S.K.Niekochane-XIV-tak strasznie ich dużo:(, za dużo:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt maja 07, 2010 15:03 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Pianka pisze:Ja czarnej nie kupię, przerabiałam ten problem z koszulkami w firmie (notabene czarne z pomarńczowym 8O )- przy Piotrusiu nie przejdzie :? :x Żadne rolki i szczotki nie pomagają.

Jak chcesz koszulkę tak wogle to daj znać. Zamówić mogę dowolny kolor z dostępnych. ;-) Tylko na akcjach mamy być w czarnych, żeby wyglądać jednolicie. ;-)
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Pt maja 07, 2010 15:36 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

ann0106 pisze:
Yossariana pisze:Lidka a czy mogłybyśmy się zacząć umawiać na odbiór ścinków z niszczarki.
Może jeszcze ktoś ma ochotę na wykorzystanie tego do kuwet?

a czy ścinki to tylko małe koty tolerują raczej ?

Ja używam jak wypełnienie piwnicznych kuwet, bardzo dobrze sie sprawdza, no a najważniejsze bez uszczerbku finansów:)

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

Post » Pt maja 07, 2010 17:58 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

moje ciasto też już stygnie, mam nadzieję, że będzie się nadawało do jedzenia :p
jutro się okaże :)

paulinaelzbieta

Od: Nie kwi 11, 2010 15:52

Post » Pt maja 07, 2010 18:02 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Nov@ pisze:
siriwan pisze:
Mała1 pisze:upiecze ktos jakieś ciachooo?

Ja spróbuję, ale nie ręczę za efekt. :lol:

A propos ciasta dla kociarzy... właśnie kolega mi podesłał coś takiego:
http://www.endlesssimmer.com/2009/10/13 ... een-cakes/
Chodzi o ciasto "Kitty Litter Cake" z nr 2 oczywiście :twisted:

ciasto w kuwecie- pierwsza klasa, ciekawe kto wpadł na taki dziwny pomysł :roll:

paulinaelzbieta

Post » Pt maja 07, 2010 18:11 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

ale fajnie,że mamy tyle ciasta :)
mam nadzieje,że bedzie miał kto go jeść :P , że nie przyjdziemy tylko my
Ale jesteście zdolni kucharzykowie :)

Lidka-dyskusja na temat koszulek toczyła się wśród wolontariuszy na akcjii, w wiekszosci znacznej wygrał ten kolor.
zresztą ja uważam ,że z pomaranczowym logiem jest oki.
Poza tym zdrowiej i przyjezdzaj koniecznie.

...a w schronisku....

dzis przy mnie domek znalazła Ofelia :) , mysle ,że bardzo fajny domek, zaraz będę wysyłała zdjecia poglądowe na temat zabezpieczenia balkonu :wink:

domek znalazły tez dwa malentasy, których nawet nie widziałm na oczy, wczoraj przyniesione od rękui znalazły wspólny dom

rano trójka tych maleńtasów , które wczoraj wklejałam nadal była w schronisku, jak było pod koniec dnia nie wiem ,jutro zobaczymy.

no i juz jak pisała maciaszek w schronisku jest nowy kot, oddany, pan wyjeżdza do Aurstalii
szukał mu dwa miesiace domu, nie znalazł, robił pgłoszenia
Ryży- 142 / 10
od 6 05 w schr
kastrat
ur lipiec 2006
jadł puszki z Biedronki
niewychodzacy, kuwetowy
do swoich się tulił, do obcych nieśmiały
od małego wychowywał się z psem
lubi się bawic sznureczkami

Obrazek Obrazek

na razie jak widac totalnie przerażony

Belloma na szczęscie zaczęła jeść

na kociarni -dokładnie na wybiegu- zaczął się mały remont, niestety musi zniknąć trawa , tak postanowili inspektorzy, będzie kostka wszędzie

i jeszcze apel
brakuje kocy, pledów, cienkich kołder, takiech które da się pociąć-może ktoś ma na zbyciu?

acha
siriwan, mamaja-pamietacie o jutrzejszej wycieczce na Nikisz? :wink: IDENTYFIKATORY :!:
bo ja o 15ej jestem z ludzmi umówiona jednymi

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Pt maja 07, 2010 20:07 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Mała1 pisze:na kociarni -dokładnie na wybiegu- zaczął się mały remont, niestety musi zniknąć trawa , tak postanowili inspektorzy, będzie kostka wszędzie

Chyba ich Bóg opuścił - całą przyjemność kotom zniszczą a w lecie koty się tam będą smażyć i parzyć sobie łapki! W trawie tyle ciekawych rzeczy koty znajdują! Pozbawią ich nawet tej namiastki natury! :x

osspdg

Od: Wto sie 05, 2008 9:09

Post » Pt maja 07, 2010 20:18 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Wyprawa udana,przepraszam,że nie mogłam zostać z Wami dłużej,nie miałam siły...

Zmienione.
Ostatnio edytowano Sob maja 08, 2010 18:34 przez mamaja4, łącznie edytowano 2 razy
"dzieci to skarb (choć nie do końca, bo zakopywać ich nie wypada)"

mamaja4

Od: Sob sie 23, 2008 7:59

Post » Pt maja 07, 2010 22:23 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

siriwan pisze:Jeżeli będziecie chciały zamawiać damskie to nie wiem czy nie będzie trzeba zrobić osobnego zamówienia. To samo z kolorami - dopytam dziś czy jeżeli na jednej aukcji zamawiam kilka koszulek, to rozmiar, fason i kolor muszą być takie same, czy można wybrzydzać. ;-) No i czy w takim wypadku będziemy mieli uznany rabat. ;-)
(...)
Pytania do sprzedającego wyślę późnym popołudniem albo pod wieczór, jak już odeśpię matury. ;-)

Zapytałem sprzedającego, czy jeżeli zamawiamy różne rozmiary, fasony i kolory to dostajemy wszystko w jednym zamówieniu. Odpowiedział, że tak.

Wszyscy chętni na koszulki - piszcie na PW czy chcecie damskie czy męskie, jaki kolor i jaki rozmiar.
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
---
Każdy ma takiego kota, na jakiego sobie zasłużył. ;-)

siriwan

Od: Wto sty 08, 2008 16:33

Post » Sob maja 08, 2010 14:23 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Melduję, że smarkateria okupuje już moją łazienkę :D
Dzyndzelek ma niewielki krawacik i króciutkie skarpety.
Obrazek

Obrazek
Kizik ma więcej bielizny :D Choć akurat na tych zdjęciach tego nie widać :roll:
Obrazek
Obrazek[/quote]

A Pan Kot...jest niesamowity! 8O I ma oczy w kolorze blue :1luvu:
Obrazek

Obrazek

Kizik najodważniejszy z nich wszystkich jest będzie z niego zabijaka, już rodzeństwu po gębie daje przy jedzeniu. Pan Kot najbardziej nieśmiały, on to tak więcej do ludzia lgnie. A Dzyndzelek wyluzowany udeptał sobie kołderkę po czym zaczął figury robić pokazując brzuszek :1luvu: Któryś, nie wiem który zaliczył już celne trafienie do kuwety - kupa jest :ok: Teraz chłopaki poprzytulani, że nie widać gdzie się który zaczyna a gdzie kończy, śpią smacznie w budce. Aresztu będą mieli dwa tygodnie, bo dopiero wtedy ich będzie można odrobaczyć. Muszę jeszcze do Małej zadzwonić co ze szczepieniem. Cudni są! Zostali odpchleni wstępnie i dostali kropelki do oczek. Mam im też myć pupy szarym mydłem, bo sa odparzone. (całe szczęście, że nie musze wylizywać :roll: ) Będę o nich pisać na naszym osobistym wątku! Zapraszamy! :D
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob maja 08, 2010 15:29 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Pomponmamo - super, że się zdecydowałaś na komplecik, na pewno znajdą fajne domy :) Towarzystwo jest zabójcze, mnie te pingwinki rozbroiły - swoją drogą, już potrafią strzelać baranki ;)

Bardzo miło było zobaczyć Wszystkich Znanych i poznać jeszcze wcześniej Nieznanych :)
Sipetek mnie kupił, to taki cudny kot...
Obrazek Obrazek Obrazek]Obrazek

Liwia_

Od: Pon wrz 03, 2007 20:01

Post » Sob maja 08, 2010 16:20 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Ja też się cieszę, że was zobaczyłam - chociaż głupio mi z powodu babek z piasku :oops: :twisted: ale dzień udany :D i pogoda nam sprzyjała bo teraz się rozpadało na dobre :?
Wszystkie kociaste cudne i mój mały bardzo żałował że nie będzie trzeciego do "pary" :wink:

ann0106

Od: Czw lis 05, 2009 9:37

Post » Sob maja 08, 2010 16:33 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Fajnie było spotkać Was wszystkich dzisiaj w schronisku :P

Pomponmama - :1luvu:

Dzisiaj do nowego domku pojechał Ryży i Zefirek.
Bardzo bym chciała,żeby było dobrze :ok: :ok: :ok:

Do schroniska z kolei trafiły 2 nowe koty :(
:arrow: czarno-biała kotka,znaleziona na klatce schodowej,bardzo przerażona :(
:arrow: młodziutki czarny kocurek z dużą raną na boku,dzisiaj w narkozie miał tą ranę zszytą.
Obrazek

Te,które odeszły [*]
Fiona 12.01.2010.r. Borys 01.02.2010.r. Marusia 08.06.2011.r.
Aureliusz i Pyza 06.2011.r. Emiś 31.10.2011.r. Rudy 04.12.2011.r.
Kruszynka 04.04.2012.r. Maciuś 18.08.2012.r.Piękna 25.09.2012.r.

BOENA

Od: Czw lip 05, 2007 16:04

Post » Sob maja 08, 2010 16:48 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

pomopnmamo :1luvu:
czyli dobrze kombinuję?
Kizik
Obrazek

Dzyndzelek Obrazek

Pan Kot
]Obrazek

maluchy za małe na szczepienia, one maja z 4-5 tygodni, a najlepiej szczepic juz przynajmniej 8 tygodniowe
Pomponmamo-zobaczymy jak sie sytuacja będzie rozwijać, bo jeśli w miedzyczasie, po kwarantannie u ciebie, znajdzie sie naprawde dobry, sprawdzony dom, który sam pojdzie kicia zaszczepic-to czemu nie
A jesli nie znajdzie się to szczepimy my
Wszystko też zależy od ich kondycjii, na razie nie wiadomo jak przejdą odrobaczenie, itd
a co mówiła wetka o tej bródce?

U Zefirka w tej chwili wszysko oki, kot zdobył juz wszystkich domowników, chodzi za nimi przy niodze non stop.
trzymajmy mocno kciuki za te jego kupy, ale mam nadzieje,ze to będzie Ten Dom, że kicio będzie załatwiał się na dworze, nie w domu

Ryzy na razie dostał swój solowy pokój, jest nadal bardzo przerażony, ale ma naprawde max fajnych duzych, mam nadzieje tylko,że ich kotka go dobrze przyjmie.

Boenka pisała o dwóch nowych kotach, pomyliła sie , są trzy
Jest jeszcze jedna czarna koteczka, dzis zaszczepiona.
Jutro przedstawie tutaj te nowe koty.
Za czarnego kocurka trzymajcie kciuki, bo był mocno pokiereszowany,rane miał długosci kilkunastu centymetrów, cietą , głeboką ,oby dał radę

dzis tez schronisko odwiedził domek myślący o kotku na litere F,a moze i na F i na K :P
nie napisze nic więcej żeby nie zapeszyć

Bardzo wszystkim dziekuje za przybycie dziś, allle nas było duzo 8O
nie miescilismy się prawie na kociarni :wink:
a jakie ciasta były pyszne :ok:
siriwan, mamaja-dzieki za akcje pod kryptonimem Ślub 8)

aaa, był domek Amidali :mrgreen: -są nią zauroczeni :mrgreen:

na bank jeszcze coś powinnam napisac, ale mi umyka, pewnie zaraz bede post edytowac pięc razy :roll:

Mała1

Od: Wto wrz 12, 2006 8:56

Post » Sob maja 08, 2010 17:23 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

A własnie! Wetka powiedziała, że jej zdaniem to jest po prostu otarcie, które sie samo ładnie zagoi. Mam obserwować, jesli za dwa tygodnie jak przyjdziemy na odrobaczanie nie zniknie, to będziemy myśleć. Ale powinno zagoić się samo.
ObrazekObrazekObrazek

pomponmama

Od: Śro paź 15, 2008 15:16

Post » Sob maja 08, 2010 18:24 Re: S.K.Niekochane-XIV-schroniskotki czekają

Bardzo miło było Wszystkich zobaczyć :) oby więcej takich spotkań
Cieszę się z nowych domków :) szkoda tylko, że znów przybyły nowe koty, myślałam, że po dzisiejszych dwóch adopcjach będzie ich chociaż troszkę mniej na stanie schroniska
Dobrze, że Ryży znalazł dom, trzymam za niego kciuki, oby się zaaklimatyzował i ładnie jadł

paulinaelzbieta

[poprzednia][następna]