Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Nie kwi 25, 2010 17:33 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

Skoro w Darłowie się nie udało, to poszłyśmy z siostrą na Darłówko. Birma i jej rudy kumpel dają się głaskać. Rudy chudy jak patyk i chyba ma grzyba :| Podchodziły do nas, najadły się z toru do łapki i sobie poszły... Nie chciałyśmy na razie ich straszyć i brać w ręce, zamiast czekać aż same wejdą. Potem jeszcze w ogóle by do nas nie podchodziły. Z Birmą i rudym się nie udało, to poszłyśmy do czarnych, syjamów itp. Był syjam :love: :love: Piękny ! Ma cudne niebieskie oczy, rewelacyjne ! Dowiedziałam się, że jednak czyjś. Kotów tam jest około 10. Tak liczę, bo jedni mówią, że gdzieś 7, a inni, że z 15... Ja widziałam dziś:
* kocura syjama,
* kocura pingwinka. Niezłą ma chłopak budowę :lol: Normalnie jak Pudzian :mrgreen: Z siostrą nazywamy go Bosem, Gangsterem. Wozi się i kozaczy chłopaczyna :ryk: Bynajmniej tak wygląda. Naśmiałyśmy się przy nim :D
* kocura z plamką na nosie. Ten to znowu jak jakiś ufoludek :ryk: Śmiesznie wyglądał z ta plamką na nosku.
* delikatną chyba kotkę, którą nazywamy Mona :mrgreen: Jest na prawdę majestatyczna. Delikatna, zgrabna, ale chyba kotna...
Niestety zdjęć nie mam, bo baterie w aparacie miałam wyładowane.
Koty widzę, że mają tam dobrze :D Widziałam garnek z makaronem, chlebem i mięskiem :D Domki też są, ale już niestety zniszczone :( No i wreszcie spotkałam tam NORMALNYCH ludzi ! Chętni do pomocy, za sterylkami i kastracjami, bo mówią, że tu strasznie jest, jak zaczną się kocić. Syjamki też są po tych kotkach. A jak są malutkie, to wyjadają je lisy :(
No i chyba oczekiwana wiadomość- udało mi się złapać Monę :kotek: Jednak sterylka chyba gdzieś dopiero za 2 tygodnie, bo Mona ugryzła siostrę :| Mona ma coś chyba z oczami. Wychodzi jej z jednego oka powieka. W ogóle w okół oka ma strasznie rozwleczoną, miękką skórę. Dziwnie to wygląda.

Mona

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Od: Pt maja 01, 2009 21:53

Post » Nie kwi 25, 2010 17:48 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

Rudziaczek

Obrazek
Obrazek

kinia098

Post » Nie kwi 25, 2010 20:46 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

a w Dąbkach nikogo?
Obrazek Obrazek
PRZEPRASZAM ZA BRAK POLSKICH ZNAKOW.

Rakea

Od: Śro lis 14, 2007 23:56

Post » Pon kwi 26, 2010 14:53 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

Rakea pisze:a w Dąbkach nikogo?

Najwyraźniej nikt :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 30, 2010 4:47 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

Pracuję w Dąbkach i powiem Wam że kotów bytujących przy ośrodkach jest masa :cry: Ja sama na zapleczu kawiarni mam stołówkę dla około 8 kotów .... Syjamka widuję ale ten a raczej ta kotka trzyma się blisko domu w którym mieszka . Pytałam właścicielkę o nią i powiedziała że kotka się błąkała i jej ojciec kotkę przygarnął , wiem też że dostaje antykoncepcję . W ogóle w Dąbkach jest dramat z kotami , najwięcej ich mieszka przy ośrodkach całorocznych czyli takich jak ten w którym pracuje bo zawsze ktoś coś im da do jedzenia .

Patrycja26

Od: Nie paź 08, 2006 16:50

Post » Pt kwi 30, 2010 7:24 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

Patrycja26 pisze:Pracuję w Dąbkach i powiem Wam że kotów bytujących przy ośrodkach jest masa :cry: Ja sama na zapleczu kawiarni mam stołówkę dla około 8 kotów .... Syjamka widuję ale ten a raczej ta kotka trzyma się blisko domu w którym mieszka . Pytałam właścicielkę o nią i powiedziała że kotka się błąkała i jej ojciec kotkę przygarnął , wiem też że dostaje antykoncepcję . W ogóle w Dąbkach jest dramat z kotami , najwięcej ich mieszka przy ośrodkach całorocznych czyli takich jak ten w którym pracuje bo zawsze ktoś coś im da do jedzenia .

Patrycja- te Twoje 8 ciachnięte?
Ten syjamek ze zdjęcia, to akurat z Darłówka :lol:
Kociaki lokują się tam, gdzie wiedzą, że każdy im coś rzuci i się tam pięknie mnożą :|
Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać :|
Obrazek

kinia098

Post » Pt kwi 30, 2010 19:38 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

kinia098 pisze:
Patrycja26 pisze:Pracuję w Dąbkach i powiem Wam że kotów bytujących przy ośrodkach jest masa :cry: Ja sama na zapleczu kawiarni mam stołówkę dla około 8 kotów .... Syjamka widuję ale ten a raczej ta kotka trzyma się blisko domu w którym mieszka . Pytałam właścicielkę o nią i powiedziała że kotka się błąkała i jej ojciec kotkę przygarnął , wiem też że dostaje antykoncepcję . W ogóle w Dąbkach jest dramat z kotami , najwięcej ich mieszka przy ośrodkach całorocznych czyli takich jak ten w którym pracuje bo zawsze ktoś coś im da do jedzenia .

Patrycja- te Twoje 8 ciachnięte?
Ten syjamek ze zdjęcia, to akurat z Darłówka :lol:
Kociaki lokują się tam, gdzie wiedzą, że każdy im coś rzuci i się tam pięknie mnożą :|
Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać :|

Nie mam pojęcia czy ciachane bo wszystkie tak dzikie że jedzenia nie ruszą dopóki się nie wycofam do korytarza , a jak chciałam jednego dotknąć to zwalił mi butelki z piwem tak uciekał że dosłownie po ścianach biegał . Myślę że dla nich to lepiej bo przynajmniej nikt im krzywdy nie zrobi bo nie dadzą się złapać ... Ogrom tego wszystkiego to normalnie mnie przytłacza ... Ja czuję się bezsilna ...

Patrycja26

Od: Nie paź 08, 2006 16:50

Post » Sob maja 01, 2010 12:39 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

Tu w Darłowie i okolicach strasznie mało ludzi do pomocy jest :/ I to dlatego tyle się namnożyło, bo nie ma się tym kto zająć :/
Obrazek

kinia098

Post » Czw maja 06, 2010 22:00 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

och dobrze, że ktoś forumowy jest..
dziczki to tylko przegłodzone i tylko na klatkę łapkę można "wziąć" - to jest jedyna opcja wyłapywania i sterylkowania (Kinia tak działa, z tego co wiem)
a, i pewnie Dąbkowy fundusz kostracyjny nie istnieje.. :evil:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Nie maja 16, 2010 10:22 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

Rakea pisze:och dobrze, że ktoś forumowy jest..
dziczki to tylko przegłodzone i tylko na klatkę łapkę można "wziąć" - to jest jedyna opcja wyłapywania i sterylkowania (Kinia tak działa, z tego co wiem)
a, i pewnie Dąbkowy fundusz kostracyjny nie istnieje.. :evil:

U nas nic nie istnieje, co mogłoby pomóc kotom, zwierzętom...
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 16, 2010 13:13 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

kinia098 pisze:U nas nic nie istnieje, co mogłoby pomóc kotom, zwierzętom...

istniejesz Ty Kinga :D :D :D :1luvu:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Nie maja 16, 2010 18:57 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

Rakea pisze:

Chodziło mi bardziej o organizacje, kartki na sterylki itp. :mrgreen:
Obrazek

kinia098

Post » Nie maja 16, 2010 21:17 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

kinia098 pisze:
Rakea pisze:

Chodziło mi bardziej o organizacje, kartki na sterylki itp. :mrgreen:

a mi o to, że dobrze że choć Ty się o nie troszczysz
na bezrybiu i rak ryba :wink:
Obrazek Obrazek

Rakea

Post » Wto lip 06, 2010 14:02 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

Ciekawe co w Dąbkach :roll:
Obrazek

kinia098

Post » Pon lip 19, 2010 9:43 Re: Dąbki-18 kotów mnoży się na potęgę, kto pomoże?

Gdzieś tam, przy jakimś porcie, jest dycha kotów- młode i dorosłe...
Obrazek

kinia098

[poprzednia]