Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Lisabeth pisze:Kotom oczywiście trzeba pomóc, ale tego haniebny postępek tego typa trzeba zgłosić na policję. I doniesienie do prokuratury. Może ktoś w tym pomoże? Typowi pewnie nic nie zrobią, ale jak go zaczną ciągać po przesłuchaniach na komendę, to może mu przejdzie?
Prokuratura może skierować go na badania psychiatryczne. Taki człowiek może być realnym zagrożeniem dla życia. Nie można tego bagatelizować. Co jeśli następny razem przyjdzie z nożem, siekierą, czy choćby "tulipanem" z rozbitej butelki?
Lisabeth pisze:Trzeba jej wytłumaczyć, że jak ten typ będzie czuł się bezkarny, to i tak zrobi krzywdę i kotom i jej. Tylko należałoby ją wspierać, iść z nią na policję, albo w jej imieniu. Ja tak zrobiłam jak okradli mego sąsiada. Poszłam na policję, zgłosiłam to, opisałam zajście.
Dobrze by było, jeśli zostanie wezwana na przesłuchanie, iść z nią. Można to umotywować tym, że ona jest sterroryzowana i zastraszona.
Gdyby to była moja sąsiadka, tak właśnie bym zrobiła.
Można poszukać prawników, którzy pro bono jej pomogą.
Lisabeth pisze:Jeszcze możesz powiadomić o sprawie lokalne media
ossett pisze:A nawet może zrobić coś gorszego, kiedyś znaleziono w tym bloku wytrute koty (nawet była TV) i właśnie jego podejrzewano o to.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google Adsense [Bot], nfd i 82 gości