DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro lut 03, 2010 19:30 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

Bura ma 40,8 st. gorączki 8O
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Od: Śro sty 18, 2006 19:07

Post » Śro lut 03, 2010 19:46 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

Biedna bura :( wielkie kciuki za nią
Moja ma 38,9 i dostała w doopkę dziś 2 zastrzyki i mam przez 4 dni chodzić z nią
Wetka nie stwierdziła czy to na 100% kk

p.s. ta kotka mnie zadziwia - miziała się na stole u wetki a nawet wywaliła brzuszek :1luvu:
Obrazek

monika794

Od: Sob kwi 18, 2009 1:24

Post » Śro lut 03, 2010 19:50 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

Mamuśka już jest w drodze do pobliskiej lecznicy. Nie zdążymy dziś do naszej wetki. Jedyna nadzieja, że pomogą już dzisiaj. A jutro rano jedziemy na kontrolę do naszej wetki.

Ale jakim cudem tak nagle...?

A co to może być jeśli nie kk? Jakieś hipotezy były? mi się jeszcze chlamydia kołacze po głowie, ale nie wiem, czy to ma takie objawy, czy to coś całkiem innego?
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Zapraszam na bazarek Kotów i Spółki :) http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=144346

Poddasze

Post » Śro lut 03, 2010 19:53 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: lawina kciuków...
kociaki nie chorujcie!

dragonfly.87

Od: Wto lut 24, 2009 16:43

Post » Śro lut 03, 2010 19:58 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

Poddasze pisze: Jakieś hipotezy były? mi się jeszcze chlamydia kołacze po głowie, ale nie wiem, czy to ma takie objawy, czy to coś całkiem innego?

Żadnych hipotez - wetka raczej stawia na przeziębienie. Napisz jak już będą wieści po wizycie.
Obrazek

monika794

Post » Śro lut 03, 2010 19:59 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

panikuję pod sufit :(
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Śro lut 03, 2010 20:02 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

Poddasze nie dziwię Ci się, ale musi być dobrze - przecież ona dostała wielką szansę na dobre życie
kciuki ciągle obecne
Obrazek

monika794

Post » Śro lut 03, 2010 21:57 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

Dziewczyny, mi się nasuwa taka hipoteza, że zaraziły się od kotki, którą przywiozłyśmy w sobotę z Satoru do Koterii. Łapałyśmy ją w padającym śniegu. Capnęłam ją prawie natychmiast po tym jak się pojawiła, bo była oswojona. Jedyne co zauważyłam, to ropka przy oku, dość spora. Jak ją przywiozłyśmy do Koterii, to pamiętam, że nawet się ucieszyłam, że oczka już bez ropki i nowa nie naszła. Kotka ta została umieszczona na chwilę w klatce nr 17, czyli obok naszych kotek. Kotka umieszczona w cieple dostała mega-gila i została natychmiast przeniesiona do izolatki. Jednak może ta chwila wystarczyła, żeby się zaraziły?

Kciuki za zdrówko obu kić :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Śro lut 03, 2010 22:31 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

mała morduje myszkę a wcześniej zjadła dużą kolację więc nie jest tak źle
absolutnie nie jest osowiała
Obrazek

monika794

Post » Czw lut 04, 2010 9:03 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

Ja myślę że u Burej tak też zadziałało ciepło w domu. Jak jest zimniej, to może bakterie/wirusy czy co tam atakuje - nie są tak aktywne.
Ja wczoraj byłam przerażona, ze względu na fakt, że pobliska lecznica, na jaką jestesmy skazane w nagłych wypadkach - to mordownia zwierzaków :( Ja się tam boję chodzić, ale nie było wyjścia. Mamuś zapakowała kinię i poszły do wetki na dyżurze. Mała dostała tolfedynę na gorączkę - tyle nam wystarczyło żeby przetrwać do rana. Pisałam jeszcze smsa do genowefy wieczorkiem, bo już wyszłam z sieci. - u kici w 2 godziny po zastrzyku spadła gorączka do 38. Dziś rano była głodna, rozmruczana i gadatliwa. Mamuś podał jej jeszcze 1 ml. lekko ciepłego ciągliwego siemienia lnianego - to się świetnie sprawdzało u kocistych w przypadku bolącego gardła. Chyba też troszkę pomogło. Dziś jadą do naszej wet z zastrzykami z Koterii i z pytaniem czy to wystarczy. Najwyżej weźmiemy dodatkowo jeszcze tolfedynę, gdyby kryzys miał się powtórzyć. Wet na dyżurze kombinowała jeszcze z kroplówką, ale nie chciałyśmy - ostatnio po kroplówkach w ich wykonaniu kotom zbierała się woda w płucach :evil: Nieumiejętnie robią wszystko, czego się dotkną :evil: A kicia wczoraj rano i jadła i piła więc jak kroplówka będzie potrzebna to już zrobi porządnie nasza wet dziś rano.

A bury chłopak to okaz zdrowia. Nie kicha nie fafluni się i tak jak Wasz miziak - morduje myszki i już wywala brzuchala :D

Genowefa :1luvu: dzięki za ten wątek i za szukanie dla Burej ratunku. Nie wyobrażamy sobie z Mamuśką, że ona miałaby być teraz na mrozie. Nie wiem czy ona by to przetrwała...
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Czw lut 04, 2010 9:42 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

takie slodkie koty powinny grzac dupki w domku - hop po najlepszy :ok: :ok: :ok:

tillibulek

Od: Czw gru 18, 2008 15:04

Post » Czw lut 04, 2010 10:33 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

Buraska już po wizycie u wetki. Jest strasznie blada :cry: Zrobiliśmy badania krwi. Generalnie nie jest to kk. Niestety wszystko wskazuje na to, że w ranę po sterylce wdało się zakażenie. Rana wygląda fatalnie. BYć może mała jest uczulona na rozpuszczalne szwy... W każdym razie dostaliśmy mocniejszy antybiotyk do podawania w zastrzykach codziennie. Kicia wygląda źle :(

A tak się cieszyłam, że niunia się pozbierała. A tu się okazuje, że to dopiero początek :(

Dziś wieczorem będą wyniki krwi.

Boję się tej jej bladości... czy ona gdzieś wewnątrz nie krwawi... :cry: Jeśli będzie źle z wynikami to jutro będzie kolejna wizyta.

Kciuki poproszę... :cry: :ok:
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Poddasze

Post » Czw lut 04, 2010 10:48 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

tak mi przykro :cry:
kciuki ciągle obecne :ok: :ok: :ok:
Obrazek

monika794

Post » Czw lut 04, 2010 11:15 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

:ok:
ObrazekObrazekObrazek

Maryla

Od: Pt sie 22, 2003 9:21

Post » Czw lut 04, 2010 11:24 Re: DWA MIZIAKI nie wróciły na mróz :)))) Szukamy DS!

kciuki mocne za zdrowie Burani.
ObrazekObrazek

Wcześniej na forum jako "qlenka"

rudomi

Od: Sob lis 26, 2005 18:46

[poprzednia][następna]