotnie ubiegało sie do Urzędu Miasta o pomoc w znalezieniu lokalu dla swej szczytnej misji, nie otrzymało jednak konstruktywnej pomocy. Władze miasta stoją na stanowisku, iż w pełni wypełniają swoje obowiązki wobec ustawy o ochronie zwierząt dotując schronisko zarządzane obecnie przez PGK Sp. z o.o.

Koty z Radomska, koty z Kociej Arki Noego nie maja innego wyjścia jak prosić dobre dusze o pomoc. Każdą pomoc!

Szukamy dla nich lokalu w Radomsku, szukamy domów czy to stałych czy tzw tymczasowych, gdzie mogłyby czekać na adopcję, szukamy nawet tymczasowych domów tymczasowych, czyli kawałka miejsca w domu Dobrego Czlowieka, choć na chwilę.
Będziemy wdzięczni za pomoc w ogłaszaniu kotów, w próbach przekonania włodarzy miasta Radomska, że warto dać zwierzetom szansę.

Najwazniejsze jest schronienie, dach nad głową, przystań. Poszukiwane pilnie jest lokum w Radomsku, okolice Wyszyńskiego/Łokietka/Leszka Czarnego.
-----------

Uwagi i poprawki przyjmuje, być może jest za dlugie? Może wiecej innych informacji?

No i co robimy z tym :?:
edit: Dopiszcie mi do tego kontakt, tytuł na fb

Tekst piękny - kociamyszka :1luvu: :1luvu:

Trzeba jednak zrobić poprawkę redakcyjną - tam gdzie wyboldowałam. Wydaje mi się, że nie musi być informacji, gdzie dotychczasowy lokal się znajdował :wink:

Kontakt - taki jak wysłałam Ci CatAngel do ogłoszeń :D Co do tytułu - może zmodyfikować po prostu tytuł tego wątku :?:

:ok:
Ostatnio edytowano Śro sty 12, 2011 23:01 przez CatAngel, łącznie edytowano 1 raz

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro sty 12, 2011 21:52 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

CatAngel pisze:
Aleksandra59 pisze:Aniołku Ty nie susz zębów, tylko jak wiesz to pisz - nerwowy dzień w pracy miałam, to niebezpieczna dla otoczenia dzisiaj jestem :evil: :lol: :lol:

Oho groźby :twisted: Ja nic nie wiem :P wiem tylko tyle, że może w tym tyg będzie u Kaji :) (Hanulka mnie zabije) :mrgreen:

Ej tam, ej tam - jakie groźby 8) A Hanulka Ciebie nie zabije. W końcu 1% = może :wink:
To ja włączam mocne kciuki Obrazek

Aleksandra59

Od: Czw lip 05, 2007 21:15

Post » Śro sty 12, 2011 21:56 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

Aleksandra59 pisze:
CatAngel pisze:
Aleksandra59 pisze:Aniołku Ty nie susz zębów, tylko jak wiesz to pisz - nerwowy dzień w pracy miałam, to niebezpieczna dla otoczenia dzisiaj jestem :evil: :lol: :lol:

Oho groźby :twisted: Ja nic nie wiem :P wiem tylko tyle, że może w tym tyg będzie u Kaji :) (Hanulka mnie zabije) :mrgreen:

Ej tam, ej tam - jakie groźby 8) A Hanulka Ciebie nie zabije. W końcu 1% = może :wink:
To ja włączam mocne kciuki Obrazek

Będzie wizyta przedadopcyjna i wszystko od niej zależy :1luvu:
oby się udało :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: choć raczej się uda :ok: :mrgreen:

CatAngel

Post » Śro sty 12, 2011 23:58 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

Wydarzenie na facebooku:

http://www.facebook.com/event.php?eid=181696891851690

Wujek MD pracuje nad biuletynem.

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Czw sty 13, 2011 0:31 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

Wujek MD sie dopytuje, ktore kociaki byly z Lonia? Czy ciaza Tiny jest potwierdzona? Bedzie sterylka aborycjna?

kociamysza

Post » Czw sty 13, 2011 3:49 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

Haniu, nie masz innego wyjscia jak sie z fejsem zaprzyjaznic :)

http://www.facebook.com/album.php?aid=3 ... 2150457265

trzeba sprawdzic, czy wszystkie kociambry sa.

kociamysza

Post » Czw sty 13, 2011 4:13 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

We wrześniu 2008 roku jedna z czlonkiń RTOZ bezpłatnie oddała do użytku kotom. niewielki lokal w małym domu bez wygód w rejonie ulic: Miejsce to stało sie ostoją dla kotów, które trafiały pod opiekę Towarzystwa. Nazwano je Kocią Arką Noego i taka właśnie arką była dla tych futrzatych stworzonek.

Jak to zwykle w zyciu bywa, starsza pani odeszła a spadkobierca niechętnie zgodził się na dalsze użytkowanie lokalu, tym razem za opłatą,co kilka miesięcy jednak zmieniając termin opuszczenia lokum.Ostateczny i bezwarunkowy termin to 28 lutego 2011.Pomimo wielu próśb, chęci podwyższenia stawki za czynsz. W ten oto sposób dla obecnie przebywających 27 kotów (częściowo będących w trakcie leczenia) jedyna alternatywą pozostanie ulica gdyż nawet schronisko nie wchodzi w rachubę żądając 150 złotych opłaty za każde przyjęte zwierze. Takie wyjście oznacza jedno - głód, choroby, poniewerkę i śmierć często bardzo okrutną.

Towarzystwo z uwagi na swój status wielokrotnie ubiegało sie do Urzędu Miasta o pomoc w znalezieniu lokalu dla swej szczytnej misji, nie otrzymało jednak konstruktywnej pomocy. Władze miasta stoją na stanowisku, iż w pełni wypełniają swoje obowiązki wobec ustawy o ochronie zwierząt dotując schronisko zarządzane obecnie przez PGK Sp. z o.o.

Koty z Radomska, koty z Kociej Arki Noego nie maja innego wyjścia jak prosić dobre dusze o pomoc. Każdą pomoc!

Szukamy dla nich lokalu w Radomsku, szukamy domów czy to stałych czy tzw tymczasowych, gdzie mogłyby czekać na adopcję, szukamy nawet tymczasowych domów tymczasowych, czyli kawałka miejsca w domu Dobrego Czlowieka, choć na chwilę.
Będziemy wdzięczni za pomoc w ogłaszaniu kotów, w próbach przekonania włodarzy miasta Radomska, że warto dać zwierzetom szansę.

Najważniejsze jest schronienie, dach nad głową, przystań. Poszukiwane pilnie jest lokum w Radomsku, okolice Wyszyńskiego/Łokietka/Leszka Czarnego.
-----------

Uwagi i poprawki przyjmuje, być może jest za dlugie? Może wiecej innych informacji?

Czy forum Dogo wie o tym problemie ? Wydaje mnie się, że w Radomsku były też psy, ale może mam błędne rozeznanie...
Niezależnie od wszystkiego..., koty wg mnie są najpilniejsze... !!!

Może jakaś dogodna dzierżawa, lub wynajem obiektu ???

przyjaciel_koni

Od: Nie lis 11, 2007 21:01

Post » Czw sty 13, 2011 10:17 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

przyjaciel_koni pisze:Czy forum Dogo wie o tym problemie ? Wydaje mnie się, że w Radomsku były też psy, ale może mam błędne rozeznanie...
Niezależnie od wszystkiego..., koty wg mnie są najpilniejsze... !!!

Może jakaś dogodna dzierżawa, lub wynajem obiektu ???

Czy dogomania wie, nie wiem. Z tego co sie orientuje psy maja schronienie w domu wiceprezes, koty sie po prostu juz tam nie zmieszcza.

przyjaciel_koni pisze:Może jakaś dogodna dzierżawa, lub wynajem obiektu ???

Gdyby to bylo takie proste, to by tego i innego watku w ogole nie bylo :

viewtopic.php?f=1&t=122554

kociamysza

Post » Czw sty 13, 2011 12:41 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

witajcie...

kochani, info na teraz: nie ogłaszamy Zosi (domek stały w Radomsku), Mamby (domek stały w Bałchatowie) i Lilki (domek stały w Łodzi) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Czw sty 13, 2011 12:46 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

Ale dobre wiadomości :ok: ... cieszę się, że tyle osób zaangażowało się w pomoc :D
Mam nadzieję, że włodarzom z Radomska też się oczy i serca otworzą :twisted:

Willow_

Od: Nie maja 23, 2010 18:06

Post » Czw sty 13, 2011 12:47 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

Hanulka pisze:witajcie...

kochani, info na teraz: nie ogłaszamy Zosi (domek stały w Radomsku), Mamby (domek stały w Bałchatowie) i Lilki (domek stały w Łodzi) :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

:1luvu: :1luvu:
I za wiecej adopcji kciuki ogromne!
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Czw sty 13, 2011 12:50 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

:dance: :dance: :dance: :dance2:

CatAngel

Post » Czw sty 13, 2011 12:56 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

Super! juz uzupelnilam profil na facebooku :)

Haniu, przypominam:

kociamysza pisze:Wujek MD sie dopytuje, ktore kociaki byly z Lonia? Czy ciaza Tiny jest potwierdzona? Bedzie sterylka aborycjna?

kociamysza

Post » Czw sty 13, 2011 14:18 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

piwniczne koteczki do adopcji... :ok:

Nastka - koteczka 5-6 mieś. śliczna i przymilna. Odrobaczona, odpchlona i zaszczepiona. [/size]
Obrazek Obrazek

Czaruś- śliczny, grzeczny ok. 10 mieś. kotek. Bardzo przyjazny i kochany.

Obrazek

kociamysza, sprawdzę, ok
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw sty 13, 2011 14:25 Re: EKSMISJA KAN RADOMSKO! BŁAGAMY O POMOC! DT/DS!! OGŁOSZENIA!

kociamysza pisze:Wujek MD sie dopytuje, ktore kociaki byly z Lonia? Czy ciaza Tiny jest potwierdzona? Bedzie sterylka aborycjna?

Wujku :D Tina nie jest w ciąży.. były tylko takie podejrzenia.. miała katarek, już zdrowa jest i za kilka dni szczepienie.
Dzieci Loni, które zostały do adopcji to: Tina, Martynka i Basia. :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

[poprzednia][następna]