TRAGEDIA 63koty eksmitowane z mieszkania- błagam o pomoc! II

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob maja 16, 2009 19:52

Kasiu, jak Miki?
Anna i tylko cztery koty :(

anna57

Od: Wto kwi 27, 2004 10:24

Post » Sob maja 16, 2009 20:26 Re: cd

Ania_NSP pisze:Fabia jest smutna. Dobrze, że we wtorek już jedzie. Ona jest chyba spokrewniona z moją Zuzią. Są bardzo podobne.

hehehe nie tylko z Zuzią,u Honoraty jest młody kocurek kropla w kroplę.Przypuszczam że mają wspólnego ojca lub matkę.Cała trójka ma charakterystyczne oczy o umaszczeniu nie wspomnę.No cóż w końcu rozmnażały się między sobą "dzięki" wykształconej kobiecie.Jak widać wykształcony nie zawsze znaczy mądry.

A jak wam podoba się ten o to przystojny kawaler :D
Jak sądzę etka go najszybciej rozpozna.
Jest to braciszek Calinki o roboczym imieniu Andy

Obrazek
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob maja 16, 2009 20:39

Jaki piękny malentas :lol:

aoi neko

Od: Śro cze 18, 2008 16:44

Post » Sob maja 16, 2009 20:48

hej , sory ze dopiero teraz pisze ale poprostu odlecialam.

W klateczkach u Mikiego i Fabi bylo ladnie u Wojtka tez ale to co zrobily bure przechodzi ludzkie pojecie, bandyty jedne musialy niezle rozrabiac ;)
Przy sprzataniu wypuscilysmy kitki z klatek, ale Fabisia po wysprzataniu wybrala sobie klatke Wojtka i tam zostala. Coraz bardziej upomina sie by ja zabrac dzis sie do mnie darla by jej w klatce nie zostawiac. Widac ze jej zle juz tam, zawalone drogi oddechowe, zle jej sie oddycha.
Z burasami ok, ale trzeba bedzie zaczac pracowac nad nimi i je mietolic ;)

w kociarni jak Ania pisala ok do posprzatania byl,o tylko jedne sioo i 2 koo wiec luz ( podzielilysmy sie kupami z Ania hihi bo mnie mdlilo ;) )

koty klatkowe dostaly tylko Bozite, na kociarni hilton pomieszany z Bozita. Miki zezarl 2 opakowania 8O byl tak gruby ze wet myslal ze jest tak zarobaczony. A to przeciez nasz odkurzacz.
Fabia nie byla gorsza i dala rade z calym opakowaniem...bure zjadly troszke mniej...trzeba jednak kupowac lepsza karme bo koty ja lubia.

Miki u weta...stan ogolny dobry, zdrowy, test negatywny, morfologia wykazala lekki stan zapalny, wet obstawia zeby. Zeby masakra, najgorsze jakie widzialam jak bylam juz z tyloma eksmitkami, to jakies zdeformowane i chore i wypadajace zebory...do wyrwania wszystkie.
Biochemi nie mamy bo nie udalo nam sie krwi utoczyc tak sie wyrywal i drapal ze potem biegal z igla w lapie i krwia sikal...ubrudzil sie bidok.
Gdzies za tydzien zrobi sie Mikiemu biochemie i jak bedzie ok rwiemy zebory. Zaplacilam 65 zl wzielam tak jak bylo umowione fakture na KP. zaplacilam za test, za morfologie i za Advocat. I uwaga pierwszy raz wzielam Advocat powyzej 4 kg :)
Bo MIki wazyl 4300g..wprawdzie pol kilo to zjedzona Bozita ;) ale wet kazal wziasc wieksza dawke :D

to chyba na tyle! :)

ciociu Olu zabers, zauwazylysmy Cie w lecznicy ale zniknelas jak kamfora i nawet Mikus nie mogl dac Ci buzi bo nie zdazyl zareagowac ;)

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob maja 16, 2009 20:52

ALe sie ciesze ze Miki ok:) zeby te kotulce maja w fatalnym stanie....

Biedna Fabia....mysle ze we wtorek ja zabiore do weta. Nie bedziemy dluzej czekac.
Jestem w kropce....... zgadnij w której
Obrazek

aga9955

Od: Czw sie 14, 2008 18:51

Post » Sob maja 16, 2009 20:59

maluch sliczny, jak sobie przypomne ze ona wogole nie mial oczu takie chore... a teraz taki cudny!

Etka

Od: Nie wrz 24, 2006 11:25

Post » Sob maja 16, 2009 21:06 Re: cd

Małgorzata Pękała pisze:
Obrazek

cudne:)
Obrazek

aga9955

Post » Sob maja 16, 2009 21:15

Etka pisze:ciociu Olu zabers, zauwazylysmy Cie w lecznicy ale zniknelas jak kamfora i nawet Mikus nie mogl dac Ci buzi bo nie zdazyl zareagowac ;)

NAPRAWDĘ? Jeeezu, sorry. :oops: Miałam dzisiaj do d... dzień (cały czas "pod krechą" z czasem), a jeszcze żarcie dla Glucka mi kompletnie wyszło i musiałam pędzić po nie. To pewnikiem wtedy było. Owszem, widziałam jakichś ludzi w poczekalni, ale nawet się nie przyglądałam , tylko pędziłam dalej. Moj wina - składam daleko idącą samokrytykę. Kajam się i padam na kolana (albo lepiej krzyżem). :wink:

Biedna Fabia. :( Ale dobrze, że chociaż jeszcze je. Aga9955 - masz rację. Wet musi jej pomóc. A ona ma domek, prawda? Po Paprochu, tak?

Andy jest po prostu śliczniasty. A jaki piękny! Gdybyście nie powiedziały który to - nie poznałabym! Ile on ma? Kiedy może zacząć szukać domu? Słyszałam,że ludzie chcą małe kotki.
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob maja 16, 2009 21:39

Dziewczyny mam dzisiaj takiego doła ze szkoda gadać :(
byłyśmy z fuerstathos dzisiaj na interwencji :(
płakać się chce
1 raz widziałam kota o krótkim włosie całego w dredach ok 10 cm,
biedak ma częściowy paraliż tylnich nóżek, zwieracz puszcza :(
i cały czas leci z niego mocz :(
został w szpitaliku, zobaczymy co jeszcze wyjdzie :(

kotek jest w stanie koszmarnym :placz:
a jednocześnie jest delikatny i strasznie pro ludzki
kocha człowieka i oddał by wszystko z głaski :placz:

ok spadam do watku fkp, bo to nasz podopieczny :(
Obrazek

Ania Z

Od: Śro lip 07, 2004 10:34

Post » Sob maja 16, 2009 21:41

to teraz relacja z wieczoru miziankowo-mruczankowego w łazience:

z pewną nieśmiałością wyjrzałem zza kosza na brudy:

Obrazek

nie gryziesz?

Obrazek

ale że zdjęcia będą? a ja taki nieuczesany...

Obrazek

to patrz, taki mamy lewy profil

Obrazek

a tutaj en face

Obrazek

chodź na mizianki, chodź...

Obrazek

a teraz relacja pisemna: Mikita jest słooooodki. Mizianki, mruczanki, ugniatanki. jak wchodzę do łazienki, to chowa się, ale jak tylko widzi, że to ja, to wychodzi. obcięłam mu pazury, bo drapał przy ugniataniu, umyłam pysio i uszka trochę. biedny jest bardzo przez te zęby. ślini się niemiłosiernie. nic jeszcze nie jadł. mam nadzieję, że się przyzwyczai do mojego mieszkania i kotów. taką mam nadzieję.
założę mu osobny wątek albo włączę do moich pusskotów, i umieszczę na Bajki koty.sos.pl :ok:

puss

Od: Czw lis 09, 2006 13:24

Post » Sob maja 16, 2009 21:55

zabers pisze:
Andy jest po prostu śliczniasty. A jaki piękny! Gdybyście nie powiedziały który to - nie poznałabym! Ile on ma? Kiedy może zacząć szukać domu? Słyszałam,że ludzie chcą małe kotki.

Liczymy że może mieć 8 tygodni ale my jesteśmy proste dziewczyny :wink: tak więc zapytamy kogoś bardziej doświadczonego czyli wetki. :D
Honorata już dzisiaj mogłaby dać ogłoszenie z maluchem ale ja cały czas myślę i myślę czy go nie wziąć do siebie.Muszę rozważyć tą decyzję oraz wszystkie czynniki za i przeciw.Ostatnie dokocenie było dość stresujące dla starszej kotki Miśki.Jest ona zazwyczaj ugodowa ale sporo młodsza Melka dała jej nieżle popalić.Różnica między kotkami to osiem lat.Kto wie może gdyby doszedł do nas Andy Mela bawiłaby się z nim zostawiając w spokoju stateczną :wink: już Misię.No ale z drugiej strony nie wiadomo jak zareaguje na niego Melka.Myślę zatem że jesli juz zdecyduję się go wziąc to na próbę.Gdy relacje będą poprawne zostanie u nas.
A tak na marginesie Melę też mam od Honoraty :D
" ... wolę zwierzęta bez duszy niż katoli bez serca "

Małgocha Pe

Od: Wto paź 30, 2007 15:30

Post » Sob maja 16, 2009 22:09

Tak tylko pytam, bo Andy jest niezwykle ujmujący, a ponoć ludzie świrują na punkcie maluchów (ale to tylko wiadomość "z drugiej ręki"). Zresztą same na pewno wszystko to już dawno wiecie. Tak, czy inaczej - całusy dla Andy'ego.
Obrazek
не шалю, никого не трогаю, починяю примус ;)
Aktualnie na pokładzie: Nadszyszkownik
Nasze koty za TM(w kolejności zgłoszeń): Kulka [*] 17.03.2023, Gluś [*] 26.03.2020, Zmrol [*] 24.09.2023, Żwirek [*] 07.06.2024
Robalek['] Kredka['] Pirat['] Połamaniec [']

zabers

Od: Nie lut 08, 2009 14:21

Post » Sob maja 16, 2009 22:15

Dziewczyny posiedzialam u Szylki i wpuscilam koty i mala dala sie poglaskac :D :D :D
Obrazek

aga9955

Post » Sob maja 16, 2009 22:19

aga9955 pisze:Dziewczyny posiedzialam u Szylki i wpuscilam koty i mala dala sie poglaskac :D :D :D

SUPER !!!!
Oby tak dalej ...
:balony:

Ania_NSP

Od: Śro kwi 29, 2009 7:18

Post » Sob maja 16, 2009 22:22

Jak Ona pieknie gada do moich kotow.....oswoje ja...nie ma mocnych
Obrazek

aga9955

[poprzednia][następna]