Ślepaczki cz IV -prosimy o zamknięcie watku

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Pon sty 17, 2011 14:35 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Lutencjo...cóż można powiedzieć, przykro to za mało, aby wyrazic żal :cry: [*]
wszyscy pamiętamy Martynkę, koteczkę z konińskiego schroniska, u Ciebie znalazła dom, miłośc, ciepło, chociaz przez ten krótki czas zaznała szczęścia, odeszła kochana...
Obrazek
Martynka pozostanie w naszych sercach i w kąciku pamięci [*]

niestety, koty po przejściach, po schronisku, mimo najlepszych warunków, mają rany, slady dawnych przezyć, zszargane zdrowie, szybko odchodzą, za szybko, tak, jak gdyby chciały zrobic miejsce innym, aby i towarzysze niedoli mogli mieć szanse chociaz na krótko: dom, czułość i miłośc człowieka, one nie odchodzą zupełnie, lecz tak, jak w wierszu p. Klimka-wracają w innych futerku...

"On wróci

O kocie, który odszedł na zawsze

Zapłacz
kiedy odejdzie,
jeśli Cię serce zaboli,
że to o wiele za wcześnie
choć może i z Bożej woli.

Zapłacz
bo dla płaczących
Niebo bywa łaskawsze
lecz niech uwierzą wierzący,
że on nie odszedł na zawsze.

Zapłacz
kiedy odejdzie,
uroń łzę jedną i drugą,
i – przestań
nim słońce wzejdzie,
bo on nie odszedł na długo.

Potem
rozglądnij się wkoło
ale nie w górę;
patrz nisko
i – może wystarczy zawołać,
on może być już tu blisko...

A jeśli ktoś mi zarzuci,
że świat widzę w krzywym lusterku,
to ja powtórzę:
on w r ó c i...
Choć może w innym futerku."

alessandra

Od: Pon maja 07, 2007 13:04

Post » Pon sty 17, 2011 17:37 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

moj mały Toffi pod koniec tego tygodnia będzie miał robiony ten zabieg jeśli wszystko pójdzie dobrze! :ok:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
"Jeśli myślisz, że będę płakać, to masz rację... ale pamiętaj, przejdzie mi i się zemszczę."

ifciastu

Od: Czw kwi 15, 2010 18:21

Post » Wto sty 18, 2011 10:22 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Ratunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
POSZŁAM DO SKLEPU I PRZYNIOSŁAM MAŁEGO KOCIAKA SPARALIŻOWANEGO.Według weta wiejskiego kotek został postrzelony z wiatrówki.....Zdebilniałam, bo nie wiem jak mu watek zrobić.....
Maz mnie zapieprzy jak sie dowie, bo jestem b. ciezko chora i jeszcze kota przytarabaniłam....To wiem ,ze nie slepaczek, ale prosze pomózcie.Jutro go zawioze dopiero do mojego wspaniałego weta, bo maz jest w delegacjii...(trzeba zrobic kotkowi rtg i innne badania...toz juz wie,bedziemy pisali protokół...)Kotek nie moze byc u mnie, bo mamm białaczkowe koty.Kotek nie kontroluje wydalania...ma taki słodki pysiu....nie mogłam go tam zostawić....jest mróz....Pan jaki go znalazł jest człoWIEKIEM OD WYŁAPYWANIA BEZDOMNYCH ZWIERZAT,ALE NAPRAWDE WSPANIAŁYM KOLEGA....Niósł go na uspienie....według mnie to piekne maleństwo......nie mogłam na to pozwolic....
W zwiazku z tym ,ze jestem chora, moje składki zmaleja, a ja szukam domu u Was dla moich slepinek.....na zawsze....Tracę prace 1 czerwca.....mozna powiedziec "przez koty".
Świat mi sie zawalił.....mam koty nieadopcyjne....niektóre sa "obdarte ze skóry"z interwencii(mnie poproszono o ich przyjęcie....ja ich nie wynalazłam.....)koty bez oczu.....czesc wynalazłam nie wiedzac jak bardzo jestem chora.....Nie chodzi mi o litosc, ale jak któraś z Was miałaby kacik dla jednego z moich kotów bardzo bym sie "uspokoiła"Nie wiem co bedzie z Benią, bo ona dopiero co przezyła odrzucenie po 7 latach.....Nie skomentuje tego przypadku bo wiele przykrych słów by padło.....
Nie wiem kiedy będeę na necie....to zalezy od wielu rzeczy.....Teraz bnede do jutra na pewno...prosze Wasd o pomoc dla tego maleńtaska.....błagam :cry: pozdrawiam-Bożena
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sty 18, 2011 15:26 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

juz maleńtas zabrany :ok:
watek maluszka jakiego znalazłam:
viewtopic.php?f=1&t=122923
Ostatnio edytowano Pt sty 21, 2011 12:14 przez BOZENAZWISNIEWA, łącznie edytowano 2 razy
BOZENAZWISNIEWA

Post » Wto sty 18, 2011 20:15 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

BOZENAZWISNIEWA pisze:juz maleńtas zabrany :ok:

:ok: :ok: :ok: :ok: :ok:
Obrazek
Obrazek Obrazek

Catnaperka

Od: Wto paź 12, 2010 10:28

Post » Śro sty 19, 2011 22:47 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Jakie maleństwo zabrane? :)

Mam pytanie, czy są jakieś miesięczne składki do klubu ślepaczków i jeżeli tak, to na jaki adres można wpłacać pieniądze? I jak one są później przydzielane?
Obrazek

"Jeśli coś jest dla ciebie drogie, walcz o to. Nie pozwól nikomu się tego pozbawić."

Jeśli ktoś nie szanuje zwierząt - nie jest człowiekiem.

Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt w Koninie:
http://www.schroniskokonin.fora.pl

priscilla

Od: Pt lis 12, 2010 23:35

Post » Czw sty 20, 2011 7:57 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Priscilla, miesięczna składka na fundusz ślepaczkowy to minimalnie 5 zł a maksymalnie nawet 50000000000000000 zł albo i więcej :wink: Nr konta naszej skarbniczki AgaPap zaraz ci podam na pw.
Po zakończeniu każdego miesiąca dzielimy pieniądze między wcześniej zgłoszonych kandydatów, kiedy to możliwe, staramy się odłożyć trochę funduszy na rezerwę, która wykorzystujemy w przypadkach nie cierpiących zwłoki albo w miesiacach, kiedy kandydatów jest najwięcej.

Bazyliszkowa

Od: Wto sty 31, 2006 15:47

Post » Czw sty 20, 2011 16:15 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

kandydaci na styczeń 2011r:

1.Laura i MeksykObrazekObrazek kontakt Werneu
viewtopic.php?f=13&t=121720&p=6899874#p6899874

2.Toffik Obrazekdt ifciastu
viewtopic.php?f=13&t=122588

3.Fanszetka, Smoczek i Raszid u kotiki Obrazek
Obrazek
viewtopic.php?f=13&t=112647

oraz viewtopic.php?f=13&t=80256&start=1200
i wątek Angela viewtopic.php?f=1&t=121452

sprawę czy pomoc była udzielona Angelkowi w czerwcu pozostawiam do wyjaśnienia Adze Pap, najwyżej dopiszemy chłopaka :wink:

alessandra

Post » Czw sty 20, 2011 21:41 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Bruno skrzywdzony przez "człowieka"
Kicia przybłąkał się do karmiciela w Rumi w okolicy ogródków działkowych. Łasił się do nóg, gruchał tak głośno, że nie sposób było go nie zauważyć. Karmicielka poinformowała nas o zgubie. Po wstępnej oględzinach, z kotem było coś nie tak. Karmicielka zauważyła, że kot ma piękne niebieskie oczy. Lecz to nie barwa zdrowych oczu. Kot ma MECHANICZNE USZKODZENIE OCZU, PRZETRĄCONĄ SZCZENKĘ I BIODRA. Użyłam słowa zguba, bo takiego kota ktoś wcześniej musiał mieś w domu, bo taki oswojony. Ale teraz się zastanawiam czy nie jest uciekinierem od Swojego oprawcy, który go tak urządził. Śmiem powiedzieć z pewnością, że za jego obrażeniami stoi człowiek. Pies czy inne zwierzę zostawiłoby ślady ugryzień, a tu wchodzi w grę znęcanie się nad oczami i uderzenia w dolną szczękę i biodra. Na jedno oko kot nie widzi drugie jest też w złym stanie. Koci katar zawsze jest kolejnym wrogiem kota. Stan jego sierści też był tragiczny pchły to pikuś on był ZAWSZAWIONY i chmara pcheł. Walczymy o jego oczy to nasz cel by kot choć trochę widział. Apel o pomoc dla kociaka, leczenie to minimum miesiąc po tym czasie będziemy w stanie rokować cokolwiek.
DT Weronika 519-653-920 werneu@wp.pl
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!
ul. Kopernika 6/8,
00-367 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
z dopiskiem „PKDT- Wirtualna adopcja Bruna”

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

link do miau viewtopic.php?f=13&t=123034
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Sob sty 22, 2011 21:58 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Remik
To 4 miesięczny samczyk, który pochodzi z Gdańskiej stoczni. Choroba uszkodziła mu oczko. Koci katar to nasz największy wróg. Kicia przejdzie długie leczenie, lecz niewiadomo czy oczko nie będzie do usunięcia . Zmuszona jestem prosić o pomoc finansową. W miarę własnych możliwości poświęcam kociakom swój czas, dbam o nie, podaje leki, troszczę się, daje miłość i ciepło. Lecz najważniejsze są pieniądze, bo miłością ich nie wyleczę.
DT Weronika 519-653-920 werneu@wp.pl
Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt – Viva!
ul. Kopernika 6/8,
00-367 Warszawa
81 1370 1109 0000 1706 4838 7309
z dopiskiem „PKDT- Wirtualna adopcja Remika”

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek

Werneu

Od: Śro mar 30, 2005 13:43

Post » Nie sty 23, 2011 10:49 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

alessandra pisze:
Jesli chodzi o kotki u Kotiki-chodzi o Angelka i Raszida, na 1 str. czerwiec jest pusty, AgaPap powinna gdzieś wygrzebac w przelewach, czy taka pomoc była udzielona,były zgłoszone, ale miałysmy sporo beneficjentów, więc pewności nie mam , czy pomoc nie zostałą przesunięta za zgoda kotiki na inny termin.

W czerwcu poszły do Kotiki pieniążki na 2 maluchy (imion nie miałam podanych), więc nie jestem w stanie stwiedzić czy to były akurat te, o które pytacie. Dlatego zawsze nalegam, żeby mi podawać imiona kotków jesli mają już, bo potem łatwiej zidentyfikować w razie czego komu pomoc była udzielana.
19.11.10 - Tosia (*) - kocie dziecko, któremu los dał tak mało czasu
26.08.11 - Czikita (*) moja pierwsza kocia miłość - przyszła, zabrała moje serce i odeszła tak szybko
14.12.12 - Felciu (*) zawsze będziesz z nami
26.04.14 - Papaja (*) najsłodsza strachliwa królewna, takiej już nie będzie
31.07.17 - Rudolf (*) moja najukochańsza kocia pierdoła

AgaPap

Od: Pt sie 31, 2007 6:49

Post » Nie sty 23, 2011 18:35 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Pilnie potrzebny DT lub DS!!!!!!! Pewnie i pomoc finansowa by się przydała...

viewtopic.php?f=1&t=123169

Mała1 pisze:...ludzkim głosem
to być może opowiedziałby nam swoją historię

ale nie mówi
i dlatego pewnie nie poznamy losów tego cienia kociego - losów sprzed dzisiejszego dnia

Koci cień, cień koteczki (bo kotem w pełni słowa nie można jej nazwać)
trafił do schroniska wczoraj wieczorem
z interwencji
zapewne z jakiejś piwnicy

Moja pierwsza myśl jak ją dziś ujrzałam była-
kocie-jedyna dla Ciebie droga w przyszłość-to droga przez Tęczowy Most :(

ale okazało się ,że kotka chce jeść, dużo jeść
i że chce żyć :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=t77zqVY7UDo

Najmniejszych szans nie miałaby w swoim stanie w schronisku
Ale na jej szczęście była dziś przypadkiem w schronisku jej dobra wróżka, która zaproponowała bardzo awaryjny TDT dla niej

Kicia pojechała dziś z nami przede wszystkim na testy
jest fiv/felw (-)
morfologia kiepska, anemia
biochemi jeszcze nie znamy
jutro będzie miała robiony ręczny rozmaz
została na dwa dni w szpitaliku, na diagnostykę
na badanie kału
ma złamaną/zwichniętą tylnią łapkę
nie ma jednego oka
cała jest w mega dredach, brudna strasznie, będzie musiała być wygolona
waży 1,6 kg
jest mega miziasta
i wygląda na to, że bardzo, bardzo chce żyć

po szpitalnej diagnostyce ma zapewniony TDT
ale na krótko i nie wiemy co dalej
tym bardziej ,że nie wiemy jeszcze jak z nią

Obrazek Obrazek

I jeszcze parę fotek:
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Bazyliszkowa

Post » Wto sty 25, 2011 11:30 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Podniosę ślepaczki....
Obrazek Obrazek

anita5

Od: Sob cze 18, 2005 16:48

Post » Wto sty 25, 2011 14:11 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

Potrzebny dom dla jednooczka!!!!!!

Marta G pisze:ZNALEZIONY KOTEK BEZ JEDNEGO OCZKA SZUKA DOMU.

Witam wszytkich kociarzy,

Przyznam ,że jest psiarą , ale zwracam sie do wszystkich miłosnikow kotków z prosba o pomoc. Szukam domu dla dorosłego kotka,którego znalezłam w sylwestra. Kotek nie ma jednego oczka, odgryzione uszy i jest w trakcie leczenia, które lada dzień zostanie zakonczone . kiciuś bedzie wykastrowany . POTRZEBNY NOWY DOM . PROSZE ROZESLIJCIE I POPYTAJCIE. Kotek jest bardzo grzeczny. Ktos zrobił mu wielka krzywde, teraz chce aby trafil do domu gdzie bedzie mial pełna miseczke i troche pieszczot. Moze czyjas babcia chce zaadoptowac kotka ?? Jestem gotowa zawieźć go do nowego domu nawet do innego miasta.
Mam trzy psy wiec pilnowanie jego bezpieczenstwa staje sie coraz trudniejsze. Nie moglam zostawic go na ulicy, był naprawde wykonczony, leżał w sniegu i nie mial juz sily nawet uciekac. Był wyziebiony wiec odrazu wtulił sie okazujac mi zaufanie. U lekarza dał sobie zrobic absolutnie wszytko. Jest niesamowicie wdzieczny i kochany. Prosze pomóżcie w szukaniu domu.

Marta
tel : 502 688 777

viewtopic.php?f=13&t=122966

Bazyliszkowa

Post » Śro sty 26, 2011 16:39 Re: ŚLEPACZKI cz.IV -Piękny czarny Gordon szuka DS str.77

AgaPap pisze:
alessandra pisze:
Jesli chodzi o kotki u Kotiki-chodzi o Angelka i Raszida, na 1 str. czerwiec jest pusty, AgaPap powinna gdzieś wygrzebac w przelewach, czy taka pomoc była udzielona,były zgłoszone, ale miałysmy sporo beneficjentów, więc pewności nie mam , czy pomoc nie zostałą przesunięta za zgoda kotiki na inny termin.

W czerwcu poszły do Kotiki pieniążki na 2 maluchy (imion nie miałam podanych), więc nie jestem w stanie stwiedzić czy to były akurat te, o które pytacie. Dlatego zawsze nalegam, żeby mi podawać imiona kotków jesli mają już, bo potem łatwiej zidentyfikować w razie czego komu pomoc była udzielana.

wobec powyższego proponuje pozostawic na liście dwa maluchy u Kotiki, w tamtym okresie czasu-czerwiec był właśnie wzięty Raszid i Angelek, wiec prawdopodobnie wsparcie było przyznane tym kotkom.
Dopisuje do listy pomocowej dwa kotki u Werneu , niestety doczytałam, że kotka zgłoszona przez Bazyliszkowa odeszła :( tak przykro, właśnei wtedy, kiedy zajaśniało dla niej światełko w tunelu ...[*]

alessandra

[poprzednia][następna]