Nim będzie za późnoSchŁódź. Psysio- zły kot?

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Sob sty 29, 2011 2:08 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Jeny, ILE WAŻY, toż to prawie nic!
Kroplówkę powinna dostać, z taką wagą zaraz zgaśnie, ona nawet nie ma siły jeść czy pić, tylko leży.
I umiera...

Biała kicia, nie mogę. Ja je kocham, dotknęliście mnie do żywego.

Szalony Kot

Od: Pt wrz 24, 2010 13:01

Post » Sob sty 29, 2011 8:04 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Kocie, CC już ją wzięła pod swoje skrzydła, spokojnie!
A kicia śliczna, przyznaję, choć w odróżnieniu od Ciebie nie mam jakoś sentymentu do białych kotów.

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob sty 29, 2011 8:21 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

No to dobrze, bo taka waga, to chucherko jest, bida z nędzą... Nie dziwota, że nie ma siły.

Ja białe uwielbiam, wśród moich znajomych w pewnym momencie się zaroiło od białych ułomnych - bo pani rozmnażała swoją białą koteczkę i po miocie w którym połowa kotków zmarła w końcu zdecydowała się wysterylizować. A do moich znajomych trafiła trójka zdrowych, ale co jeden, to miał "coś" - jedna była agresywna i półdzika, drugi głuchy i taki ogólnie ciapowaty, trzeci non stop chorował... I jakoś ta miłość do białych zasiała ziarno, no a potem mój Gamoń dokumentnie ją wyrył w moim sercu na wieki.

Zrobić dziewczynce FB? Tylko ostrzegam, że na białe szykują się różne domki, takie z tych "dzikich" dość obficie :/

Szalony Kot

Post » Sob sty 29, 2011 8:29 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Pewnie jeszcze czas.
Tak myślę. Mnie osobiście by wkurzały telefony, kiedy miałabym do obejścia chorego kota, a tej pannie jeszcze trochę zejdzie, zanim będzie "do ludzi" :mrgreen:
Ja w ogóle nie cierpię telefonów i maili - no kontaktów z domkami (taka jestem straszna). A tu jeszcze kot chory i weź co chwile tłumacz takiemu dzikiemu, dlaczego nie może za 15min przyjść po kota... :twisted:

magaaaa

Od: Pt paź 30, 2009 19:14

Post » Sob sty 29, 2011 11:34 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Czarna ze schronu jak jechała do Dulencji ważyła... cały 1 kg :!: 8O
Mój chłop ją trzymał na rękach na dworcu jak jej wymieniałam podkład przed jazdą i się normalnie poryczał. Teraz Czarna vel Halinka jest kochanym tłuścioszkiem i nazywana jest Czarną Dziurą, bo pochłania wszystko (swego czasu się nawet martwiliśmy czy nie zeżarła Dulencji ;) )
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob sty 29, 2011 11:37 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

za malutką :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazekObrazek"Nigdy nie wiemy, kiedy widzimy kogoś PO RAZ OSTATNI..."
"Kiedy się kogoś kocha to ten drugi ktoś nigdy nie znika"
Moja Rodzina w Niebie:Tata(*),Mika(*),Mama(*),DeeDee(*), Adas(*), Lapcio(*),Kosiniak(*),Milenka(*), Nusia (*)Miluś(*)NUTKA!!(*)..Nie wierzę...

Marzenia11

Od: Sob lut 28, 2009 21:24

Post » Sob sty 29, 2011 12:11 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Gibutkowa pisze:Czarna ze schronu jak jechała do Dulencji ważyła... cały 1 kg :!: 8O
Mój chłop ją trzymał na rękach na dworcu jak jej wymieniałam podkład przed jazdą i się normalnie poryczał. Teraz Czarna vel Halinka jest kochanym tłuścioszkiem i nazywana jest Czarną Dziurą, bo pochłania wszystko (swego czasu się nawet martwiliśmy czy nie zeżarła Dulencji ;) )

Okropne. Nie chcę nawet o tym myśleć. Tula jak do mnie trafiła ważyła 2,8. I była jak piórko, skóra i kości.

Szalony Kot

Post » Sob sty 29, 2011 12:18 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Biała koteczka waży 1 kg i ociupinkę :evil:
Tyle ważą moje 2 miesięczne kocięta :cry: :evil:
Obrazek
PRAWDZIWE NEVY NIE MAJĄ W RODOWODZIE SOMALIJCZYKÓW!!!

NASZ WĄT: viewtopic.php?f=1&t=145040&start=780

Szura-najmysi mama

Od: Pon sty 22, 2007 19:46

Post » Sob sty 29, 2011 15:36 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Widziałam dziś maleńką. Jest piękna i biedniutka. Ma piękny, lekko splaszczony pyszczek i cudowny różowy noseczek :1luvu:
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob sty 29, 2011 15:39 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Magda, a jak się koteńka czuje, ona je samodzielnie?

gosiaa

Od: Sob lut 10, 2007 18:59

Post » Sob sty 29, 2011 15:49 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Ania mówiła, że czuje się srednio. Chyba nie je sama. Siedziała sobie z kroplówką w kuwecie ;)
Obrazek

magdaradek

Od: Pon kwi 14, 2008 9:24

Post » Sob sty 29, 2011 19:03 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Boże, jaka bidulinka!! :(
A wiadomo skąd się wzięła?
Pokazywałam mamie, ale stwierdziła tylko, że my się na dom tymczasowy nie nadajemy (w sensie, że tymczas szybko zostałby rezydentem :oops: ).
Trzymam kciuki za maleńką :ok: :ok: :ok:
ObrazekObrazek

abradaque

Od: Czw kwi 08, 2010 17:50

Post » Sob sty 29, 2011 19:07 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

No wet na miejscu stwierdził, że Czarna vel Halinka mogłaby robić za pokazowy egzemplarz kociego kośćca dla studentów weterynarii, bo każdą kosteczkę można jej było osobno wymacać :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob sty 29, 2011 21:49 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

Widziałam dziś maleńką.
Jest przepiękna I przeraźliwie chuda.
Mozna z łatwością policzyc wszystkie kosteczki... :(
Szkielecik naprawdę... Ona nie waży nic prawie...
Nie widać tego na zdjęciach bo kicia ma dłuższą sierść która maskuje tą chudość...
Próbuje jeść , ale po zjedzeniu 2 groszków lub jednego kąska mokrego jedzonka - odchodzi...
Jest na kroplówkach. Mam nadzieję, że z dnia na dzień będzie próbowała jeść coraz więcej...
Cudne stworzenie.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Karmel['] Taurus['] Miki [']Andzia [']
http://kotylion.pl/
https://www.facebook.com/kotylion.viva

Duszek686

Od: Sob kwi 25, 2009 22:42

Post » Sob sty 29, 2011 21:53 Re: Nim będzie za późnoSchŁódź.Biała bida w potrzebie:( DT!!

matko rozowa ale malenstwo 8O
za piatego kota napewno dostane eksmisje :wink:
moze jak Pani wezmie Latte to bede mogla..
"Umrzeć - tego nie robi się kotu,bo co ma począć kot w pustym mieszkaniu.." - Wisława Szymborska.

Obrazek

Ciepła

Od: Nie cze 22, 2008 14:10

[poprzednia][następna]