SPIS KARM dla Kota

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lis 03, 2011 14:06 Re: SPIS KARM dla Kota

http://lew.wsinf.edu.pl/~klimek/rokcafe/karmy_polecane/
cos takiego znalzlam gdzie kupic te karme waltham? maja stronke?
gerardbutler

Post » Czw lis 03, 2011 15:06 Re: SPIS KARM dla Kota

Ten spis karm jest 'przestarzały' trochę ;)
składy karm się zmieniły od 2004 roku, jest też większy wybór, więc jest to troszkę nieaktualne.
waltham to chyba RC, Perfect fit :roll:
Gdyby można było skrzyżować człowieka z kotem, skorzystałby na tym człowiek, a stracił kot.

Aniołek_

Od: Pon sie 14, 2006 17:28

Post » Czw lis 03, 2011 15:48 Re: SPIS KARM dla Kota

A i my się cokolwiek od tamtej pory douczyliśmy, oceniamy po składzie, a niekoniecznie po marce :wink: Dokładniej wiadomo, czego potrzebuje taki mały drapieżnik - mięsa przede wszystkim, a zbóż wcale. Nawet karmy weterynaryjne są brane pod lupę.
ObrazekObrazekObrazek
Panowie Kocurowie
"Poznasz siebie, poznając własnego kota." Konrad T. Lewandowski, "Widmowy kot"

PumaIM

Od: Pon sty 20, 2003 1:30

Post » Sob lis 05, 2011 12:49 Re: SPIS KARM dla Kota

jaka karme znacie bez pszenicy i drobiu oprocz weterynaryjnych?
gerardbutler

Post » Sob lis 05, 2011 12:50 Re: SPIS KARM dla Kota

♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob lis 05, 2011 12:54 Re: SPIS KARM dla Kota

dzieki :))))))))))
a co sadzicie przy alergii na drob czy 1st choice z kaczka to dobry wybor?
w krak wecie jej nie sprzedaja w zooplus tez nie :oops:
gerardbutler

Post » Sob lis 05, 2011 12:59 Re: SPIS KARM dla Kota

1st choice z kaczka jest bardzo smakowity dla kotow. Moj Tiger uwielbia!
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Sob lis 05, 2011 13:00 Re: SPIS KARM dla Kota

wistra pisze:1st choice z kaczka jest bardzo smakowity dla kotow. Moj Tiger uwielbia!

http://www.zwierzakowo.pl/sklep/karmy-a ... t.p-3.html
jeszcze trovet jest ale cenka piekna:((((((((((((
gerardbutler

Post » Sob lis 05, 2011 13:01 Re: SPIS KARM dla Kota

wistra pisze:1st choice z kaczka jest bardzo smakowity dla kotow. Moj Tiger uwielbia!

a jaka cena u was? po ile kupujesz?
gerardbutler

Post » Sob lis 05, 2011 13:11 Re: SPIS KARM dla Kota

nie wiem, na razie mialam tylko probki.
Natomiast w wawie na wystawie na pewno bedzie ich stoisko, a jeden ich sprzedawca zna mnie juz dobrze, wiec wyciagne od niego ceny i kontakt do niego bezposrednio.
03.07.2010 ['] Prezes. Kocham Cię.
26.11.2020 ['] Murziłka
12.05.2022 ['] Tiger
22.03.2024 ['] NW SP Dongalas Glitne DSM

Dom bez kota jest jak człowiek bez duszy... Nie ma w nim życia.

Prawdziwa miłość nie potrzebuje słów. Albo milczy. Albo MRUCZY!

wistra

Od: Nie paź 08, 2006 17:11

Post » Sob lis 05, 2011 14:09 Re: SPIS KARM dla Kota

mój kot się odchudza- standardowy europejczyk (czyli burasek dachowiec) waży 6kg i wet stwierdził że to za dużo. Mamy polecaną karmę royal obesity. co sądzicie o tej karmie, czy jest dobra? co jeszcze można alternatywnie dawać kotu z suchych karm?

mama-san

Od: Pt lis 19, 2010 16:00

Post » Sob lis 05, 2011 17:44 Re: SPIS KARM dla Kota

Mili <3 (AMY <3 pamietamy) Obrazek plus Bagira ObrazekObrazek
Watek : viewtopic.php?f=46&t=204368
Bagi do adopcji: viewtopic.php?f=13&t=200315

MonikaMroz

Od: Nie lip 24, 2011 9:30

Post » Sob lis 05, 2011 17:56 Re: SPIS KARM dla Kota

mama-san pisze:mój kot się odchudza- standardowy europejczyk (czyli burasek dachowiec) waży 6kg i wet stwierdził że to za dużo. Mamy polecaną karmę royal obesity. co sądzicie o tej karmie, czy jest dobra? co jeszcze można alternatywnie dawać kotu z suchych karm?

wersja psia (RC obesity) mojemu psu pomogła, ale gdy przeszliśmy znów na karmę zwykłą - Acanę Light zaczął z powrotem tyć :roll:
wersja kocia kotu mojej siostry nie pomogła, jak był gruby, tak jest nadal...
♪♫♬ ♪

*anika*

Od: Pon mar 28, 2005 20:15

Post » Sob lis 05, 2011 18:17 Re: SPIS KARM dla Kota

mama-san pisze:mój kot się odchudza- standardowy europejczyk (czyli burasek dachowiec) waży 6kg i wet stwierdził że to za dużo. Mamy polecaną karmę royal obesity. co sądzicie o tej karmie, czy jest dobra? co jeszcze można alternatywnie dawać kotu z suchych karm?

Moja 10-letnia kotka schudła od maja 2 kg, z 7 do do niecałych pięciu. Przerażona jej otyłością zaczęłam czytać o żywieniu kotów, suchy Royal Canin najpierw zastąpiłam bezzbożowym Taste of the Wild, a potem Power of Nature (lepszy skład), z mokrej je teraz głownie Grau, Leonardo, czasem GranataPet i Porta 21 (kiedyś Gourmet i Winston), do tego surowizna - kurczak, indyk, wołowina.

Oprócz dobrych karm udanym zakupem był laser, którym długo się codziennie bawiłyśmy, teraz trochę się znudził i ostatnio woli ścigać mysz na długim sznurku. Jestem bardzo zadowolona z jej schudnięcia, kotka widocznie odmłodniała, jest bardziej mobilna w skakaniu i bieganiu, do tego zawsze skora do zabawy, a miałam ją kiedyś za lwa kanapowego. Poza tym pięknie teraz wygląda, proporcjonalna sylwetka i aksamitne, błyszczące futerko.

Odessa

Od: Pt paź 14, 2011 22:09

Post » Nie lis 06, 2011 1:30 Re: SPIS KARM dla Kota

Odessa pisze:

Moja 10-letnia kotka schudła od maja 2 kg, z 7 do do niecałych pięciu. Przerażona jej otyłością zaczęłam czytać o żywieniu kotów, suchy Royal Canin najpierw zastąpiłam bezzbożowym Taste of the Wild, a potem Power of Nature (lepszy skład), z mokrej je teraz głownie Grau, Leonardo, czasem GranataPet i Porta 21 (kiedyś Gourmet i Winston), do tego surowizna - kurczak, indyk, wołowina.

Oprócz dobrych karm udanym zakupem był laser, którym długo się codziennie bawiłyśmy, teraz trochę się znudził i ostatnio woli ścigać mysz na długim sznurku. Jestem bardzo zadowolona z jej schudnięcia, kotka widocznie odmłodniała, jest bardziej mobilna w skakaniu i bieganiu, do tego zawsze skora do zabawy, a miałam ją kiedyś za lwa kanapowego. Poza tym pięknie teraz wygląda, proporcjonalna sylwetka i aksamitne, błyszczące futerko.

Nie próbowaliśmy jeszcze TotW ani PoN ale dawałam Acane i Orijen (tego drugiego kocur wybitnie nie lubił,co jest dziwne bo normalnie w ogóle nie jest wybredny). Nie wiem jak szybko przeciętny kot może przybrać na wadze i potem stracić zbędne kilogramy, ale mam wrażenie że mój utył dość szybko, w przeciągu 3- 4 miesięcy. Z tego chyba z miesiąc jadł karmę Perfect Fit którą dostaliśmy w prezencie. nic nie wiem na jej temat, kto to produkuje i czy się do czegokolwiek nadaje, ale mam wrażenie że na tej karmie kocur przybrał najbardziej. Czy ograniczałaś kotce jedzenie iloścowo czy tylko zmieniłaś karmę? Dostaliśmy próbki RC Obesity w saszetkach po 60g co miało wystarczyć na cały dzień, ale ewidentnie nie wystarczało bo były straszne miauki i narzekania. Nie bardzo sobie wyobrażam żeby odchudzać kota poprostu wydzielając mniej jedzenia. Przecież kot nie rozumie że jest na diecie, nie ma motywacji do odchudznia tylko poprostu chodzi głodny. Poza tym tak jak u ludzi, niedobór pożywienia spowalnia przemianę materii a przez to powoduje efekt jo-jo.
oczywiście staram się kota zachęcić do ruchu (zabawki na wędkach) ale jak kiedyś lubił hasać tak teraz preferuje czajenie się. Trudno go nakłonić do biegania i szybko się męczy.

mama-san

Od: Pt lis 19, 2010 16:00

[poprzednia][następna]