Tymczasy u horacy7-Basia patronką nowej kociarni w Szczytnie

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob lip 06, 2013 22:24 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

zestresowany kotek :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Od: Wto sty 08, 2013 22:44

Post » Nie lip 07, 2013 11:43 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Di twarzy mu we fiolecie ;)
ObrazekObrazek

villemo5

Od: Sob maja 05, 2007 17:14

Post » Nie lip 07, 2013 12:52 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Był innego zdania - przegryzł ją w nocy :roll:
Ale jak na nich patrzę, to chyba żaden nie potrzebuje:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon lip 08, 2013 8:15 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

magdar77 pisze:Był innego zdania - przegryzł ją w nocy :roll:
Ale jak na nich patrzę, to chyba żaden nie potrzebuje:
Obrazek

Cuda, cuda :love: :1luvu: :1luvu: :1luvu:
Ależ się cieszę, że tak dobrze wszystko u Was się układa :dance: :dance2:
Czyżby Bąbel wreszcie u siebie? :mrgreen:

Obróżkę można uratować zszywając jej dwa końce zwykłą nitką (też miałam taką przygodę :wink:). Jeśli nie będzie Wam potrzebna, to można zapakować ją szczelnie w folię np. aluminiową by feromony się nie ulatniały i przekazać innej biedzie w potrzebie.
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Od: Śro kwi 30, 2008 10:53

Post » Pon lip 08, 2013 9:22 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

jerzykowka pisze:Czyżby Bąbel wreszcie u siebie? :mrgreen:

Na pewno zachowuje się jakby był u siebie. Rezydentowi zupełnie wszedł na głowę :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon lip 08, 2013 9:31 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

O jaaaaaaaaaaa :mrgreen:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon lip 08, 2013 9:37 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Chyba wszystko jasne, magdar :D :D :D :D :D :D
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Pon lip 08, 2013 9:52 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Proszę zachować spokój, Bąbelek ma nadal status tymczasa, choć do domu się nie spieszy, choćby dlatego, że jeszcze nie szczepiony. Pożyjemy zobaczymy. Ostatnio czarna seria idiotów chcących kota a byle gdzie Bąblisko nie pójdzie :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pon lip 08, 2013 9:56 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

magdar77 pisze: Pożyjemy zobaczymy. Ostatnio czarna seria idiotów chcących kota a byle gdzie Bąblisko nie pójdzie :)

On już się tyle nachodził...
Przepraszam,ale się rozmarzyłam :oops: :ok: :ok: :ok:
Takie dokocenie to zupełnie nieprawdopodobna sytuacja :D :D :D
Obrazek Obrazek Obrazek
Anielko ['], Jerzyku ['], Malwinko ['], Kellusiu ['], Tymonku ['], Lolusiu['], Klaczku ['], Jaśminku ['], PiPi [']

jerzykowka

Post » Pon lip 08, 2013 10:00 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

U mnie Ruda Łapa też ma status tymczasa. Przewlekłego. Gdy gdyby nie fakt natręctw u Milenki pewnie bym jej statsu zmieniła, bo to jedynie formalność. a tak to mam zmartwienie i zgryzam zęby na myśleniu, bez efektu.
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Post » Pon lip 08, 2013 12:02 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Dziewczyny nie naciskajcie i nie zachęcajcie...

Własnie na innym wątku czytam, jak potrafi się skończyć taka adopcja nieco "pod presją" ochów, achów i zachwytów...
Będzie co być musi. :ok:
ObrazekObrazek

villemo5

Post » Pon lip 08, 2013 13:04 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Spokojnie, mnie się nie da zmusić do niczego, wszelkie moje decyzje są suwerenne :)
Póki co cieszę się, że Bąbelek nie jest zestresowany, że Moki się zachował, że obyło się bez izolacji. Pierwszego dnia Bąbel syczał (pewnie pierwszy raz w życiu zobaczył kota dwukrotnie większego od siebie :)), dziś kiedy Mokate nie mógł uwolnić pazura z kapy obwarczał Bąblastego, który podszedł do niego, ale poza tym jest OK. Wczoraj ganiali za piłeczkami przez parę godzin, niestety wieczorem, kiedy dziecko już spało, więc zabawa spadła na mnie.
Na pewno Bąbel czuje się dobrze z tym, że może wszędzie wchodzić, rezydent go olewa, nie jest izolowany. Głównie o to chodziło przy zmianie DT.
A dalej to dokładnie tak jak mówi villemo5, będzie co być musi :)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt lip 12, 2013 8:30 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Halo, halo!
Chciałam podpytać jak sobie Bąbel bąbluje w nowym domku :D :D :D

Białaski nadal szukają domu. Jeden nawet pozytywnie przeszedł rozmowy wstępne, wizytę PA, niestety wkrótce potem (dzięki temu, że z domem kontaktowały się aż 3 osoby: Ania Adopcyjna z Fundacji Agapeanimali, Mała1 i ja) okazało się, że dziewczyna kręci np. rady jednej z nas przedstawiając drugiej jako swoją praktykę, generalnie mija się z prawdą po to by przebrnąć nasze sprawdziany, a niewiele naprawdę zrobić by spełnić nasze prośby. To dobra dziewczyna, niewątpliwie kocha zwierzęta, ale jest jeszcze bardzo młoda i może dlatego (choć przecież wiek ma się nijak do etyki) kręci i nie bardzo chce się wywiązać z obietnic czy zobowiązań. Uważa je pewnie za wydumane. Pierwsze wrażenie na całej naszej trójce zrobiła baaardzo dobre... Jednak lepiej, że zorientowałyśmy się teraz, a nie już po przeprowadzce Tuptusia i Atomcia!!!

Mała1 Droga :1luvu: :1luvu: :1luvu: całym sercem dziękuję Ci za pomoc :!:
Wiem ile masz obowiązków, a jednak znalazłaś czas, siły i możliwości aby dojechać do innego miasta i przeprowadzić PA. Tym bardziej mi przykro, że to jednak nie TEN dom...
Jeszcze raz dziękuję!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dziękujemy też Paktowi Czarownic :1luvu: za wsparcie w zakupie jedzonka dla białasków *właśnie składamy "zapotrzebowanie") - ze zbiórki zostały jeszcze fundusze i wychodzi na to, że chłopaki je przejedzą :wink: :D
W tej sytuacji będę miała większe fundusze na wyróżnianie ogłoszeń :D
Julio Droga :1luvu: , dziękuję za propozycję, ale chwilowo mamy się jak pączki w maśle :wink: :D

Tuptuś i Atomiś pozdrawiają serdecznie ze słonecznego Poznania!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
My z Kasią również!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obrazek Obrazek Obrazek

jerzykowka

Post » Pt lip 12, 2013 9:26 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

Bąblisko galopuje z rezydentem po całym domu, bo dostał zadanie odchudzenia delikwenta. Baaardzo stara się wywiązać :) Poza tym grzeczny, miły, przytulaśny, apetyt dopisuje. Miski Mokatka bezpieczne, bo surowego mięsa Bąbel nie tyka, Animondy Carny nie lubi, za to ludzkiego talerza z gotowanym/pieczonym kurczakiem, wątróbką czy białym serem, trzeba bardzo pilnować :) Dwie próby kradzieży zakończyły się sukcesem, nie powodując jednak żadnych sensacji żołądkowych. W kuwecie wszystko w porządku, więc myślę, że te jego kłopoty były spowodowane stresem, nie wrażliwym przewodem pokarmowym. Chwilę jeszcze zostaniemy na suchym, potem zacznę mu urozmaicać menu.
Przy miskach pełna zgoda, niestety widać, że rezydent je jak prosię :mrgreen:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

magdar77

Post » Pt lip 12, 2013 9:27 Re: Tymczasy u horacy7. Basia pamiętamy.. Babel ma dt

:D :1luvu: :1luvu: :1luvu:

Marzenia11

[poprzednia][następna]