KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw gru 30, 2010 8:06 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

mamaGiny pisze:to spojrzenie kota mówi wszystko...
przerażone, poobijane ...
wszystkie zwierzęta zabrane od tej rodziny ...

ale kociak śliczny wtulony i miziasty - życzmy mu wspaniałego domku !

no właśnie,przepraszam,że cytuję akurat koleżankę ale zdanie
"spojrzenie kota mówi wszystko " - jest idealne :!:
przerażenie,ból,cierpienie,uraz fizyczne,psychiczne - pozostałe zwierzęta też przestraszone
co tu dużo mówić?
cała rodzina to banda psycholi i tyle
trzeba mieć nasrane w głowie,żeby tak traktować zwierzę
dlatego zanim ktoś zacznie bronić tą rodzinkę psycho niech się dobrze zastanowi
Obrazek

SASZEŃKO NA ZAWSZE BĘDZIESZ W NASZYCH SERCACH [*]

Edytka1984

Od: Czw cze 17, 2010 19:13

Post » Czw gru 30, 2010 8:08 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

kurcze, sprawa się tak rozeszła a ja nie mogę zobaczyć futrzaczka bo nie mam polskiej TV... gdyby ktoś znalazł link, czy cuś do tego programu to bardzo proszę o podanie.
Pozdrawiam

PariahSoul

Od: Wto gru 28, 2010 23:54

Post » Czw gru 30, 2010 8:12 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Od: Pon maja 10, 2010 10:30

Post » Czw gru 30, 2010 8:17 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Tragiczne jest także to, że chłopak był chyba święcie przekonany, że to co robi przyniesie mu uznanie u wielu.

Chciał się popisać. Pewnie to skutek tego co się naoglądał w internecie i telewizji przez całe życie...

To chyba poważny problem i dla rodziców i dla nauczycieli.

Za to jaka jest młodzież i jakie są jej wartości odpowiadają przede wszystkim dorośli.

A "psychole" zawsze byli i będą, niestety.

ossett

Od: Pon lis 20, 2006 14:08

Post » Czw gru 30, 2010 8:18 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Obrazek
Obrazek

kamari

Od: Pt lip 04, 2008 6:20

Post » Czw gru 30, 2010 8:21 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

http://kontakt24.tvn.pl/temat,zatrzyman ... 58431.html

pozwolę sobie zacytować z artykułu powyżej:

"Zrobimy wszystko, żeby autor filmu poniósł konsekwencje, a jego zwierzęta znalazły nowe, bezpieczne domy" - zapewnia OTOZ "Animals".

i to własnie jest dobre,brakuje mi tylko zdania
" zadbamy o to by poniesli wszyscy odpowiednie kary za maltretowanie kota"
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw gru 30, 2010 8:23 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

:evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
i co to też trzeba darować ludziom???
kur....co się dzieje na tym świecie?
tzn że ja też mam się bać jak idę i zostawiam jedzonko bezpańskim kotom ????i mogę dostać w ryj?
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw gru 30, 2010 8:23 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

bardzo proszę mi nie p@$%, że jak dziecko jest w rodzinie patologicznej to z niego MUSI wyrosnąć psychopata krzywdzący wszystkich
często (bardzo często) dziecko samo będąc krzywdzone wykazuje tym większą empatię w stosunku do istot słabszych
jedno dla mnie nie ulega wątpliwości - ta rodzina normalna nie jest ani pożyteczna dla społeczeństwa, nadzór kuratorski bardzo potrzebny

na pytanie co mieli zrobić z 15 latkiem odpowiadam - przytrzymać w izbie dziecka na noc, tak $#% nawet nie odczuł, że zrobił coś złego
mogę się założyć, że swoim OSIĄGNIĘCIEM będzie się chwalił przed kumplami i zyska poklask

jakiej oczekiwałabym kary - nawiązki na rzecz krakowskiego schroniska + sporo godzin prac społecznych wykonywanych przez całą rodzinę

tyle w zgodzie z prawem
a tak na marginesie to ja chcę przywrócenia kary pręgierza, łącznie z możliwością obrzucenia delikwenta pomidorami czy zgniłymi jajami
i wcale nie uważam, że przestępca/krzywdziciel powinien mieć jakiekolwiek prawa
łamiąc prawo sam ze swoich rezygnuje
"Człowiek nie jest apoteozą ewolucji, a jedynie ślepą uliczką pomniejszej, bocznej gałęzi jednej z mniej wykształconych podgrup ssaków." pamietnikpoldka.blogspot.com

Killatha

Od: Sob lis 17, 2007 12:04

Post » Czw gru 30, 2010 8:28 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Edytka1984 pisze:jak się dziecko w wieku najmłodszym nie nauczy czynić dobra ,pokazywać co dobre,co złe,co wolno co nie to potem się mu nie pomoże
ten 3 letni dzieciak - już dokładnie wie jak może postępować ze zwierzetami
co więcej całe życie będzie się na nich mścił
moje stanowisko obronne w tej kwesti się skończyło

Czyli jaka wg. Ciebie powinna być kara dla 3-latka? Co Ty byś z nim teraz zrobiła?
ObrazekObrazek

Bydgoszczanin31

Od: Czw sty 12, 2006 8:40

Post » Czw gru 30, 2010 8:29 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

karą dla 3-latka powinna być kara dla rodziców
Wojtusiu... zabrałeś moje serce. odwiedź mnie proszę, kiedyś..we śnie..w innym futerku.
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw gru 30, 2010 8:36 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Bydgoszczanin31 pisze:
Edytka1984 pisze:jak się dziecko w wieku najmłodszym nie nauczy czynić dobra ,pokazywać co dobre,co złe,co wolno co nie to potem się mu nie pomoże
ten 3 letni dzieciak - już dokładnie wie jak może postępować ze zwierzetami
co więcej całe życie będzie się na nich mścił
moje stanowisko obronne w tej kwesti się skończyło

Czyli jaka wg. Ciebie powinna być kara dla 3-latka? Co Ty byś z nim teraz zrobiła?

Bardzo dobre i zarazem bardzo trudne pytanie.
wiem,że zaraz będzie mowa - karać trzeba mądrze ( wiem,że durnowate postawienie do kąta czy klaps nic nie da bo to nie ten przypadek)

Myślę,że taką karę odpowiednią dla tego dziecka powinien wymierzyć sąd rodzinny.Na pewno przez najbliższe 3 lata zakaz kontaktów z 15 letnim bratem .Póki co na karanie w sensie konieczności czegoś zrobienia lub zakazu jest jeszcze za wczesnie.
Kara ta powinna być adekwatna do czynu i wieku dziecka . Z wiekiem tu cięzko jest coś dostosować, ale czyn haniebny.Mały człowiek to jednak człowiek i rozumie więcej niż nam się wydaje. Zasługuje też na poważne traktowanie.
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw gru 30, 2010 8:41 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

nie dywagujmy co byśmy zrobili tylko co należy zrobić aby wreszcie ktoś podniósł kary za znęcanie się nad zwierzetami - tak by np. zniknął zapis o znikomej szkodliwości czynu..
ObrazekObrazek

mamaGiny

Post » Czw gru 30, 2010 8:59 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Obrazek

jon

Od: Wto paź 06, 2009 12:09

Post » Czw gru 30, 2010 9:03 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

jon pisze:Sprawca został już zatrzymany.
http://bielskobiala.gazeta.pl/bielskobiala/1,88025,8883314,Lincz_w_internecie_za_brutalne_znecanie_sie_nad_kotem.html
A koty i psy odebrane właścicielowi.

i cytat " Autora zaczęli też na własną rękę szukać internauci."
Obrazek

Edytka1984

Post » Czw gru 30, 2010 9:03 Re: KOT z YT. Sprawca złapany! Kot żyje, jest w schronie w KRK!

Dajcie już spokój z Dywagacjami na temat rodziny... Dosięgnie ich zasłużona kara, może gnojek teraz się śmieje ale będzie się BAŁ i to bardzo, to mu zapewnię ("pracuje" nad tym spora grupa zdeterminowanych ludzi) walczymy jak się da by uzyskać dane osobowe oprawcy i zdjęcia i zrobić coś w ten deseń:
http://www.kenny-glenn.net/

Jako, że ta patologia nie ma pól naftowych i pieniędzy na zmianę tożsamości, niech się boi, gdziekolwiek wyjdzie, że ktoś z miłośników go rozpozna i przysoli.... to jest moim zdaniem adekwatna kara dla 15 latka, niech też biega po mieście z kąta w kąt jak biedny kociaczek pod biurko i fotel, licząc/ modląc się by nikt go nie złapał... :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Co do kotka, NIE trzeba mu szukać domku ani chwili, jak tylko będzie na tyle zdrowy by móc go przetransportować, przylecę i biorę go do siebie (jeśli ktoś wcześniej się nie znajdzie) Będzie miał kocie niebo, pozna moją Persefonkę, która pomimo, że NIGDY, PRZENIGDY nie została uderzona, odepchnięta ani nawet przestraszona, też jest strasznie nieśmiała i jeśli to nie jej inicjatywa to ucieka przed wyciągniętą rączką (lub prrrka) będą się dogadywały :D

moja "muszka" już czeka :kotek:
Obrazek

PariahSoul

Od: Wto gru 28, 2010 23:54

[poprzednia][następna]