K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Nie maja 22, 2011 19:53 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Etiopia pisze:
Tweety pisze:

będę ich mordować, bo włożyliśmy dużą kasę w remont tego lokalu, były wymieniane okna, wszystko malowane, flizowane i nam się nie opłaca teraz nawet zmieniać tego miejsca, zwłaszcza, że połowa wolontariuszy ma rzut czapką a druga dobry dojazd. Abstrahując, że nie było wyboru i po półrocznym szukaniu trafiliśmy na to miejsce jako jedne nadające się.
Ktoś może powiedzieć, że bez sensu tam siedzieć, że takich miejsc na kopy. Zapewniam, że gdyby tak było czyli:
dwa pomieszczenia, sanitariat, odpowiedni metraż, dostępność całą dobę, cena, której możemy podołać, sensowna odległość a przede wszystkim możliwość trzymania kotów.
Na ten moment dorobimy kolejne regały o wysokości ok 1 m, wzdłuż pozostałych dwóch ścian i tam będą umiejscowione drapaki i posłanka. Na dole pozostaną tylko kuwety i miski.
Na pewno na ten cel będą potrzebne pieniądze. Chcemy kupić takie kątowniki perforowane, z których skręca się regały i do tego płyty, tak powinno wyjść najtaniej http://allegro.pl/regaly-na-miare-zapro ... 25340.html

Tweety muszę jutro zejść do piwnicy i popatrzyć bo takie kątowniki kiedyś były - jeżeli ich nikt nie wywalił to można je adoptować.

Ten pierścionek faktycznie złoty jest ?? Ja się nie znam ale mi wyglądał na taki ..
300 złotych na Ciuchowisku :ok:

Mogę prosić o przypomnienie kiedy jest kwesta w GK i na kiedy się zapisałam :oops: :oops: Za dużo się dzieje i się pogubiłam ... :oops:

Idę się przytulic do piesy bo coś ponura jest :(

tak, ma stosowne pieczęcie

Tweety

Od: Nie mar 05, 2006 2:12

Post » Nie maja 22, 2011 19:53 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Zapraszam na swój pierwszy bazarek: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=20&t=128039
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Nie maja 22, 2011 20:14 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Tweety pisze:wróciliśmy z ciuchowiska. Chwilę zeszło, bo zawieźliśmy prawie wszystko do toszowego garażu (2 siatki wzięła kasumi aby zrobić bazarki). Dzisiaj było jeszcze mniej ludzi niż wczoraj ale zebraliśmy prawie tyle samo co co dzień. Czyli mamy prawie 300 zł plus złoty pierścionek. Może na jakąś fakturę by starczyło ale teraz mogą być jakieś pilniejsze wydatki związane z kociarnią więc zostawiam w zanadrzu. Robert weźmie jutro to co się porozlatywało i spali u nas na działce, to zaoszczędzimy na wysypisku. I tak ma jechać po Glusia do Myślenic.
Generalnie myślę, że damy radę, daliśmy w tamtym roku to i w tym poradzimy przy pomocy ludzi dobrej woli i choćby na złość tym, którzy by nas utopili w łyżce wody (motywacja i siła napędowa jak każda inna :wink: )

Agnieszko, bardzo szkoda drapaków, tych porządnych.
Nie palcie wszystkiego, te drapaki są modułowe i o ile podstawy czy niekróre rury są przemoknięte, to można je rozkręcić i zostawić resztę suchą.

Czy te skrzynki plastikowe można uratować, tzn, umyć? niestety nie miałam ich dziś jak zabrać.
Jest tam takie wielkie legowisko. albo wywalić flaki (chciaż nie jestem przekonana, czy są mokre) a pokrowiec wyprać. Początkiem tygodnia mogę to zabrać ewentualnie...

strasznie szkoda...

koty dobrze, nakarmione, zaopiekowane, rzeczy odkażone :) dziękuję Milu i Yenice :)
wydaje mi się, że ta piankę przy progu trzeba będzie wywalić i od nowa uszczelnić, bo ona cała nasiąkła szlamem
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek

kosma_shiva

Od: Czw lip 03, 2008 16:56

Post » Nie maja 22, 2011 20:20 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

2. 28-29 maja GK kwesta

28.maja sobota
11.00 - 13.30 -> Miszelina + Ania Szełemej + Rakija lub Sake (dowóz własny)
13.30 - 16.00 -> Lutra + Noemik + wykreowany kot`
16.00 - 19.00 -> Kasumi + Etiopia + kot?

19. maja niedziela
11.00 - 13.30 -> Miszelina + Etiopia + Stalka (dowóz własny)
13.30 - 16.00 -> Lutra + Noemik +wykreowany kot
16.00 - 19.00 -> Kasumi + Namida + Ryfka (dowóz)

Kinga się zgłosiła na wolny wakat, Kinga wybieraj, masz dużo miejsca do wyboru :0

------------------------------------------

3. 4-5. czerwca wystawa kotów --> czy to na chemodubowie?
Tweety + cały dzień
Miszelina może też cały dzień (stoisko) oba dni?

Puszkarki
sobota
10.00- 13.30 Katgral + Queen_Ink puszka przy drzwiach :) + Etiopia
13.30 - 17.00 Katgral + kosma_shiva

iedziela
10.00- 13.30 Yenika + pluskwa6
13.30 -17.00 Yenika + pluskwa6

no i może jeszcze ktoś przyjść, bo Queen_ink wolałaby pewnie na stoisku

---------------------------------------------------------

4. święto organizacji pozarządowych w Alei Róż, godz. 10-16

dwie, trzy osoby potrzebne na stoiski reklamowe!
Wstępnie Luta i Noemik

wybaczcie, jeśli kogos pominęłam. proszę chociaż o pw, bo w wątku bywam nieczęsto
Ostatnio edytowano Nie maja 22, 2011 21:36 przez kosma_shiva, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek

kosma_shiva

Post » Nie maja 22, 2011 20:22 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

kosma_shiva pisze:
Tweety pisze:wróciliśmy z ciuchowiska. Chwilę zeszło, bo zawieźliśmy prawie wszystko do toszowego garażu (2 siatki wzięła kasumi aby zrobić bazarki). Dzisiaj było jeszcze mniej ludzi niż wczoraj ale zebraliśmy prawie tyle samo co co dzień. Czyli mamy prawie 300 zł plus złoty pierścionek. Może na jakąś fakturę by starczyło ale teraz mogą być jakieś pilniejsze wydatki związane z kociarnią więc zostawiam w zanadrzu. Robert weźmie jutro to co się porozlatywało i spali u nas na działce, to zaoszczędzimy na wysypisku. I tak ma jechać po Glusia do Myślenic.
Generalnie myślę, że damy radę, daliśmy w tamtym roku to i w tym poradzimy przy pomocy ludzi dobrej woli i choćby na złość tym, którzy by nas utopili w łyżce wody (motywacja i siła napędowa jak każda inna :wink: )

Agnieszko, bardzo szkoda drapaków, tych porządnych.
Nie palcie wszystkiego, te drapaki są modułowe i o ile podstawy czy niekróre rury są przemoknięte, to można je rozkręcić i zostawić resztę suchą.

Czy te skrzynki plastikowe można uratować, tzn, umyć? niestety nie miałam ich dziś jak zabrać.
Jest tam takie wielkie legowisko. albo wywalić flaki (chciaż nie jestem przekonana, czy są mokre) a pokrowiec wyprać. Początkiem tygodnia mogę to zabrać ewentualnie...

strasznie szkoda...

koty dobrze, nakarmione, zaopiekowane, rzeczy odkażone :) dziękuję Milu i Yenice :)
wydaje mi się, że ta piankę przy progu trzeba będzie wywalić i od nowa uszczelnić, bo ona cała nasiąkła szlamem
ObrazekObrazekObrazek

oczywiście, to co nie ucierpiało a można oddzielić od reszty, zostanie.
Skrzynki plastikowe do odkażenia, jak najbardziej.
Dziękuję, dziewczyny, za dzisiaj!

Kto może propaguje wydarzenie na fb, tam mamy mnóstwo przychylnych nam, pomocnych osób

Tweety

Post » Nie maja 22, 2011 20:26 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Ten drapak od nas też poległ ( z żółtą budką na górze i bordowymi półkami)??
Już wam teraz komunikuję, że jak z kocią rodzinką wyjdziemy na prostą to dostawimy na kociarnię jakiś nowy drapak :)
Jak będzie potrzebna pomoc to piszcie wieczorem jesteśmy do dyspozycji.
Obrazek Obrazek
Monia, Kuba, Hania i Bilon

KubaTST

Od: Nie paź 19, 2008 18:41

Post » Nie maja 22, 2011 20:31 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

KubaTST pisze:Ten drapak od nas też poległ ( z żółtą budką na górze i bordowymi półkami)??
Już wam teraz komunikuję, że jak z kocią rodzinką wyjdziemy na prostą to dostawimy na kociarnię jakiś nowy drapak :)
Jak będzie potrzebna pomoc to piszcie wieczorem jesteśmy do dyspozycji.

niestety przynajmniej częściowo poległ. dolne elementy przemokły, rozkleiły się jak inne drapaki.
Ale myślę, że i tu trochę elementów się uchowa :)
Obrazek

kosma_shiva

Post » Nie maja 22, 2011 21:02 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Wróciłam do świata żywych po jubileuszu. Jutro postaram się wystawić obiecane bazarki.
A tu więcej wczorajszych zdjęć z kociarni: https://picasaweb.google.com/BeataMisze ... a21052011#
Obrazek

miszelina

Od: Nie maja 06, 2007 13:31

Post » Nie maja 22, 2011 21:49 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

zaczyna być nieźle z fejsbukiem, ludzie chcą pomóc, ale trochę jeszcze brakuje masy krytycznej...
zapraszajcie jak najwięcej gości (oprócz udostępniania) - koniecznie z jakąś osobistą wiadomością, żeby ludzie nie potraktowali tego jako spam czy łańcuszek, tylko widzieli, że zostaliśmy osobiście dotknięci i że pomagają swoim znajomym, nie komuś obcemu z otchłani internetu.

Kocuria

Od: Nie kwi 02, 2006 12:47

Post » Nie maja 22, 2011 22:04 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

kosma_shiva pisze:2. 28-29 maja GK kwesta

28.maja sobota

19. maja niedziela

Kinga się zgłosiła na wolny wakat, Kinga wybieraj, masz dużo miejsca do wyboru :0

Mogę przyjść w sobotę, najchętniej między 15.00-18.00 i z małym czarnym krasnalem, chyba żeby - co daj Boże - znalazł do tego czasu domek
Obrazek

Kinga Warmijska

Od: Śro sie 11, 2010 17:39

Post » Nie maja 22, 2011 22:19 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Tweety pisze:.....................
będę ich mordować, bo włożyliśmy dużą kasę w remont tego lokalu, były wymieniane okna, wszystko malowane, flizowane i nam się nie opłaca teraz nawet zmieniać tego miejsca, zwłaszcza, że połowa wolontariuszy ma rzut czapką a druga dobry dojazd.
................

To właśnie mam na myśli - dużo wkładu w to poszło; pracy, pieniędzy, czasu...
Mam nadzieję, że jakieś odszkodowanie trafi do Fundacji z racji poniesionych strat materialnych (o stratach niewymiernych, emocjonalnych już nie wspomnę).
A nie da się jakoś ubezpieczyć lokalu indywidualnie? Gdybam tylko, bo nie wiem czy są takie możliwości.

mahob

Od: Czw lut 15, 2007 12:44

Post » Nie maja 22, 2011 22:29 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

redaktor naczelny portalu, w którym od lat jestem redaktorem (serwis fanów fantastyki, RPG itp.) - Poltergeist - był na tyle miły, że założył z własnej inicjatywy temat o sytuacji, w jakiej znalazła się fundacja, ja go trochę uzupełniam i staram się jak najwięcej uwagi zwrócić na temat - portal ma dziesiątki tysięcy aktywnych użytkowników, część z nich zna mnie ze zlotów czy dyskusji online, więc jest szansa, że przyjdzie stamtąd jakaś wymierna pomoc.

jeśli macie możliwość/działacie w jakiejś tego typu społeczności, warto założyć np. temat na forum, opisując fundację, jej działania, waszą rolę i pokazać, co się wczoraj stało - zdjęcia, opis, fotki kotów które ucierpiały itp.

Kocuria

Post » Nie maja 22, 2011 22:42 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Kocuria!!!! Swój człowiek!!!! Swój człowiek!!!

Kocha fantastykę i koty!!!!!!!
Obrazek Amelki już nie ma...

Miuti

Od: Pt lis 30, 2007 12:03

Post » Nie maja 22, 2011 22:47 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

Miuti pisze:Kocuria!!!! Swój człowiek!!!! Swój człowiek!!!

Kocha fantastykę i koty!!!!!!!

:mrgreen: dużo fantastów uwielbia koty, dlatego gra jest warta świeczki :)
a kocuria kiedyś nawet konwenty fantastyki koordynowała, ale to dawno, nieprawda i temat na inny, mniej gorący moment :)

Kocuria

Post » Nie maja 22, 2011 23:07 Re: K-ów, KOCIARNIA ZALANA!!!

kosma_shiva pisze:2. 28-29 maja GK kwesta

28.maja sobota

19. maja niedziela

------------------------------------------

3. 4-5. czerwca wystawa kotów --> czy to na chemodubowie?
Tweety + cały dzień
Miszelina może też cały dzień (stoisko) oba dni?

Puszkarki
sobota
10.00- 13.30 Katgral + Queen_Ink puszka przy drzwiach :) + Etiopia
13.30 - 17.00 Katgral + kosma_shiva

iedziela
10.00- 13.30 Yenika + pluskwa6
13.30 -17.00 Yenika + pluskwa6

no i może jeszcze ktoś przyjść, bo Queen_ink wolałaby pewnie na stoisku

---------------------------------------------------------

4. święto organizacji pozarządowych w Alei Róż, godz. 10-16

dwie, trzy osoby potrzebne na stoiski reklamowe!
Wstępnie Luta i Noemik

wybaczcie, jeśli kogos pominęłam. proszę chociaż o pw, bo w wątku bywam nieczęsto

Wystawa na Politechnice przy Jana Pawła II

Tweety

[poprzednia][następna]