K-ów,Gasparku,żegnaj moja myszko:(Ptyś dołączył:-((i Nuka:(

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt lut 26, 2010 12:13 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

maja215 pisze:Chciałam się spytać Ciebie Agnieszko czy jest taka możliwość bym dziś wieczorkiem wydostala z kotowozu mój transporter? Bo prawdopodobnie on tam jest.A przywiozla bym na kocimską ten fundacyjny który jest u mnie w domu.
Będę wdzięczna.

ok, przyjechała w nim do nas Nala i śpi w nim w łazience ale możemy jej zmienić mieszkanko na inne

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Pt lut 26, 2010 12:13 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

Maciejowi wyrwano wczoraj kolejnego zeba - korzen byl przegnity, Maciej byl bardzo dzielny choc pieronsko sie bal. Zostal tez nawodniony bo malo ostatnio pil - bolalo go pol szczeki az po ucho (nie pozwalal sie glaskac ani dotykac). W szczece zostal kawalek korzenia (zdrowego) - doktor R nie chcial go meczyc i dlutowac mu szczeki, a na pewno wrocimy wyjmowac kolejne zeby za jakis czas...

Na nosie Macka pojawilo sie zadrapanie, skora schodzi i sie luszczy - mamy obserwowac czy to nie grzybica - Ruda miala to samo, ale zagoilo sie jej ladnie jak tylko odstawila antybiotyk. Ja osobiscie obstawiam spadek formy organizmu po antybiotykach plus stan zapalny kolejnego zeba. Doktor Roman tez sie przychyla do tej hipotezy ale mowi ze nie mozna wykluczyc tez po prostu grzybicy wiec mamy tez obserwowac inne koty. A nos Macka smarowac mascia.
Do kroplowki Maciej dostal Catosal i cos przeciwbolowego i przeciwzapalnego.

Ruda w porzadku, przybiera powoli na wadze, apetyt ma niewaski. Mniej warczy i fuczy, przychodzi i ugniata koldre juz nie znika na cale noce w szafie. Spi z czlowiekiem, co tez dobrze swiadczy bo ostatnio unikala kontaktu z ludzmi i miala nas wszystkich gdzies.
Jej nos w porzadku, natomiast cos ma z oczami - dr Roman nakazal uzywanie Oxycortu A. Czy jest taka masc na Kocimskiej?
Czy jest rowniez Triderm? Tym mam smarowac nos Macieja i wszystkie inne nosy, lapy albo cokolwiek co bedzie wygladac jak jego nos.
Jezeli nie bedzie tego na Kocimskiej to ja bardzo prosze o wykupienie tych lekow dla kotow, mam recepty.

Dr Roman chyba bardzo dobrze dziala na Macieja bo po powrocie do domu Maciej byl tak grzecznym kotem, ze nie przeszkadzalo mu nawet to, ze spal przy nim Glus :) Rano ujrzalam sielanke: Ruda wtulona w Macka (ostatnio go lała notorycznie), obok nich Fumik wylizujacy ucho Maciejowi (!!!!) a obok Fumika przycupnieta grzecznie Fiona (ktora nienawidzi Rudej). Cuda ;)

Strasznie sie ciesze z wiesci o Eciku :1luvu: Slaskie karlusy gryfne som, hej!
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt lut 26, 2010 12:18 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

lutra pisze:
Tweety pisze:Akima miała rację - Frania zabiły zwyczajnie robale, prawdopodobnie gdyby był na tymczasie, ktoś miałby na niego oko, to byłby do uratowania. Więc jeżeli ktoś ma miejsce w domu, choćby kawałek podłogi w łazience, to niech na drugi raz nie zastanawia się czy wziąć czy nie brać, czy kot szybko znajdzie dom czy nie tylko po prostu mu pomoże.
Głupia, niepotrzebna śmierć ....

Czym, kiedy i gdzie Franek był odrobaczany?

na pewno musiało być to przed 20-stym, bo wtedy był szczepiony

Tweety

Post » Pt lut 26, 2010 12:21 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

Tweety pisze:
lutra pisze:
Tweety pisze:Akima miała rację - Frania zabiły zwyczajnie robale, prawdopodobnie gdyby był na tymczasie, ktoś miałby na niego oko, to byłby do uratowania. Więc jeżeli ktoś ma miejsce w domu, choćby kawałek podłogi w łazience, to niech na drugi raz nie zastanawia się czy wziąć czy nie brać, czy kot szybko znajdzie dom czy nie tylko po prostu mu pomoże.
Głupia, niepotrzebna śmierć ....

Czym, kiedy i gdzie Franek był odrobaczany?

na pewno musiało być to przed 20-stym, bo wtedy był szczepiony

Jakos tak mi sie to skojarzylo z ta felerna seria odrobaczaczy...
Najpiękniejszą muzyką przed snem jest mruczenie szczęśliwego kota...

solangelica

Od: Wto paź 28, 2008 23:10

Post » Pt lut 26, 2010 12:22 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

To przywieziesz ten transporterek na spotkanie,tak? Ok.to ja przywiozę ten fundacyjny.
Obrazek

maja215

Od: Nie lip 19, 2009 19:29

Post » Pt lut 26, 2010 12:23 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

Ktoś wie dokładnie co dostał, kiedy i kto mu podał? To ma znaczenie chyba, nie?
Obrazek Obrazek

lutra

Od: Czw kwi 05, 2007 13:02

Post » Pt lut 26, 2010 12:24 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

maja215 pisze:To przywieziesz ten transporterek na spotkanie,tak? Ok.to ja przywiozę ten fundacyjny.

jeżeli Robert będzie szedł na spotkanie to weźmie, bo mam go w domu. Ja jadę prosto z pracy

Tweety

Post » Pt lut 26, 2010 12:38 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

Z zwiazku z tym co sie stalo z Frankiem, ktory niestety udusil sie robalami - cierpal i mial generalnie chu**owa smierc, przyjde na spotkanie.
Musze czekac od 16.30 do 19tej wiec chetnie bede tam wczesniej.

Jest do obgadania kwestia zastepstwa (stalego) za Akime na Kocimskiej.
Ja szczerze mowiac tez boje sie juz chodzic na dyzury...

edit.:
nie wiem jednak czy przyjde.
Potrzebna jest jedna osoba na jutro do radia.
Prosili bardzo by choc jedna osoba byla ta sama.
Prosze cos postanowic i dac info, zebym wiedziala, czy mam rano wstawac czy nie.
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Pt lut 26, 2010 13:01 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

odwołuję dzisiejsze spotkanie!

Tweety

Post » Pt lut 26, 2010 13:04 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

Tweety pisze:odwołuję dzisiejsze spotkanie!

co się stało?

Leone

Od: Wto wrz 22, 2009 14:10

Post » Pt lut 26, 2010 13:09 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

Leone pisze:
Tweety pisze:odwołuję dzisiejsze spotkanie!

co się stało?

a Wy dzisiaj nic nie łapcie. Szczegóły później

Tweety

Post » Pt lut 26, 2010 13:11 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

właśnie miałam napisać, że wpadnę na chwilę po spotkaniu moim...a co jest?

kastapra

Od: Nie paź 26, 2008 13:12

Post » Pt lut 26, 2010 13:15 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

no to tutaj:

kto jutro pojdzie ze mna do radia?
Bo Akimy brak
Obrazek

kosma_shiva

Post » Pt lut 26, 2010 13:22 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

kosma_shiva pisze:no to tutaj:

kto jutro pojdzie ze mna do radia?
Bo Akimy brak

Lutra ma iść

Tweety

Post » Pt lut 26, 2010 13:23 Re: K-ów, żegnaj Franiu ['] :-(( Ecik, kolejny samoozdrowieniec

ok, to sie Lutra widzimy pod radiem o 8.30, ok?
Obrazek

kosma_shiva

[poprzednia][następna]