KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 28, 2010 11:14 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

najszczesliwsza pisze:http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=121977

Alarm MODERATOR!!!

Nowe konto, kto wie czy to nie osoba, która ma coś z tym wspólnego?

Mam doświadczenia na forum Allegrowym i nie tylko, że osoby odpowiedzialne za coś zakładają kona klony by się bronić itp.

jeszcze tu się nie pojawił...
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto gru 28, 2010 11:29 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Tylko dlaczego ten kociak sie nie bronil? Dlaczego nie pogryzl i nie podrapal gnoja? :evil:

nazira

Od: Śro gru 21, 2005 9:22

Post » Wto gru 28, 2010 11:32 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

bo to pewnie spokojny kot, który już nieraz takie coś przechodził :evil:
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto gru 28, 2010 11:33 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

nie miał siły...
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Wto gru 28, 2010 11:33 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Jak sobie Was czytam... :roll:

nazira pisze:Tylko dlaczego ten kociak sie nie bronil? Dlaczego nie pogryzl i nie podrapal gnoja? :evil:

Gdybyś dostała parę razy w główkę to też byś się nie broniła - to młody, najwyżej kilkumiesięczny kot.

Czy mogłybyście przestać histeryzować i nakręcać się wzajemnie?
I szukać `czarownic` w każdym nowym użytkowniku?
Kocie Hospicjum -1% - KRS 0000408882

'Pijcie swe niezaznane szczęście
chcąc nie być tym, kim jesteście'

Agn

Od: Pt paź 21, 2005 14:01

Post » Wto gru 28, 2010 11:36 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Odpowiedzialność karna osób za znęcanie się nad zwierzęciem została uregulowana w ustawie z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt (Dz.U. z 2003 r., Nr 106, poz. 1002 z późn. zm.). Zgodnie z wymienioną ustawą znęcanie się nad zwierzęciem stanowi przestępstwo.

Stosownie do art. 35 tej ustawy osoba, która zabija, uśmierca zwierzę albo dokonuje uboju zwierzęcia z naruszeniem przepisów ustawy, albo znęca się nad nim podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do roku, a w sytuacji, gdy sprawca działa ze szczególnym okrucieństwem grozi mu kara pozbawienia wolności do lat 2. Nieletni sprawcy czynów zabronionych, w tym przestępstwa znęcania się nad zwierzęciem, odpowiadają na podstawie ustawy z dnia 26 października 1982 r. o postępowaniu w sprawach nieletnich (Dz.U. z 2002 r., Nr 11, poz. 109 z późn. zm.).
Anna Kubica

Post » Wto gru 28, 2010 11:41 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

W komentarzach pod filmikiem ktoś napisał, ze sprawa jest zgłoszona do policji w Leśnie.......
Pycha kroczy przed upadkiem. A za upadkiem kroczy śmieszność... :mrgreen:

WarKotka

Od: Pt lip 31, 2009 20:39

Post » Wto gru 28, 2010 12:01 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Catnaperka pisze:Wczoraj mi miau przestało działać, nie wiem czemu :( Niki przepraszam, że zostałaś sama :( Te kilka godzin jakoś przespałam ale teraz znowu mi niedobrze, boli mnie brzuch, szczypią oczy... nie mogę tego wyrzucić ze swojej głowy! Boże a jak on ma jakiegoś innego kota?! A może tamten kot żyje... Może bestii znudziło się/nie miał czasu/zapomniał?! Czy teraz pozostaje nam czekać aż ktoś łaskawie się tym zainteresuje?!

Nic się nie stało,dobrze że się chociaż przespałaś.
A i faktycznie miau nie działało,bo wyskakiwał komunikat :"Oj ten link wygląda na uszkodzony".
Już parę razy tak miałam w takich godzinach :wink:
Ja nie spałam nic,ani minutki.Na dodatek rano jechałam do ortopedy i właśnie wróciłam z gipsem na nodze-na samego Sylwestra mam zapalenie ścięgien prostowników stopy i naderwanie ścięgna stawu skokowego,a boli jak cholera.
I najgorsze jest to,że ja zwierząt nie krzywdzę a cierpię,a taki gnój nagrywa takie filmiki i nic mu nie jest :!:
Ostatnio edytowano Wto gru 28, 2010 12:06 przez niki2117, łącznie edytowano 1 raz

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Wto gru 28, 2010 12:04 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Dopiero dzisiaj tu trafiłam.
Oby się udało namierzyć tego zwyrodnialca i ukarać.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Wto gru 28, 2010 12:26 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

egzekutor pisze:Biedny kotek :s3:

A co to ma być?Teraz ewidentnie osoby bardzo niskiego pokroju będą trollowały i zaśmiecały wątek.
Nie wiem co śmieszy tak tego osobnika,ale nick wybrał sobie żałosny.
Wiecie co głupota ludzka nigdy nie przestaje mnie zadziwiać,bo to typowa szczenięca prowokacyjna zagrywka :P

niki2117

Od: Sob paź 09, 2010 1:54

Post » Wto gru 28, 2010 12:29 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Apel do Wszystkich forumowiczów -piszmy do mediów o ukaranie zwyrodnialca,następnym razem na miejscu kota może być nasze dziecko, mąż ,żona ,nasi bliscy ...
link do strony w fundacji w której przy interwencjach pomagała TVN i POLSAT
http://elpis.org.pl/kategoria/newsy/
Anna Kubica

Post » Wto gru 28, 2010 12:35 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Usuwam dane.
Okazały się nieprawdziwe.
Proszę o powstrzymanie się od publikowania na forum takich danych, szczególnie jesli nie są zweryfikowane.
Olat
Zachęcam do zakupów w zooplusie przez zielony banerek na blogu - zooplus coś przekazuje na nasze podopieczne kocie bidy. http://domowepiwniczne.blogspot.com/

kalewala

Od: Śro cze 29, 2005 13:55

Post » Wto gru 28, 2010 12:36 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Usuwam dane. Proszę o niepublikowanie informacji, szczególnie zawierających dane osobowe, przed weryfikacją.
Olat

piccolo

Od: Czw kwi 03, 2008 12:39

Post » Wto gru 28, 2010 12:38 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Nigdy niewiadomo co komu strzeli do lba i czy nie poda danych osoby, ktora mu mocno podpadla...
Jednak kazdy trop powinny sprawdzic odpowiednie sluzby.

Agor-ia

Od: Czw lip 29, 2010 13:40

Post » Wto gru 28, 2010 12:40 Re: film o maltretowaniu kota na YT.Czy można coś z tym zrobić?

Szkoda że mam tak strasznie daleko do Olsztyna.
Warto byłoby przejść się pod ten adres i spróbować coś ustalić.
Ja nie ogarnę to 400km ode mnie.
Im bardziej poznaję ludzi, tym bardziej kocham zwierzęta. -George Bernard Shaw

Tal-Rash

Od: Śro kwi 22, 2009 12:53

[poprzednia][następna]