Schronisko Sosnowiec - brakuje miejsca na kwarantannie :-(

Kocie pogawędki

Moderator: Estraven

Post » Śro mar 30, 2011 20:35 Re: Schronisko Sosnowiec - kociaki szukają domów

Stan kotów na dzień 30.03.2011
Lutek wyadoptowany
Obrazek
Kwarantanna
29.03 przyjęta kotka Gatti(sterylizowana)wiek 2 lata.Trafiła do schroniska po śmierci właściciela
Obrazek
30.03 przyjęta kotka .Znajda z ulicy Ordonówny.Kotka albo po sterylce ,albo brała blokadę hormonalną.
Obrazek
Dzwonek boks 7-8 czeka na kastracje.Zabieg umówiony na 01.04
ADOPcje
Krawatka i Bursztynka
Mikuś
PLamka

mar_tika

Od: Pon sty 08, 2007 19:31

Post » Pt kwi 01, 2011 11:03 Re: Schronisko Sosnowiec - kociaki szukają domów

Piotrek był w schronie
się zaczęło :? :roll: dzisiaj przyszły trzy maluszki takie ponad 1 m-c
dwa podobno wyadoptowane, jeden został

proszę o zbiórki karmy dla maluchów - muszą mieć puszki dla dzieciaków nie dla dorosłych, cos jutro podrzucimy do schronu ale sami też musimy zbierać karmę.

Filomen

Od: Sob lut 10, 2007 17:20

Post » Pt kwi 01, 2011 15:55 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Witam
Dzisiaj w schronie aż mi kolana zmiękły..... maluszek około 1 mieś. biduś trzęsący się i wrzeszczący... dawno już nie było maluchów więc człowieka trochę szarpie po serduchu...
Pani Olga nakarmiła go karmą dla doroslych i przed swoim wyjściem miła mu dać jeszcze raz jeść. Jeśli ktoś dzisiaj może wieczorem podjechać - proszę!!! Może macie gdzieś w zapasach troche suchego lub mokrego dla maluszków...
Jutro Dorotka ma być w schronie (+ wolontariusze) więc zobaczy jak maluch funkcjonuje.
dzisiaj na odpocjach widziałem 3 lub 4 koteczki, na kwarantannie 2 plus maluszek i jeden był u weta schroniskowego na kastracji.
Byłem około godz. 11 30 wszystko było posprzątane, koteczki nakarmione.. - Pani Olga zadziałała.
W SCHRONIE NIE MA ANI GRAMA JEDZENIA DLA MALUSZKÓW WIĘC PROŚBA DO WSZYSTKICH - KAŻDA PUSZECZKA MOŻE URATOWAĆ ŻYCIE MAŁEMU KOTECZKOWI
ObrazekObrazek

jedno serce, jedna miłość - tylko MAN UTD i żona :-)

wolontariusz

Od: Pt mar 25, 2011 9:14

Post » Pt kwi 01, 2011 16:32 Re: schronisko

Zakupilam juz dla maluszkow: Whiskasa, Purine i dostalam Ryoala. Mam ok 1,5 kg wymieszam to na poczatk bedzie. Kupie jeszcze mokre
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Od: Czw lip 24, 2008 9:21

Post » Pt kwi 01, 2011 16:36 Re: schronisko

Dorota Wojciechowska pisze:Zakupilam juz dla maluszkow: Whiskasa, Purine i dostalam Ryoala. Mam ok 1,5 kg wymieszam to na poczatk bedzie. Kupie jeszcze mokre

No i to się nazywa DOBRA POSTAWA OBYWATELSKA!!! Bierzcie wszyscy przyklad z Pani
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt kwi 01, 2011 21:01 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Czyli on spokojnie sam je? A zdrowy jest na oko? Oczywiscie chodzi mi o malutkiego kotka w schronie żeby byla jasność

Mara S

Od: Śro cze 09, 2010 11:51

Post » Pt kwi 01, 2011 21:02 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

A jaka to musi byc karma ? Bo jesli nie z wyzszej polki - to moglabym kupic i wyslac paczke bo jednak maluszki nie powinny jesc tej dla doroslych :wink:
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Kota nie powinno sie kupowac, bo kot to przyjaciel.
Przyjaciol sie nie kupuje.
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Od: Śro lut 11, 2009 13:23

Post » Pt kwi 01, 2011 21:18 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Mara S pisze:Czyli on spokojnie sam je? A zdrowy jest na oko? Oczywiscie chodzi mi o malutkiego kotka w schronie żeby byla jasność

Chodzi o maluszka - je sam - ale musi mieć jedzenie dla maluszków to kociak, który mieści mi się na dłoni...
Jeśli chodzi o jego zdrowie to wygląda na zdrowego - wrzeszczy jak zdrowy kociaczek..
Jutro Dorotka będzie wiedziała więcej na jego temat.
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt kwi 01, 2011 21:30 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Cindy pisze:A jaka to musi byc karma ? Bo jesli nie z wyzszej polki - to moglabym kupic i wyslac paczke bo jednak maluszki nie powinny jesc tej dla doroslych :wink:

Witam
dla nas czyli dla schroniska nie musi być to karma z wyższej półki - koty w schronie jedzą każdą karmę dla kotów.
To co przyniosą ludzie z dobrego serca to dostają. Najczęściej jest to Whiskas, kitekat, felix. Zależy nam na jedzeniu dla maluszków - obojetnie jakiej firmy i w jakiej cenie. Znalazłem w zooplusie ciekawą ofertę. http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... kot/159977 - dobra cena i jakość też niczego sobie.
Pozdrawiam
ObrazekObrazek

wolontariusz

Post » Pt kwi 01, 2011 21:44 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Prosze o adres, na ktory nalezy wyslac paczke - sprobuje zamowic, ale nie jestem pewna czy bede mogla zaplacic przez internet - bo nie mam odpowiednich zabezpieczen.Tak czy owak postaram sie wyslac na podany adres karme - jesli nie z Zooplusa to bezposrednio z Niemiec.
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pt kwi 01, 2011 21:51 Re: schronisko

Moge podac na pw adres do mojej pracy. Miejsce dobre bo ogolno dostepne czynne od 8-19 i zooplus juz tam dostarczal
Obrazek
Obrazek
_______________________________________________________________________________________

Dorota Wojciechowska

Post » Pt kwi 01, 2011 21:53 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Dorota Wojciechowska pisze:Moge podac na pw adres do mojej pracy. Miejsce dobre bo ogolno dostepne czynne od 8-19 i zooplus juz tam dostarczal

Ale nie jestem pewna, czy bede mogla kupic w Zooplusie - jesli nie to kupie tutaj ale nie bedzie to napewno Animonda.
Ronda 25.04.2014[*]
Cindy 21.08.2018[*]
Bleise Pascal

Obrazek.

Cindy

Post » Pt kwi 01, 2011 22:16 Re: schronisko

Cindi napisalam pw
Obrazek
Obrazek

Dorota Wojciechowska

Post » Pt kwi 01, 2011 22:16 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

wolontariusz pisze:Witam
dla nas czyli dla schroniska nie musi być to karma z wyższej półki - koty w schronie jedzą każdą karmę dla kotów.
To co przyniosą ludzie z dobrego serca to dostają. Najczęściej jest to Whiskas, kitekat, felix. Zależy nam na jedzeniu dla maluszków - obojetnie jakiej firmy i w jakiej cenie. Znalazłem w zooplusie ciekawą ofertę. http://www.zooplus.pl/shop/koty/karma_d ... kot/159977 - dobra cena i jakość też niczego sobie.
Pozdrawiam

Zakupiłam z tej oferty 24 puszeczki kurczak+królik i 24 puszeczki cielęciana+kurczak. Pewnie będzie po niedzieli.
Przywiozę do Kociej Chatki będzie można barć w razie potzreby bo lepiej wszystkich puszek w schronisku nie zostawiać tak myślę.

terenia1

Od: Nie paź 15, 2006 20:23

Post » Pt kwi 01, 2011 23:31 Re: Schronisko Sosnowiec - zbieramy mokrą karmę dla maluchów

Jeśli macie mozliwość przechowania czegoś zamrozonego to pelecam dla maluchów gotowanego kurczaka.
Ja gotuję kurczaka z marchewką potem troszke kaszki kukurydzianej, ewentualnie płatki jęczmienne, troche siemienia mielonego. Kroje mięso drobno i ładuje w poemniczki tacki po karmie. Zbieram je sobie, bo zbieraczka jestem:)) Po takim jedzeniu jest najmniej problemów. No i dość tanio to wychodzi. Dla chorowitków tez czasem sie przydaje. No ale trzeba mieć to gdzie trzymać:( Znaczy lodówka z zamrażarka jest potrzebna:(

Lidka

Od: Wto lut 03, 2004 8:57

[poprzednia][następna]