NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 23, 2010 18:48 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Kaska pisze:DawidKRK - ja swoje koty lecze i prowadze w Borku Faleckim u weta Gubały - mam do niego zaufanie i wiem, ze sie nie poddaje przy walce o zwierzaka
prowadzil tez moje koty w stanach nerkowych i bylam z jego opieki zadowolona - duża wiedza, duze doswiadczenie i bardzo dobre podejscie i do pacjentow i opiekunow

Gubała Wacław
ul. Piaseckiego 16
12 268 13 41

pn-pt: 10-13, 15-20
sob: 9-13

zawsze mozesz sie u niego skonsultowac
wiem, ze boisz sie o Pitusia - ale to Wasza wiara w niego i spokoj pomoga mu przetrwac najgorszy okres i poddac sie leczeniu

u tego pana bylem 7 lat temu na dwoch szczepieniach .. od tamtej pory u niego nie bylem.. do niego mam nieco dalej bo sie przeprowadzilem na kliny wlasnie z BORKU FALECKIEGO.. ciezko mi do niego dojezdzac, bo niemamy auta po wypadku samochdowym :cry: a autobusy bardzo zle znosi.. dzis pierwszy raz go jeden przystanek podwiozlem do lecznicy to placz na caly autobus :(

aktualnie leczony jest wlecznicy na ul. fortecznej 51 (obok mojego osiedla)

gisha pisze:A nie mozesz teraz podjechac do labu jakiegoś?
Badanie kosztuje okolo 10 zl chyba.
Do jutra ten mocz moze być juz za stary.A kubeczek z aptetki?

niedam rady.. dalem do lodowki mocz.. to nic nie pomoze? a nawet jesli, to sprobuje wylapac mu mocz jutro przed ta 12..
31.08.2010 [*] Pituś. Nigdy o Tobie nie zapomnę! Kocham Cię!

DawidKRK

Od: Wto paź 21, 2008 14:37

Post » Sob sty 23, 2010 20:12 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

HEJ :cry:

DawidKRK

Post » Sob sty 23, 2010 20:31 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

W PONIEDZIALEK BEDE DZOWNIC DO PANA GUBAŁY

DawidKRK

Post » Sob sty 23, 2010 20:36 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

No widzisz,już masz u kogo skonsultować wyniki ... nie wiem, jak świeży musi być mocz do takiego badania ... jak złapiesz rano, to zanieś ten świeższy ... jak nie, to zapytaj weta, czy taki wczorajszy może być

alix76

Od: Nie mar 22, 2009 7:37

Post » Sob sty 23, 2010 20:48 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

a co z tymi wetami z lecznicy? po prostu mam skonsultowac wyniki z panem gubałą i tyle czy co? wytlumaczcie mi to prosze was bo niechce stracic pitusia!! :cry:

DawidKRK

Post » Sob sty 23, 2010 20:54 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Moim zdaniem, idź jutro do swojego weta a w poniedziałek podjedź z dokumentacją medyczną do dr Gubały, powiedz jaka sytuacja i skąd masz namiar, i poproś o opinię o dotychczasowym przebiegu leczenia i rokowaniach. Pewnie dobrze byłoby dostarczyć też kota, ale skoro tak źle znosi podróże ... Zawsze możesz zmienić weta, jeśli uznasz, ze dr Gubała bądź jakiś inny jest bardziej kompetentny albo po prostu bardziej Ci odpowiada, ale nie musisz.
Za samą konsultację też pewnie trzeba będzie zapłacić, ale warto, zwłaszcza, jeśli ktoś poleca tego lekarza.

alix76

Post » Sob sty 23, 2010 21:01 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

a mowic o tym wetom z lecznicy? narazie go tam do pana gubaly brac nie bede bo nie chce przerywac podawania kroplowki.
ile za sama konsultacje okolo zaplace? :cry: ja juz naprawde niewiem co robic.. myli mi sie wszystko :cry:

DawidKRK

Post » Nie sty 24, 2010 8:32 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Dawid - nie wiem ile za konsultacje zaplacisz - ja u niego lecze zwierzaki od lat - najczesciej w kontynuacji wiec i stawki za takich pacjentow sa inne - ale w poczekalni slysze, ze on nie nalezy do najdrozszych, wiec spokojnie

no najlepiej by bylo z kotem od razu - ale jak sie nie da to idz chocby z samymi wynikami

a swoim wetom powiedz po konsultacji jesli bedzie taka koniecznosc - np Gubala sie nie obraza za konsultacje u innych wetow- ale weci sa rozni
Obrazek

Kaska

Od: Pt paź 17, 2003 21:24

Post » Nie sty 24, 2010 8:37 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Może poproś Mamę, żeby z Tobą poszła? Dziś idź do swojej wetki na kroplówkę i postaraj się uzyskać możliwie dużo informacji na piśmie o stanie kota i podanych lekach. Jak coś będzie niejasne, to pytaj. Na razie nic nie mów o konsultacji, bo jeszcze jej nie masz.
Jutro postaraj się o konsultację, nie wiem ile kosztuje ale pewnie góra tyle co za wizytę. Mój wet udziela mi porad, nawet telefonicznie, gratis, ale ja ogólnie trochę kasy w tym gabinecie zostawiam - kiedyś babce za taką poradę policzył jak za zwykłą wizytę.
Napisz po wizycie co kot dostał, jak się czuje i jakie wyniki, na pewno ktoś Ci coś podpowie. Przytulaj Pitusia, baw się z nim i rozmawiaj z Mamą albo kolegą. Myślę, że będzie dobrze. Nie planuj na zapas, skup się na tym, co masz do zrobienia dzisiaj: mocz, wet, karmienie kota, obserwacja.
Bardzo dzielnie walczysz o swojego kotka!

alix76

Post » Nie sty 24, 2010 9:33 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Dobrze tak zrobie. Porozmawiam dzis z pani wet bo jej tylko ufam i widac, ze jest porzadna. Jest bardzo mila. Wypytam o wszystko i poprosze o jakies leki oslonowe na zoladek itd. Mama dzis ze mna pojdzie. A co do pana gubaly, to jutro bede do niego dzwonic.. 3 noc nie spalem :cry: Pitek sobie raz spi na parapecie a raz siedzi sobie i patrzy przez okno.. wypil cala miske mleka wymieszanego z takim proszkiem ktory zastepuje jedzenie - jemu to smakuje

DawidKRK

Post » Nie sty 24, 2010 13:05 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

byl sam pan wet dzisiaj. kotek dostal kroplowke, jakies leki w kroplowce zawarte sa, bo pytalem. do tego dostalem 10 tabletek leku Ornitil - na wątrobe. mam pitusiowi podawac jedna tabletke dziennie. dostal jakis lek tez domiesniowo strzykawka i sdie pitus troche zerwal.. juz jest w domu i zauwazylem, ze czuje sie lepiej bo zaczal sie lasic do mamy i od razu poszedl w kierunku kuchni zeby pokazac ze jest glodny.. dalem mu ta papke z mlekiem i pije :)

DawidKRK

Post » Nie sty 24, 2010 14:29 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

I znów za malo wiesz Dawid jakie leki dostaje Pituś a miałes wypytać p wszystko :(
a tylko mleko a tą ipakitine mu dajesz?Nic innego nie je? Mięska nie chce?

gisha

Od: Wto sty 17, 2006 12:01

Post » Nie sty 24, 2010 14:36 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Ja rozumiem że Dawid daje mleko z RC Convalescence Instant - co ma zapewnic odżywienie kotka. Skoro lekarz zapisał Ornitil to moze tak jak u mojego kota jest przednerkowa niewydolnośc nerek, w wyniku uszkodzenia wątroby? Niezrozumiałam wyniku ALAT, który był z gwiazdką tak jak mocznik i kreatynina , ale mi się wydawało, że był na bardzo niskim poziomie - Dawidzie mozesz sprawdzic na "paragonie" normę dla tego wskaźnika? (to wskaźnik tzw. wątrobowy)
JM Qua (*)

JOANNAM

Od: Pon lis 24, 2008 14:54

Post » Nie sty 24, 2010 15:11 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Jak spytałem lekarza czy dostaje jakieś lekinp. osłonowe na żołądek, to powiedział, że on dostaje wszystko. Co do Ipakitine to wziąłem tego ulotkę i mam zamiar to kupić, ale wydaję mi się, że dostałem troszkę tego proszku Ipakitine wczoraj. Dolałem to do mleka i kotek wypił. Pani wet mówiła, że to jest lek obniżający mocznik - więc może to ten Ipakitine. Jutro ją spytam o ten lek i go kupię, bo widzę, że mało kosztuje.

Co do jedzenia, to zjadł dziś sporo kawałeczków kurczaka od mojej mamy. Wczoraj też zjadł.

Proszę: ALT 8. 674LU/L L (20.000-107.000)

Jak bardziej mogę wypytać lekarza? Co mam się go spytać? Proszę o dokładne informację. Myślałem, że dziś będzie ta pani wet, ale był tylko ten pan. Tamta Pani jest bardzo miła i ją chciałem wypytać o wszystko.. oj błądzę chyba i stracę kotka :cry:

DawidKRK

Post » Nie sty 24, 2010 15:24 Re: NIEWYDOLNOSC NEREK:( PNN pilnie dobry wet w KRK pooszukiwany

Bardzo dobrze, że Kotek je kurczaka. ALT jest obniżone, co świadczy o dobrej kondycji wątroby. Zapytaj czy coś stwierdzili odnośnie wątroby. Ipakitine możesz kupić w sklepach internetowych, np. w markecie zoologicznym, mniejsze opakowanie kosztuje ok. 40 zł, bez recepty. Ale skoro fosfor nie jest podwyższony nie trzeba go koniecznie dawać (Ipakitine może u niektórych podrażniać żołądek), poza tym lepszy jest alusal, ten się z kolei kupuje w aptece, popytaj dziewczyn, które o nim pisały. Na nerki tak naprawdę za bardzo nie ma leków, można kupić bez recepty też w sklepach internetowych Rubenal - kapsułki z olejem roślinnym, który można wyciskac do jedzenia i który wspomaga nerki. Można też kupić taurynę np. w zooplusie, i dodwac do wody pitnej - kot nerkowy ma pociąg do tauryny, nie wiadomo dokładnie czemu, ale ona mu tez dobrze robi. Jesli Kot ma bardzo wysokie ciśnienie, podaje się leki, które je obniżają, ale nie mam pojęcia czy u Twojego jest nadciśnienie (mój ma obniżone).
JM Qua (*)

JOANNAM

Od: Pon lis 24, 2008 14:54

[poprzednia][następna]