SchronWro Wrocławscy seniorzy szukają domów!!!

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pt gru 10, 2010 16:15 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Rudziach niestety nie przeżył.

_leśna_

Od: Wto sie 19, 2008 15:43

Post » Pt gru 10, 2010 16:25 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

_leśna_ pisze:Rudziach niestety nie przeżył.

:cry: :cry: :cry: biedny kocio [']
Pomoc przyszła dla niego za późno..... :cry:
Nie przeżył operacji? Czy wogóle nie dożył operacji?

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Pt gru 10, 2010 16:27 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Nie - on już po operacji był ale po samej operacji jeszcze było ok
Później źle się czuł, zaczął rzygać, jakąś depre podłapał - ogólny stres, klatka.
Zwaliło go z nóg i nie wytrzymał.
Różne koty różnie znoszą pobyt w schronisku.

Jakieś zastrzyki dostawał <mówię jakieś bo nawet nie zapytałam co więc się nie będę wypowiadała>
I nie ukrywam że jest mi go cholernie szkoda :(
Mam tam dużo kotów i wielgachną rotację ale nie do wszystkich mam sentyment

_leśna_

Post » Pt gru 10, 2010 16:51 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Właściwie to źle napisałam
Bo OK to było bardziej Ok niż potem kiedy go siekło.
Bo ogólnie to on nie był w fizycznym dobrym stanie ale tez nie był umierający - ale pewnie po takim urazie to nikt by nie był.

_leśna_

Post » Sob gru 11, 2010 10:33 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

[*]
Obrazek

Kruszyna

Od: Czw gru 13, 2007 22:32

Post » Sob gru 11, 2010 15:04 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

:( [']

Weihaiwej

Od: Pon maja 23, 2005 19:34

Post » Sob gru 11, 2010 15:20 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Biedny kocio :cry: [*]
Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

Post » Sob gru 11, 2010 16:16 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Bardzo mi szkoda rudzika :( tyle wycierpiał.

Zamiast niego zabrałam dzisiaj małą czarną panienkę, która ma problemy neurologiczne. Trochę jest 'niezborna' - główka się kiwa, zatacza się czasem przy chodzeniu, gałki oczne też przez cały czas latają. Została obejrzana przez weta przed zabraniem i nie widać w uszach i ogólnie powodu tego stanu. Urodziła się też zdrowa, a dopiero później pojawiły się te objawy.
Tutaj zdjęcia - na razie tylko dwa:
http://picasaweb.google.com/Agnieszka.Struska/Kiwaczka

Dostała przed wyjściem Vetminth i mamy już jego efekt.. Rzadka kupa z duuużą ilością robaków, w tym tasiemiec. Na szczęście apetyt dopisuje i pięknie się bawi.
Nie pamiętacie czasem przypadku kota z forum (chyba ruda kotka ala pers), który miał podejrzenie właśnie tasiemczycy i też objawy neurologiczne?
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Sob gru 11, 2010 16:21 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Leśna jak byś mogła jutro się dowiedzieć o dużego kota szarego z białymi łapkami, niedawno pojechał do schronu (tak mi karmicielka mówiła). Najprawdopodobniej w ostatnią podróż :( Z tego co opisywała to zaawansowana mocznica plus calci i najprawdopodobniej FIP :( Sikał pod siebie, oczy całe w ropie , spuchnięte łapy i wielki twardy brzuch - pewnie płyn FIPowy ale tego nie wiem, jestem poza Wro, nawet go nie widziałam na oczy. Jakbyś się coś o nim dowiedziała to daj znać. Nie liczę na dobre wieści ale może... :roll:
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob gru 11, 2010 16:24 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Agita pisze:Bardzo mi szkoda rudzika :( tyle wycierpiał.

Zamiast niego zabrałam dzisiaj małą czarną panienkę, która ma problemy neurologiczne. Trochę jest 'niezborna' - główka się kiwa, zatacza się czasem przy chodzeniu, gałki oczne też przez cały czas latają. Została obejrzana przez weta przed zabraniem i nie widać w uszach i ogólnie powodu tego stanu. Urodziła się też zdrowa, a dopiero później pojawiły się te objawy.
Tutaj zdjęcia - na razie tylko dwa:
http://picasaweb.google.com/Agnieszka.Struska/Kiwaczka

Dostała przed wyjściem Vetminth i mamy już jego efekt.. Rzadka kupa z duuużą ilością robaków, w tym tasiemiec. Na szczęście apetyt dopisuje i pięknie się bawi.
Nie pamiętacie czasem przypadku kota z forum (chyba ruda kotka ala pers), który miał podejrzenie właśnie tasiemczycy i też objawy neurologiczne?

Napisz PW do magdaradek ona Cię pokieruje na wątki kiwaczków, sama miała jednego kiwaczka u siebie (mieliśmy go adoptować ale zmarł na FIP przed samym przyjazdem do nas :( ). Wiem że Mikołajek dostawał leki które to kiwanie i oczopląs ładnie załagodziły, teraz też jeden kiwaczek z Łodzi dostaje takie leki i jest duża poprawa. Napisz koniecznie do magdaradek.
Fundacja Tabby - Burasy i Spółka
https://www.facebook.com/BurasySp/

Mjeczysława Naczelnika Pszypatki
https://www.facebook.com/MjeczyslawNaczelnik/

tam jestem łapalna

Gibutkowa

Od: Pt wrz 04, 2009 17:23

Post » Sob gru 11, 2010 16:39 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Gibutkowa, już napisałam - dzięki za info :)
Pozdrawiam
Agnieszka
Obrazek

Agita

Od: Pon wrz 05, 2005 8:49

Post » Sob gru 11, 2010 16:52 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Tymczasowo jestem na urlopie wypoczynkowym więc nie pomogę

_leśna_

Post » Sob gru 11, 2010 18:53 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

WROCŁAW - POTRZEBNY PILNIE DT dla cudownej, grafitowej kotki :1luvu: :cry:
viewtopic.php?f=1&t=121321

Agness78

Od: Śro cze 25, 2008 13:07

Post » Sob gru 11, 2010 19:13 Re: SchronWro Dom dla 15-LATKA NA CITO!!! Miziak Leoś GAŚNIE!!!

Obrazek

JaEwka

Od: Wto gru 11, 2007 11:37

[poprzednia][następna]