WAW. Pola ma DS! 21.04.2016 ['] :(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto lip 06, 2010 9:14 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

ewar pisze:OKI, wiem co czujesz z tym zamykaniem kota.Ja tego nienawidzę.Ale jak mus,to mus.Tola tylko dwa dni rezydowała w łazience i to był koszmar,również dla mnie.Wzięłaś się jednak ostro do dzieła i kotka szybko dojdzie do siebie.Zdumiewa mnie zawsze tempo,w jakim koty zdrowieją,jeśli mają dobrą opiekę,jeśli czują,że są kochane,że komuś na nich zależy.Jestem optymistką, gorąco wierzę,że wkrótce będziemy czytać,że Polcia zdrowa jak rybka.

Do tej pory nie miałam problemów z kotami w łazience, bo jak wchodziłam, to się wciskały z przerażenia w najdalszy kąt i święty spokój. A ona nie da nic zrobić, bo się pcha na ręce, na kolana, łasi się - muszę zamknąć w kontenerku, żeby posprzątać kuwety, umyć podłogę, czy choćby wejść pod prysznic. A ona tak płacze :cry:

Ale jestem coraz lepszej myśli, jeśli chodzi o jej zdrowie - bardzo szybko dochodzi do siebie, myślę, że gdyby miała jakieś większe problemy, to nie odzyskiwałaby sił w takim tempie :roll:
Normalnie je, bez żadnych sensacji - myślę tylko, że może być trochę przytkana :roll: Wprawdzie w nocy znów zrobiła megaqpala (z robalami zresztą), ale przy tej ilość karmy, którą pochłania, to załatwia się, wg mnie, zbyt rzadko :? Być może to, co wyczuła wetka, to właśnie gdzieś ją przytyka :roll: To chyba byłaby najlepsza opcja zresztą :roll:
Bardzo dużo siusia i to duże ilości jednorazowo, więc to chyba też w porządku przy tych kroplówkach i bardzo mokrej karmie? Krwi w moczu nie widzę.

tillibulek pisze:przybieglam z kciukami - za Polunie i jej zdroweczko :ok: :ok: :ok: :ok:

:kotek:

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Wto lip 06, 2010 9:18 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

:ok: :ok: :ok: :ok: - musi być dobrze!!!!! też mam nadzieję, że w brzuszku zalega tylko qupal - i oby tak było, bo to najmniej niepokojąca opcja! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Wto lip 06, 2010 9:36 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

OKI bardzo sie cieszę, na pewno będzie dobrze, może ją poczęstowac pastą odkłaczającą, może trochę tuńczyka w oleju, dobrze popycha.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Wto lip 06, 2010 10:11 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

kochana kocina, mnie tez by serce bolalo od tego miaukolenia :( :(

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Wto lip 06, 2010 10:29 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

joluka pisze::ok: :ok: :ok: :ok: - musi być dobrze!!!!! też mam nadzieję, że w brzuszku zalega tylko qupal - i oby tak było, bo to najmniej niepokojąca opcja! :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Oby, oby :kotek:

Hanulka pisze:OKI bardzo sie cieszę, na pewno będzie dobrze, może ją poczęstowac pastą odkłaczającą, może trochę tuńczyka w oleju, dobrze popycha.. :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Na razie nic jej nie podam, bo w pracy jestem. Wieczorem jedziemy do weta na antybiotyk, przy okazji podpytam co i czym - Pola szybko dochodzi do siebie, ale do pełni sił jej jeszcze baaardzo daleko, wolę to skonsultować skoro i tak będzie okazja. Wydaje mi się, że pasta będzie najlepsza, w razie czego mam Remover i Gimpeta, ale może weta będzie miała inną koncepcję (choć nie wiem, czy trafimy na tę samą, pewnie nie :? ). Tuńczyka raczej nie zaryzukuję, biegunka to ostatnia rzecz, która jej potrzebna :wink:
Dopiero wczoraj wieczorem mnie to uderzyło. Bo pierwszy dzień, to wiadomo, kot się może nie załatwić, ale jak już raz poszło, to powinno dalej już być normalnie :wink: Zwłaszcza przy takich ilościach, jakie pochłania :roll:

tillibulek pisze:kochana kocina, mnie tez by serce bolalo od tego miaukolenia :( :(

Boli, ale co zrobić - jakby była normalnym przerażonym kotem, to by nie trzeba było jej zamykać kilka razy dziennie, bo by się sama chowała :roll:

OKI

Post » Wto lip 06, 2010 11:47 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

:ok: za zdrowie Poli
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Wto lip 06, 2010 11:49 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

bozena640 pisze: :ok: za zdrowie Poli

:kotek:

OKI

Post » Wto lip 06, 2010 12:01 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

Pluszanko Polu nie daj się :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Wto lip 06, 2010 13:04 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

kociczka39 pisze:Pluszanko Polu nie daj się :1luvu: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:

Nie damy się :twisted:

OKI

Post » Wto lip 06, 2010 14:42 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

Zebrałam się na odwagę i zadzwoniłam do lecznicy...
I dobrze, bo trafiłam jeszcze wetkę, która ją wczoraj badała, a wieczorem już jej nie zastanę.

Najpierw dobre wieści :wink:
FELV (-), FIV (-), wątroba i nerki zdrowe :D

Teraz te niedobre - jest b. duża anemia, rokowania są ostrożne :(
Dobre jest tylko to, że kotka się z dnia na dzień czuje coraz lepiej, więc jest szansa, że na dobrym karmieniu i suplementacji, lekach, uda się ją wyprowadzić z tego stanu :roll:
Tyle się dowiedziałam :roll:

OKI

Post » Wto lip 06, 2010 15:17 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

dobre wiadomości są bardzo dobre :D
a za poprawę tych złych trzymam kciuki :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Wto lip 06, 2010 15:19 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

Przydadzą się :wink: ton głosu pani doktor trochę mnie zwalił z nóg...

OKI

Post » Wto lip 06, 2010 15:27 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

Myślę,że nie jest źle.Kotka ma apetyt,dostaje kroplówki, wyjdzie z tego,jestem pewna.
Nowy bazarek viewtopic.php?f=20&t=217527 Zapraszam

ewar

Od: Wto lis 06, 2007 20:17

Post » Wto lip 06, 2010 15:44 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

Z tymi kroplówkami to tak, że przy anemii nie bardzo można poszaleć - to już wczoraj lekarka mówiła, bo coś tak podejrzewała, że anemia wyjdzie (dlatego nie próbowała podłączać kroplówki ponownie, jak Pola się wyrwała).

Dobre jest to, że je i jej się poprawia - być może powodem jest tylko skrajne wygłodzenie i niedobory. To jest najlepsza wersja na tę chwilę :wink:

OKI

Post » Wto lip 06, 2010 16:44 Re: WAW. Pola- chora i wycieńczona. POTRZEBNE na razie kciuki :)

Oj, no z anemią chyba sobie poradzimy? :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Polciu, prawda? :P
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

[poprzednia][następna]