TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową-dostal szanse. Ma dom

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob paź 16, 2010 22:05 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

LSVC dziekuje Wam za ten film

ja sie poplakalam ;(

w przyszlym tygodniu bede chciala rozeslac film do specjalistow
moze cos wymysla i pomoga

mam nadzieje ze tak bedzie
Pamiętam :( Migosiu, Okruszko, Masieńko, Maurycy, Sasza [']
Moja Paciunia ['] :(

natur11

Od: Śro sie 23, 2006 22:41

Post » Sob paź 16, 2010 22:13 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. BYTOM-prosba o film

Matko, jaki on biedniutki... Może jest jakaś szansa na poprawę...

tamiss

Od: Śro lut 10, 2010 17:08

Post » Nie paź 17, 2010 10:22 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Film str 8

Wierzę w tego kota, bo widziałam jego wolę walki, poza tym jego rodzeństwu z podobnymi objawami udało się znaleźć domki, więc może i jemu się uda... chociaż fakt, że rodzeństwo jak szło do własnych domów bylo jeszcze małymi kuleczkami, a Toficzek coraz starszy... w każdym razie kociak jest wyjątkowej urody, co jak najbardziej świadczy na jego korzyść przy chęci ewentualnej adopcji - ma dłuższą od przeciętnej sierść, cudny biały śliniaczek pod brudką i białe skarpeteczki na trzech z czterech łapkach - elegancik pierwsza klasa :) tylko jeszcze potrzebuje kogoś, kto będzie dbał o tę jego elegancję... i potrafi się odwdzięczyć za okazywane uczucia strzelaniem baranków, mruczeniem... no i ten przesłodki buraskowy pysio...

LSVC

Od: Pon gru 28, 2009 22:25

Post » Nie paź 17, 2010 10:46 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Film str 8

Rzeczywiście wygląda to okropnie, ale kotek się chyba nie przejmuje? Zwierzaki mają tę przewagę nad nami, że nie myślą o swoim nieszczęściu, tylko starają się jak najlepiej dostosować do tego, co dostały od losu.
Ja się nie znam zupełnie na tym schorzeniu, nie wiem, jak się to leczy (czy w ogóle?), ale może póki kociak rośnie i jego układ nerwowy nie dojrzał, warto byłoby suplementować kwasy Omega 3 w maksymalnej możliwej dawce? Mają niebagatelny wpływ na stan tkanki nerwowej (i wszystkich komórek ciała). Tak mi tylko na myśl przyszło. No i tauryna też jest ważna, czy dostaje dobrą karmę?
Obrazek

Axa76

Od: Śro wrz 24, 2008 13:56

Post » Nie paź 17, 2010 13:23 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Film str 8

nie rozmawialam z Wanda o karmie, ale znajac jej sytuacje mysle ze koty sa karmione na przecietnym poziomie, na pewno trzeba by jej pomoc w zakupie lepszej, specjalistycznej karmy dla tego malca

natur11

Post » Nie paź 17, 2010 14:27 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Film str 8

A co teraz? Czy film będzie pokazywany jakiemuś specjaliście? Ktoś się tym zajmie?

tamiss

Post » Nie paź 17, 2010 15:11 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Film str 8

tamiss pisze:A co teraz? Czy film będzie pokazywany jakiemuś specjaliście? Ktoś się tym zajmie?

kazdy moze sie zajac, nie trzeba kota wozic wiec wlasciwie na tym etapie konsultacja sprowadza sie do pokazania filmu
kazdy kto ma jakis pomysl niech tu o nim zasygnalizuje

tylko piszcie tutaj gdzie i kto konsultowal by sie nie dublowac

ja od poniedzialku bede sie rozgladac za specjalistami, dwa kontakty juz mam

natur11

Post » Nie paź 17, 2010 18:51 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Film str 8

Jola_K pisze: kazdy moze sie zajac, nie trzeba kota wozic wiec wlasciwie na tym etapie konsultacja sprowadza sie do pokazania filmu
kazdy kto ma jakis pomysl niech tu o nim zasygnalizuje

tylko piszcie tutaj gdzie i kto konsultowal by sie nie dublowac

ja od poniedzialku bede sie rozgladac za specjalistami, dwa kontakty juz mam

Ja niestety nie mam żadnych pomysłow... W moim mieście ciężko o dobrego weterynarza, a co dopiero o jakiegoś specjalistę... Nawet nie bardzo wiem jaki specjalista jest tu potrzebny...

tamiss

Post » Nie paź 17, 2010 18:52 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Film str 8

Niestety mogę wieć tylko kibicować z boku... Tylko... :oops:

tamiss

Post » Wto paź 19, 2010 19:46 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Film str 8

Coś nam znowu Tofik spada... a to przecież taki fajny kocio :ok:
Może ktoś może pomóc? Może ma dojścia do specjalistów? Może spotkał się z tą chorobą?

LSVC

Post » Wto paź 19, 2010 21:07 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Film str 8

W górę :ok:

tamiss

Post » Śro paź 20, 2010 19:17 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Film str 8

Ech, Toficzku... słodziaku kochany... cały czas o Tobie myślę, kocie... żeby było choć trochę lepiej... żeby się udało...
:ok: :kotek: :ok:

LSVC

Post » Śro paź 20, 2010 22:30 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Film str 8

ciagle mysle jak mu pomoc
zasiegam informacji, porownuje podobne przypadki

chcialabym by znalazl dobry dom, ktorego wspomoge jak moge w jego wychowaniu, byle tylko ktos dal mu maksimum serca i dobre zycie

natur11

Post » Śro paź 20, 2010 22:44 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Film str 8

Chciałabym żeby mógł cieszyć sie zyciem mimo swojej przypadłości! W kochającym domku!

tamiss

Post » Śro paź 20, 2010 22:59 Re: TOFIK-maly kotek z ataksją móżdżkową. Film str 8

tamiss pisze:Chciałabym żeby mógł cieszyć sie zyciem mimo swojej przypadłości! W kochającym domku!

mysle ze on sie cieszy zycie, daje sobie rade, porusza sie, je i zalatwia
to my widzimy te ulomnosc, on o niej nie wie

cos mi sie zdaje, ze nie mozna naprawic tego co sie z nim i z jego rodzenstwem stalo :(

natur11

[poprzednia][następna]