Może tu znajdziesz odpowiedź.

http://kocia_stronka.republika.pl/siatki.html
Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy
Feniks pisze:Chcę zabezpieczyć schody w domu, rozpinając od samego dołu do sufitu na najwyższym piętrze siatkę hodowlaną. Udało mi się kupić 25 metrów kwadratowych za 170 zł na Allegro. Do tego linka stalowa 2 mm - 100 m za 27 zł, wytrzymałość ponad 200 kg. Chcę przewlec linkę przez oczka siatki na krawędziach i łączeniach płatów siatki. Linki muszę napiąć i przymocować do schodów kołkami. Pytanie, jak to zrobić. Na zdjęciach przedstawiam elementy, które kupiłem. One ponoć do tego służą. Ale co i jak, to już liczę, że Wy mi podpowiecie, bo nie bardzo wiem, co z tym zrobić. Mam śruby rzymskie do napięcia linki - to rozumiem. Linkę tnę na odcinki. Ale jak założyć na odcinkach uszy, żeby było za co złapać linkę tymi śrubami rzymskimi? Tego nie wiem.
Shinden pisze:Co do siatki, jesteś pewien że jest taka potrzeba?
mziel52 pisze:A nie wystarczy puścić tę siatkę od góry jak zasłonę? Gdyby kociak obsunął się ze schodów, to chwyci się pazurkami i zawiśnie.
Jeśli możesz wbić haki w podłogę, to polecałabym takie, jak na obrazku, ostro zakończone. Takimi napina się siatki.
Mrata pisze:Mój TŻ niedawno zakładał linkę na takie same śruby, ale pewnie teraz śpi a ja jestem daleko (nawiasem mówiąc pilnuję trzech kotów forumowiczki, która pojechała na urlop, więc jak widać radzimy sobie z wyjazdami)
Mrata pisze:- jutro mu powiem, żeby wszedł na Twój wątek i ew. przesłał Ci priv, co z tą linką robić. Z linkami to dobry pomysł.
Shinden pisze:Cholera, faktycznie kiepska sprawa. Planujesz mocowanie siatki u szczytu schodów czy przy podstawie? No i pytanie, jak często ze schodów korzystasz?
Feniks pisze:selene00 pisze:Dawaj im te, które mają najwięcej białka.
Cała rodzinka tego potrzebuje.
Mrata pisze:No, aktualnie to z Olsztyna.![]()
Jutro obudzę mężusia z samego rana
Ale - wydaje mi się, że do robienia "oczek" na końcach linek służy ten zacisk, który masz na zdj. 2. Ściskasz go kombinerkami.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot], sherab i 297 gości