~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzieje..

Kocie pogawędki

Moderatorzy: Estraven, Moderatorzy

Post » Czw lip 19, 2012 17:17 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

Tekla została przyniesiona przez pewnego pana, który znalazł ją błąkającą się po Milanówku.

Na zdjęcia i ogłoszenie na stronie czas najwyższy. Może w tę sobotę się uda? Ona sporo korzysta z wybiegu, można jej zrobić choćby wychylając się z okna małej kociarni. Tam jest całkiem niezłe światło.

Wezmę mój, niestety niedomagający ostatnio, aparat i może się coś uda.

Marcinek jeszcze nie wrócił do MK, ale myślę, że można go spokojnie przenieść w sobotę.
Obrazek Obrazek

Anuk

Od: Pon paź 15, 2007 20:58

Post » Czw lip 19, 2012 21:51 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

Tekla została znaleziona w Grodzisku.
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Pt lip 20, 2012 16:09 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

Ogłoszenie mam napisane, zaraz mogę podesłać. :ok:
Zdjęcia mam takie, hmmm, niezbyt zachęcające. :roll: Tzn. Tekla wyszła ładnie, a wręcz przepięknie, za to tło... jedno jest na desce półeczki pilśniowej, drugie: w środku.
ObrazekObrazek

Ale można potem na stronce schroniska edytować zdjęcie?
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pt lip 20, 2012 20:30 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

W jakim sensie edytować? Można zamienić bez problemu na inne, jeśli o to chodzi.

Co się czepiasz tła, dobrze jest :)
Ślij ogłoszenie i wrzucam ją na stronę!
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Sob lip 21, 2012 21:30 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

Biedronka zamieszkała w Milanówku :)
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Nie lip 22, 2012 22:34 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

Także całe rodzeństwo ma domki. Super. Mimo wakacji są adopcje. Nadzieja, że kolejne kociaki znajdą.

U dorosłych upadki i wzloty (a nawet zaloty). Mam trochę zdjęć. Niebawem wstawię i opiszę.
Tajemniczy Wujek Z. i Anuk zrobili film z Kornelkiem. Na pewno wrzucą tu link, jak będzie gotowe.
Ten kot nie wychodzi mi z głowy. Pomoc w znalezieniu domku potrzebna.
:(
Obrazek Obrazek
W moim domu koty bawią się strzykawkami. A jednak patologia czai się gdzie indziej...

joshua_ada

Od: Pon gru 03, 2007 8:41

Post » Pon lip 23, 2012 3:09 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

A mi w głowie siedzi Gosieńka...
Mimo, że jakoś sobie daje radę w schronie, jest słodka i przyjacielska do wszystkich, to jednak po 10 latach straciła Panią i dom...

W sobotę byłam późno i na krótko, i prawie cały czas z nią spedziłam. Leżała na hamaczku zwinięta w kłębuszek i mruczała przy głaskaniu.

Jest trochę grubawa, ale te jej fałdki sprawiają wrażenie jakby ostatnio szybko schudła. Zauważyłam wcześniej, że nie patrzy ludziom w oczy, wręcz tego unika, chociaż w sobotę kilka razy złapałam jej wzrok. Może wczesniej była zbyt przestraszona?

Zdjęcia Gosi:
Obrazek
Obrazek
Obrazek

A to zdjęcie z facebooka (autorstwa chyba Anuk)
Obrazek

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Sob lip 28, 2012 15:29 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

Gosia wygląda na superfajną kotkę.. Oby szybko powędrowała do domku :ok: :ok:

A ja chciałam się podzielić postępami w oswajaniu Pani Ciekawskiej :D i załączyć nasz pierwszy filmik z łobuzem w roli głównej z dzisiejszego poranka :) Na filmik załapał się też Pafnuś ;)

http://youtu.be/MdWbfp4dJH0

Generalnie, morał z tego taki, że nawet niemłode już dziki mogą przestać nimi być :) Trzeba tylko troszkę poczekać..

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Sob lip 28, 2012 18:29 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

patkazal pisze:Gosia wygląda na superfajną kotkę.. Oby szybko powędrowała do domku :ok: :ok:

A ja chciałam się podzielić postępami w oswajaniu Pani Ciekawskiej :D i załączyć nasz pierwszy filmik z łobuzem w roli głównej z dzisiejszego poranka :) Na filmik załapał się też Pafnuś ;)

http://youtu.be/MdWbfp4dJH0

Generalnie, morał z tego taki, że nawet niemłode już dziki mogą przestać nimi być :) Trzeba tylko troszkę poczekać..

No, nie wierzę... 8O :)

Ona jest już całkowicie oswojona :).

Myślę, że Wasza metoda - spokój, cierpliwość, nic na siłę - daje najlepsze rezultaty. Poza tym nie bez znaczenia jest też sposób... przez żołądek do serca... :wink:

monikah

Od: Pt kwi 10, 2009 17:54

Post » Sob lip 28, 2012 18:35 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

Jaka z niej klucha grubiutka się zrobiła :)
Obrazek
Obrazek

Tajemniczy Wujek Z.

Od: Sob mar 28, 2009 14:14

Post » Sob lip 28, 2012 19:09 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

Myślę, że z dorosłymi kotami taki sposób jednak jest najlepszy :) Efezka też pewnie lada moment będzie się tak zachowywać ;)

Rafał, ona wcale nie jest grubiutka, ma po prostu dłuższą sierść i tej wersji będę się trzymać ;) Jak się ją głaszcze, to czuć wszystkie kosteczki grzbietu, więc chyba nie jest tak źle z tym sadełkiem, chociaż faktycznie ograniczamy jej ilość jedzenia - przede wszystkim suchego.

patkazal

Od: Nie paź 10, 2010 18:10

Post » Nie lip 29, 2012 11:06 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

patka 8O 8O 8O Jak ona pięknie wygląda , taka miziająca się kuleczka :1luvu:

Za oooooooooooogrom pracy,cierpliwości i serca jaki poświęciliście temu kotu należy Wam się chyba równie wielki medal :)

iskra666

Od: Wto sty 10, 2006 12:13

Post » Nie lip 29, 2012 22:23 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

Patka, gratuluję!!! Wspaniałe efekty :)

W schronie tymczasem kolejne maluchy: jest już ich 8

Gosia zamieszkała w małej kociarni - najpierw na próbę, okazało się, że z kotami nie ma konfliktów (Farcik to ją wręcz podrywał!), a Gosieńka bardzo szybko znalazła drogę na wybieg i bardzo jej się tam podoba. Nie było sensu, by wracała do swojej ponurej izolatki.
Obrazek Obrazek

Anuk

Post » Czw sie 02, 2012 22:40 Re: ~~~~~Schron. w Milanówku vol II~~~~nowy rok..nowe nadzie

Nie wszyscy jeszcze widzieli, jakie cudaki trafiły do schronu.

Oto Pyza:
http://www.schroniskomilanowek.pl/index ... &Itemid=12

oraz - uwaga, trzymać się mocno... ta dam!
Oto Batman!
:)
http://www.facebook.com/photo.php?fbid= ... =1&theater

(Wrzucam z facebooka, bo strona schroniskowa nie chce mi się otworzyć... Ale na stronie też oczywiście jest)

Niezły jest, co?

Oba oswojone totalnie :)
Obrazek Obrazek

Anuk

[poprzednia][następna]