Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw paź 18, 2012 18:11 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Moja rola tu żadna, ale mocno trzymam kciuki za powodzenie całej akcji :ok:
Razem na pewno możecie zrobić wiele :1luvu:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Czw paź 18, 2012 18:21 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

dana2509 pisze:Moja rola tu żadna, ale mocno trzymam kciuki za powodzenie całej akcji :ok:
Razem na pewno możecie zrobić wiele :1luvu:

Danusiu jak to żadna 8O tyle pomagasz, żeby nie Twoje działania nie udało by się zebrać pieniędzy. Danuto :evil:
joanna3113

Post » Czw paź 18, 2012 19:02 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

joanna3113 pisze:Julia rozesłałaś pisma do hurtowni budowlanych.

Rozesłałam część mailem, z niektórymi spotkałam się osobiście. Jutro (jak dam radę dziś wydrukować do każdego) wyślę listy pocztą. Dopiero przedwczoraj dostałam z UM listę hurtowni do których warto uderzyć. Przyznam się, że o większości z nich nie miałam pojęcia. Jednak trochę się zmieniło przez te 10 lat, jak mnie nie było :wink:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Od: Czw sty 26, 2012 16:00

Post » Czw paź 18, 2012 20:27 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Nowa_Sztno pisze:
joanna3113 pisze:Julia rozesłałaś pisma do hurtowni budowlanych.

Rozesłałam część mailem, z niektórymi spotkałam się osobiście. Jutro (jak dam radę dziś wydrukować do każdego) wyślę listy pocztą. Dopiero przedwczoraj dostałam z UM listę hurtowni do których warto uderzyć. Przyznam się, że o większości z nich nie miałam pojęcia. Jednak trochę się zmieniło przez te 10 lat, jak mnie nie było :wink:

Nie było Cię 10 lat 8O jejku.
Dobrze by było żeby któryś właściciel hurtowni pomógł :ok:
joanna3113

Post » Pt paź 19, 2012 9:48 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Asiu kochana- mnie chodzi o to, że nic więcej w tej sprawie nie mogę ani pomóc, ani doradzić, choćby ze względu na miejsce zamieszkania. Jesteśmy z innego powiatu a co za tym idzie i gminy. Nawet gdybym chciała, to nie mogę prosić w naszej gminie o pomoc dla innej. Żadna z firm nie zgodzi się na pomoc, bo sponsorzy zwykle udzielają się na własnym terenie z wiadomych powodów. Pozostaje tylko i wyłącznie pomoc od osób prywatnych, takich jak tu na forum.

W mojej gminie nie ma schroniska. Bezpańskie zwierzęta Straż Miejska zabiera do Olsztyńskiego schroniska.
Sympatia do Szczytna wzięła się u mnie z powodów zupełnie nie związanych z kotami, lecz takich związanych ze szkołą, jaką tam macie, ale to zupełnie inna bajka. :wink:

Będę Wam kibicować. Będę też nadal prosić o pomoc dla Was, bo prócz wspólnego regionu, sympatii do tego miasta, łączy nas miłość do kotów :ok:

dana.b

Od: Śro lis 09, 2011 12:01

Post » Pt paź 19, 2012 12:53 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

:ok: :1luvu:
ObrazekObrazek

"Some people say that cats are sneaky, evil, and cruel. True, and they have many other fine qualities as well."

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 19, 2012 13:04 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Dziewczęta, właśnie odebrałam plakaty i ulotki, zapraszam do odbioru lub o info komu, ile i gdzie wysłać :ok:
Potrzebna teraz jakaś dobra dystrybucja, zastanówmy się co teraz z nimi robić dalej.

Ostatnie listy do hurtowni wysłałam, oby tylko ktoś się odezwał.

Był u nas dziś kolega z RMF FM, robił jakiś materiał z moim Małżonkiem, ale oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie zagadała o biedach w schronisku. Dzisiaj wyślę mu wszystkie materiały na maila, we wtorek je zgłosi u siebie i jak przejdzie (a jest na to szansa), to zrobi z tego materiał. Co prawda od razu z mikrofonem i kamerą, i tu już się obawiam, czy znów nie usłyszymy "sprawy się pokomplikowały". Może więc poproszę go o ogólny raport, jak w Radio Olsztyn, o sytuacji schronisk przed zimą. I zapotrzebowaniu.
Jak myślicie? Jakie sprawy podkreślić?
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 19, 2012 13:08 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Opieka weterynaryjna, ciepło i lepsze jedzenie, sterylizacja :ok:
Obrazek

alab108

Od: Wto lis 09, 2010 22:35

Post » Pt paź 19, 2012 14:14 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

:ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 19, 2012 14:58 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

alab108 pisze:Opieka weterynaryjna, ciepło i lepsze jedzenie, sterylizacja :ok:

Sterylki jak najbardziej ale pod warunkiem, że będą kotki przez min. tydzień przetrzymywać a nie wypuszczać, duży czarny kocur kastracji mało nie przypłacił życiem, wypuszczony zaraz po zabiegu :twisted:
joanna3113

Post » Pt paź 19, 2012 15:02 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Oczywiście budowa kociarni, zbiórka żwirku i jedzenia dla kotów i psów, oczywiście tak jak pisała Ala opieka weterynaryjna, pokrycie wybiegów żwirem to jest bardzo ważne.
joanna3113

Post » Pt paź 19, 2012 16:39 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Nowa_Sztno pisze:Dziewczęta, właśnie odebrałam plakaty i ulotki, zapraszam do odbioru lub o info komu, ile i gdzie wysłać :ok:
Potrzebna teraz jakaś dobra dystrybucja, zastanówmy się co teraz z nimi robić dalej.

Ostatnie listy do hurtowni wysłałam, oby tylko ktoś się odezwał.

Był u nas dziś kolega z RMF FM, robił jakiś materiał z moim Małżonkiem, ale oczywiście nie byłabym sobą, gdybym nie zagadała o biedach w schronisku. Dzisiaj wyślę mu wszystkie materiały na maila, we wtorek je zgłosi u siebie i jak przejdzie (a jest na to szansa), to zrobi z tego materiał. Co prawda od razu z mikrofonem i kamerą, i tu już się obawiam, czy znów nie usłyszymy "sprawy się pokomplikowały". Może więc poproszę go o ogólny raport, jak w Radio Olsztyn, o sytuacji schronisk przed zimą. I zapotrzebowaniu.
Jak myślicie? Jakie sprawy podkreślić?

Julia ja bym odebrała plakaty i ulotki w niedziele jeżeli nie sprawię problemu :oops: jeżeli nie byłaś w szkołach to poszłabym w poniedziałek pożebrać u dyrektorów szkół, może uda sie przekonać żeby lekcje wychowawcze (o ile takowe są) zrobić na temat naszego schroniska.
joanna3113

Post » Pt paź 19, 2012 16:52 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Super, zapraszam :)

W szkołach nie byłam.

A teraz jeszcze z innej beczki: znalazłam przed chwilą na jednym wątku wpis id4 o ich nowym portalu kotów do adopcji: http://kociaczek.com.pl/
Myślę, że warto Wasze DT tam zamieścić :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

Post » Pt paź 19, 2012 17:01 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

Nowa_Sztno pisze:Super, zapraszam :)

W szkołach nie byłam.

A teraz jeszcze z innej beczki: znalazłam przed chwilą na jednym wątku wpis id4 o ich nowym portalu kotów do adopcji: http://kociaczek.com.pl/
Myślę, że warto Wasze DT tam zamieścić :ok:

Zaczynam w niedziele ogłoszenia kotów, ogłoszę koty i na tym portalu.
joanna3113

Post » Pt paź 19, 2012 17:04 Re: Pomóżcie nam zbudować nową kociarnię-Szczytno

joanna3113 pisze:Zaczynam w niedziele ogłoszenia kotów, ogłoszę koty i na tym portalu.

Z tego co widzę, to można tam cały swój DT zarejestrować. Ale sama dopiero zaczynam zwiedzać ten portal :ok:
ObrazekObrazek

Nowa_Sztno

[poprzednia][następna]