Kocia Skarbonka- zostań Felinotropem:))Mamy Skarbonkoty!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 23, 2010 12:26 Re: Kocia Skarbonka- jesteś już z nami? Zapraszamy

MaryLux pisze:
krynia08 pisze:a może dla kotka bez ogonka zapewnić dożywotni dom tymczasowy na utrzymaniu skarbonki :oops: taki wspólny nasz bidak, a domek by zapewnil jaki nasz anioł :oops: :oops: tylko to przychodzi mi do glowy- KTO PRZYGARNIE KALEKĘ :!: :!: a za glupiego pomysła walcie mnie po głowie 8)

Pomysł niegłupi, tylko kto ma miejsce?

:oops: może jest to jakaś nadzieja
krynia08

Post » Czw wrz 23, 2010 14:32 Re: Kocia Skarbonka- jesteś już z nami? Zapraszamy

Dziewczyny ratujcie.. Z czym jest zwiazane ze mala znowu siura i kupka po katach?! Ogolnie moja mama mieszka za mna przez dwa dni i teraz znowu sie zaczelo robienie po katach jak ona przyszła :( Ja juz nie wytrzymam no.. Bo nie potrafie jej zrozumiec jej zachowania :(

molly88

Od: Śro gru 16, 2009 19:00

Post » Czw wrz 23, 2010 14:40 Re: Kocia Skarbonka- jesteś już z nami? Zapraszamy

molly88 pisze:Dziewczyny ratujcie.. Z czym jest zwiazane ze mala znowu siura i kupka po katach?! Ogolnie moja mama mieszka za mna przez dwa dni i teraz znowu sie zaczelo robienie po katach jak ona przyszła :( Ja juz nie wytrzymam no.. Bo nie potrafie jej zrozumiec jej zachowania :(

Po pierwsze jest mała i może być nienauczona do końca. Po drugie może protestować obecność mamy. Po trzecie może jej się preferencje żwirkowe zmieniły. Po czwarte - mogło jej się coś złego w okolicy kuwet stać (wystraszyła się, uderzyła o coś, coś spadło na nią... cokolwiek) i teraz się boi - można zmienić kuwetę i postawić w innym miejscu. A ona ma kuwetę w jednym pokoju w którym jest czy w innym pomieszczeniu. Jak teraz masz wolny weekend to ja przydybaj i do kuwety wsadzaj, nawet jak jest w trakcie sikania - potem nagroda. Ogólnie upierdlistwo to podstawa ;)
Jak nic nie zadziała to może trzeba zrobić profil nerkowy (tylko ona maleńka jest to nie wiem jak z pobraniem krwi. Ona jest bardziej zagrożona chorobami bo ma sporo z rasowca - niestety coś za coś.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 23, 2010 14:47 Re: Kocia Skarbonka- jesteś już z nami? Zapraszamy

Gibutkowa pisze:
molly88 pisze:Dziewczyny ratujcie.. Z czym jest zwiazane ze mala znowu siura i kupka po katach?! Ogolnie moja mama mieszka za mna przez dwa dni i teraz znowu sie zaczelo robienie po katach jak ona przyszła :( Ja juz nie wytrzymam no.. Bo nie potrafie jej zrozumiec jej zachowania :(

Po pierwsze jest mała i może być nienauczona do końca. Po drugie może protestować obecność mamy. Po trzecie może jej się preferencje żwirkowe zmieniły. Po czwarte - mogło jej się coś złego w okolicy kuwet stać (wystraszyła się, uderzyła o coś, coś spadło na nią... cokolwiek) i teraz się boi - można zmienić kuwetę i postawić w innym miejscu. A ona ma kuwetę w jednym pokoju w którym jest czy w innym pomieszczeniu. Jak teraz masz wolny weekend to ja przydybaj i do kuwety wsadzaj, nawet jak jest w trakcie sikania - potem nagroda. Ogólnie upierdlistwo to podstawa ;)
Jak nic nie zadziała to może trzeba zrobić profil nerkowy (tylko ona maleńka jest to nie wiem jak z pobraniem krwi. Ona jest bardziej zagrożona chorobami bo ma sporo z rasowca - niestety coś za coś.

Ona ma do dyspozycki lazieke i przedpokoj. Ma sporo miejsca do biegania itd. między innymi przez to sikanie... Ale szczerze mowiac to wina mamy chyba :( Bo jest ktos nowy... Wiem owszem ze jest mała i dlatego to rozumiem.Np jak narobila na poza kuwetą to wsadzilam kupola do kuwety i ją do kuwety to zagrzebala :) Ogolnie wsadzam ja czesto do kuwetki. No nic, nei znam sie na małych brzdacach. I mam nadzieję, że to nie jest zwiazane z chorobą. Ale dzieki za otuchę i odpowiedz.

molly88

Post » Czw wrz 23, 2010 14:59 Re: Kocia Skarbonka- jesteś już z nami? Zapraszamy

Molly ona się może bać Twojej mamy, poza tym Gibutkowa wymieniła wszystkie możliwości:)

Krynia super pomysł-poczekajmy na rozwój wydarzeń. Na razie ciężko mi zrozumieć Zolzę...Ja miałam wiele ciężkich tymczasów(do dzisiaj mam "napuchnięte" panele od sików), ale do schronu nikt nie wrócił :|
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Czw wrz 23, 2010 18:18 Re: Kocia Skarbonka- jesteś już z nami? Zapraszamy

Moja mama własnie z nia stoi w oknie na rekach o pokazuje jak samochody jezdza a ona wpatrozna w autka az glowke za nimi wykreca :)

molly88

Post » Czw wrz 23, 2010 19:22 Re: Kocia Skarbonka- jesteś już z nami? Zapraszamy

molly88 pisze:Moja mama własnie z nia stoi w oknie na rekach o pokazuje jak samochody jezdza a ona wpatrozna w autka az glowke za nimi wykreca :)

Może to sprawi że będzie miała inny stosunek do mamy i przestanie :) I nie zapominaj jej chwalić jak sama do kuwetki zrobi :) moje się upominają miauczeniem jak wyjdą z kuwety a ja nie pochwalę :P
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw wrz 23, 2010 20:16 Re: Kocia Skarbonka- jesteś już z nami? Zapraszamy

Gibutkowa pisze:
molly88 pisze:Moja mama własnie z nia stoi w oknie na rekach o pokazuje jak samochody jezdza a ona wpatrozna w autka az glowke za nimi wykreca :)

Może to sprawi że będzie miała inny stosunek do mamy i przestanie :) I nie zapominaj jej chwalić jak sama do kuwetki zrobi :) moje się upominają miauczeniem jak wyjdą z kuwety a ja nie pochwalę :P

No chwalę ja chwalę jak tylko zobacze żebyła :)

molly88

Post » Pt wrz 24, 2010 9:07 Re: Kocia Skarbonka- jesteś już z nami? Zapraszamy

MaryLux pisze::ok: za małą Molly :)

:ok:

Witam sie rano :)

molly88

Post » Pt wrz 24, 2010 9:08 Re: Kocia Skarbonka- jesteś już z nami? Zapraszamy

Gdzie są Anioły?

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

Post » Pt wrz 24, 2010 9:26 Re: Kocia Skarbonka- jesteś już z nami? Zapraszamy

:mrgreen: jestem bo dopiero wstałam :ryk: molly a może jest za wysoka ta kuweta :roll: bo moj Fuks wlazi tylko w bardzo niską ,żadne kryte i zanim dopasowalam odpowiednią to lał wszędzie :mrgreen: ona jest mala i może ciężko jej włazić?
krynia08

Post » Pt wrz 24, 2010 9:29 Re: Kocia Skarbonka- jesteś już z nami? Zapraszamy

krynia08 pisze::mrgreen: jestem bo dopiero wstałam :ryk: molly a może jest za wysoka ta kuweta :roll: bo moj Fuks wlazi tylko w bardzo niską ,żadne kryte i zanim dopasowalam odpowiednią to lał wszędzie :mrgreen: ona jest mala i może ciężko jej włazić?

No włąsnie nie. Włazi pięknie itd. Przez to własnie że sika to na noc spi w laziece. I jak tam spi to chodzi do kuwetki ładnie. Wydaje mi sie ze to kwestia naprawde mojej mamy. Glupio brzmi hehehe :roll: . No nic Nosze ją ciągle do kuwetki, a moze cos zrobi i będą głaski :) Ale sie upiera ze nie i wyskakuje. No zobaczymy dzisiaj jak będzie.

molly88

Post » Pt wrz 24, 2010 9:30 Re: Kocia Skarbonka- jesteś już z nami? Zapraszamy

krynia08 pisze::mrgreen: jestem bo dopiero wstałam :ryk:

Co niektórym się powodzi!

MaryLux

Od: Pon paź 16, 2006 14:21

[poprzednia][następna]