PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lis 05, 2010 23:00 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

amcia pisze:nie chce mi się pisać jeszcze raz tego samego
w postach powyżej już wyraźnie napisałyście, że nie ma wyjścia "gdyby"
dlatego dobicie tematu przez Liwię traktuję jako szantaż
i proponuję w temacie napisać, że zostaną uśpione jak pokażą się plusy
to dla nich szansa w razie "gdyby"

otóż to, Slapcio... koty nawet jeszcze nie złapane (tzn. jedna jest, kocura nie ma) , a dziewczyny już im eutanazję szykują... w razie "gdyby"... o tę nad-gorliwość mi chodzi...

Musiałabym napisać wulgarnie, więc zacisnę zęby i napiszę tylko tyle, że NIC nie wiesz o tym, jak "lekkie" są dla mnie te czy inne decyzje. Widzisz w moich słowach szantaż? Nie rozmawiaj z szantażystką, proste. Jak dla mnie EOT.

horacy 7 - oczywiście, że nie można mieć pretensji o to, że ktoś nie chce narażać rezydentów i chce przetestowania potencjalnego tymczasowicza. Tylko w takim wypadku trzeba być przygotowanym na każdą ewentualność. "Pozytywnego" kotka nie mogłabyś tymczasować (co rozumiem), u slapcio mogłaby być tylko do końca lutego, do schronu nie mogłaby wrócić. My nie możemy znaleźć miejsca już nigdzie. Stąd też wg mnie w przypadku dt u Ciebie i pozytywnego wyniku - wg mnie eutanazja była jedynym wyjściem.

Jeżeli pozytywny wynik nie spowoduje utraty przez kotkę dt u Hanuni - będzie cudownie, oczywiście.

slapcio - oczywiście, masz rację. Po prostu MUSZĘ zaznaczyć jasno, że jeżeli kotka straciłaby dt, nie będziemy w stanie zrobić nic - ani zabrać jej, ani sponsorować, ani znaleźć jej innego miejsca - i tylko tym spowodowane są moje słowa o eutanazji. Poczekajmy, aż wypowie się Hanunia, bo teraz to jej zdanie jest najważniejsze.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt lis 05, 2010 23:15 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

Dlatego napisałam ,że jej dt wydaje się lepszy bo ma możliwość izolacji a tym samym przetrzymania kotów niezależnie od wyników i jeszcze dwóch razem gdyby udało złapać drugiego.Mam też nadzieję ,że jednak będą zdrowe i szybko takie cuda znajdą domki stałe.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Pt lis 05, 2010 23:22 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

taaa... naprawdę Liwio, nie czujesz, że posunęłaś się "o jeden most za daleko"?
jeśli chodzi o wulgarność, miałam ten sam problem przed pierwszym postem w tym wątku, dlatego doskonale Cię rozumiem
też już skończyłam na ten temat
jednak będę zaglądać i "gdyby" się okazało, że pojawił się jakiś plus
proszę Hanunię albo inny DT o szansę chociaż w postaci zmiany tytułu albo nowego wątku
zanim...

amcia

Od: Czw lis 01, 2007 19:23

Post » Pt lis 05, 2010 23:33 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

amcia pisze:taaa... naprawdę Liwio, nie czujesz, że posunęłaś się "o jeden most za daleko"?
jeśli chodzi o wulgarność, miałam ten sam problem przed pierwszym postem w tym wątku, dlatego doskonale Cię rozumiem
też już skończyłam na ten temat
jednak będę zaglądać i "gdyby" się okazało, że pojawił się jakiś plus
proszę Hanunię albo inny DT o szansę chociaż w postaci zmiany tytułu albo nowego wątku
zanim...

Nie, nie uważam. Swoje motywy wyjaśniłam już w poprzednich postach. Czekam na wypowiedź Hanuni - jeżeli kotka(i) będą mogły czekać u niej na ds niezależnie od wyników - to fantastycznie. Jeżeli nie - w pierwszej kolejności zwrócę się do Ciebie. Tym razem już naprawdę EOT.

Liwia_

Post » Pt lis 05, 2010 23:56 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

Hanuniu - jak się pojawisz, wypowiedz się proszę temacie wyników testów, proszę...

I jeszcze - przejrzałam Twoje posty i jestem troszkę zaniepokojona:

Ze stycznia:
hanunia2008 pisze:UWIELBIAM BIAŁE KOTY; MAM SWOJA, WYRATOWANA Z ODMROZEN W STYCZNIU; JAKIS DRAN JA WYRZUCIŁ NA -30C.

Ale mam tez inne kotki i nie moge teraz więcej wziąc; na wiosne wracam do domu z ogrodem to je pozabieram wszyyyyyyyystkie ;-) ale tak na serio to napewno znajda domy zaraz, bo to rarytasy i maja specjalne charaktery te białe koty
pa pa

Nie Lut 21, 2010 2
hanunia2008 pisze:BAYA -BAJECZKA MA JUZ DOM.
JEST ZE MNA W WARSZAWIE OD DZISIAJ; MA UROCZY CHARAKTER CHOCIAZ JESZCZE SPORO CZAU UPŁYNIE ZANIM JEJ CIAŁO DOJDZE DO PEŁNEJ KRASY. NATOMIAST TO UROCZA KOCICA I DA SIE KOCHAC OD PIERWSZEGO MOMENTU. DZIEKUJE WSZYSTKIM ZA POMOC W DOTARCIU DO KOTKI.
HANKA

Śro Paź 27 - chęć przygarnięcia Gwiazdki, 2010
hanunia2008 pisze:JA JA WEZME JAK TYLKO BEDIZE GOTOWA DO TRANSPORTU; WYSLALAM TROCHE PIENIEDZY DO OSRODKA. ROK TEMU URATOWALAM ALBINOSKE SKAZANA NA SMIERC PRZEZ WETA TO I TO CUDO OGARNE. MUSI MIEC TYLKO UJEMNE WYNIKI BO NIE ZARYZYKUJE ZDROWIA MOICH DWOCH POZOSTALYCH KOTEK. CZEKAM NA ZNKA.
PODAJE PRW MAIL ; HANNA@MAJA.COM.PL

Pon Lis 01, 2010
hanunia2008 pisze:hej a gdzie jest kiwaczek; w jakim miescie. lubie sie opiekowac i przywracac do zycia zwierzaki.chce przed zima dac dom kociakowi
pozdr
h

Pią Lis 05, 2010
hanunia2008 pisze:DZIEWCZYNY ZDEJMIJCIE BANEREK O ANDZI!!!!!
JEST W DOMU NA ZAWSZE ;-)
H

Wysłany: Sob Lis 06,
hanunia2008 pisze:BIORE JULKA CZEKOLADOWEGO OD ZARAZ; JESTEM W WARSZAWIE I JESLI NIE MA DOMU TO JUZ GO MA. USTALMY JAK GO TU DOTRANSPORTOWAC. MARZYLAM O BRAZAOWYM KOCIE.
BEDZIE MU DOBRZE
H

jednocześnie propozycja dla kotów z tego wątku.

I zdanie z Pią Lis 05
hanunia2008 pisze:ja mam inne koty i nie mam szansy go izolowac; moge Wam pomoc zamawiajac odpowiednia karme. Wydaje mi sie ze PURINA ma takie.
pozdr
h

Rozumiem, że masz swoją, białą koteczkę, potem przez forum w zimie adoptowałaś Bajeczkę, potem Andzię, wyraziłaś gotowość adopcji Kiwaczka, Gwiazdki. A teraz jednocześnie chcesz dać dt srebrnym kotkom z tego wątku i być domem stałym dla Julka?
Dużo deklaracji w kilka ostatnich dni... I jak to jest z tym izolowaniem? Bo dziś pisałaś, że takiej możliwości nie masz...

Nie obrażaj się na mnie, chcę po prostu wiedzieć, dokąd miałaby trafić kotka.

Liwia_

Post » Sob lis 06, 2010 1:34 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

Hanunia logowała się na miau, wypowiedziała się w wątku czekoladowego Julka, niestety nie zajrzała tutaj i nie odebrała mojej pw...

Ja muszę wiedzieć co z niedzielą - powinnam była umówić się na transport w piątek, teraz nie wiem, czy to będzie możliwe i ciągle nie wiem na czym stoję :(

Liwia_

Post » Sob lis 06, 2010 6:43 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

hej
pytam i pisze od jakiegos czasu ale nikt nie daje mi jasnej odpowiedzi;
czy i gdzie sa koty w koncu. czy jada do jakiegos domu
POWIEDZCIE!!!!!!!

hanunia2008

Od: Wto lis 17, 2009 22:47

Post » Sob lis 06, 2010 6:59 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

CZESC
tak jak powiedzialam; mam miejsce i zrobie to co napisalm. przyjme je ale trzeba bedzie z czasem szukac domu bez wzgledu na testy. zreszta nie rozumiem skad te podejrzenia, co sie dzieje dlaczego one maja byc usypiane a przy innych wątkach sie nie mowi o testach...Kto chce wydac wyrok na te przepiekne koty> Komu na tym zalezy? Zlapcie drugiego bo bedzie im lepiej razem i rażniej w pomieszczeniu. Przyslijcie mi do warszawy albo powiedz gdzie przyjechac!!!
Nie mam wprawy na MIAU - potrzebuje potwierdzen na poczte ale stad nic nie przychodzi. JESTEM I CZEKAM NA SZCZESLIWE ZAKONCZENIE!!!

hanunia2008

Od: Wto lis 17, 2009 22:47

Post » Sob lis 06, 2010 9:29 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

Liwio_ , hanunia2008 pisała, ze nie weźmie ich do mieszkania bo tam nie ma możliwości izolacji od pozostałych kotów, tylko do innego pomieszczenia (ogrzewane pomieszczenie gospodarcze?)

z tego co powyżej wynika, że dla hanuni wynik testów jest bez znaczenia.
Obrazek

slapcio

Od: Śro paź 31, 2007 12:51

Post » Sob lis 06, 2010 11:32 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

slapcio pisze:Liwio_ , hanunia2008 pisała, ze nie weźmie ich do mieszkania bo tam nie ma możliwości izolacji od pozostałych kotów, tylko do innego pomieszczenia (ogrzewane pomieszczenie gospodarcze?)

z tego co powyżej wynika, że dla hanuni wynik testów jest bez znaczenia.

z tego wynika że dymniaczki mają DT? jeśli dobrze wszystko rozumiem :-)

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Sob lis 06, 2010 11:42 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

Niestety wyglada na to że nadal nic nie wiadomo :(
Obrazek

slapcio

Post » Sob lis 06, 2010 12:33 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

Hanunia daj znać co dalej bo koty czekają a czas ucieka.
[/url]ObrazekObrazekObrazek

horacy 7

Od: Śro cze 02, 2010 16:01

Post » Sob lis 06, 2010 13:27 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

Hanuniu - proszę, zadzwoń do mnie pilnie. Mój numer jest w adopcjach miau pod moim profilem.

Liwia_

Post » Sob lis 06, 2010 15:50 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

no to czekamy na infromacje, oby dobre....

mawin

Od: Czw sie 09, 2007 9:55

Post » Sob lis 06, 2010 16:46 Re: PIĘKNE, DYMNE KOTY - DT ALBO ŚMIERĆ, ŚLĄSK!

:roll:
Obrazek

slapcio

[poprzednia][następna]