Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Śro mar 31, 2010 18:56 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

magaaaa pisze:A ja poprosze info o Laleczce...
Strasznie się o nią martwię...

Laleczka jest jedną z trójki kotów które dzisiaj bardzo źle się czuły... :cry:
Marmurka pewnie też...

nika28

Od: Pt mar 21, 2008 21:15

Post » Śro mar 31, 2010 18:57 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

CoolCaty pisze:Choraska niestety już za TM.

[*] :cry:

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Śro mar 31, 2010 19:08 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Choraska [*]..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

Post » Śro mar 31, 2010 19:25 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

ja bym mimo wszystko ostrożnie bardzo informowała przytulisko o śmierci kotki. Pani Zosia ani pracownicy nie mają pojęcia o kocich chorobach, nie znają ich. Boję się, że reakcja może być podobna do tej sprzed dwóch lat: Póki kot był w schronie - był przecież "zdrowy", jak opuścił schronisko - umarł, ergo... :(
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro mar 31, 2010 19:26 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Dziewczyny - dopiero weszłam na wątek (od 17:00 do 20:00 zazwyczaj jestem "nienetowa)....

z jednej strony - straszne poczucie straty i bezsilności z powodu Choraski.... :cry: :cry: :cry: - jednak nie zdążyłyśmy.... [*] [*] [*] - koteczko, wybacz nam ludziom...
czekam z ogromną obawą na wyniki testów "mojej" malutkiej Whiskaski, którą już pokochałam i wszystkich tych pięknych, cierpiących głowieńskich kotów... :(

z drugiej strony - ogromna radość, że zgłosiło się tyle chętnych do pomocy! z całego serca Wam dziękuję!!!! za gotowość działania i troskę, mimo że wiele z Was już zetknęło się z tym tematem i tym miejscem i nie wspomina tego najlepiej... - dziękuję, bo my zaczęłyśmy się już czuć całkiem bezradne wobec ogromu problemu... :strach:

nabieram nadziei, że wspólnie jednak da się cokolwiek zrobić - wiem, że takich miejsc jest pewnie znacznie więcej, że tu w Warszawie mam pod bokiem także parę - wszystkich pewnie nie uda się poprawić i zmienić, ale może chociaż tam... - skoro znalazło się na naszej drodze :idea:

chciałabym także tutaj skłonić głowę przed CoolCaty - wiem, że brzmi to pompatycznie, ale zwykłe dziękuję niestety nie wystarczy
nie raz nazwałam już Anię - której nie znam, ale mam nadzieję, że kiedyś będę miała okazję poznać - Kocim Aniołem i nadal to podtrzymuję, nie wiem, w jaki sposób i gdzie można założyć fanclub CC, ale oznajmiam, że będę jego absolutnie zagorzałą członkinią!!!!

joluka

Od: Nie gru 30, 2007 16:51

Post » Śro mar 31, 2010 19:31 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Georg-inia pisze:ja bym mimo wszystko ostrożnie bardzo informowała przytulisko o śmierci kotki. Pani Zosia ani pracownicy nie mają pojęcia o kocich chorobach, nie znają ich. Boję się, że reakcja może być podobna do tej sprzed dwóch lat: Póki kot był w schronie - był przecież "zdrowy", jak opuścił schronisko - umarł, ergo... :(

No właśnie...
Boje się strasznie reakcji kierowniczki i pracowników...
Chyba mi to przez gardło nie przejdzie...

:cry:

nika28

Post » Śro mar 31, 2010 19:38 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Zaznaczam wątek żeby doczytać całość.

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Śro mar 31, 2010 19:40 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

nika28 pisze:
Georg-inia pisze:ja bym mimo wszystko ostrożnie bardzo informowała przytulisko o śmierci kotki. Pani Zosia ani pracownicy nie mają pojęcia o kocich chorobach, nie znają ich. Boję się, że reakcja może być podobna do tej sprzed dwóch lat: Póki kot był w schronie - był przecież "zdrowy", jak opuścił schronisko - umarł, ergo... :(

No właśnie...
Boje się strasznie reakcji kierowniczki i pracowników...
Chyba mi to przez gardło nie przejdzie...

:cry:

problem polega na tym, że dla nich jeśli kot choć trochę je i nie umarł, to znaczy że jest zdrowy :( z jednej strony powinno się tłumaczyć, że to wirus i skoro miała go jedna kotka - mogą mieć i pozostałe. Z drugiej - i tak wyjdzie, że opuszczenie schroniska "zabiło" kota.
Georg ['] Klemens ['] Miriam [']

Georg-inia

Od: Czw lut 02, 2006 12:13

Post » Śro mar 31, 2010 19:43 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

Pani Zosia ani pracownicy nie mają pojęcia o kocich chorobach, nie znają ich

To co oni tam robią??? To własnie efekt ich pracy - martwa kotka i stado innych, chorych.
Mam wrażenie, ze to jakaś zbieracka instytucja to przytulisko.
Brak opieki jakiejkolwiek, ze że o medycznej nie wspomnę, estetyczne chodniczki i siedlisko choróbsk najróżniejszego rodzaju.
Plus niewysterylizowana ciężarna kotka.
Z ciekawości zapytam : Niko, czy wiesz może, dlaczego nie wysterylizowano tej kotki?
Mityczna Pani Zosia jest opisywana jako Anioł na www przytuliska... 10 lat pracy i nic nie wie o kocich chorobach? 8O
Przepraszam, nie chce nikomu dowalać, choć może by się przydało komuś; tyle że nie teraz, teraz już za późno...

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Śro mar 31, 2010 19:46 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

magaaaa pisze:Z ciekawości zapytam : Niko, czy wiesz może, dlaczego nie wysterylizowano tej kotki?

Nie mam pojęcia.
Namawiałam do sterylki, nie wiem jaką decyzję podjęło przytulisko.
Czy Lila kwalifikuje się do zabiegu miał ocenić wet.

nika28

Post » Śro mar 31, 2010 19:51 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

A wet ją w ogole widział?

magaaaa

Post » Śro mar 31, 2010 19:55 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

magaaaa pisze:A wet ją w ogole widział?

Jutro się dowiem...

nika28

Post » Śro mar 31, 2010 20:03 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

magaaaa pisze:
Pani Zosia ani pracownicy nie mają pojęcia o kocich chorobach, nie znają ich

To co oni tam robią??? To własnie efekt ich pracy - martwa kotka i stado innych, chorych.
Mam wrażenie, ze to jakaś zbieracka instytucja to przytulisko.
Brak opieki jakiejkolwiek, ze że o medycznej nie wspomnę, estetyczne chodniczki i siedlisko choróbsk najróżniejszego rodzaju.
Plus niewysterylizowana ciężarna kotka.
Z ciekawości zapytam : Niko, czy wiesz może, dlaczego nie wysterylizowano tej kotki?
Mityczna Pani Zosia jest opisywana jako Anioł na www przytuliska... 10 lat pracy i nic nie wie o kocich chorobach? 8O
Przepraszam, nie chce nikomu dowalać, choć może by się przydało komuś; tyle że nie teraz, teraz już za późno...

dokładnie te same myśli roztrzaskują mi czaszkę :?

nika28, trzeba im powiedzieć o białaczce i o tym w jakim stanie była kicia (...).

Georg-inia, gosiaa, dziękuję, że dołączyłyście do wątku
Ostatnio edytowano Pt kwi 16, 2010 22:54 przez bekos, łącznie edytowano 1 raz

bekos

Od: Nie kwi 15, 2007 21:31

Post » Śro mar 31, 2010 20:06 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

nika28 pisze: Jutro się dowiem...

I o Laleczkę "moją", pliz...

magaaaa

Post » Śro mar 31, 2010 20:11 Re: Pilnie potrzebna pomoc-dramatyczna sytuacja kotów w Głownie

magaaaa pisze:
nika28 pisze: Jutro się dowiem...

I o Laleczkę "moją", pliz...

Tak, tak, o Laleczkę też się dowiem.

nika28

[poprzednia][następna]