Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem? - już w DS :)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon lip 12, 2010 23:40 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

phantasmagori pisze:nie będę mu podawała żadnych leków bez konsultacji

:ok:

dite

Od: Pt maja 14, 2010 18:19

Post » Pon lip 12, 2010 23:53 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Nie powinno się eksperymentować z lekami bez konsultacji. Na Metoclopramid np. niektóre koty źle reagują, zresztą Kacperek nie wymiotuje. Wirusówka musi swoje potrwać, do trzech tygodni nawet, najważniejsze, to jedzenie, picie i osłonowo antybiotyk. Upał na pewno też nie wzmaga apetytu. Będzie dobrze, byleby Kacperek wyszedł z depresji.
Moja wetka polecała inhalacje naparem majeranku. Ale wystarczy też, żeby w łazience była odpowiednia wilgotność powietrza. Mokre pranie czy po prostu woda w wannie - przy tych temperaturach to paruje.
NA PILNE LECZENIE KOTÓW Z CMENTARZA- KONTO
https://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=157308

mziel52

Od: Czw gru 27, 2007 20:51

Post » Wto lip 13, 2010 7:38 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Zdrówka :ok:

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Wto lip 13, 2010 8:13 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Jak się dziś czuje Kacperek?
Jemy Kacperku jemyyy!!! :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek

phantasmagori

Od: Czw sty 08, 2009 21:22

Post » Wto lip 13, 2010 9:06 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

kciuki za kota. jak lubi głaskanie, to jest szansa na wyjście z depresji

biedny mały, oby zaczął jeść...

dziewczyny :ok: :king: :king:
Obrazek

Malk

Od: Pon paź 01, 2007 18:30

Post » Wto lip 13, 2010 9:34 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Za Kacperka! :ok:

Podziwiam, jak szeregowy poseł ogrywa opozycję Obrazek
STOP HEJT! Nikt nie jest anonimowy w sieci.

Erin

Od: Pt cze 22, 2007 8:43

Post » Wto lip 13, 2010 9:48 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

no niestety nie jemy nadal zupełnie nic, nie pijemy też :|
ale ogólnie Kacperek nie stracił wiary w człowieka, w czasie rannej kroplówki władował mi sie na kolana i nawet jakby barankowac próbował :wink:
A jak wyszłam, to wylazł z transporterka i poskarzył sie pod drzwiami,że został sam
Martwie się bo łapka spuchnieta, nie na maxa, ale jestem dzis ciut dłuzej w pracy i boję sie co zastanę.
A zalezy mi bardzo ,żeby jeszcze dziś wieczorem dostał kroplówke dozylnie z kotletami
Potem wenflonik sie juz wyjmie.
Kuwetka na razie tez pusta całkiem.
ale dla uspokojenia kot nie jest zatkany, wczoraj w drodze do weta sioo byo w transporterze.
A kupa nie ma z czego powstac poki co
Nadżerek nie ma, natomiast ciut mlaska co moze swiadczyc o tym ,że jest mu niedobrze.
ale gluta ma głeboko, może spływac do gardła

mokre ręczniki wiszą :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lip 13, 2010 10:37 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Nie mogę pomóc inaczej, ale skoro DT nie ma kuwetki to chętnie odstąpię jedną. Używana co prawda ale zwsze coś. Moje i tak korzystają z jednej wspólnej. Kciuki za kociastego.
magdajedral

Post » Wto lip 13, 2010 11:18 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

a ja się tak spytam, bo widzę to słowo często na forum-co to znaczy "barankować"?
bo ja nie wiem nawet, czy mój sierściuch barankuje ;)

jejku, a co mu się mogło stać w łapkę, że spuchnięta? uraz jakiś? kurczę, przecież on się nie rusza z tego co czytam :(

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Wto lip 13, 2010 11:20 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Mała mnie behawiorystka poleciła dla niejadka posypać jedzonko odrobineczką kocimiętki w proszku

może akurat to go wyluzuje i spróbuje ......
KOT JEST DOMOWY NA TYLE NA ILE MU TO ODPOWIADA
Obrazek
SPRZĄTAM I WYPRZEDAJE
Kupię stare widokówki Katowic

bettysolo

Od: Wto kwi 25, 2006 21:43

Post » Wto lip 13, 2010 11:23 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

daggie pisze:a ja się tak spytam, bo widzę to słowo często na forum-co to znaczy "barankować"?
bo ja nie wiem nawet, czy mój sierściuch barankuje ;)

jejku, a co mu się mogło stać w łapkę, że spuchnięta? uraz jakiś? kurczę, przecież on się nie rusza z tego co czytam :(

barankować oznacza bodziać główką :)
czyli
kotek pochyla głowkę i czołem uderza o wybraną część ciała w celu uzyskania głasków
Moje koty
Zdjęcia krakowskich schroniskowców
Jest tylko jeden sukces- być w stanie spędzić życie na swój własny sposób - Christopher Morley
Haters gonna hate

BarbAnn

Od: Wto sie 01, 2006 8:35

Post » Wto lip 13, 2010 12:21 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

Czy wiadomo coś o stosunku Kacperka do innych kotów? Lepiej by mu było jak jedynakowi, czy z kolegą/koleżanką? Takie pytanie padło na gazetowym Fotoforum.

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Wto lip 13, 2010 13:18 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

BarbAnn pisze:barankować oznacza bodziać główką :)
czyli
kotek pochyla głowkę i czołem uderza o wybraną część ciała w celu uzyskania głasków

dziękuję bardzo :)
czyli mój jednak tego nie robi ;)

daggie

Od: Sob cze 19, 2010 15:16

Post » Wto lip 13, 2010 18:02 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

no niestety, łapka spuchnięta, żyła niedrożna :(
nie udało sie podac dozylnie kroplówki
podskórnie tez nie, bo Kacperek stanowczo sobie tego nie życzył :roll:
Karmienie/dopajanie dopyszczne tez idzie cieńko, kicio pluje dalej niz widzi :roll:
ale walcze, musze w takim razie nawciskac mu conwalescensa, często po trochu

poza tym kicio sam sie ładuje na kolana, przytula, cudny jest

wprawdzie po całej akcjii z karmieniem obraził sie ciut, ale tylo na 5 min :wink:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Wto lip 13, 2010 18:30 Re: Kacperek-zostanie duszkiem Kacperkiem?odejdzie?

jedz kocie!
Obrazek

pluskwa6

Od: Pt maja 21, 2010 12:50

[poprzednia][następna]