Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw maja 20, 2010 8:43 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Witajcie!
Widzę,że muszę sprostować, bo roi się tutaj zamieszanie.

Na wstępie chcę powiedzieć,żebyście nie wierzyli w ani jedno słowo BYŁEGO (bo on juz ze stołka spadł) kierownika schroniska. Razem z dziewczynami od trzech lat obserwujemy co on wyrabia, jak doprowadza do złego stanu i smierci zwierząt i staramy się o jego ukaranie. Zawsze się wywija,zawsze wszyscy mu wierzą. Bo ma znajomości i potrafi mydlić oczy.

Druga sprawa jest taka,że wątek na dogomanii powstał aby pomóc w PRZYTULISKU, a nie w schronisku. TO DWA RÓŻNE MIEJSCA!!! Co chwile proszę,żeby ich nie mylić.

Po trzecie w PRZYTULISKU, gdzie zwierzeta zostały umieszczone na strychach (40 psów i 20 kotów) jest źle, ale zwierzeta sa w miare bezpieczne.

A SCHRONISKO to inna sprawa. Tam były kierownik, który wciąż każe się tak nazywać, odmówił przedwczoraj pomocy. Cały czas utrzymywał,że sobie poradzi. Sam chciał walczyć z żywiołem i stać się heroicznym bohaterem. Jednak coś poczło nie tak. No bogiem nie jest i żywioł go przerósł. Wczoraj pekły wały i zapory, woda wdzierała sie do Koźla w zatrważającym tempie. W radiu tego pana tez nie lubią. Redaktor, z którym jestem w ciągłym kontakcie (jak widzicie nie siedzimy jak to ktoś zdażył nam zarzućić!) powiedział,że pan kierownik wczoraj stwierdził,że przecież nie będzie psów na plecach nosić na suchy ląd.
A wszystko co powie przez telefon jest nieprawda. Nie chce tez wysłać mmsa ze zdjęciem, ciekawe dlaczego...
Straż pożarna sama musiała się ewakuować z Koźla. Sytuacja jest u nas tak krytyczna, że nikt nie może nic planować i myśleć racjonalnie.

I nie zyczę sobie,żeby ktokolwiek z Was, zwłaszcza z tych mieszkających na ciepłym pomorzu, komentował nasza walkę! Czytam niektóre posty i płakać się chce! Ludzie, my tu na miejscu jesteśmy we dwie. Pierucha w siódmym miesiącu ciąży, a ja 40 kilometrów dalej, odcięta wodą ze wszystkich stron od świata walczę o przetrwanie. Bez prądu i wody, z uszkodzoną linią telefoniczną, bez sieci komórkowej.

Ten, kto nie przeżył powodzi, niech się nawet nie wazy tu wypowiadać!!! My to powtarzamy już po raz drugi. Raz w 1997, teraz to samo, a może nawet gorzej. Niektórzy nie mają pojęcia o prawdziwej walce o przetrwanie. To wszystko na ten temat. Żegnam!
PDT, HOTEL, TRANSPORT - Krapkowice woj. opolskie

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Od: Pon sie 11, 2008 19:12

Post » Czw maja 20, 2010 8:49 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Może jest bardzo zestresowana?
Obrazek
Obrazek

Kicia [*]

sabbatha

Od: Pt lut 23, 2007 5:45

Post » Czw maja 20, 2010 9:00 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Boszsz Natusia, nikomu do głowy nie przyszło, żeby Was krytykować, wszyscy są z Wami sercem, fizycznie nie pomogą, to chociaż głupie kciuki potrzymają, pomóc by się chciało, ale jak? Trzymajcie się dzielnie, dzięki za to, co robicie! "Kierownikowi" kij w oko, niech spada i więcej nie szkodzi, choć i tak za dużo złego się przez niego stało :cry:
Kota ['] 12.12.2015 | Krzyś ['] 21.10.2019 | Niunia ['] 24.01.2022 | Chrapek ['] 3.02.2022 | Kokosz ['] 17.02.2023

Zarejestruj się na FaniMani, rób zakupy i wspomagaj przy okazji fundacje!

Wiewiórki i inne ptaki

Katia K.

Od: Wto kwi 18, 2006 19:17

Post » Czw maja 20, 2010 9:28 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Natusia, spokojnie - jesteście w koszmarnej sytuacji, jeśli ktoś tego nie rozumie to kij w ryj. We dwie, jeszcze z "ciężarówką" świata nie zbawicie i wara każdemu od osądzania Was w tej sytuacji. Trzymajcie się, dziewczyny, trzymam kciuki za Wasze domy, za Wasz spokój.
Obrazek

kinga w.

Od: Sob sty 31, 2009 17:41

Post » Czw maja 20, 2010 9:51 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

gaja13 pisze:Witam wszystkich,
Jestem z Kędzierzyna. We wtorek wzięłam do siebie jedną sunię ze schroniska, byli też inni którzy brali psy. Chciałam wziąć koty, ale otrzymałam informację, że kotów było 10 i wszystkie już zostały zabrane. Schronisko jest faktycznie na terenie nieco powyżej działek, więc kiedy altany działkowe zalane były na ok. 1,5 m, to schronisko było jeszcze zupełnie suche. Muszę przyznać, że akcja była na początku za słabo rozpowszechniona, bo ludzie dopiero po intensywniejszych komunikatach podjeżdżali po zwierzęta. Teraz trudno tam dotrzeć bez łodzi, więc sami tu lokalnie bazujemy na tym, co powiedzą inni. Miejmy nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej, bo woda nieznacznie opada.
Mam też pytanie do forumowiczów. Czym psy najczęściej są karmione w schronisku, bo moja sunia nie chce ani karmy z puszki, ani chrupek, ani też kaszy z podrobami.
Pozdrawiam
:)

Może sunia nie je z powodu stresu?
Ważne, żeby piła, bo się odwodni.
Nie wiem co te psy jadły w schronie, ale napewno nic dobrego.
Może spróbuj ugotować ryż i wymieszaj z jakąś lepszą puszką.

violavi

Od: Pt kwi 07, 2006 15:34

Post » Czw maja 20, 2010 10:00 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

No tak,nerwy tutaj siegają zenitu. Od poniedziałku tylko nervososl, arytmia i cieśnienie 200...Paznokcie zjedzone.

Więc krótka informacja o przytulisku. Jeżeli ktoś z Was chciałby pomóc, szczególnie po powodzi, to wszystko mile widziane. Wszelkie informacje na dogomanii, tu też moge podac, jesli chcecie.
Mamy w przytulisku około 22 koty (oprócz psów, koni, krów, świnek, kaczek, kur i gęsi). Po zejściu wody będzie trzeba szczególnie pomocy fizycznej w uprzątnięciu szlamu i błota. Zaczynają się lęgnąć robaki i komary. Wiadomo, młodego kota komar zeżre. Trzeba będzie teren szybko uprzątnąć, jakieś suche domki dla kotów zrobić, budy dla psów, nowe ogrodzenia.
Tam psy i koty biegają po jednym podwórku, w przyjaźni. Czasem który pies dostanie pazurami po pysku, ale najczęściej za to,że był zbyt nachalny w zabawie. W tej chwili zwierzaki i pan, który je zbiera (dobroć go przerasta), siedza na strychu. Woda stoi i stać będzie, a w poniedziałek druga fal. Jedzenia mają do dzisiaj, maksymalnie do jutra. I dalej nie mam pomysłu...

A o schronie narazie nie wiem nic więcej. Tylko tyle,ze teraz miała być zmiana ludzi i miała tam dotrzec jedyna zaufana osoba ze wszystkich pracowników. Może sie czegoś dowiemy.
Zaprazam na dogomanię.

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Post » Czw maja 20, 2010 10:08 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

NatusiaM pisze:No tak,nerwy tutaj siegają zenitu. Od poniedziałku tylko nervososl, arytmia i cieśnienie 200...Paznokcie zjedzone.

Więc krótka informacja o przytulisku. Jeżeli ktoś z Was chciałby pomóc, szczególnie po powodzi, to wszystko mile widziane. Wszelkie informacje na dogomanii, tu też moge podac, jesli chcecie.
Mamy w przytulisku około 22 koty (oprócz psów, koni, krów, świnek, kaczek, kur i gęsi). Po zejściu wody będzie trzeba szczególnie pomocy fizycznej w uprzątnięciu szlamu i błota. Zaczynają się lęgnąć robaki i komary. Wiadomo, młodego kota komar zeżre. Trzeba będzie teren szybko uprzątnąć, jakieś suche domki dla kotów zrobić, budy dla psów, nowe ogrodzenia.
Tam psy i koty biegają po jednym podwórku, w przyjaźni. Czasem który pies dostanie pazurami po pysku, ale najczęściej za to,że był zbyt nachalny w zabawie. W tej chwili zwierzaki i pan, który je zbiera (dobroć go przerasta), siedza na strychu. Woda stoi i stać będzie, a w poniedziałek druga fal. Jedzenia mają do dzisiaj, maksymalnie do jutra. I dalej nie mam pomysłu...

A o schronie narazie nie wiem nic więcej. Tylko tyle,ze teraz miała być zmiana ludzi i miała tam dotrzec jedyna zaufana osoba ze wszystkich pracowników. Może sie czegoś dowiemy.
Zaprazam na dogomanię.

Czy jest jak dostarczyć im jedzenie?

Czy siła robocza jest potrzebna już czy jak woda zejdzie?
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Czw maja 20, 2010 10:12 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Na dogo są wieści od Pietruchy: "dotarła kajakiem z WOPRu. w kojcach faktycznie sucho HURAAAAAAAA- woda zalała wybiegi - z nich psy upchane w kojcach.
zadzwonie za jakąś godzinę ile psów jest i w jakim stanie, jak zjedzeniem i ich kondycją teraz musze uciekac na jakieś 2 godz- obowiązki wzywają :/"
Uff:) http://www.dogomania.pl/threads/185776- ... NIE!!!-Powódź!/page106

katikot

Od: Pt paź 26, 2007 23:31

Post » Czw maja 20, 2010 10:23 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Również info że znajoma dziewczyna ze schronu widziała klatki (dla kotów) ale nie wie czy są tam zwierzęta, będzie informować. :ok: :ok: :ok: Oby były cale i zdrowe :ok:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Czw maja 20, 2010 10:32 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Siła robocza będzie potrzebna dopiero po zejściu wody. Czyli nieprędko,bo w poniedziałek spodziewamy się kolejnej fali.
Jedyna dobra informacja jest taka,że zwierzęta, równiez kotki, są spokojne i siedzą sobie suche na strychu. Generalnie wiekszośc z nich ma ogólnie gdzieś to,co dzieje się na zewnątrz. Inne są lekko zestresowane, ale żadne nie ucierpiało i nie zostało pozostawione bez pomocy.

Jak jest w schronisku, jeszcze nie wiem.

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Post » Czw maja 20, 2010 10:37 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

NatusiaM pisze:Siła robocza będzie potrzebna dopiero po zejściu wody. Czyli nieprędko,bo w poniedziałek spodziewamy się kolejnej fali.
Jedyna dobra informacja jest taka,że zwierzęta, równiez kotki, są spokojne i siedzą sobie suche na strychu. Generalnie wiekszośc z nich ma ogólnie gdzieś to,co dzieje się na zewnątrz. Inne są lekko zestresowane, ale żadne nie ucierpiało i nie zostało pozostawione bez pomocy.

Jak jest w schronisku, jeszcze nie wiem.

Natusia, zostańmy w kontakcie na miau, ok?

Ja rozpoczynam zbiórkę jedzenie dla psów i kotów między opolanami zaangażowanymi w opolskim schronie. Przez weekend zawieziemy je do Ciebie, może tak być?

Będziemy też czekać na cynk kiedy będzie potrzebna siła robocza.
Obrazek

Boo

Post » Czw maja 20, 2010 10:44 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

Jak pisałam na dogo, jazda w tej chwili z Opola do Kedzierzyna to niedobry pomysł. Wczoraj policjanci mi odradzili poruszanie się po drogach wojewódzckich. Woda płynie tez pod ziemia i robi przelewy pod drogami. Możecie przyjechać i już nie wrócić, bo okaże się, że jakaś droga się obsunęła.
Jeśli jest możliwość, to zróbcie zbiórke u siebie i kiedy zrobi się bezpiecznie, wtedy przyjedźcie. Lub wyślijcie kurierem.

Dziękuje za pomoc!

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Post » Czw maja 20, 2010 10:48 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

NatusiaM pisze:Jak pisałam na dogo, jazda w tej chwili z Opola do Kedzierzyna to niedobry pomysł. Wczoraj policjanci mi odradzili poruszanie się po drogach wojewódzckich. Woda płynie tez pod ziemia i robi przelewy pod drogami. Możecie przyjechać i już nie wrócić, bo okaże się, że jakaś droga się obsunęła.
Jeśli jest możliwość, to zróbcie zbiórke u siebie i kiedy zrobi się bezpiecznie, wtedy przyjedźcie. Lub wyślijcie kurierem.

Dziękuje za pomoc!

Na razie próbujemy uruchomić zbiórkę. Co do przekazania to się jeszcze zgadamy :)
Obrazek

Boo

Post » Czw maja 20, 2010 10:49 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

INFORMACJA Z OSTATNIEJ CHWILI:
W schronisku (nie mylic z przytuliskiem) nie ma kotów i jednego psa. Nie wiadomo gdzie sa zwierzęta. Więcej nie wiem.

natiimar@gmail.com
508 295 532
www.mardog.pl

NatusiaM

Post » Czw maja 20, 2010 10:51 Re: Kędzierzyn-Koźle TONĄ PSY W SCHRONISKU DLA ZWIERZAT!

NatusiaM pisze:INFORMACJA Z OSTATNIEJ CHWILI:
W schronisku (nie mylic z przytuliskiem) nie ma kotów i jednego psa. Nie wiadomo gdzie sa zwierzęta. Więcej nie wiem.

:roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

[poprzednia][następna]