KOCIA CHATKA zaprasza

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Wto gru 02, 2014 22:10 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

terenia1 pisze:
fruciu pisze:
terenia1 pisze:bazarek

viewtopic.php?f=20&t=166287

Teresko masz linka do tego wcześniejszego bazarku, chciałam tego konika zakupić o ile mi go ktoś nie sprzątnął :lol: już znalazłam :oops:

Konik już w kociej chatce w witrynce :D

Dzięki. Odbiorę na czwartkowym dyżurze. Wpłata jutro na konto.

fruciu

Od: Pt kwi 26, 2013 14:16

Post » Wto gru 02, 2014 23:07 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Zobaczcie jakie fajne fanty na bazarku na rzecz Emilka schroniskowego u Jagny viewtopic.php?f=20&t=166297&p=10885341#p10885341
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Śro gru 03, 2014 6:52 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

regularkate pisze:Iwonko, a w jakich godzinach jest planowana zbiórka na filologii? Mogłabym się zwolnić z pracy wcześniej, skoro z takim wyprzedzeniem bym wiedziała.

Myślę, że dobrze by było zacząć się rozkładać gdzieś koło ósmej i postać do 15-tej, zależy jak to będzie szło, czy filolodzy będą zainteresowani akcją :wink:

Iwona11

Od: Pon lis 21, 2011 19:30

Post » Śro gru 03, 2014 8:59 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Wczoraj wieczorem:
- nowy kot jest bardzo podobny do kota mojego ojca - tylko ten w chatce jest troszkę chudszy :P , miał narzygane w boksie suchym, pochodził sobie po kociarni, powskakiwał gdzieniegdzie, nie było większych spięć z innymi kotami - jak za blisko podeszły to syczał, na noc jednak zamknęłam go do boksu na wszelki wypadek, dałam mu większą kuwetę, bo w zwykłej słabo się mieścił,
- nie wiedziałam, że małe czarne biorą unidoks - dawajcie znać jak wprowadzacie jakieś leki kotom, bo bez tego kącik medyczny nie ma sensu, poza tym widać, że im to pomaga,
- pierwszy raz widziałam Tosię - piękna kotka,
- rozsypałam ostatni żwirek - zamawiam 4 nowe,
- mokrej karmy nie ma wcale.

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Śro gru 03, 2014 9:01 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Nie wiem kto zrobił ogłoszenia dla Billi - ale bardzo dziękuję :1luvu:

Mara S

Post » Śro gru 03, 2014 9:04 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Coś mi się kojarzy, że dziś Teresa i Patrycja jadą do weta. Tak sobie myślę, że Migotka mogła też nie mieć testu na FeLV :?: . Jakby się udało zamówić kilka testów do chatki - to potem zawsze można z testem jechać na samo jego zrobienie gdziekolwiek - nie trzeba się spinać i dopasowywać do weta w schronie. Igły i strzykawki z wczorajszego dyżuru dałam do szafki nad blatem - jak wiaderko wróci to się je wyrzuci.

Mara S

Post » Śro gru 03, 2014 10:20 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:Nie wiem kto zrobił ogłoszenia dla Billi - ale bardzo dziękuję :1luvu:

:wink:

CatAngel

Od: Pt cze 04, 2010 10:22

Post » Śro gru 03, 2014 11:18 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Iwona11 pisze:
regularkate pisze:Iwonko, a w jakich godzinach jest planowana zbiórka na filologii? Mogłabym się zwolnić z pracy wcześniej, skoro z takim wyprzedzeniem bym wiedziała.

Myślę, że dobrze by było zacząć się rozkładać gdzieś koło ósmej i postać do 15-tej, zależy jak to będzie szło, czy filolodzy będą zainteresowani akcją :wink:

a kiedy robicie akcje na filologii i w urzedzie? :> Podalabym info dalej :)
O rany, mamy swoj watek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=46&t=171300 :201446
Wspieram Powszechna Sterylizacje - robie zakupy przez Fani Mani https://fanimani.pl/sklepy/A Ty?

cessy

Od: Pon wrz 22, 2014 13:01

Post » Śro gru 03, 2014 14:23 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Prośba do wszystkich osób z Dąbrowy Górniczej i Sosnowca - Zagórza oraz okolicy.

Gabi, która adoptowała ode mnie Melę jest w rozpaczy. W piątek przyjechała do nich sunia, wczoraj uciekła. Chyba biegnie w stronę Zagórza (z Dąbrowy Górniczej). Zdjęcie się nie przekleiło - sunia mała, biała, z brązowym łebkiem. Ma na sobie prócz szorek i smyczy kaftanik posterylkowy różowy w białe kwiatki.

W dniu 01.12.2014 zaginęła Kaja
Przyjechała do nas zaledwie w piątek. Wyrwała się TZ-owi ze smyczą i pobiegła.

Dzięki nieocenionej pomocy Myszy2 i AgusiP od razu rozpoczęly się poszukiwania.

Myszka wydrukowała plakaty.

Kaja jest bojaźliwa, nie podejdzie do człowieka, biegnie na oślep.
Wczoraj w ciągu dwóch godzin była widziana praktycznie na dwóch końcach miasta
Najpierw na Redenie koło Biedronki, po ponad godzinie na Łęknicach.
Dzisiaj w ciągi kilkunastu minut przebiegła trasę Senkiewicza - Królowej Jadwigi - Expo Silesia
Teraz może być wszędzie.
Nie wiadomo, czy w Dąbrowie, czy w Sosnowcu.
Błagam o jakąkolwiek pomoc, odchodzę od zmysłów.

Wątek na dogo : http://www.dogomania.com/forum/topic/14 ... -sterylce/
“To co robimy dla nas, umiera wraz z nami. To co robimy dla innych i dla świata zostaje po nas i jest nieśmiertelne.” -A. Pine
nasz wątek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=159694

Alienor

Od: Pt mar 19, 2010 14:48

Post » Śro gru 03, 2014 16:00 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Hej ,oto opowieść o dzisiejszym dyżurze .Na zdrowej ok ,wszystko dobrze.Na kwarantannie też nawet dobrze ,koty się dogadują,Tygrysek to naprawdę tygrys ,kurde jaki wielki.Boi się mopa,poza tym da się głaskać.Karol dzisiaj był jakiś śnięty.Uwielbiam dawać tabletki Diabelo :twisted: ,nagoniłam się za nim dzisiaj :201491 ,dopiero Gracja mi go złapała i przytrzymała zębami "Moja"kochana koteczka :201461 .Paris dzisiaj uwzieła się na moje ręce i mnie gryzła ,na szczęście delikatnie , aż jej misia dałam ,to latała z nim w pyszczku i robiła z nim zapasy :20141 .Na 3ce ,nawet ok ,pomimo nowych mieszkańców. Myślałam dzisiaj że Tolka i Bolka nie ma ,bo wchodzę - szukam wzrokiem ,nie widzę ich.Dopiero po chwili ujawnił się Tolek i przemykał jak cień zaciekawiony.Bolka widziałam przez chwilkę ,bo on chyba wchodzi pod szafki od strony ściany -bardzo się boi wyjść. Tolek pużniej leżał sobie w koszyczku pod stolikiem.Chyba będzie trzeba troszkę odsunąć od siebie drapaki ,bo Mami dzisiaj pogoniła Tolka,bo chcieli w tym samym czasie z nich korzystać.Kupiłam dzisiaj jedzenie w puszce ,została jedna puszka cała jakby co.Z moich obliczeń to wychodzi ok 1,5 puszki na pomieszczenie. Niestety tak jak pisałam jutro mam rankę w pracy :placz: ,więc nie dam rady przyjechać.Jeszcze rankę mam w poniedzialek , a potem- luz popołudniówki,wolne i nocki jak na razie :ok: .

Tajron

Od: Pon paź 20, 2014 19:36

Post » Śro gru 03, 2014 16:26 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Mara S pisze:Nie wiem kto zrobił ogłoszenia dla Billi - ale bardzo dziękuję :1luvu:

A co jest, ktoś o nią dzwonił?
Ostatnio przekierowałam parę osób, które pisały o Paris

Patka2805

Od: Wto kwi 08, 2014 15:18

Post » Śro gru 03, 2014 17:26 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Alienor, to moje okolice, gdzie wczoraj i dzisiaj widziano psa - wyjdę później na spacer, poszukam dziewczyny. Mam nadzieję, że gdzieś mi mignie!

regularkate

Od: Czw paź 17, 2013 8:11

Post » Śro gru 03, 2014 18:59 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Byłam dziś z Paris u weta test na białaczkę ujemny - została wypuszczona na wolność oj szlała z Córcią że hej :ok:
Zabrałam też Filipka jak na razie antybiotyk ma przedłuzony o pięć dni wpisałam w kartę - antybiotyk do 08.12.14r.
Zapomniałam zabrać książeczek Tolka, Bolka i Tygryska :?
Przywiozłam nowe wiadro na strzykawki.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Śro gru 03, 2014 19:48 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

Wieczór:
Posprzątane, leki podane...Teresa podała zastrzyki :ok:
Filipek leży na parapecie i płacze...ciągnie go na dwór :?
Karolek leży na górze i boi się zejść...
Tygrysek boi się swojego cienia...
Paris biega juz po pomieszczeniu i szaleje z maluchami...
Dzika kotka z góry nawet nie wyszła z pudełka...
Połamana kicia jak się otworzy boks mruczy i chce się miziać...
Na zdrowym ok,
Na trzecim ok, te dwa nowe kociaki jeszcze nieufne...

Kuba_Karolina

Od: Wto cze 17, 2014 10:20

Post » Śro gru 03, 2014 20:24 Re: KOCIA CHATKA zaprasza

To Paris nie ma już żadnych leków?

Mara S

[poprzednia][następna]