Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - TRI NADAL CZEKA NA DOM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw wrz 23, 2010 21:56 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

No i d...Tytyłowe TRI i szylkretka nadal bez domu. Majaczył im sie w oddali wspólny dom, ale osoba się wycofała. Może ewentualnie, po zastanowieniu weźmie jedną. Dzisiaj miałam maila w sprawie szylki z zapytaniem w jakiej jest cenie...

Ludzie, gdzie te domy dla kotów... Co się dzieje z adopcjami?

Mimisia

Od: Nie lut 05, 2006 11:27

Post » Pon wrz 27, 2010 10:51 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Dziewczyny, co się stało z beżową koteczką, bo widziałam, że w Koterii jej nie ma?
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon wrz 27, 2010 13:00 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Efcia1 pisze:Dziewczyny, co się stało z beżową koteczką, bo widziałam, że w Koterii jej nie ma?

a ona przypadkiem nie pojechała na DT do Iwci?
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

Post » Pon wrz 27, 2010 15:15 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Jeszcze nie, jest w TDT, do iwci trafi w środę albo w piątek.

gosiar

Od: Sob paź 29, 2005 12:30

Post » Śro wrz 29, 2010 11:14 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Dziewczyny, czemu nie piszecie nic o tym co się dzieje z kotami...?
przecież one mają ogłoszenia na Facebooku i powinny być aktualizowane w razie czego...
wiem od Gosiar np. że Białasek nie żyje już :cry:
na pewno ten kotuś nie żyje? http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 164&ref=ts

proszę o takie info... coś jeszcze się zmieniło? oby nic takiego jak u Białaska :(
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Śro wrz 29, 2010 19:39 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

W ogóle cisza jakaś... Kalinuwka, odzywałaś się może do tych podesłanych domków?

gosiar

Post » Śro wrz 29, 2010 19:50 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Dziewczyny, spokojnie...Nie piszemy, bo nie mamy czasu. Ja chorowałam, jednocześnie pracuję w Warszawie i zajmuję się 1,5 rocznym dzieckiem. Wieczorem padam na pysk, a czasem jeszcze mąż mi zajmuje kompa. W pracy mam zablokowany dostęp do forum. Nie dam rady codziennie tu zaglądać.

Kalina z kolei robi jako pogotowie dla kotów - ostatnio miała "zgłoszenia" o maltretowanych kotach - 1 z obdartym ze skóry ogonem, a druga kotka z ukręconym ogonkiem - założyła im już wątek.

3 dni temu ratowała kociaka od staruszka - 8 tyg. kociak ze złamaną (ciekawe, jakim cudem) łapką. Czeka go operacja, nie wiadomo za co...U tego dziadka są jeszcze 2 maluszki, dymne z rudym i ich matka. Poza tym Kalina cały dzisiejszy dzień polowała z klatką łapką w deszczu pod szpitalem bielańskim w Warszawie, bo były tam ciężarne kotki. W tym szpitalu leży nasza koleżanka i opowiedziała jej o nich. Do tego ma w domu stado do obrobienia.
Nie dziwcie się więc, że nie ma codziennie relacji, bo ona czasem zapomina zjeść w ciągu dnia.

Biszkoptowa (beżowa) kotka siedzi u mnie w domu, bo Koteria naciskała, by ją zabrać. Był problem, bo mój mąż protestował, ale się jakoś udało. Niestety siedzi w klatce. Moje kotki nie akceptują nowych, syczą, warczą...Po pracy wyciągam ją na trochę z klatki, ale nie na długo, tyle, żeby ją wymiziać. Na szczęście ona sama do klatki wraca chętnie, bo są w niej jej ukochane chrupeczki. Kotka ma się dobrze, je za trzech (jedzenie to jej hobby, trzeba jej ograniczać, bo już jest dość gruba ;) ) mizia się jak szalona, mruczy i jest kochana. Trwają rozmowy z jakimiś domami, ale nie znam niestety szczegółów.

Więcej opowie Kalina, jak znajdzie czas na forum. Jakoś nie ma wielkiego odzewu na ogłoszenia.

Mimisia

Post » Śro wrz 29, 2010 19:53 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Dziękuję Wam bardzo, że tu z nami jesteście.

Mimisia

Post » Śro wrz 29, 2010 20:33 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

qlenka pisze:Dziewczyny, czemu nie piszecie nic o tym co się dzieje z kotami...?
przecież one mają ogłoszenia na Facebooku i powinny być aktualizowane w razie czego...
wiem od Gosiar np. że Białasek nie żyje już :cry:
na pewno ten kotuś nie żyje? http://www.facebook.com/#!/event.php?ei ... 164&ref=ts

proszę o takie info... coś jeszcze się zmieniło? oby nic takiego jak u Białaska :(

Niestety, białasek nie żyje, to FIP. Kalina napisała w jego wątku.

Inne kotki mają się dobrze, tylko czekają na domy.

Mimisia

Post » Śro wrz 29, 2010 20:41 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Mimisia pisze:Obrazek

Przypominam o tej kotce. Ciągle w klatce, w komórce. Ona potrzebuje chociaż tymczasu, ciepła, człowieka. Mruczy, ociera się o pręty klatki...W ostateczności ten azyl będzie, ale nawet nie ma teraz komu z nią pojechać i za bardzo kasy nie ma na paliwo. Za dużo się ostatnio dzieje tu u nas.

Mimisia

Post » Czw wrz 30, 2010 8:48 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

A ta beżowa nie jedzie w końcu do iwci? Słyszałam coś o możliwym transporcie w środę, potem w piątek, który już jutro.

gosiar

Post » Czw wrz 30, 2010 20:25 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

gosiar pisze:A ta beżowa nie jedzie w końcu do iwci? Słyszałam coś o możliwym transporcie w środę, potem w piątek, który już jutro.

Beżowa jedzie jutro do Iwci, na 99% ma na jutro transport. W poniedziałek czeka ją wizyta adopcyjna i kto wie, może znajdzie swój dom? Żeby chociaż jej się udało, tak na dobry początek :ok:

Mimisia

Post » Czw wrz 30, 2010 23:55 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

trzymam kciuki :ok:
ObrazekObrazek

rudomi

Post » Pon paź 04, 2010 10:17 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Co z beżową koteczką?
Obrazek Obrazek

Efcia1

Od: Pt paź 10, 2008 8:09

Post » Pon paź 04, 2010 10:22 Re: Miziaste cudowne TRI i Szylkreta - po sterylce, pilnie DT!!!

Beżowa już jest u mnie.
To najłagodniejszy kot na świecie, ona jest jak mój Ptachu, zero agresji, jak moje dwa głupki na nią nafukały to szybko wycofała się do siebie do pokoju i nie próbowała więcej wychodzić, z Kurczakiem przywitała się nosek w nosek :D.

Szukamy dla niej domu wyjątkowego ;)
„Dla zwierząt wszyscy ludzie to naziści, a ich życie – to wieczna Treblinka”. -Isaac Bashevis Singer

"Zawsze warto być człowiekiem,
Choć tak łatwo zejść na psy!"
- Ryszard Riedel, Mirosław Bochenek

“Kupujemy rzeczy, których nie potrzebujemy, za pieniądze, których nie mamy, żeby zaimponować ludziom, których nie lubimy.” — Dave Ramsey
https://www.gismeteo.ru/weather-lodz-3203/

iwcia

Od: Czw kwi 28, 2005 6:52

[poprzednia][następna]