PKDT -DT u mpacz78 - Gdyńscy REZYDENCI (5) i TYMCZASY (18)

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 10, 2010 10:51 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

Wet mówi, ze 10 dni szprycujemy ją tą gentą i potem znów posiew. Dziś jest 4 dzień kuracji.

Tak, u Liska to się zrobiło na tle alergicznym, bo początkowo to był taki fragment spuchnietej, stwardniałej skóry, potem sam sobie to rozorał, nie wiemy tylko na co było to reakcją, albo na fiprex, albo na zastrzyki, które wcześniej w kark dostawał, miał tam też wkłuwane kroplówki podskórne, teraz dostaje antybiotyk doustnie i pryskam mu to alusprayem, na razie wygląda ok, i on tego nie drapie na razie, więc mam nadzieję, ze będzie się goiło, kurcze te upały też nie sprzyjają gojeniu się takich ran.

Sopociaczek trochę odzyskuje wigor, bawi się trochę, bo ostatnie 2 dni to ciągle spał.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Od: Pon wrz 15, 2008 16:00

Post » Sob lip 10, 2010 16:28 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

Lisek:
ObrazekObrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lip 10, 2010 16:37 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

jeszcze takie ładne zdjęcie udało mi się dziś zrobić Bajaderka i Micuś:
ObrazekObrazek

Bajcia dziś czuje się dobrze, ale mam świadomość że ona żyje czasem ukradzionym.

Sopociak coraz lepszy wraca apetyt i coraz mniej apatyczny, ładnie się bawi, zaczepia inne koty, chyba będzie dobrze, mam nadzieję że to nic bardzo poważnego.
Na początku się przestraszyłam bo u maluchów ostra biegunka to wiadomo, że może być niewesoło.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lip 10, 2010 16:49 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

Lisek jest zapsikany alu sprayem?

seja

Od: Sob lis 29, 2008 6:23

Post » Sob lip 10, 2010 16:50 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

seja pisze:Lisek jest zapsikany alu sprayem?

Twoim alusprayem :lol: jeszcze się u Łukucia ostał.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lip 10, 2010 16:52 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

mpacz78 pisze:Lisek:
ObrazekObrazek
Obrazek

Piękny chłopak, ma takie cudne namalowane koła :1luvu:
Obrazek

biamila

Od: Czw gru 14, 2006 21:03

Post » Sob lip 10, 2010 16:53 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

mpacz78 pisze:
seja pisze:Lisek jest zapsikany alu sprayem?

Twoim alusprayem :lol: jeszcze się u Łukucia ostał.

:D dobrze , że się przydaje :D

seja

Post » Sob lip 10, 2010 16:53 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

Jak Kikuju...? :)

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob lip 10, 2010 16:57 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

Co Łukuć powiedział o dermatolu?
Czytałaś coś o nim?
Nada się?

seja

Post » Sob lip 10, 2010 18:47 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

Dermatol twój też mi dał :mrgreen: , może się przyda, ale na razie po alu to jest suche więc tego pudru już nie sypię.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lip 10, 2010 18:52 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

Cameo pisze:Jak Kikuju...? :)

Kikuju ciągle wycofany wypłosz :?
Leczymy pęcherz, odkąd dostaje te zastrzyki teraz to gorzej posikuje poza kuwetami, czyżby dlatego że zastrzyki ją stresują? już nie wiem dlaczego, przed rozpoczęciem zastrzyków był nawet, nawet spokój z tym jej sikaniem, ja juz nic nie rozumiem :roll:
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lip 10, 2010 20:25 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

Zdjęcie Liska i Bajci cudne :1luvu:
A tak swoją drogą jak się ma Bajeczka...?
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Sob lip 10, 2010 22:58 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

Bajcia ma się akurat o dziwo dobrze, choć dziś taki niemiłosierny upał.

Sopociak szaleje aż miło :D uff, znaczy zdrowieje.

Ale największą zagadką jest dla mnie zachowanie Kikuju w ostatnich dniach.
Nie wiem czy te zastrzyki z gentamycyny mają jakiś związek, ale zaczęło się dokładnie wtedy, Kikuju zaczęła miuczeć będąc sama w pokoju, tak nawoływać, żałośnie popiskiwać, najpierw pomyślałam, że może zastrzykami się zestresowała, ale teraz wymyśliłam, że za innymi kotami tak miauczy, to jej wpuściłam Blekiego, a ona wtedy całkiem na luzie, mimo mojej obecności wyszła spod szafki i zaczeła robić różne wygibasy, jakby kocimiętki się naćpała, albo ruji dostała 8O
W zastrzykach na pewno jest genta a nie jakieś lsd, bo wet przy mnie porcjował to w strzykawki na pewno pobierając płyn z buteleczki z etykietką gentamycyna, na własne oczy widziałam.
Z tego wynika, że Kikuju nie może być jedynym kotem w domu, skoro ona się urodziła w domu gdzie było 63 koty, potem mieszkała z 30 to pewnie brak innych kotów jest dla niej sytuacją nienormalną. Ale moje dorosłe koty nie chca tam znią siedzieć za długo, małego Sopociaka ona nie lubi, zresztą jego nie chcę z nią trzymać bo się na wzajem mogą pozarażać.

No to sesja Kikuju (bo ona wogóle mało zdjęć miała):
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

Post » Sob lip 10, 2010 23:06 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

Moniko, a czemu nie wypuścisz jej na "salony" ona poza pęcherzem chyba zdrowa? czy coś jej więcej dolega? może koteczka otworzyłaby się gdyby miała styczność z kotami...
Obrazek

Marea

Od: Pon lut 23, 2009 22:05

Post » Sob lip 10, 2010 23:16 Re: Mój wąt REZYDENCI i TYMCZASY/Nowy Sopociak/9 kotów

Nie mogę jej wypuścić na salony bo ona posikuje w różne miejsca niekoniecznie do tego przeznaczone, poza tym wet twierdzi, że ona może zarażać tym gronkowcem złocistym.

Moje "salony" co prawda i tak są posikane przez Micusia i czasem Ciunka, ale oni mają swoje miejsca gdzie czasem sobie prysną, a Kikuju posikuje w kocyki, w poduszeczki na parapety, po prostu wszędzie po trochu :? To prawdopodobnie jest związane z tą infekcją pęcherza, może jak się wyleczy to będzie inaczej.
www.kotangens.org
KOTANGENS na fb
Obrazek

mpacz78

[poprzednia][następna]