Poznań Główny - koty i kocięta...

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lis 06, 2010 12:02 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Super! Tylko chyba osobny watek by sie przydal :roll: . Czy nie?
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Sob lis 06, 2010 12:09 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Konto zaraz Wam wyślę dziewczyny na priv. Później lecę do piwniczki, także kolejnych fundatorów (zachęcamy!!!), będę mogła uraczyć numerem konta dopiero za jakiś czas.

O sedalin zapytam w takim razie w najbliższej lecznicy.

Osobny wątek - właśnie się waham czy zakładać. Nie dla funduszu nawet, ale w ogóle dla dworca, bo desperacko by mi się przydał pierwszy post, w którym można by wszystko wpisywać. A w tym wątku, to Satoru jest autorką pierwszego posta - Satoru, oddawaj! :lol:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Sob lis 06, 2010 12:31 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Właśnie dzwonił Piotr, u którego na DT jest Dubravka (przechrzczona na Aferę, mimo że jest anielsko spokojna). Dubravka miała wczoraj 3 ataki, które wyglądały na padaczkowe - rozszerzone źrenice, drgawki, sztywność mięśni :( Piotr jest właśnie w drodze do dr Dąbrowskiego :roll:

MartaK

Od: Sob mar 18, 2006 22:02

Post » Sob lis 06, 2010 12:55 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Swietny pomysl z funduszem, bede sie dokladac
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

Post » Sob lis 06, 2010 13:11 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

ja również deklaruję dołożyć co nieco, proszę o namiary na fundusz
Obrazek

Mico (*)

wilber

Od: Pt lis 05, 2010 22:47

Post » Sob lis 06, 2010 14:23 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

A jakieś charytatywne aukcje na allegro na przykład?
Nie wiem może już ktoś takie robi :) ale to może być dobry pomysł można dojść do nowych osób które nawet nie wiedzą o tym forum.
Czasem ludzie potrafią spore pieniądze wydać nawet na głupoty. Można pokombinować jakieś fajne aukcje i wpadłoby parę groszy.

edit:
Inny pomysł, konto na naszej klasie oficjalne konto kociaków z dworca głównego, tam w opisie napisać o sytuacji i poprosić o wsparcie, dodać się do grupy Koty, tam są sami miłośnicy. Zapraszać wszystkich którzy mają coś wspólnego z kotami aby mieć jak największy zasięg. Dodawać w komentarzach na profilach kociolubnych prośbę o pomoc - żeby weszli na profil i napisali prywatną wiadomość z informacją o numerze konta. Niech na 100 osób które przeczytają info 1 wpłaci parę złotych to i tak trochę się zbierze osób.

Nasza-klasa dobra jest bo ja na przykład dzięki niej poznałam Mitiego (mojego młodszego kociaka) który już szczęśliwie od ponad roku z nami mieszka :). To naprawdę działa!

Można dodać na demotywatory.pl i na kotburger.pl obrazek kociaków z opisem że prosimy o pomoc i że każde 5 złotych się liczy, a w źródle dać linka albo do tego tematu na forum albo jakby była do indywidualnej strony kotów dworcowych, którą możemy spróbować stworzyć na google, chociażby w postaci blogu. Na te dwie storny wchodzi dużo ludzi zwłaszcza na demotywatory.pl, ale za to na kotburger.pl wchodzi dużo kocich miłośników, więc szanse na pomoc rosną.
W tygodniu spróbuję może mi coś się uda stworzyć, jakąś prostą stronkę, to dam wam wtedy linka :).

Nowym ludziom może nie chcieć się przebijać przez całe forum aby się dowiedzieć jak pomóc i zrezygnują ale jak na stronie będą najważniejsze informacje to przeczytają i pomogą.

Ja finansowo niestety nie mogę bo całe fundusze kocie wydaję na jedzonko dla kotów z działek w Szczodrochowie koło Skoków :), ale z tą stroną spróbuje pomóc. Nic nadzwyczajnego to nie będzie, ale zawsze coś.

saggi

Od: Nie wrz 13, 2009 11:55

Post » Sob lis 06, 2010 16:16 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Dostalam numer konta. Moj bazarek konczy sie w poniedzialek wiec piataka ode mnie przeleje od razu z pieniazkami z bazarku :ok: .
ObrazekObrazekObrazek

skwareek

Od: Pon maja 03, 2010 12:42

Post » Sob lis 06, 2010 17:24 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Znalazłam dziś chwilkę i stworzyłam narazie coś takiego:
Potrzebny mi adres e-mail i tel głównej koordynatorki akcji aby umieścić na stronie :) może być z imieniem i nazwiskiem wtedy będzie dużo wiarygodniejsze i ludzie nie będą się bać że akcja to jakaś ściema, bo niestety wiele ściem w internecie jest i ludzie są powściągliwi w dawaniu pieniążków

https://sites.google.com/site/kotyzdwor ... wpoznaniu/

Pierwszy raz tworzę stronę w googlu więc nie wiem jakie ma tam opcje muszę rozgryźć, czy i jak dodać fotki. A właśnie przydałyby się fotki (chociaż komórką robione) kociaków z dworca, aby uwiarygodnić akcję :] dodamy do strony jeśli się da, a jak nie to się zrobi galerię w picassie i da linka albo coś.

Niestety moje zdolności pisarskie zawodzą :D więc jakby ktoś miał nowy zmieniony tekst na stronę, jakiś dodatkowy tekst to pisać, wszystko umieścimy. A jak strona będzie gotowa to rozpoczniemy jej akcję promocyjną :] aby świat się o niej dowiedział. Dodamy demota na demotywatory.pl i kotburger.pl w stopkę na naszej-klasie i gdzie się jeszcze da :].

saggi

Post » Sob lis 06, 2010 18:29 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

A można by do Krakvetu się zgłosić, kiedy miau ma swój miesiąc ? :)
Obrazek

itaka

Od: Sob maja 29, 2010 14:43

Post » Sob lis 06, 2010 18:50 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

itaka pisze:A można by do Krakvetu się zgłosić, kiedy miau ma swój miesiąc ? :)

No można :D . Kolejny nasz miesiąc to grudzień.
Wtedy będziemy wybierać kandydata z miau.
Obrazek
Obrazek Czesio 6.04.2015 [*]

Mulesia

Od: Czw cze 03, 2010 9:04

Post » Sob lis 06, 2010 18:55 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Podzieliłam stronkę na działy, dodałam galerię ze zdjęć zebranych z forum.

Tam na stronie jest miejsce do wpisania danych następujących osób:

- główny koordynator akcji - kto nim jest? MartaK? Podasz maila i telefon na stronę?
- osoba zajmujaca sie bazarkami - dobrze byłoby kogos takiego miec jesli znajda sie ludzie chętni do oddania fantów. Jeśli nie będą chcieli sami robić bazarków, fajnie by było gdyby ktos sie zadeklarował do ich organizacji.
- osoba zajmująca się adopcją Duni, oraz osoby które będą zajmować się adopcją kolejnych kociaków. Może być ta sama osoba mogą być różne, pod każdym kociakiem da się dane odpowiedniej osoby.

saggi

Post » Sob lis 06, 2010 19:49 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Dołączam do funduszu, proszę o nr konta.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Sob lis 06, 2010 19:54 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Na pewno maluchy które zostały już wyłapane będą miały poszukiwane domki stałe prawda? Dlatego poprosiłabym o parę słów opisu maluchów żebym mogła dodać tekst i wrzucić je do zakładki adopcyjnej.

Jak wam się podoba stronka, co zmienić, co dodać, jakieś sugestie?

Strona cały czas w tworzeniu zabrałam się za nią dziś popołudniu więc na razie wygląda tak :)

Daję linka jeszcze raz:

https://sites.google.com/site/kotyzdwor ... naniu/home

Aaaa i sprawdźcie błędy ortograficzne :) starałam się poprawiać ale jak tak tworzyłam na szybko mogłam pominąć :> a robię ich dużo, oj dużo =]

saggi

Post » Sob lis 06, 2010 20:02 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

saggi, wysyłam pw.
Fundacja Pomocy Zwierzętom Kłębek KRS: 0000449181

Jarka

Od: Czw kwi 10, 2008 16:43

Post » Sob lis 06, 2010 20:19 Re: Poznań Główny - koty i kocięta...

Bylam dzisiaj w Castoramie w poszukiwaniu styropianu i nie moglam nic ciekawego znalezc.Byly tylko ogromne opakowania po 40 zl za jedno.Ktos tu wspomnial kiedys o plytach 4-5 zl za sztuke.Gdzie takie mozna dostac? Pewnie gdzies tam sa w Castoramie tylko ja jestem slepa 8O
Obrazek

Polanka

Od: Pon lis 01, 2010 18:45

[poprzednia][następna]