PALUCH 7-GPK Mrau.Chore koty potrzebują weterynaryjnych karm

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro wrz 12, 2012 17:58 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

MalgosiaZ, pozwoliłam sobie wysłać 4kg szmatek do Ciebie. jednak nie jestem w stanie więcej naraz dotachać na pocztę :(
tanie książki, ubrania damskie, męskie, dziecięce, małe butki, drobiazgi: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=27&t=144206
a tu buty damskie: viewtopic.php?f=27&t=127481 - tanio tanio!

turkusowa

Od: Wto lip 13, 2010 19:34

Post » Śro wrz 12, 2012 19:07 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

klauduska pisze:dziewczyny pytam się poraz kolejny czy wy macie profil na fb? łatwiej można by było linki przesyłać do was itd itp

Mieliśmy...nie wiem czy mamy...
dziewczyny?
Fakt - nie da sie zaistniec bez FB :(
Obrazek

zoyabea

Od: Pon wrz 27, 2010 15:39

Post » Śro wrz 12, 2012 19:10 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

macie http://www.facebook.com/Grupa.Mrau
tylko nic się na nim nie dzieje :(

edit: raczej to http://www.facebook.com/GrupaPomocyKotomMrau
ale też nic

OKI

Od: Śro gru 23, 2009 19:05

Post » Śro wrz 12, 2012 20:41 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

klauduska pisze:dziewczyny pytam się poraz kolejny czy wy macie profil na fb? łatwiej można by było linki przesyłać do was itd itp

klauduska - jestem raczkujący laik w tych sprawach. Może napiszę głupoty, ale z tego co zrozumiałam , osoba która założyła ten profil nie odzywa się od kilku miesięcy .Nie podała nikomu dostępu . To możliwe co napisałam :roll: ? Co można z tym zrobić ?

turkusowa - cieszę się ze szmatek :mrgreen:

rysiu - kolorowe gazety i magazyny są bardzo dobre do wykładania w szafach i klatkach :ok:

Oczywiście o "szafach/klatkach" dla kociąt w adopcyjnym nie zapomniałam. Czekam na powrót z urlopu osoby , która jest w stanie zrobić sensowny projekt wg moich wskazówek .

Po ustabilizowaniu dolegliwości żołądkowych Notki (qupale jak się patrzy :twisted: ), czyli postawieniu jej na trzy łapki(jeszcze wymaga odkarmienia bo jest bardzo chuda), rozpoczęłam etap ratowania łapki czwartej :flowerkitty:
Serce mi się kraje przy każdym podawanym jej zastrzyku . A to dopiero początek :? Ale bardziej mi przykro , gdy widzę jak się porusza .I jest taka smutna :(
Obrazek

MałgosiaZ

Od: Nie lut 06, 2011 20:40

Post » Śro wrz 12, 2012 23:17 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Mój maluszek z wczoraj nie żyje :cry:

Moja znajoma z Łodzi przyjechałaby specjalnie w sb do Wwy zeby pomóc na AI. Kto będzie w sobotę?
Mało było dorosłych do adopcji, 1 pokój zupełnie pusty. W drugim 2 dorosłe a w 3 parę podrostków. Kociaków nie tak dużo, byłaby okazja do wywirkonowania i naświetlenia lampą pokoju dla maluszków. No i wywirkonowania klatek a właściwie transporterków, w ktorych siedzą kociaki na AI. Ja nie wiem czy dam radę być, to zależy od stanu postpaluszków które leczę, ale Joasia by była i na pewno by pomogła.
.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Czw wrz 13, 2012 7:20 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

W ten weekend nie będzie mnie w schronie - dodatkowa praca . Tym bardziej potrzebne są chętne osoby do pomocy.

Szkoda maluszka[*] . Zrobiłaś co było w Twojej mocy.
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Czw wrz 13, 2012 17:33 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

Ja będę w sobotę.
W dorosłych nie ma pustek.
W pierwszym są teraz 3 kotki w tym jedna, która wróciła z obserwacji szpitalnej.
W drugim jest z 5 podrostków + Gordon, ktory jednak nie poszedł do adpocji (chyba chodziło o innego kota z 1 szej - fajny i kontaktowy) w 3 cim są 4 koty: Czuły barvarzyńca Stefan, jeden podrostek i 2 pół dzikuny siedzące głównie na wybiegu.
Chiquita i Bond poszły do domu 8O :ok:
Obrazek

zoyabea

Post » Czw wrz 13, 2012 18:29 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

zoyabea pisze:Ja będę w sobotę.
W dorosłych nie ma pustek.
W pierwszym są teraz 3 kotki w tym jedna, która wróciła z obserwacji szpitalnej.
W drugim jest z 5 podrostków + Gordon, ktory jednak nie poszedł do adpocji (chyba chodziło o innego kota z 1 szej - fajny i kontaktowy) w 3 cim są 4 koty: Czuły barvarzyńca Stefan, jeden podrostek i 2 pół dzikuny siedzące głównie na wybiegu.
Chiquita i Bond poszły do domu 8O :ok:

To żart jakiś? 8O A kiedy wraca? 8) Oczywiście nie życzę jej tego i mam nadzieję, że dla właścicieli będzie nieco łaskawsza z humorami niż dla reszty świata ;) Super wieści :)

Zoyabea obstawia sobotę, w niedzielę będzie Asia, ale Asia nie wie jeszcze jak z adopcjami- nie zdążyłam pokazać jej w ubiegłych tygodniach, ogarnia natomiast doskonale kocięta, prace porządkowe i stawiała już pierwsze kroki na A2. Jednak co 4 ręce to nie dwie- może ktoś mógłby podjechać także w niedzielę? Naline, może mogłabyś wpaść choć na trochę?
Ja chwilowo odpadam- jestem na L4, mam chore oczy i nie bardzo powinnam być z kotami :oops: ani siedzieć przed kompem ofkors :roll: . Alareipan natomiast ma nogę w stabilizatorze oraz ogarnia Smartowe stado podczas jej nieobecności- znaczy się wymiotło wszystkich w ten weekend skutecznie, o odkażaniu nie ma mowy, ale i tak potrzebna jest pomoc :( Kto nie ma planów na weekend? :twisted:
Obrazek Obrazek

jamkasica

Od: Śro sie 25, 2010 9:42

Post » Czw wrz 13, 2012 22:50 Re: PALUCH 7- GPK Mrau.Pilnie DT- ogrom kotów!Potrzebne gaze

jamkasica pisze:
Zoyabea obstawia sobotę, w niedzielę będzie Asia, ale Asia nie wie jeszcze jak z adopcjami- nie zdążyłam pokazać jej w ubiegłych tygodniach, ogarnia natomiast doskonale kocięta, prace porządkowe i stawiała już pierwsze kroki na A2. Jednak co 4 ręce to nie dwie- może ktoś mógłby podjechać także w niedzielę? [/b]

Asia ta ode mnie?
Dobra to może w sb będzie druga Asia :)
ja nadal nie wiem czy dam radę, odezwę się jeszcze. Na razie próbuję wszystko dograć i poogarniać jeśli chodzi o małe postpaluszki.

Never

Od: Czw lis 29, 2007 23:22

Post » Pt wrz 14, 2012 7:02 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

turkusowo - dziękuję :D ,paczuszka wczoraj doszła :D
Obrazek

MałgosiaZ

Post » Pt wrz 14, 2012 10:06 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Mała kotka ma DT u Małgosi, ale w schronie pozstała ŁAPKA z bardzo podobną przypadłością.
Jest leczona na katar koci (na chwilę obecną nie jest jeszcze w koszmarnym stanie), ale nawet jeśli wyzdrowieje i pójdzie do pokoju adopcyjnego obawiam się o jej przyszłość w aspekcie nieświadomej adocji. Oczywiście i w schronie zdarzają się perełki czyli bardzo fajni, odpowiedzialni, gotowi dołożyć wszelkich starań i kontynuować leczenie w razie potrzeb, ludzie, ale w przypadku takich urazów diagnoza to podstawa. W schronie nie ma na nią szans, a może można byłoby ją rehabilitować jak Notkę jeśli uraz nie jest stary?

ŁAPKA:
Obrazek Obrazek
Poza tym to Łapka jest strasznie kochana, miziasta i cały czas szuka kontaktu z człowiekiem. Jeśli jest się w zasięgu jej możliwości- od razu łąduje się na kolana. Inne koty jej nie przeszkadzają, ale nie pcha się do miski jeśli na drodze stoi ktoś większy. Bardzo fajna koteczka :) Na filmie widać jak chodzi i jak...mizia się do pieńka ;)
http://www.youtube.com/watch?v=TmQgYUbyOdw
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pt wrz 14, 2012 10:25 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Dziewczyny może by zrobić casting na kogoś kto by dbał o naszą strone na FB?
Może to nie musi być jedna osoba - ale kilka osób (może nawet tak by było wygodniej).
Trzeba tylko ustalić, kto nam założył tą stronę i wziąć od niej hasła. Ktoś coś kojarzy?????
Wydaje mi się, że FB to konieczność - tu na Miau, mamy tylko styczność z kociarzami - a na FB jak Nas "polajkują" to można mieć nieograniczony zasięg. :kotek:

JAmkasica - to która kotka z łapką jest zwrotem? Notka chyba tak?
Obrazek

zoyabea

Post » Pt wrz 14, 2012 10:33 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

Nie, zwrotem była Bulinka- także trikolorka tyle, że bez jednej łapki, ale poszła już od adopcji- miejmy nadzieję, że szczęśliwszej. Łapka siedzi na dziesiątce.

Co do FB to chętnie pomogę- ze wrzycaniem fotek czy wpisami szczególnie jeśli mogłoby to ogarniać kilka osób. Tamto konto zakładała magaaa.
Obrazek Obrazek

jamkasica

Post » Pt wrz 14, 2012 10:40 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

jamkasica pisze:Nie, zwrotem była Bulinka- także trikolorka tyle, że bez jednej łapki, ale poszła już od adopcji- miejmy nadzieję, że szczęśliwszej. Łapka siedzi na dziesiątce.

Co do FB to chętnie pomogę- ze wrzycaniem fotek czy wpisami szczególnie jeśli mogłoby to ogarniać kilka osób. Tamto konto zakładała magaaa.

Nie chodzio Bulinkę.
Kojarzę, że Karolina z Biura adopcyjnego była zbulwersowana, że ktoś przyniósl mała kotkę ze złamaną łapką jako zwrot - że niby taką ją wydali do adopcji i chcieli żeby schron ją wyleczył, a oni ją sobie potem odbiorą.
Potem Notka ( na bank to była ona) siedziała w adopcyjnym, a potem poszła do szpitala w celu ustalenia co z tą łapką :(
Myślę, że to jednak ona....

Ja też chętnie zajmę się FB jeśli będę miała wsparcie innych ;)
Kto ma tel do Magaa? Mogę do niej zadzwonić, ale nie mam jej nr tel.
Obrazek

zoyabea

Post » Pt wrz 14, 2012 12:09 Re: PALUCH 7-GPK Mrau. Ogrom kotów:( Akcja Poduszka dla Palu

mogę wam też pomóc z fb. siedzę na jokotowym jako admin :)
może i SzK by wam pomogła, bo ona to mln tych fb ogarnia :P [w tym jokota i smarti :)]

klauduska

Od: Nie lut 27, 2011 19:49

[poprzednia][następna]