Zestaw słodko/kwaśny: Cukierek, Buka, Torina i Czarna Mamba

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob mar 27, 2010 21:46 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy! foto s.5

Cukierek, słodziak nie z tej ziemi.

Proszę państwa, mamy w domu cyrkowca, akrobatę! to kot, który bez wątpienia powinien podjąć pracę jako alpinista. Hop, siup, i już na najwyższym szczycie szafy. Co tam półki, co tam wysokość, dla kota, który nie boi się niczego. Wchodzi, coraz wyżej i wyżej. Skacze z półki na półkę. Gdyby miał flagę, to z pewnością wbił by ją w półkę, żeby zakomunikować całemu światu, że on tu był, jest i będzie. Ale musi mu wystarczyć zazdrosne spojrzenia kotów, kiedy Cukierek spogląda na nie z góry, z uśmieszkiem na twarzy i dumą, wymalowaną na twarzy. Zapada cisza, nagle z pokoju słychać ciche łup, stuk, to Cukierek schodzi z szafy, żeby zejść na ziemię z podniesionym ogonkiem.

Z Kayem było jeszcze gorzej. O łapaniu za kark, mogłam zapomnieć...

Kama, przecież nie twierdzę, że zmyślasz. Napisałem tylko co wiem o Buce z moich obserwacji. W ciągu tych weekendów Buka kilka razy zsikała się przy mnie. Ze trzy razy w lecznicy lub w drodze do lecznicy (czyściłem po niej kontenery i nic nie zauważyłem) i raz w kociarni, gdy próbowałem ją pogłaskać siedzącą w kącie szafki. Wówczas zsikała się obficie i też nie wyglądało to podejrzanie.

A kiedy siusiała się przy tobie ostatni raz? może mineło trochę czasu. Ja też nie twierdzę że zmyślasz, ale najlepszy kontakt ma osoba, który jest z kotem na codzień, i nie kilka godzin, tylko trochę więcej. Co prawda, nie siedzę w domu 24h/d. Ale tutaj zawsze ktoś jest. A po tym co zobaczyłam w kuchni, jestem przekonana że Buce coś się przyplątało. Uwierz mi, miałam trochę kotów w domu, i żaden z nich nie miał moczu o takiej barwie. Fakt, złapałam ją trochę za wcześnie, bo najpierw powinnam ją uspokoić głaskaniem, mój błąd. Ale kiedyś powiedziałeś mi że Wasza wetka łapie Bukę w rękę, więc też chciałam ją złapać, bo myślałam że jest przyzwyczajona do łapania.
Ostatnio edytowano Sob mar 27, 2010 21:55 przez Cameo, łącznie edytowano 3 razy

Cameo

Od: Pt cze 20, 2008 23:44

Post » Sob mar 27, 2010 21:50 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy! foto s.5

:lol: :lol:
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Sob mar 27, 2010 22:14 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy! foto s.5

Cameo pisze:ale najlepszy kontakt ma osoba, który jest z kotem na codzień, i nie kilka godzin, tylko trochę więcej. Co prawda, nie siedzę w domu 24h/d. Ale tutaj zawsze ktoś jest. A po tym co zobaczyłam w kuchni, jestem przekonana że Buce coś się przyplątało. Uwierz mi, miałam trochę kotów w domu, i żaden z nich nie miał moczu o takiej barwie.

Kama, nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Czy gdzieś napisałem, że jest inaczej? Czy napisałem, że nie masz racji? Czy napisałem, że Ci się przywidziało? Ja naprawdę nie rozumiem Twojej pretensji do mnie :roll: Napisałem ni mniej ni więcej, tylko tyle, że nie zauważyłem by w schronie Buka sikała na kolorowo. Nic więcej. Dobrze wiesz, że jestem w schronie raz na tydzień i słusznie wydedukowałaś, że moje obserwacje mogą być z tego powodu jedynie szczątkowe, zwłaszcza w porównaniu do Twoich. I nie napisałem tego, by w jakikolwiek sposób Cię pouczać czy dyskredytować (bo i jak), więc tym bardziej nie rozumiem o co Ci chodzi :roll:

Cameo pisze:Fakt, złapałam ją trochę za wcześnie, bo najpierw powinnam ją uspokoić głaskaniem, mój błąd. Ale kiedyś powiedziałeś mi że Wasza wetka łapie Bukę w rękę, więc też chciałam ją złapać, bo myślałam że jest przyzwyczajona do łapania.

Łapała ją tak nasza wetka, łapała ją tak Beata (w lecznicy, gdy Buka schowała się pod stołem) i ja ją też tak łapałem, gdy wyciągałem ją zza pieca. Widocznie Buce znudziło się takie bezpardonowe traktowanie i postanowiła zaprotestować :lol: Ale to w końcu Złośnica :wink:
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Sob mar 27, 2010 22:23 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy! foto s.5

Nikt z nas nie ma do Ciebie pretensji. Mogła się przeziębić w drodze do nas + stres związany ze zmianą otoczenia, stąd te problemy z pęcherzem (?) Buka będzie leczona gdy zajdzie taka potrzeba. O to możecie być spokojni.

Nie wiem dlaczego nie pozwoliła mi się chwycić za kark, złapałam ją bardzo dobrze.

Cameo

Post » Sob mar 27, 2010 22:30 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy! foto s.5

Kciuki, żeby nic poważnego dziewczynce nie dolegało :ok:
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Nie mar 28, 2010 6:09 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy! foto s.5

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Cameo

Post » Nie mar 28, 2010 8:05 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Nowe foto s.9

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek

Myszolandia

Od: Pon sty 19, 2009 22:48

Post » Nie mar 28, 2010 9:13 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Nowe foto s.9

Obrazek

Jak to się mówi,- surrealistyczne dzieło natury. :1luvu:
Obrazek Obrazek

Kłamstwo jest jedyną ucieczką słabych. Stendhal
Wątek Łopatą i do piachu ku przestrodze o zaufaniu i podłości ludzkiej bez granic, ale i szczęśliwym zakończeniu :) :) :)
http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1& ... &start=960

Anna61

Od: Nie lis 25, 2007 20:27

Post » Nie mar 28, 2010 9:21 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Nowe foto s.9

Obrazek
Cameo pisze:
Obrazek

Obrazek

:1luvu: :love: :1luvu:
Tu jesteśmy http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=152188
Człowiek szczęśliwy to nie ten, który wszystko ma, ale ten, który cieszy się wszystkim, co ma.
Gabi 14.07.2016 (*), Duffy 06.04.2009 - 02.11.2020 (*)

bozena640

Od: Nie sty 11, 2009 17:23

Post » Nie mar 28, 2010 9:30 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Nowe foto s.9

Hej śliczne! :D
Obrazek
Obrazek

kalair

Od: Czw maja 24, 2007 21:07

Post » Nie mar 28, 2010 11:28 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Nowe foto s.9

Buka :1luvu:

Lucky13

Od: Sob wrz 01, 2007 10:13

Post » Nie mar 28, 2010 11:35 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Nowe foto s.9

Obrazek

:ok: :ok: :ok: :kotek:

annette88

Od: Nie lis 25, 2007 20:52

Post » Nie mar 28, 2010 11:42 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Nowe foto s.9

Buka jest tak fajnie umaszczona... Tak artystycznie pomalowane ma to futerko :ok: Jak ten strach w jej oczkach zamieni sie na spokoj, milosc i zaufanie-jestem pewna, ze bedzie miala kicia spore wziecie :)

Kociara82

Od: Czw paź 09, 2008 22:20

Post » Nie mar 28, 2010 12:40 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Oswajamy! foto s.5

Obrazek

Kajko został obsyczany za zawracanie głowy 8) Nie przypominam sobie, żeby Buka syczała na jakiegoś kota. Nawet na natrętnego Żbika co najwyżej miauknęła :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Nie mar 28, 2010 13:33 Re: Cukierek i Buka - słodycz z nutką chili. Nowe foto s.9

Ale Buka ma minę - biedna wystraszona kicia. A futro ma fantastyczne. Oby szybciutko zaczęła się "uśmiechać"

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

[poprzednia][następna]