LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 08, 2010 17:30 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

kinga-kinia pisze:Puszki 10 szt zabrane ode mnie.

Super :) Będą miały trochę jedzonka :)
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Sob maja 08, 2010 18:25 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!!

[quote="wszpasia"]"Biały budynek za samochodem to kociarnia
Obrazek
"Wczoraj z koleżanką "na chwilę" wpadłyśmy do Agnieszki i..... Aga dostała telefon od faceta, że na jednej z ulic Lęborka leży i płacze w niebo głosy kot. Na miejscu okazało się, że kotek został uderzony w głowę, albo przez samochód, albo kamieniem....Musiał długo leżeć, bo był przymarznięty do ziemi. Agnieszka nie mogła go oderwać od podłoża! Wczoraj miał drgawki, dziś już lepiej, ale czy przeżyje, czy obrzęk mózgu minie?
Obrazek

Co z tym kotkiem?

Asia4K

Od: Śro kwi 21, 2010 8:33

Post » Nie maja 09, 2010 19:34 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!!

Miałam na forum zaznaczone, aby zawiadamiało mnie mailem o każdym wpisie na wątku.
Od bardzo dawna nic nie dostałam na maila, a tu tyle wpisów.

Od chyba miesiąca nie jeżdżę do Lęborka. Brak czasu, jeden psi tymczas, drugi, nie wyrabiam.

Agnieszka potrzebuje pomocy i to bardzo.

jarekm to nie tak, że ktoś odrzuca Twoją pomoc. Od tego czasu kiedy do Ciebie dzwoniłam w ogóle nie byłam w Lęborku. Dałam Agnieszce Twój nr telefonu, bo miała jechać jakaś dziewczyna z Rumi do Lęborka.
Przepraszam, że tak wyszło.
Obrazek

Fiks

Od: Pt mar 26, 2010 8:09

Post » Pon maja 10, 2010 7:16 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

Po woli kończą się ogłoszenia Puszka, Hrabiny i Grzybka :|
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 10, 2010 7:51 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

Asia4K - szaro-rudy kotek czuje się coraz lepiej :)

kinia098 pisze:Po woli kończą się ogłoszenia Puszka, Hrabiny i Grzybka :|

Jeśli możesz to proszę odnów ogłoszenia. Swoje też odnawiam.
Niestety w adopcjach cisza :(

Mam nowe zdjęcia, filmy i opisy kotów od Asi z Lęborka, postaram się dziś, najpóźniej jutro wstawić tutaj.

Kinia098 jeszcze raz dzięki za info na dogo.
Obrazek

Fiks

Post » Pon maja 10, 2010 8:12 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

hyka pisze ze jest z leborka

memberlist.php?mode=viewprofile&u=17571

moze sprobujecie sie z nia skontaktowac po opisy, foty, relacje bardziej biezace?

Poker71

Od: Nie lip 01, 2007 15:03

Post » Pon maja 10, 2010 16:12 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

Fiks pisze:Asia4K - szaro-rudy kotek czuje się coraz lepiej :)

kinia098 pisze:Po woli kończą się ogłoszenia Puszka, Hrabiny i Grzybka :|

Jeśli możesz to proszę odnów ogłoszenia. Swoje też odnawiam.
Niestety w adopcjach cisza :(

Mam nowe zdjęcia, filmy i opisy kotów od Asi z Lęborka, postaram się dziś, najpóźniej jutro wstawić tutaj.

Kinia098 jeszcze raz dzięki za info na dogo.

Fajnie, że jakieś nowe zdjęcia będą :)

Odnawiam, ale niektóre system sam już wywala, jak się skończy ich czas :/
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 10, 2010 17:19 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

Juz mam potwierdzenie ze do Lęborka jadę w środę.

Poker71

Post » Wto maja 11, 2010 15:45 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

Napisałam do Hyki.

Sandra

Sandra to wyjątkowa staruszka. Na stare lata trafiła do pseudoschroniska pod Lęborkiem. Udało nam się ją z stamtąd wyciągnąć. Była kłębkiem nerwów, gubiła sierść.

Teraz jest zupełnie inną koteczką. Wyjątkowo milusińska, ale niezbyt dobrze czuje się w gromadce kotów.
Do psów się przekonała. Moje nie krzywdzą kotów. Całe dnie przesypia, uwielbia jeść. Jak na ok. 10 letniego kota jest w dobrej kondycji. Ja widziałabym ją w domu bez innych pupili.

Należy się jej spokojna starość. Uwielbia mruczeć na kolankach.
Jako jedyny kot ma świra na punkcie nitek, tasiemek, sznurków, gryzie je.
Gryzie też kartony. Nie wiem dlaczego, ale taka jest. Znajdzie każdą wisząca nitkę np. na firance.
Jak na nią patrzę, cieszę się, że zamiast schroniska jest na tymczasie u mnie.

Mimo wieku jest piękna, ogromna (wysterylizowana), cieszy się jeszcze życiem.
Nie wiem, kto mógł takiego kota oddać do schroniska, chyba ktoś bez uczuć, bo nie wierzę, że nikt jej nie chciał.
Powinna trafić do domu, gdzie byłaby rozpieszczana i bardzo bardzo kochana.
Za nim ją oddam, muszę być pewna, że trafia w lepsze warunki niż u mnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Łasuszek

Łasuszek znaleziona została jako malutki kociak w czasie burzy wraz z siostrą.
Wykarmiona butelką. Siostra znalazła szybko dom.
Łasuszek nie miała tego szczęścia.

Teraz to kotka pełna gracji.Jest wysterylizowana.Ma niecałe 3 lata.
Wymagała i nadal wymaga troskliwej opieki.Ma problemy z przewodem pokarmowym.
Kociaki wychowane bez mamy nie zawsze są w pełni zdrowe. Mleka matki nic nie zastąpi.

Jest bardzo spokojną koteczką. Je często po trochu. Lubi opiekować się małymi kociakami.
Powinna trafić do domu, gdzie są już koty. Czuje się przy nich bezpiecznie.
Uwielbia wylegiwać się na ciepłym kaloryferze.
Jest cicha, taka szara myszka. Ale jest bardzo uczuciowa, delikatna.
Oddam ją tylko miłośnikom mruczków, takim, którzy otoczą ją troskliwą opieką.
Jest typowym kanapowcem, najbezpieczniej czuje się w domu.
Nie nadaje się na podwórko.

Obrazek

Ogłoszenia: trójmiasto,
Obrazek

Fiks

Post » Wto maja 11, 2010 15:56 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

I małe kotki. Na razie nie mogę się połapać ile ich jest i jakie, więc daję tylko zdjęcia i filmiki.

http://www.youtube.com/watch?v=L83ce0zLcRg

http://www.youtube.com/watch?v=nwk471_7xq4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Fiks

Post » Śro maja 12, 2010 17:15 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

Byłam, karmę od Kingi i Jarka zostawiłam z lecznicy którą wskazała Agnieszka, odbierze potem. Z Agnieszką się nie widziałam bo była w terenie a ja też nie mogłam do wieczora na nią czekać, więc niusów żadnych nie mam.

Dowiedzialam się natomiast że Asia z Lęborka, która wczesniej pomagała Adze, teraz pracuje i nie ma czasu, więc z całością galimatiasu Agnieszka jest zupełnie sama na całe miasto.

Poker71

Post » Śro maja 12, 2010 19:34 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

Poker71 pisze:Byłam, karmę od Kingi i Jarka zostawiłam z lecznicy którą wskazała Agnieszka, odbierze potem. Z Agnieszką się nie widziałam bo była w terenie a ja też nie mogłam do wieczora na nią czekać, więc niusów żadnych nie mam.

Dowiedzialam się natomiast że Asia z Lęborka, która wczesniej pomagała Adze, teraz pracuje i nie ma czasu, więc z całością galimatiasu Agnieszka jest zupełnie sama na całe miasto.

Dobrze wiem, w jakiej sytuacji znajduje się Agnieszka.

Jak znajdę wolną chwilę, to znowu porobię ogłoszenia.
Obrazek

kinia098

Post » Pt maja 14, 2010 10:22 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

Sandra jest ślicznym kotem i to rasowym ? że ktoś miał sumienie oddać po tylu latach kota do schroniska.Mój kocur okropnie niszczy nam mieszkanie ale w życiu bym go nie oddała /wyrzuciła dla nas to jest członek rodziny mimo że ma na imię Benio my mówimy "synek".

Współczuję Agnieszce że sama została z kotami :(
Obrazek Obrazek
Moje tymczasy viewtopic.php?f=1&t=120108&p=6675666#p6675666
Madzia ur 16.09.2011 :)

kinga-kinia

Od: Wto sty 27, 2009 19:28

Post » Pt maja 14, 2010 14:39 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

Zrobiłam jeszcze Hrabinie i Grzybkowi ogło na ojej.pl
Obrazek

kinia098

Post » Pon maja 17, 2010 15:41 Re: LĘBORK-30 kotów w liwkidowanej TYMCZASOWEJ kociarni!! str3&4

Niedługo skończą się ogłoszenia na Gumtree :placz:
Obrazek

kinia098

[poprzednia][następna]