Wasylisa pisze:Wszystkiego dobrego w nowym roku!
A co do akcji smarkaczy - ja bym spróbowała porozmawiać z rodzicami i zapowiedziała, że ponieważ to już recydywa, to następnym razem będzie policja. Ciąg dalszy może być taki, że zostanie zawiadomiona szkoła. Może być nawet pisemko do sądu rodzinnego o demoralizacji, kurator itp. Te dzieciaki pewnie niejedno mają na sumieniu, nie tylko te budki. A rodzice mogą się przestraszyć, że jak się ich dziubdziusiami zainteresują instytucje, to szlag trafi np. rekrutację do liceum. W każdym razie gdybym była rodzicem takiego smarkacza, to wolałabym wiedzieć o jego wybrykach. Możliwe, że tobie odpowiedzą w tonie "nie masz dowodów, odczep się od dzieciątka", ale we własnym zakresie wezmą dzieciątko za dziób. Ty już tego nie zobaczysz i nie usłyszysz, ale budki będą odtąd zostawione w spokoju.
Ja tak zrobiłam jak piszesz.Poszłam i przekazałam.Budki i kocyki są moją własnością.Jestem Opiekunem Społecznym i w przypadku kolejnego zniszczenia zgłoszę to na Policję.Na razie jest spokój chociaż dwa dni temu był inny incydent.Z dwóch budek wywleczone kocyki-oczywiście już mokre od deszczu.W tym dniu podczas pierwszego karmienia wszystko było ok -ale widziałam faceta z psem.Wtedy był na smyczy.Musiał go potem puscić bo podczas drugiego karmienia znowu go widziałam.Pies biegał luzem po krzakach.Tym razem zaryzykowałam i powiedziałam wprost ze jego pies niszczy kotom schronienia.Wywleka kocyki które sie nie nadają do użytkowania bo są mokre.Poprosiłam aby tutaj nie puszczał psa samopas-bo biega po krzakach i robi co chce.O dziwo facet nie dyskutował ani sie nie wypierał.Przeprosił i tyle.Chociaż nadal nie wiem co sie stało z czerwonym polarkiem z budki Nusi.Moze pies mu go przyniósł w zębach.
Nie mam sił na dodatkowa robote.Nie mamy już puszek -suchej karmy.WYPŁATA NADAL NIE PRZYSZŁA.cAŁA NOC PADAŁO.tERAZ TEŻ PADA.nIE WIEM CZY SZOPA mADRUSI I KOTÓW WYTRZYMA NASZE ZABEZPIECZENIA.dODATKOWO NIE WIEM CZY BAGNO MI NIE WYLEJE.mAM TAM W TERENIE KOCIE BUDKI.zEBY BYŁO MAŁO NON STOP POMPUJĄ MI NADMIAR WODY NA TEN TEREN Z NOWEGO BUDOWANEGO OSIEDLA.Na jaki szlag TBS BUDUJE TAM OSIEDLE NA BAGNISTYM TERENIE NIE WIEM-ALE TO SIE ZLE SKOŃCZY.
Przepraszam za duze litery ale nie mam głowy teraz tego poprawiać.