Łapanki MT & PIĘĆ 8tyg KOCIĄT z POLFY SZUKA DT. KARMA!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 23, 2012 21:33 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Tu zaapeluję: posłuchajcie -pani z Ursynowa okolice Megasamu poszukuje odpłatnej opieki dochodzącej do kota - na 3 - 4 dni długi weekend.......
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Wto kwi 24, 2012 8:27 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Ja niestety nie dam rady, zresztą ode mnie jest niewiele bliżej na Ursynów niż od Ciebie ;)

Czarna kotenia pilnie szuka DT. Tak przypomnę tylko, może jakiś cud się wydarzy?
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Od: Śro lut 16, 2005 10:47

Post » Wto kwi 24, 2012 15:39 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Wydarzenie Hope na facebooku troszkę skiepściłam :oops: tzn. nie mogę go już zmieniać, bo jest zamknięte (zakończone).
Jeśli jest potrzeba, mogę założyć nowe wydarzenie Hope. Potrzebowałabym tekstu, zdęć i danych kontaktowych.

edit: a wiadomo co z tymi młodymi siostrzyczkami, które zaczęły się oswajać?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Śro kwi 25, 2012 8:41 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

joshua_ada pisze:Wydarzenie Hope na facebooku troszkę skiepściłam :oops: tzn. nie mogę go już zmieniać, bo jest zamknięte (zakończone).
Jeśli jest potrzeba, mogę założyć nowe wydarzenie Hope. Potrzebowałabym tekstu, zdęć i danych kontaktowych.

edit: a wiadomo co z tymi młodymi siostrzyczkami, które zaczęły się oswajać?

te siostrzyczki okazały się być bratem i siostrą
"oswajanie" według lekarzy zostało trochę przerysowane. Byłam kilka razy i mogę powiedzieć, że jedyny postęp to taki, że po włożeniu do nich ręki nie syczały, tylko kuliły się i stawiały uszy.

Zostały wypuszczone, przychodzą w porach posiłków.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro maja 09, 2012 11:43 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Kochani,
do grupki kotów spod Mostu dołączyła nam się grupa kotów na Polfie. Z tego co kojarze, jak je sterylizowałyśmy 2-3 lata temu było ich coś ponad 30 kotów. Pani Basia, która je karmiła - już nie może jeździć. Koty zostały więc same.
A to oznacza, że mamy jakieś 70 kotów do wyżywienia.
Bardzo was proszę o każdą zbędną ilość karmy, każdy gram się liczy :( Nie ogarniamy już tego :(
Była obietnica pomocy, ale na obietnicy się skonczyło - a koty czekają codziennie na jedzenie :(

Potrzebujemy karmy. Bardzo!

Na Polfie do szybkiego wyłapania jest kocica z podrostkami - pewnie przyszła za jedzeniem.

Potrzebujemy też pomocy w karmieniu - choć raz na jakiś czas :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw maja 10, 2012 19:03 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

podniosę. pomocy dla tajdzi!!

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Pt maja 11, 2012 11:54 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Tajemniczy Wujku Z. jeżeli zaglądasz, to daj proszę znać, czy niedziela Ci pasuje na zerknięcie co tam w dziurze piszczy?

Przypomnę się z apelem, pilnie szukamy karmy i karmiciela, choć raz na jakiś czas :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Pon maja 14, 2012 12:55 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Pod Mostem nastąpiło podglądanie kotów specjalną kamerką, za co dziękuję jeszcze raz!

Kochani, dotarł do mnie, na moje konto pieniążek na karmę. Niestety nie kojarzę nazwiska osoby, która go wpłaciła - czy mogę prosić o potwierdzenie tutaj, że chodzi o karmę dla Mościaków? (zwłaszcza, że nie kojarzę, żebym dawała komuś numer konta ;)) ale moja pamięć jest ostatnio poszatkowana.
Jeżeli to dla naszych podmostowych kotków - zaraz pędzę do sklepu kupić dużo jedzonka :)
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Nie cze 03, 2012 10:47 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Kochani, kiepsko jest. Codzienne karmienie kotów pod Mostem i na Polfie zrujnowało nasze kieszenie. Jeżeli ktokolwiek ma zbędną karmę, lub może przy okazji kupowania dla siebie kupić jakąkolwiek karmę, będziemy wdzięczne. Mamy pod opieką ponad 70 kotów. Jest bardzo bardzo ciężko :(
Na Polfie złapane zostały 3 nowe koty. Dwie dziewczynki i kocurek. Dziś Lidia zasadzi się na ciężarną kocicę.
Jeżeli ktokolwiek może pomóc w łapankach, bardzo Was proszę o taką informację. Koty na Polfie przychodzą właściwie o każdej porze, jest ich conajmniej 10 do wykastrowania. Prosiłam o pomoc fundację, ale niestety bez odzewu, a bardzo bardzo potrzebna jest pomoc :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro cze 06, 2012 17:06 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Kocica pod Mostem wyprowadziła kociaki. Mają ok 2 mieś, są 2-3 kociaki.
POMOCY. Nie mam gdzie ich zabrać. Napisałam już do wszystkich, niestety nikt nie może im pomóc. Bardzo was proszę o DT dla tych kurdupli. Pod Most zaraz wjadą ciężkie sprzęty.
Swoją drogą moje błagania w Gminie, Urzędzie i wśród Fundacji też nie pomogły. Jestem bezsilna. Nikt nic nie zrobił dotychczas. :(
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro cze 06, 2012 20:24 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Kolejny koci biedulek prosi o szansę na życie.
Odwieziony przez Straż, młody kocurek, nadziany na drut. Po operacji (nadział się na przyrodzenie), od razy wykastrowany. Dzis już zdrowy - miał być wypuszczony - ale mizia się na potęgę. Ma dosłownie kilka dni, musi zniknąć z lecznicy - proszę o DT dla niego :(
Ma około roku. Przebywa w lecznicy ul. Śreniawitów 9, tel: 889 05 82

ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
ObrazekObrazek
Obrazek
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Śro cze 06, 2012 20:41 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Dostałam smsa........Tajdzi napisz cos wiecej proszę.........ja nie mam miejsca.......( długi weekend, AlKaida ) ale będę prosic kogo się da.

2- 3 dzikuski tak, w jakim mniej wiecej stanie?

O karmę pozebrze w tym samym miejscu co ostatnio......w piątek zadzwonię, ok?
Ci którzy nie lubią kotów w poprzednim wcieleniu musieli być myszami......

Obrazek

"Nigdy nie dyskutuj z idiotą - sprowadzi Cię do swojego poziomu, a następnie pokona doświadczeniem"

Neigh

Od: Pt lis 16, 2007 17:10

Post » Śro cze 06, 2012 20:43 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

proszę, będę zobowiązana.

Kurduple w stanie ok+. Małe, od cyca jeszcze nie odstawione, ale jedzą same.
Kocurek w stanie ok+, absolutnie miziasty i kochany i juz wykastrowany.
Więcej o kurduplach jutro, jak Lidia będzie łapać.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

Post » Czw cze 07, 2012 9:13 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

tajdzi, Lidia do mnie pisała w sprawie dt, ale ja miejsca nie mam. przeprowadziłam się i teraz max 1 kociaka może będę mogła wziąć na dt :(

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

Post » Czw cze 07, 2012 20:00 Re: Łapanki MT-łapanki przy Grota & Czarnula w lecznicy szuk

Kociaki dziś nie raczyły wyjść. Kolejna próba w weekend.
Bardzo dziękuję za wasze wsparcie, za maile i telefony. :1luvu: .

PILNIE SZUKAMY DT DLA KOCIAKÓW 2 MIESIĘCZNYCH SPOD MOSTU GROTA.
ORAZ DT DLA KOCURKA Z LECZNICY, który najprawdopodobniej będzie miał zasponsorowane testy + szczepienia :1luvu:

Pod Polfą złapany kolejny kot. Ciężarna niestety uparcie nie wchodzi do klatki.
--------
Obrazek
Obrazek

tajdzi

[poprzednia][następna]