Kocia Arka Noego prosi o wsparcie! $, Karma! Dziękujemy WAM

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon kwi 22, 2013 6:31 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

Kochani, dziękuję za odzew na bazarku pocztówkowym i przyprawowym... może uda się na kwietniowy czynsz uskładać??? :D
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Od: Pon lip 06, 2009 14:17

Post » Pon kwi 22, 2013 12:02 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

Hanulka pisze:Kochani, dziękuję za odzew na bazarku pocztówkowym i przyprawowym... może uda się na kwietniowy czynsz uskładać??? :D

A ile m-cznie wynosi opłata za lokal?

_ogonek_

Od: Pon cze 07, 2010 8:17

Post » Pon kwi 22, 2013 13:59 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

350zl ?

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Pon kwi 22, 2013 14:20 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

Na dłuższą metę lokal czynszowy nie zda egzaminu. Zbierzecie kasę na 2-3 miesiące i co potem? Trzeba uderzyć przy okazji do UM ze skierowaniem sprawy do wiadomości odpowiedniego ministerstwa, z paragrafami z Ustawy mówiącymi o obowiązku zajęcia się bezdomnymi kotami przez miasto.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Pon kwi 22, 2013 17:07 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

Gibutkowa pisze:Na dłuższą metę lokal czynszowy nie zda egzaminu. Zbierzecie kasę na 2-3 miesiące i co potem? Trzeba uderzyć przy okazji do UM ze skierowaniem sprawy do wiadomości odpowiedniego ministerstwa, z paragrafami z Ustawy mówiącymi o obowiązku zajęcia się bezdomnymi kotami przez miasto.

to już bylo.. i to nie raz.. ostatnio słałysmy petycje do Prezydent Mista..

na pewno warto powtórzyć akcje, zawsze jest jedna odpowiedź urzedników: jest w radomsku schronisko.. :roll: tylko to schronisko prowadzi "zakład odpadków", a to finansuje miasto itd.
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon kwi 22, 2013 19:54 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

Szukamy transportu z Radomska do Warszawy dla kota Jędrusia!!! ! Kto może pomóc?
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Pon kwi 22, 2013 21:54 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

Hanulka pisze:
Gibutkowa pisze:Na dłuższą metę lokal czynszowy nie zda egzaminu. Zbierzecie kasę na 2-3 miesiące i co potem? Trzeba uderzyć przy okazji do UM ze skierowaniem sprawy do wiadomości odpowiedniego ministerstwa, z paragrafami z Ustawy mówiącymi o obowiązku zajęcia się bezdomnymi kotami przez miasto.

to już bylo.. i to nie raz.. ostatnio słałysmy petycje do Prezydent Mista..

na pewno warto powtórzyć akcje, zawsze jest jedna odpowiedź urzedników: jest w radomsku schronisko.. :roll: tylko to schronisko prowadzi "zakład odpadków", a to finansuje miasto itd.

Urząd Miejski + Prezydent Miasta i to do wiadomości do Ministerstwa Środowiska (chyba oni są właściwym organem) - koniecznie z wykazem na końcu pisma że poszło również do wiadomości do MŚ.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Wto kwi 23, 2013 13:11 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

A czy radomszczański schron ma kociarnię?

_ogonek_

Post » Śro kwi 24, 2013 16:36 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

Na razie wtakiej wersji do udostępniania, dodaję info na wszystkie RTOZowskie wydarzenia:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater

_ogonek_

Post » Śro kwi 24, 2013 23:31 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

_ogonek_ pisze:A czy radomszczański schron ma kociarnię?

Ponoc tak. Za przyjecie zwierzaka schron pobiera oplate, 150zl

kociamysza

Od: Czw wrz 24, 2009 17:08

Post » Czw kwi 25, 2013 8:22 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

kociarni nie mają, jakieś tam pomieszczenia, jak koty zawadzają ponoć drzwi na szerokośc działają dobrze..
Klara i Filip. Obrazek

Hanulka

Post » Czw kwi 25, 2013 8:41 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

Podczas budowy schroniska planowane było miejsce dla 50 kotów. Kiedy schronisko ruszyło okazało się, że jest tylko miejsce dla 20. Po prostu przedzielono pomieszczenie ścianą na pół i stwierdzono, że tylko tyle kotów może się tam pomieścić. Co jest w pozostałej części tylko oni wiedzą.
Jakby tego było mało, nieoficjalnie dowiedziałam się, że koty mają FIP. Ostatnio ludzie zgłosili się do mnie abym zabrała z działek 13 kotów / większość ciężarnych / i właśnie schronisko odesłało ich do mnie.
ObrazekObrazek
Obrazek

andzelika1952

Od: Śro wrz 03, 2008 16:39

Post » Czw kwi 25, 2013 11:47 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

Co czytam, to zawsze macie pod górkę, a może by napisać w lokalnej gazecie tak ogólnie o tym co robicie, o wygraniu tytułu kociarza roku, o tym, że bezskutecznie dobijacie się do UM.
Może udałby się skrzyknąć młodziaków na FB, żeby powysyłali maile do UM.
Wiem, że dobrze mi się radzi na odległość... trzymam kciuki

Yossariana

Od: Śro kwi 01, 2009 12:27

Post » Czw kwi 25, 2013 19:41 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

Yossariana pisze:Co czytam, to zawsze macie pod górkę, a może by napisać w lokalnej gazecie tak ogólnie o tym co robicie, o wygraniu tytułu kociarza roku, o tym, że bezskutecznie dobijacie się do UM.
Może udałby się skrzyknąć młodziaków na FB, żeby powysyłali maile do UM.
Wiem, że dobrze mi się radzi na odległość... trzymam kciuki

Yossariana, nawet rady na odległość się przydają :( Czy ktoś ma pomysł na przykładową treść maila?? Będziemy słać...

Kochani, wirtualna opiekunka Leosia pyta się o wieści u kociaka :)
Generalnie przydałby się jakiś raport co któremu kociakowi jest teraz potrzebne. Czyli kto powinien bytć jeszcze: zaszczepiony, wysterylizowany, odrobaczony, czy miał mieć wykonaną operację/badania. Piszcie, wtedy łatwiej jest uzyskać pomoc dla zwierzaka...

P. Andżeliko, pisałam maila albo pw ws. psiaków... Jakie szukają domu?

_ogonek_

Post » Czw kwi 25, 2013 22:15 Re: Koty RTOZ pod opieką Kociarza Roku 2012 znów stracą loka

Zaczepił mnie ostatnio w pracy miły Pan, który prowadzi strone http://www.milionyprzyjaciol.pl.
Jest naszym stalym gosciem i zwrocił uwagę na puszkę dla RTOZu.
Jego Zona byłą na gali rozdania nagród Kociarza Roku.
Może warto byłoby napisać do niego e-maila z prośbą o opisanie sytuacji i jakąś ogólnopolską reakcję ?
info@milionyprzyjaciol.pl

Ma w swoim portfolio naprawde wplywowe osoby.

Ja tego nie zrobie gdyż nie stawiam przecinkow (Jola sie ze mnie smieje ze ich po prostu nie marnuje), troche nie wiem jakby to mialo wyglądac.
Można się powołac na znajomość z lokalami Cafe Bar Szpilka, Cafe Szpulka.
Chciał historii, kontaktu z wolontariatem więc moze udałoby się tez coś ruszyć w Urzedzie przez niego ?
Jakby były potrzebne jakieś bardziej konkretne informacje to piszcie priva prosze.

Filipek/Otylka

Od: Nie sty 16, 2011 19:57

[poprzednia][następna]