BIAŁA i ŁAPKA mają Dom Stały !!! Wszystkim dziękujemy !!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto sty 05, 2010 20:03 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

Klatkę wystawową być może da się pożyczyć z Koterii, tylko, że za kaucją.
Ja mam klatkę, ale za małą na dwa koty.
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto sty 05, 2010 20:33 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

słuchajcie, ja nie chce tej klatki...czy ona jest konieczna? mam 2 pokoje, w jednym beda one, w drugim moje sierscie...tak sie szybciej dotra i oswoja...kuwete tez postawie w pokoju i jedzenie z piciem...
nie wyobrazam sobie trzymania siersci w klatce...niech sie nie czuja zagrozone, w pokoju beda miały rozne katy do schowania sie.
moge im ew zrobic domek z pudła kartonowego i wymoscic czyms miekkim.

Karolina Ł.

Od: Pon sty 04, 2010 22:55

Post » Wto sty 05, 2010 21:14 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

Dzięki za danie pannom DT :1luvu:
Klatka to nie jest trzymanie na siłe.Jednak często tzw. dziczki "głupieja" ze strachu w nowym miejscu. Jesli zaczną chowac sie po katach, nie bedziesz mogła ich pogłaskac, dotknąc a twoje wejscie wzbudzi panike to moga dłuuuugo sie oswajać. Przy podawnaiu leków(jesli takie beda),ew wizycie u weta "zdrowotne" łapanki nadwyrężaja nerwy kazdej ze stron i pogarszaja sytuacje. Poza tym kuweta postawiona pod nos tez bardzo pomaga w przywyknieciu do niej. Do kaltki mozna wstawic pudło by miały sie gdzie schowac. Sama zdecydujesz ile w niej bedą siedziały bo bedziesz widziała ich postepy. Musza czuc dotyk i patrzeć ci w oczy.
Mam rozstawiona klatke.Kazdy tymczas tam laduje. Pomoga pzrede wszystkim w przywyknieciu do odgłosów domu. Często wtedy po kolei zagladamy, gadamy do nich, często tam siedze i czytam książke. Zawsze któres znas przełamie lody i kot laduje na kolanach.Jak widze,że powoli uspokajaja sie to wpuszczam swoje koty na zapoznanie. Jak widze,ze sa niespokojne to przykrywam część albo cała klatke i wszystko sie uspokaja.Nic nie ma na ura!!!
"Moja" Fokusia poza klatką nie dała sie pomiziać. Jak tylko otwierały sie drzwiczki wpadała do niej i wywalała brzunio. Pikus za wczesnie wypuszczony zamieszkał w szfie. To trudny kot w oswajaniu.
Ale to Twoje Karolinko tymczasowanie i ty zadecydujesz co i jak! Klatke mozna zawsze załatwic i w trakcie oswajania.
Obrazek

Dla naszych Słoneczek [*] Kochamy i tęsknimy.

ASK@

Od: Czw gru 04, 2008 12:45

Adopcje: 12 >>

Post » Wto sty 05, 2010 21:15 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

posłuchaj iporadx sie innych starych kociarzy-chocby Genowefy!
Obrazek

ASK@

Post » Wto sty 05, 2010 21:27 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

Karolina Ł. pisze:słuchajcie, ja nie chce tej klatki...czy ona jest konieczna?

Jeśli chcesz je oswoić to klatka jest konieczna. Jeśli puścisz je luzem do pokoju, to będą się dziczyć i chować przed Tobą, zwłaszcza Biała.
Polecam lekturę wątku:
viewtopic.php?t=79880
Obrazek
Obrazek
Jeszcze żaden nieśmiertelny bóg nie przeżył śmierci swoich wyznawców.
NAUKA O KLIMACIE.PL

genowefa

Od: Pon wrz 18, 2006 13:34

Post » Wto sty 05, 2010 22:45 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

Pomysł z klatką też mi sie nie podoba, ale uważam, że trzeba słuchać mądrzejszych i bardziej doświadczonych w temacie :) Myślę, że klatkę trzeba mieć, a czy będzie w użyciu, czy nie, to życie samo pokaże :D
Obrazek

Dorota z Wawra

Od: Nie gru 06, 2009 15:22

Post » Wto sty 05, 2010 23:11 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

Ech, Dziewczyny :1luvu:
Obrazek

hanelka

Od: Nie lut 24, 2008 19:33

Post » Śro sty 06, 2010 6:43 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

Dorota z Wawra pisze:Pomysł z klatką też mi sie nie podoba, ale uważam, że trzeba słuchać mądrzejszych i bardziej doświadczonych w temacie :) Myślę, że klatkę trzeba mieć, a czy będzie w użyciu, czy nie, to życie samo pokaże :D

:mrgreen:
Dorota madrze gada :!:
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 06, 2010 7:33 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

ASK@ pisze:Dzięki za danie pannom DT :1luvu:
Klatka to nie jest trzymanie na siłe.Jednak często tzw. dziczki "głupieja" ze strachu w nowym miejscu. Jesli zaczną chowac sie po katach, nie bedziesz mogła ich pogłaskac, dotknąc a twoje wejscie wzbudzi panike to moga dłuuuugo sie oswajać. Przy podawnaiu leków(jesli takie beda),ew wizycie u weta "zdrowotne" łapanki nadwyrężaja nerwy kazdej ze stron i pogarszaja sytuacje. Poza tym kuweta postawiona pod nos tez bardzo pomaga w przywyknieciu do niej. Do kaltki mozna wstawic pudło by miały sie gdzie schowac. Sama zdecydujesz ile w niej bedą siedziały bo bedziesz widziała ich postepy. Musza czuc dotyk i patrzeć ci w oczy.
.

Taki właśnie mam problem z Mikitką :cry:
Obrazek

Wolność, kocham i rozumiem. Wolności oddać nie umiem.(Chłopcy z Placu Broni)

MISIA- 1.06.2002 - 13.12.2012. Skarbie, gadułeczko moja. Bardzo mi Ciebie brak.
MIKITKA - 03.2002 - 13.07.2015. Tak bardzo mi żal.
FELUTEK - 03.2002 - 11.10.2015. Najcudowniejszy kot terapeutyczny.
OKRUNIA - 09.2002 - 16.08.2018. Śpij, skarbie kochany.
GACEK - 03.2014 - 22.06.2019. Wierny i mądry Przyjaciel.
TYGRYNIA - 05.2002 - 16.12.2020 .Maleńki koto-piesek.

http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=153652 sprawdź zanim oddasz kota!

Ja-Ba

Od: Pt lis 07, 2008 23:23

Post » Śro sty 06, 2010 7:52 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

Wiecie, przypomniałam sobie, że jak się przeprowadzałam 6 lat temu, to moje futra przesiedziały 3 dni w znienawidzonych transporterach zanim z nich dobrowolnie wyszły.... Normalnie wsadzićc futro do transportera i utrzymać je w nim, to duży problem.... W nowym mieszkaniu transportery miały wyjęte drzwiczki, a futra i tak wychodziły tylko na jedzenie i sikanie.... Po 3 dniach stopniowo zaczęły badać teren, ale często robiły do niego "myk" przed nastepną turą badań. Ze 2 tygodnie trwało zanim mogłam pudełka pochować :). Może ta klatka to nie taki głupi pomysł.... Coś w tym jest.....
Obrazek

Dorota z Wawra

Post » Śro sty 06, 2010 9:40 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

słuchajcie, no moze...
ale powiem Wam, ze mialam rozne dziczki w domu i zawsze bez klatki...i zawsze dobrze bylo...na poczatku byly pochowane ale potem kocia ciekawosc zwyciezala, a raczej micha :) ja bym im pudlo wstawila i juz...moze taka klatka tylko na poczatku?
no, jak uwazacie -i tak wyjdzie w praniu.

Karolina Ł.

Od: Pon sty 04, 2010 22:55

Post » Śro sty 06, 2010 12:51 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

Karolina Ł. pisze:słuchajcie, no moze...
ale powiem Wam, ze mialam rozne dziczki w domu i zawsze bez klatki...i zawsze dobrze bylo...na poczatku byly pochowane ale potem kocia ciekawosc zwyciezala, a raczej micha :) ja bym im pudlo wstawila i juz...moze taka klatka tylko na poczatku?
no, jak uwazacie -i tak wyjdzie w praniu.

Pudło też może być ok, w pudle siedziły pod tarasem :) Wyrzucić z tytułu apel o klatce ????????
Obrazek

Dorota z Wawra

Post » Śro sty 06, 2010 13:04 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

ja bym wzięła tą klatke. genowefa pisała o Białej i jej powinno sie zawierzyć.
Przy swoich pierwszych dziczkach do dzis żałuje,że nie wzięłam klatki. Wydawał mi sie nieludzka. Poszły nieoswojone(miałam szczęście).Chowały sie po kątach i dziczyły sie.Nawet w małym pokoju ciężko było je wyłapać.
Jednak jak zdecydujecie tak będzie.
Na razie nie wyrzucaj z tytułu, bo jak sie ktos zgłosi to weźmiesz namiary i wyjasnisz cała sytuacje. Jak sie okaże ,ze nie jest potrzebna to zadzwonisz i podziękujesz. A jesli bedzie niezbedna to juz masz ją.
Obrazek

ASK@

Post » Śro sty 06, 2010 17:03 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

ASK@ pisze:ja bym wzięła tą klatke. genowefa pisała o Białej i jej powinno sie zawierzyć.
Przy swoich pierwszych dziczkach do dzis żałuje,że nie wzięłam klatki. Wydawał mi sie nieludzka. Poszły nieoswojone(miałam szczęście).Chowały sie po kątach i dziczyły sie.Nawet w małym pokoju ciężko było je wyłapać.
Jednak jak zdecydujecie tak będzie.
Na razie nie wyrzucaj z tytułu, bo jak sie ktos zgłosi to weźmiesz namiary i wyjasnisz cała sytuacje. Jak sie okaże ,ze nie jest potrzebna to zadzwonisz i podziękujesz. A jesli bedzie niezbedna to juz masz ją.

Ok, OK, moje "guru" internetowe :lol:
Obrazek

Dorota z Wawra

Post » Śro sty 06, 2010 17:48 Re: PILNE !!! Jest DT dla sióstr. Potrzebna klataka wystawowa !!

:mrgreen:
Obrazek

ASK@

[poprzednia][następna]