POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV-ODCHODZĘ i PRZEDSTAWIAM JoKot s.49!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto paź 13, 2009 20:21 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - lista szukajacych DT s.5 - HELP!

Wg onetu jutro ma spaść 12 cm ŚNIEGU.

Nie mogę w tej sytuacji nie myśleć o kociakach. Te nowe z AWFu z załzawionymi oczami chodzą mi po mózgu najbardziej, pewnie dlatego, że je osobiście widziałam. Fatalne miejsce mają też te zza Stodoły, tam się nie ma gdzie schować.

Łapanie kociąt jutro, w padającym śniegu, jest ostatnią rzeczą jaką racjonalnie rzecz biorąc powinnam robić:
- jestem chora, dość mocno
- nie mam dla nich DT, musiałyby iść do klatek
- sprzęt jest w lecznicy
- trzeba to zrobić w dzień, żeby coś było widać, czyli pewnie nie znajdę kierowcy

Potrzebuję wsparcia. Najlepiej rzecz jasna kierowcy, który przywiezie sprzęt z lecznicy, połapie ze mną na AWFie, potem jeśli czas pozwoli zajrzymy na Niepodległości i odwieziemy łup do lecznicy. Wszystko za jasności, czyli normalnie pracujący odpadają...

Ale w wersji umiarkowanej - wystarczy ktoś, kto przywiezie 2 łapki z lecznicy, ja mam w domu jakieś transportery, pójdziemy razem łapać, a potem to razem odwieziemy do lecznicy.

I wersja absolutne minimum, że sama pojadę po łapki, a KTOŚ tylko pomoże mi łapać na AWF i potem odwieźć łup. Mam nadzieję, że nie padnę po drodze z tymi łapkami.

Przy wersjach minimum i umiarkowanej nie damy rady z Niepodległości, musiałby tam w czwartek ktoś pojechać...

Być może w czwartek wcześnie rano będą jeszcze łapane maluchy z Łomianek z matką (rodzeństwo Krówka), trzeba to uwzględnić w planach sprzętowych.
Obrazek

jopop

Od: Pt maja 20, 2005 20:05

Post » Wto paź 13, 2009 20:26 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - lista szukajacych DT s.5 - HELP!

Nie wiedzialam, ze macie watek tez na Dogo :oops:
W razie jakiejs potrzeby chetnie pomoge. Juz ide oznaczyc teren.
Obrazek Obrazek

Anna_33

Od: Nie mar 05, 2006 23:39

Post » Wto paź 13, 2009 20:40 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - lista szukajacych DT s.5 - HELP!

Będę jutro w Boliłapce, ok. południa. Mogę zabrać, ale tylko do centrum :cry:
Potem jadę na własne łapanki, w 2 miejsca. Nie dam więc rady pomóc w niczym więcej.
Przykro mi :cry:
Obrazek Obrazek

:201461 :cat3: . . . . . NASZ KOCI BLOX http://kocidomtymczasowy.blox.pl/html

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Od: Wto gru 05, 2006 0:13

Post » Wto paź 13, 2009 22:02 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - KTO MA CZAS JUTRO-SRODA ZA DNIA?

nikt nie ma czasu pomóc jutro gnojkom???

może jakieś bardzo wczesne przedpołudnie???

no musi być widno, przynajmniej na AWFie...
Obrazek

jopop

Post » Śro paź 14, 2009 7:51 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - KTO MA CZAS JUTRO-SRODA ZA DNIA?

ŚNIEG PADA.

Pomyślcie o tych maluchach! Naprawdę NIKT nie może mi pomóc?
Obrazek

jopop

Post » Śro paź 14, 2009 8:41 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - KTO MA CZAS DZIS ZA DNIA?PILNE!

mam pomoc w łapaniu :1luvu: , ale pieszą.

Czy jest szansa, że jakiś kierowca ZJAWI SIĘ NA AWF (Bielany) ok. 12-16 i odwiezie koty do lecznicy (Ursynów)?

Jeśli nie, to o 12 jedziemy razem do lecznicy. Jeśli się znajdzie - to możemy łapać do 13. A potem mogę się zamknąć z kotami w pokoju w pracy, może mnie szef nie odwiedzi i jeszcze trochę popracować. Ale dłużej niż do 16 nie dam rady!!!

Jeśli takowy się znajdzie - proszę o kontakt telefoniczny!

Agneska - jeśli nic nie upolujemy to klatki będą niestety u mnie! z pustymi nie będę przez całe miasto jeździć...

EDIT: na zwolnieniu idę łapać koty we własnej pracy... chyba mnie troszkę pogięło...
Obrazek

jopop

Post » Śro paź 14, 2009 10:04 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - KIEROWCA 12-16 BIELANY-URSYNÓW!!!

Brrrr.

W tak okropnych warunkach dawno nie łapałam.

Maluchy są, 3. Niestety do samego transportera z żarciem nie chcą wejść, muszę poczekać na łapki (właśnie ruszają do mnie z Ursynowa). Niechcący wypłoszyłam maluchy, więc się na razie schowałam do pokoju, żeby się uspokoiły...
Kciuki na pewno potrzebne, to zdecydowanie nie jest łatwa łapanka...
Obrazek

jopop

Post » Śro paź 14, 2009 10:27 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - KIEROWCA 12-16 BIELANY-URSYNÓW!!!

Kurcze dzis jestem uziemiony w pracy :( Trzymam kciukasy mimo to.
ObrazekObrazekObrazek

mpogorzelski

Od: Śro paź 29, 2008 10:46

Post » Śro paź 14, 2009 10:34 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - KIEROWCA 12-16 BIELANY-URSYNÓW!!!

jopop pisze:Kciuki na pewno potrzebne, to zdecydowanie nie jest łatwa łapanka...

jeśli mają pomóc, to są :ok:

a co powiesz o łapaniu brzdyla, który biega, płacze, głodny, a klatki dokładnie omija;
ma 2 m-ce i został zgubiony przez ludzi podczas przeprowadzki (za nami 3 podejścia)
Dodam, że śpi na parkingu pod maskami samochodów i jego minuty są policzone.
Może parę dobrych rad?
Obrazek Obrazek

:catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk: :catmilk:

delfinka

Post » Śro paź 14, 2009 10:35 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - KIEROWCA 12-16 BIELANY-URSYNÓW!!!

Nie wiem.. może dać mu jeść jakimś kąciku i tam spróbować złapać? Gonitwa po parkingu na pewno nie ma sensu.. (mam taki sam problem, ale z dorosłą kotką).
ObrazekObrazekObrazekObrazek

Kocia dusza

Od: Sob wrz 26, 2009 17:42

Post » Śro paź 14, 2009 10:42 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - KIEROWCA 12-16 BIELANY-URSYNÓW!!!

:ok: :ok: :ok: :ok:

Jopop... Nie mam jak Ci pomóc :(
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Śro paź 14, 2009 10:45 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - KIEROWCA 12-16 BIELANY-URSYNÓW!!!

Tak myślałam, ale zawsze warto zapytać :cry:
Spod masek wychodzi tylko w nocy,
pogoda straszna :evil: i najbliższa nocka też taka będzie

Asiu, banerek już chyba można odpiąć - odpinam.
Przed nami kolejna batalia o te wszystkie kociaki i koty
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro paź 14, 2009 10:46 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - KIEROWCA 12-16 BIELANY-URSYNÓW!!!

zaczynam myśleć o kupieniu jakiejś długiej sieci o wysokości np. 1 m, powtykaniu w nią co parę metrów kijków by było w miarę sztywna. i o otaczaniu takich głupków. Tym razem też by mi się to przydało. Oczywiście bez kilku osób ani rusz.

delfin - koniec batalii dopiero jutro...
Obrazek

jopop

Post » Śro paź 14, 2009 11:07 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - KIEROWCA 12-16 BIELANY-URSYNÓW!!!

o k..de, a ja juz rozpoczęłam procedurę :?
jutro?, no tak 14 dopiero, wiesz jak tak nie bardzo z kalendarzem w zgodzie
te nieprzespane noce swoje robią
Chyba masz już wygraną? Czy może jestem naiwna? :oops:

Z tą siecią to dobry pomysł :lol:
szczególnie na miękkie podłoża,
z betonowymi parkingami to trochę gorzej,
szczegóły do dopracowania.
Może jakiś panowie zajęli by się stroną techniczną?

Ja z kolei marzę o podbieraku takim jaki widziałam w użyciu przez służby weterynaryjne w Stanach - niewielka obręcz i długa zwężająca się siatka. Na rynku takich nie ma, samemu nie idzie zrobić, ale rozważamy możliwość zamówienia takich. Dojrzewamy do tego.
Obrazek Obrazek

delfinka

Post » Śro paź 14, 2009 12:54 Re: POTRZEBUJĘ TYMCZASY IV - KIEROWCA 12-16 BIELANY-URSYNÓW!!!

4:0 dla kotów.

4, bo pokazała się mamuśka.

WIELKIE UKłONY DLA *ANIKI*, która zgodziła się pójść tam ze mną mimo pogody! Było wyjątkowo obrzydliwie.

Sprzęt został na AWFie, byłyśmy w tak złym stanie, że ledwo doniosłyśmy go do mojego pokoju. Mój kolega z pokoju był lekko zszokowany, szefa udało mi się ominąć, jeszcze tylko obawiam się reakcji sprzątaczek...

Jutro przydałaby się powtórka. Godzina jest w zasadzie obojętna, te koty są karmione 3 razy dziennie. Raczej trzeba pokombinować z jakimiś przysmakami, bo zwykle jedzą suchy whiskas i mokry kitekat. i mleko, krowie rzecz jasna.

Sama się chyba nie odważę, bo pojawia się tam głowna karmicielka. Dziś do rękoczynów nie doszło, ale było blisko. Muszę mieć wsparcie.

Możemy wystartować nieco później, byleby było w miarę jasno. Sprzęt jest na miejscu. Jeśli zgłosi się kierowca - możnaby potem od razu zajrzeć na Niepodległości.

Pomyślcie jak czują się maluchy w tym śniegu...
Obrazek

jopop

[poprzednia][następna]