Schronisko Opole - rozliczenie za 2007 rok. DZIEKUJEMY!!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 11, 2007 13:44

Uaktualniłam znowu pierwszą stronę :)
Wpisałam Ciocię Puss w poczet opiekunów wirtualnych i dodałam koteczkę - Fetę - mamę Figo i Fago z wątku Lawiny.
Fecie muszę jeszcze założyć wątek.
Obrazek

Boo

Od: Pt lis 04, 2005 11:41

Post » Wto gru 11, 2007 14:16

Może ja też bym adoptowała wirtualnie jakieś kotki.
Mysle o Venus i Amorku. Mogłabym wpłacać co miesiąc 50,00 (chyba mogłabym)
Dorta
[/img]
Obrazek
Aresku , byłes ze mną 17 lat. Niby długo , a jednak krótko . Ale pewnie zawsze byłoby za krótko.

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Wto gru 11, 2007 15:13

Dorta pisze:Może ja też bym adoptowała wirtualnie jakieś kotki.
Mysle o Venus i Amorku. Mogłabym wpłacać co miesiąc 50,00 (chyba mogłabym)
Dorta

Dorta, było by cudnie :)
Ale tak jak zawsze powtarzam, nic ponad możliwości, nigdy nie chciałabym kogoś naciągać, nie chcę by działo to się ostatnimi możliwościami finansowymi opiekuna :)
Obrazek

Boo

Post » Wto gru 11, 2007 15:23

Nie jest źle, tyle że ja się kasy nie umiem doliczyć. Od stycznia trezba pracownikom więcej płacić, a właściwie Zusowi i US .
No i moje mordeczki chorują, a to kastracja za progiem, a jak będzie ostra zima to na działki trzeba będzie więcej żarłonka.
Ale póki co to prosze mnie wpisać , dzisiaj zapłace na grudzień.
Dorta
[/img]
Obrazek
Aresku , byłes ze mną 17 lat. Niby długo , a jednak krótko . Ale pewnie zawsze byłoby za krótko.

Dorta

Od: Sob cze 23, 2007 15:39

Post » Wto gru 11, 2007 15:40

Dorta pisze:Nie jest źle, tyle że ja się kasy nie umiem doliczyć. Od stycznia trezba pracownikom więcej płacić, a właściwie Zusowi i US .
No i moje mordeczki chorują, a to kastracja za progiem, a jak będzie ostra zima to na działki trzeba będzie więcej żarłonka.
Ale póki co to prosze mnie wpisać , dzisiaj zapłace na grudzień.
Dorta

Dorta, to umawiamy się, ze póki i ile możesz to ok, jak tylko coś będzie, odpukać, nie tak to zawieszamy :) Ok?
Obrazek

Boo

Post » Wto gru 11, 2007 21:27

Domka już u nas.
Wybaczcie, nie robiłam jej zdjęć bo jest bardzo przestraszona. Nie napiszę też dużo bo nie mam siły. Takie rzeczy wyczerpują mnie kompletnie.

Była cała zesztywniała. Przez pierwsze minuty była zastygnięta w jednej pozycji. Była nieprzeciętnie głodna i spragniona.

Ma najsmutniejsze oczy jakie chyba widziałam u kota...
Kiedy patrzy w twoje... czujesz, wiesz...
Obrazek

Boo

Post » Śro gru 12, 2007 10:25

Mimo wszystko dobrze, ze kicia jest u was już. Pociesz się, że chyba Pati mnie zaraziłaś, bo ja wczoraj do domu też przywlokłam kota, a raczej przywiozłam spod pracy. :cat3:
Od tygodnia sie u nas pod szkoła błąkał, jest typowo domowy, a nasze szkolne dzikusy go nie akceptowały i od jedzenia nawet odganiały. Wczoraj jak wyszłam z pracy i szłam do samochodu to ta biało-brudno-mokra kulka przyleciała za mną stanęła przed samochodem i sie błagalnym wzrokiem patrzyła, żeby ją wziąć.
Zawieźliśmy na mieszkanie (tam gdzie remont) i daliśmy jeść, kuwetkę, spanko i została sama na noc.
Teraz Paweł mi na gg pisał, ze zjadła, kuwetkowała i przy czym łądny kopczyk zrobiła za żwirku i jak parzyszedł to sie schowała pod kartony.
Znalazłą sobie domek, a teraz odwaga ją/go opusciała i sie chowa? :D

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Śro gru 12, 2007 10:33

AgaPap pisze:Mimo wszystko dobrze, ze kicia jest u was już. Pociesz się, że chyba Pati mnie zaraziłaś, bo ja wczoraj do domu też przywlokłam kota, a raczej przywiozłam spod pracy. :cat3:
Od tygodnia sie u nas pod szkoła błąkał, jest typowo domowy, a nasze szkolne dzikusy go nie akceptowały i od jedzenia nawet odganiały. Wczoraj jak wyszłam z pracy i szłam do samochodu to ta biało-brudno-mokra kulka przyleciała za mną stanęła przed samochodem i sie błagalnym wzrokiem patrzyła, żeby ją wziąć.
Zawieźliśmy na mieszkanie (tam gdzie remont) i daliśmy jeść, kuwetkę, spanko i została sama na noc.
Teraz Paweł mi na gg pisał, ze zjadła, kuwetkowała i przy czym łądny kopczyk zrobiła za żwirku i jak parzyszedł to sie schowała pod kartony.
Znalazłą sobie domek, a teraz odwaga ją/go opusciała i sie chowa? :D

Kiedyś myślałam, że to jakoś "opaczność" stawia nam te koty na drodze byśmy im pomogli. Ale teraz wiem, że my wiemy gdzie patrzyć, na co zwrócić uwagę. Po prostu. Człowiek który ma to w nosie nie zwróci nawet uwagi, nie zauważy. Te koty zawsze były, są i będą. Ale mało kto je widzi :(
Obrazek

Boo

Post » Śro gru 12, 2007 12:56

Domka ma już swój wątek:

:arrow: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2691793#2691793

Zapraszam! Teraz tam wszystkie aktualności :)

Bardzo proszę o wsparcie na badania Domki. Nie wyrobię finansowo :(
Obrazek

Boo

Post » Śro gru 12, 2007 14:38

nasze nowe Ciocie wirtualne działają niczym błyskawice. Puss, Dorta bardzo, bardzo dziękuję w imieniu kotuchów!

112zł to koszt badania krwi i testów dla Domki :(
Obrazek

Boo

Post » Nie gru 23, 2007 17:40

Wszystkim Dużym, Ciociom, Niezakoconym i Kotuchom, życzę spokojnych i pogodnych Świąt.

Kotuchom, które nie znalazły domków, życzę, aby jak najszybciej znalazły swoich Dużych i domki.

Obrazek

-Buffy-

Od: Wto maja 15, 2007 20:14

Post » Pon gru 24, 2007 0:47

Niech nam wszystkim Gwiazda Betlejemska pomoże, żebyśmy zawsze byli Ludźmi
i żebyśmy nigdy nie tracili z oczu tego,
co naprawdę najważniejsze.
Obrazek

Femka

Od: Sob mar 24, 2007 19:56

Post » Pon gru 24, 2007 14:21

Obrazek

Danusia

Od: Pon kwi 02, 2007 11:56

Post » Pon gru 24, 2007 15:27

Dla opolskich koteczków serdeczne życznia, domków, serc kochających
a dla wspaniałych opiekunów wiele sił i pieniędzy, dużo zdrowia i dobrych ludzi wokoło

Obrazek

ewung

Od: Pon lis 13, 2006 13:04

Post » Wto gru 25, 2007 9:53

Z okazji świąt życzę wszystkim, którym los opolskich zwierząt nie jest obojętny, dużo zdrowia, radości, pogody ducha, a przede wszystkim nadziei.

Życzę również tego, aby nadszedł taki dzień, kiedy schronisko będzie puste; aby nadszedł taki dzień, kiedy nie znajdzie się na niczyjej drodze bezdomnego, głodnego i chorego zwierzaka; aby nadszedł taki dzień, kiedy życie zwierząt będzie w cenie...

Lucyna
...

CoToMa

Od: Pon sie 21, 2006 14:34

[poprzednia][następna]