UWAGA- IKA6 TO ANGALIA! Wątek ostrzegawczy, zły dt na Śląsku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 16, 2010 23:23 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

zaznaczam

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Czw paź 21, 2010 14:39 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zofia&Sasza pisze:
panikota pisze:
Liwia_ pisze:Bez odzewu pozostały też apele o zabranie "forumowych" kotów mimo doniesień o ich złym stanie. Forumowicze, których sprawa dotyczy schowali głowy w piasek, jedynie Zofia&Sasza oraz Iweta i anabelp odebrały koty.

Nie tylko one, ja znam jeszcze jedną sytuację, gdzie wydający zainteresowali się oddanymi do IKI kotami i "załatwili" tę kwestię. Ale skoro się tu nie ujawnili, to ja również nie będę pisać kto. Może jest więcej takich co bez rozgłosu ale poważnie podeszli do sprawy ... oby ... :roll:

Tylko że wiesz, powstaje takie przekonanie, że niby nic tam nie było złego, a ja i Liwia_ mamy paranoję...

Dokładnie... Poza tym - wielka szkoda, że nie było choć najprostszej informacji w stylu "ten a ten kot jest już bezpieczny". Jeżeli ktoś z jakichś względów mi nie ufa, nie musi przecież zdradzać żadnych szczegółów, nic opisywać. Prosiłabym tylko o zrozumienie, że ja się o te koty najzwyczajniej w świecie cholernie martwię, naprawdę ważna byłaby dla mnie informacja, że któryś z nich jest już poza tym "dt".

Swoją drogą - ciekawa jestem, jak Maszko - czy jeszcze żyje po tylu miesiącach "opieki" Iki.
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Czw paź 21, 2010 14:45 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Jak widziałam Maszkę, to było z nim b. kiepsko. Siedział na posłanku pyszczkiem do ściany i patrzył przed siebie. Był przeraźliwie chudy. Jak go dotknęłam, aż podskoczył. :(
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt paź 22, 2010 6:43 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Zofia&Sasza pisze:Jak widziałam Maszkę, to było z nim b. kiepsko. Siedział na posłanku pyszczkiem do ściany i patrzył przed siebie. Był przeraźliwie chudy. Jak go dotknęłam, aż podskoczył. :(

Maszko to ten "sercowiec" z Wrocławia, tak?
ObrazekObrazek

mar9

Od: Wto mar 22, 2005 14:47

Post » Pt paź 22, 2010 7:31 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Mam nadzieję, ze ten kto go dał do tej kobiety czyta to nie będzie mógł spac spokojnie...
A jak ona śpi swoją drogą mnie zastanawia...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Pt paź 22, 2010 9:40 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Ja nie wiem w wyniku czego on wygląda, jak wygląda. W końcu był chory już wcześniej...
Obrazek
UWAGA - Angalia to IKA 6 (na FB Krystyna Kowalska) nie wysyłajcie kotów!!!
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=117164

Zofia.Sasza

Od: Wto wrz 09, 2008 15:02

Post » Pt paź 22, 2010 9:51 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Hej!!
To ja wysłałam Maszkę do Iki. Był chudy i w fatalnym stanie- choroba serca. W schronie nie dawali mu nawet miesiąca życia. U Iki jest już chyba ok roku. Musiałabym sprawdzić dokładnie. Nie mogę się do Iki dodzwonić- jej telefon nie odpowiada. Jeśli ktoś ma aktualny numer, to poproszę. Ze względu na małe dziecko nie mam jak jechać do Iki osobiście, ani wziąć Maszki do siebie. Nie wiem w sumie, co mam w tej sytuacji zrobić. Proszę o jak najwięcej wiadomości o tym kotku...
Obrazek

Mruczeńka1981

Od: Sob gru 29, 2007 17:12

Post » Pt paź 22, 2010 9:53 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

magaaaa pisze:Mam nadzieję, ze ten kto go dał do tej kobiety czyta to nie będzie mógł spac spokojnie...
A jak ona śpi swoją drogą mnie zastanawia...

beznadziejny tekst. Może uda mi się jednak spać spokojnie. Kota kilkunastoletniego, chorego na serce nikt nie chciał. Trzeba było ratować przed uśpieniem. Ika była jedyną osobą, która zaoferowała pomoc.
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Pt paź 22, 2010 12:09 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

No tak,"pomoc" Iki" z pewnością beznadziejna nie była.
Nie poczuwasz się w każdym razie, żeby kota stamtąd zabrać?

Przepraszam za pytanie beznadziejne.

magaaaa

Post » Pt paź 22, 2010 12:14 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Ze względu na taki ton rozmowy zajmę się sprawą poza forum.
Obrazek

Mruczeńka1981

Post » Pt paź 22, 2010 12:20 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Mruczeńka1981 pisze:Hej!!
To ja wysłałam Maszkę do Iki. Był chudy i w fatalnym stanie- choroba serca. W schronie nie dawali mu nawet miesiąca życia. U Iki jest już chyba ok roku. Musiałabym sprawdzić dokładnie. Nie mogę się do Iki dodzwonić- jej telefon nie odpowiada. Jeśli ktoś ma aktualny numer, to poproszę. Ze względu na małe dziecko nie mam jak jechać do Iki osobiście, ani wziąć Maszki do siebie. Nie wiem w sumie, co mam w tej sytuacji zrobić. Proszę o jak najwięcej wiadomości o tym kotku...

Doniesienia o nieprawidłowościach w tym dt pojawiły się już latem zeszłego roku - właśnie na wątku Maszki...
Niestety zostały zignorowane, a osoby które zadawały niewygodne pytania zostały z wątku wyproszone. W tym roku świadkowie, którzy u Iki byli kilkukrotnie alarmowali o złym stanie Maszki, a także o tym - że wbrew słowom Iki na forum - leki, które powinien był dostawać codziennie dostaje jedynie sporadycznie, np raz na tydzień.
2 osoby potwierdziły jego zły stan, apatię i to, że kotek prawie się nie rusza. Nie wiem, czy Maszko jeszcze żyje :(
Kilkukrotnie pisałam do Was w sprawie "Waszych" kotów - zawsze bez reakcji.

Swoją drogą - Maszko chyba nie jest jedynym kotem, którego przekazałyście Ice, prawda?
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Pt paź 22, 2010 12:22 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Mruczeńko, zajmij się, błagam Cię.
To o tego biednego kota chodzi i o wszystkie inne, które tam trafiły.
Skoro pobyt w tym miejscu doprowadził go do takiego strasznego stanu, to o żadnej pomocy mowy być nie może...

magaaaa

Post » Pt paź 22, 2010 12:27 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

:kotek:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Pt paź 22, 2010 12:32 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Małe dziecko to nie jest wytłumaczenie.
Przykro.

magaaaa

Post » Pt paź 22, 2010 13:27 Re: Uwaga na dt w Rudzie Śląskiej u IKI6 !!! - część II

Przeczytałam początek wątku i kawałek dalej i jestem przerażona :cry: :cry: :cry:
biedna Minia :cry:
Też się zastanawiam,jak ta osoba może spokojnie spać,przeraża mnie to :cry:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

[poprzednia][następna]